VirtuFit TR-200i Review: De perfecte loopband voor jou?

Last updated by Kaz on

virtufit tr 200i review

Thuis in beweging komen is leuk, uitdagend en goed voor de gezondheid. Maar, daarvoor heb je uiteraard wel een goed fitnessapparaat nodig.

Mogelijk kom je tijdens je zoektocht al snel de VirtuFit TR-200i tegen.

Deze loopband staat goed aangeschreven, lijkt voor veel mensen interessant te zijn en is van het gekende merk VirtuFit.

In deze VirtuFit TR-200i review vertellen wij je graag alles over deze loopband.

We bespreken wat je precies van de VirtuFit TR-200i kunt verwachten, wat de voordelen zijn en met welke nadelen je rekening moet houden.

Op zich is dit niet de goedkoopste loopband voor thuisgebruik, maar de VirtuFit TR-200i heeft oprecht veel te bieden. Lees er alles over in deze review!

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit TR-200i

Op het moment van schrijven kun je uit meerdere interessante loopbanden kiezen. Om binnen dit aanbod tot de beste koop te komen, zijn er tal van zaken waar je goed op moet letten.

Hierbij is het onder meer belangrijk om naar de eigenschappen te kijken. De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit TR-200i sommen wij alvast voor je op:

  • Gewicht van de loopband: 75 kilogram
  • Max. belastbaar gewicht: 140 kilogram
  • Afmetingen loopband: 199 x 84 x 36 centimeter
  • Afmetingen loopband ingeklapt: 120 x 78 x 160 centimeter
  • Afmetingen loopvlak: 141 x 50 centimeter
  • Minimale snelheid: 1 kilometer per uur
  • Maximale snelheid: 18 kilometer per uur
  • Maximale hellingshoek: 12%
  • Motor vermogen: 2,5 pk (continu vermogen) / 5,5 pk (piek vermogen)
  • Aantal programma’s: 36 programma’s

Wat uit deze eigenschappen blijkt? Onder meer dat dit een veelzijdige loopband is. Ook blijkt hieruit dat de loopband voldoende trainingsmogelijkheden biedt, waarover hieronder meer.


De belangrijkste voordelen van de VirtuFit TR-200i

virtufit-tr-200i_loopband

Heb je interesse om een nieuwe loopband te kopen? Om meerdere redenen is het aan te raden om voor de VirtuFit TR-200i te kiezen.

Toen wij deze loopband uit mochten proberen, werden wij eigenlijk direct enthousiast. Dat is onder meer aan onderstaande punten te danken.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de VirtuFit TR-200i haal je simpelweg een veelzijdige loopband in huis. Dit is onder meer aan de hoeveelheid trainingsprogramma’s te danken: 30 stuks om precies te zijn.

Doordat je uit zoveel trainingsprogramma’s kunt kiezen, kun je altijd op de gewenste manier trainen.

Verder is het ideaal dat deze loopband over een bluetooth ontvanger beschikt. Dit stelt je in staat om deze loopband aan fitnessapps te koppelen, waardoor je op een interactieve en leuke manier kunt trainen.

Ook de minimale- en maximale snelheid spreekt ons aan. De snelheid kun je tussen 1 en 18 kilometer per uur instellen, waardoor je altijd met de gewenste snelheid kunt trainen. Dit maakt de VirtuFit TR-200i ook uiterst geschikt voor veel mensen.

Tot slot zijn wij over de maximale hellingshoek te spreken. Dat je de hellingshoek tot maximaal 12% in kunt stellen, vinden wij een essentieel voordeel.

Dit stelt je in staat om de trainingen nog meer op je eigen voorkeuren af te stemmen. Ook is het hierdoor mogelijk om de trainingen nog iets pittiger te maken.

Duurzaam trainen

Op de VirtuFit TR-200i kun je ook nog eens duurzaam trainen. Dit is onder meer aan de viervoudige demping te danken.

Deze demping, in het loopvlak, neemt de klappen voor je gewrichten grotendeels weg. Het is hierdoor mogelijk om op een duurzame en relatief veilige manier te trainen.

Dit wordt nog verder versterkt door het grote loopvlak. Doordat het loopvlak een breedte van maar liefst 50 centimeter heeft, is de kans op een misstap bijzonder klein. Je kunt je hierdoor volledig op je training richten.

Overigens kun je ook nog de veiligheidssleutel aan je kleding koppelen. Mocht deze sleutel onverhoopt losschieten, stopt de loopband direct met draaien. Hierdoor is het eigenlijk niet meer mogelijk dat je ten val komt op de loopband.

Makkelijk op te bergen

Het opbergen van de VirtuFit TR-200i is ook een fluitje van een cent. Je klapt deze loopband makkelijk in, waarna je de loopband makkelijk op kunt bergen.

Daarbij komt het soft drop systeem voor de gewenste veiligheid. Je hoeft niet bang te zijn dat je tijdens het inklappen bijvoorbeeld de loopband beschadigd.

Duidelijk display

Op deze loopband heeft VirtuFit voor een 5 inch display gekozen. Dit display is goed af te lezen en voorziet je van alle belangrijke informatie. Daarbij is het ook mogelijk om via dit display, middels sneltoetsen, bijvoorbeeld de snelheid in te stellen.

Kies je voor één van de trainingsprogramma’s? Dan hoef je dit niet handmatig in te stellen, aangezien dit volledig automatisch gedaan wordt door de loopband.

Wil je ook ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat kunnen trainen? Dat is ook mogelijk op de VirtuFit TR-200i. Met alle dank aan het verlichte display en het relatief lage geluidsniveau.

Prima prijs-kwaliteitverhouding

Ben je op zoek naar een geschikte loopband voor recreatief thuisgebruik? Of wil je je nieuwe loopband ook voor intensieve trainingen kunnen gebruiken?

In onze ogen is de VirtuFit TR-200i voor beide geschikt. Deze loopband heeft gewoonweg veel te bieden, inclusief een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Deze prijs-kwaliteitverhouding is voornamelijk aan het merk VirtuFit te danken. Dit merk weet als geen ander hoe ze kwaliteit moeten leveren.

Dit bewijst het merk niet alleen met de VirtuFit TR-200i, maar ook met de VirtuFit TR-100, VirtuFit Elite TR-500i en de VirtuFit Elite TR-900i.

Daarnaast is het prijskaartje van de VirtuFit TR-200i interessant. Het is zeker niet de goedkoopste loopband voor thuisgebruik, maar je geniet wel van een super interessante loopband.

Verderop in deze VirtuFit TR-200i review vertellen we je meer over het exacte prijskaartje.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit TR-200i

Is de VirtuFit TR-200i de perfecte loopband voor (intensief) thuisgebruik? Nee, die mening zijn wij niet toegedaan.

Net zoals bij elke andere loopband zijn wij ook bij deze loopband tegen een paar nadelen aangelopen. De belangrijkste nadelen bespreken we hieronder in het kort.

Vrij groot en zwaar

De VirtuFit TR-200i zet je echt niet zomaar ergens in je woning neer. Dit komt ten eerste door de vrij forse afmetingen. Zeker als deze loopband uitgeklapt staat, neemt ‘ie de nodige ruimte in beslag.

Ten tweede heb je ook nog met het gewicht te maken. Met een totaalgewicht van 75 kilogram is dit een loopband die je niet zomaar even verplaatst.

Daar heb je de nodige spierkracht, en ook ruimte, voor nodig. Ga daarom goed na of deze loopband überhaupt wel in je woning past.

Niet al te makkelijk te monteren

Voordat je van de VirtuFit TR-200i gebruik kunt maken, moet je de loopband eerst in elkaar zetten. De ervaring leert dat dit niet al te makkelijk is. Zo moet je er rekening mee houden dat je hier meerdere handen nodig voor nodig hebt.

In je eentje is het simpelweg niet mogelijk om de VirtuFit TR-200i in elkaar te zetten.

Niet super veel variatie in de programma’s

Het is een groot voordeel dat je uit 36 trainingsprogramma’s kunt kiezen. Wat wij echter wel een nadeel vinden, is dat de variatie van deze programma’s enigszins tegenvalt.

Zo bestaat er geen manueel programma en kun je ook niet voor een hartslaggestuurd programma kiezen.

Wat gelukkig wel mogelijk is, is om je hartslag te meten tijdens het hardlopen. Dit doe je met de handsensoren, maar ook met een draadloze borstband.

Voor wie is de VirtuFit TR-200i geschikt?

virtufit-tr-200i-hardloopband

De VirtuFit TR-200i is wat ons betreft voor veel thuissporters geschikt. Wil je op een recreatieve (en leuke) manier trainen? Dan is de VirtuFit TR-200i een prima loopband voor je.

Wil je thuis op een intensieve manier kunnen trainen? Ook dan is dit een geschikte loopband voor je.

Deze veelzijdigheid is onder meer aan de trainingsmogelijkheden te danken. Tevens zijn wij over de algehele kwaliteit erg te spreken. Mocht je op een intensieve manier willen trainen, kun je in ieder geval volledig op deze loopband vertrouwen.

Bijkomend voordeel: het maximaal belastbare gewicht is 140 kilogram. Dit betekent dat deze loopband ook voor zwaardere mensen geschikt is.

Wat kost de VirtuFit TR-200i?

Heb je oren naar de aanschaf van de VirtuFit TR-200i? Dan moet je rekening houden met een prijs van ongeveer 899 euro. Zoals eerder al gesteld, is dit niet de goedkoopste loopband voor thuisgebruik.

Het is echter wel een loopband waar je op kunt bouwen en vertrouwen. Niet alleen nu, maar ook in de komende jaren nog.

Doordat VirtuFit pure kwaliteit levert, is dit een kwalitatief hoogwaardige loopband. Dit stelt, wat ons betreft, het prijskaartje toch in een ander daglicht.

Ons eindoordeel over de VirtuFit TR-200i

review-virtufit_tr-200i

Onder aan de streep vinden wij de VirtuFit TR-200i een interessante loopband. Deze loopband is voor veel thuissporters geschikt, biedt veel trainingsmogelijkheden en biedt ook nog meerdere handige extra’s.

Over de kwaliteit hoef je je ook geen zorgen te maken. Dit is simpelweg een loopband waar je jarenlang intensief/recreatief op kunt trainen.

Met andere woorden: de aanschaf van de VirtuFit TR-200i raden wij zeer zeker aan. Maak wel voor jezelf een goede vergelijking, aangezien er nog veel meer interessante loopbanden bestaan.


Meer loopbanden van VirtuFit:


Categorieën: Fitness