VirtuFit Elite TR-900i: Het kopen waard? (Review)

Last updated by Kaz on

virtufit elite tr 900i review

Wat is nou de beste loopband die je kunt kopen? Voordat je je zoektocht naar de beste loopband aftrapt, is het zaak om goed over je wensen na te denken.

Blijkt hieruit dat je flinke eisen aan je nieuwe loopband stelt? Dan is het aan te raden om eens naar de VirtuFit Elite TR-900i te kijken.

Deze loopband staat goed aangeschreven en lijkt uiterst geschikt te zijn voor de semiprofessionele hardloper.

Is de VirtuFit Elite TR-900i daadwerkelijk de aankoop waard? Of kun je beter voor een andere loopband kiezen? Wij delen graag onze bevindingen met je in deze VirtuFit Elite TR-900i review.

Neem deze review op je gemak door en bepaal of deze loopband wel of niet voor jou geschikt is.

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit Elite TR-900i

Heb je je oog op meerdere loopbanden laten vallen? Om de juiste knoop door te hakken, moet je goed naar de eigenschappen van de loopbanden kijken. Daarbij valt de VirtuFit Elite TR-900i in ieder geval direct op. In positieve zin om precies te zijn.

De belangrijkste eigenschappen van deze loopband sommen we graag voor je op:

  • Gewicht van de loopband: 105 kilogram
  • Max. belastbaar gewicht: 150 kilogram
  • Afmetingen loopband: 192 x 92 x 147 centimeter
  • Afmetingen loopband ingeklapt: 140 x 92 x 154 centimeter
  • Afmetingen loopvlak: 153 x 55 centimeter
  • Minimale snelheid: 0,5 kilometer per uur
  • Maximale snelheid: 20 kilometer per uur
  • Maximale hellingshoek: 15%
  • Motor vermogen: 3 pk (continu vermogen) / 7 pk (piekvermogen)
  • Aantal programma’s: 40 programma’s

De VirtuFit Elite TR-900i is niet zomaar een loopband. Dit blijkt overduidelijk uit deze specificaties die wij als ‘indrukwekkend’ kunnen omschrijven.

Dit geldt voor onder meer de snelheidsmogelijkheden, de trainingsmogelijkheden en de breedte van het loopvlak.


De belangrijkste voordelen van de VirtuFit Elite TR-900i

Met de VirtuFit Elite TR-900i haal je een geweldige loopband in huis. Verklappen we hier niet direct iets teveel mee? Mogelijk wel, maar wij zijn simpelweg erg te spreken over deze loopband.

Dat is onder meer aan onderstaande voordelen te danken:

Veel trainingsmogelijkheden

De VirtuFit Elite TR-900i is één van de meest veelzijdige loopbanden van dit moment. Dit komt onder meer uit het aantal trainingsprogramma’s. Dat je uit maar liefst 40 trainingsprogramma’s kunt kiezen, is al geweldig te noemen.

Het is daarbij ook nog uniek dat het ook nog om 3 gebruikersprogramma’s en 1 handmatig programma gaat.

Een ander voordeel is in de hellingshoek te vinden. Je kunt de hellingshoek tot maximaal 15% instellen, waardoor je de trainingen lekker pittig voor jezelf kunt maken.

Kies je voor één van de trainingsprogramma’s? Dan geniet je overigens van een automatische aanpassing van de hellingshoek. Hier heb je dus geen omkijken naar.

De vele trainingsmogelijkheden zijn ook nog aan de bluetooth ontvanger te danken. Je kunt dankzij deze ontvanger fitnessapps aan de VirtuFit Elite TR-900i koppelen, waardoor je interactief kunt trainen.

Ook ben je met deze fitnessapps in staat om je trainingsprestaties in de gaten te houden.

Voor veel mensen een geschikte loopband

Het is ook een feit dat de VirtuFit Elite TR-900i voor veel mensen een geschikte loopband is. Dit is ten eerste te danken aan het maximaal belastbare gewicht van 150 kilogram.

Ten tweede is dit te danken aan de minimale- en maximale snelheid. Doordat je de snelheid op 0,5 kilometer in kunt stellen, is deze loopband ook als wandelband te gebruiken.

Wil je echt heel hard hardlopen? Ook dat is mogelijk, dankzij de maximale snelheid van 20 kilometer per uur.

Geweldig loopvlak met dempingssysteem

Over het loopvlak van de VirtuFit Elite TR-900i zijn wij super enthousiast. Dit loopvlak is maar liefst 55 centimeter, waardoor de kans op een misstap nog kleiner is.

Je kunt je hierdoor tijdens het trainen compleet richten op je ademhaling en inspanningen.

Verder zijn wij over het dempingssysteem erg te spreken. VirtuFit heeft voor een stevig schokdemping systeem gekozen, waardoor je gewrichten een stuk minder te verduren krijgen. Hiermee verklein je de kans op blessures aanzienlijk.

Fijne samenstelling

De algehele samenstelling van de VirtuFit Elite TR-900i is prima te noemen. Dit komt onder meer door de tablethouder en de bidonhouder. Een ander geweldig onderdeel vinden wij het LCD display.

Dit display is maar liefst 8 inch groot. Dit betekent dat je moeiteloos alle trainingswaarden afleest tijdens het sporten.

Hierbij is het ook nog mogelijk om je hartslag weer te laten geven. Dit doe je door een borstband te dragen of door je handen op de handpuls sensoren te leggen.

Uitmuntende kwaliteit

Met de VirtuFit Elite TR-900i ben je ook nog van een uitmuntende kwaliteit verzekerd.

Dit geldt overigens niet alleen voor deze loopband, maar ook voor de VirtuFit TR-200i, VirtuFit Elite TR-500i en de VirtuFit Elite Comfort. Het merk VirtuFit levert gewoonweg altijd kwaliteit.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit Elite TR-900i

Is de VirtuFit Elite TR-900i voor iedereen een geschikte loopband? Nee, dat is allerminst het geval. Bij deze loopband moet je met enkele nadelen rekening houden.

Duur

De VirtuFit Elite TR-900i is gewoonweg een dure loopband. Mede dit zorgt ervoor dat deze loopband niet voor iedereen geschikt is.

Als je gewoon op een recreatieve manier thuis wilt sporten, is deze loopband iets teveel van het goede. Dit geldt zowel voor de mogelijkheden, als voor het prijskaartje.

Zwaar en groot

Bij de VirtuFit Elite TR-900i moet je ook met de afmetingen en het gewicht rekening houden. Deze loopband weegt maar liefst 105 kilogram en is ook behoorlijk groot. Het klopt dat je ‘m in kunt klappen, maar dat doet niks af aan deze twee nadelen.

Niet te gebruiken met Zwift

De VirtuFit Elite TR-900i is jammer genoeg geen Zwift loopband. Dit betekent dat je deze loopband niet aan Zwift kunt koppelen.

Gelukkig is het wel mogelijk om deze loopband aan andere fitnessapps te koppelen.

Voor wie is de VirtuFit Elite TR-900i geschikt?

De VirtuFit Elite TR-900i is eigenlijk alleen voor de serieuze en intensieve thuissporter geschikt. Wil je op een recreatieve manier trainen of stel je niet al te hoge eisen aan je nieuwe loopband? Dan kies je beter voor een andere loopband.

Wil je graag zeer intensief en serieus kunnen trainen? Wil je ook nog van een uitmuntende kwaliteit en tal van extra’s voorzien zijn? Dan sluit de VirtuFit Elite TR-900i ook prima op je wensen aan.

Uiteraard heb je ook nog met je budget te maken. Als je geen ruim budget hebt, valt de VirtuFit Elite TR-900i direct af.

Wat kost de VirtuFit Elite TR-900i?

Over de VirtuFit Elite TR-900i zijn wij uitermate te spreken. Hier moeten we wel aan toevoegen dat dit een behoorlijke dure loopband is. De adviesprijs van de VirtuFit Elite TR-900i ligt namelijk rond de 1599 euro.

Dit is veel geld, maar je krijgt wel veel waar voor je geld. Dit geldt voor de eigenschappen en trainingsmogelijkheden, maar ook voor de algehele kwaliteit.

Dit is nou echt een loopband waar je jarenlang gebruik van maakt. Als dat daadwerkelijk het geval is, komt het prijskaartje toch in een ander daglicht te staan.

Ons eindoordeel over de VirtuFit Elite TR-900i

Onder aan de streep zijn wij over de VirtuFit Elite TR-900i onwijs te spreken. Zeker als je op een serieuze manier wilt trainen, sluit deze loopband perfect op je wensen aan.

Zo ben je van uitermate veel trainingsmogelijkheden verzekerd. Ook stel je deze loopband naar wens in, kun je je hartslag monitoren en geniet je van handige extra’s.

Tevens is het ideaal dat de kwaliteit uitmuntend is. De komende jaren heb je geen andere loopband meer nodig.

Kun of wil je niet al te veel geld uitgeven? Dan kun je beter voor een andere loopband kiezen.

Stel je echter hoge eisen aan je nieuwe loopband? Dan kun je niet om deze loopband heen. Wij raden je de aanschaf hiervan in ieder geval aan.


Meer VirtuFit loopbanden:


Categorieën: Fitness