VirtuFit TR-100: Geschikte loopband voor jou? (Review & Test)

Last updated by Kaz on

virtufit tr 100 review

Heb je oren naar de aanschaf van een loopband voor thuisgebruik? En geef je idealiter niet al te veel geld uit, maar wil je wel van een prima kwaliteit verzekerd zijn?

Dan is het logisch dat je bij het merk VirtuFit uitkomt. Het vervolg is dan dat je al snel bij de VirtuFit TR-100 uitkomt.

In deze VirtuFit TR-100 review vertellen wij je graag alles over deze loopband.

We bespreken onder meer voor wie deze loopband geschikt is, wat de voordelen zijn, wat de nadelen zijn en wat wij persoonlijk van deze loopband vinden.

Neem deze review door en bepaal vervolgens direct of deze loopband van VirtuFit wel of niet iets voor jou is.

De belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit TR-100

VirtuFit-TR-100-loopband-voor-thuis

De VirtuFit TR-100 is mogelijk niet de enige loopband die je interessant vindt. Het is daarom zaak om tussen de verschillende loopbanden een goede vergelijking te maken.

Dit maken wij graag makkelijk voor je. Hieronder sommen wij namelijk de belangrijkste eigenschappen van de VirtuFit TR-100 voor je op:

  • Gewicht van de loopband: 50 kilogram
  • Max. belastbaar gewicht: 136 kilogram
  • Afmetingen loopband: 150 x 67 x 132 centimeter
  • Afmetingen loopband ingeklapt: 88 x 67 x 132 centimeter
  • Afmetingen loopvlak: 120 x 40 centimeter
  • Minimale snelheid: 1 kilometer per uur
  • Maximale snelheid: 16 kilometer per uur
  • Maximale hellingshoek: 12%
  • Aantal programma’s: 15 programma’s
  • Motorvermogen: 2 pk (continu vermogen) / 4 pk (piek vermogen)

Wat deze eigenschappen zeggen? Onder meer dat dit een prima loopband voor thuisgebruik lijkt te zijn.

Met dank aan het beperkte gewicht, de snelheidsmogelijkheden en de hoeveelheid trainingsprogramma’s. In deze VirtuFit TR-100 review vertellen wij je hier graag meer/alles over.


De belangrijkste voordelen van de VirtuFit TR-100

Is de VirtuFit TR-100 een aanrader voor thuisgebruik? Dat is uiteraard iets dat je voor jezelf moet bepalen. Wij kunnen in ieder geval stellen dat deze VirtuFit loopband veel te bieden heeft. Dat is onder meer aan onderstaande voordelen te danken.

Ideale vormgeving/samenstelling

Over de algehele vormgeving en samenstelling van de VirtuFit TR-100 zijn wij te spreken. Dit komt onder meer door het beperkte gewicht van 50 kilogram.

Veel andere loopbanden zijn een heel stuk zwaarder, waardoor je die loopbanden een stuk lastiger kunt verplaatsen.

Daarnaast is de VirtuFit TR-100 makkelijk in te klappen. Door ‘m in te klappen, neemt ‘ie plots zo’n 70 centimeter minder ruimte in beslag.

Dit betekent dat je ‘m in bijvoorbeeld een kast makkelijk op kunt bergen. Je houdt hierdoor meer ruimte in je woning over op het moment dat je de loopband niet gebruikt.

Voldoende trainingsmogelijkheden

Ook over de trainingsmogelijkheden zijn wij uiterst te spreken. Je kunt op de VirtuFit TR-100 uit 15 verschillende trainingsprogramma’s kiezen, waarvan één hartslaggestuurd programma.

Doordat je uit zoveel trainingsprogramma’s kunt kiezen, train je op de VirtuFit TR-100 hoe dan ook op de gewenste manier.

Daarbij hoef je ook niet over de snelheid in te zitten. Zoals eerder al aangegeven, loopt de snelheidsrange van 1 tot 16 kilometer per uur.

Je kunt de VirtuFit TR-100 hierdoor als een wandelband inzetten, maar ook als een hardloopband. Ideaal!

Duurzaam trainen

Met deze loopband kun je dus uit voldoende trainingsmogelijkheden kiezen. Hierbij is het ook nog een groot voordeel dat je duurzaam kunt trainen. Dit is onder meer aan het dempingssysteem te danken.

VirtuFit heeft voor een Total Belt Cushioning systeem gekozen. Dit houdt in dat het dempingssysteem perfect over de gehele loopband verdeeld is.

Het maakt dus niet zozeer uit waar je je voeten op de loopband neerzet. Overal geniet je van de gewenste demping.

VirtuFit heeft ook nog aan de veiligheid gedacht. Zo is het mogelijk om een veiligheidskoord aan je kleding te bevestigen.

Mocht er onverhoopt tijdens het hardlopen iets gebeuren, komt de loopband direct stil te staan. Maak je liever geen gebruik van zo’n koord? Dan komt de noodstop goed van pas.

Verlicht LCD display

De VirtuFit TR-100 is van een verlicht LCD display voorzien. Op dit display lees je onder meer de snelheid, de tijd, de afstand, de hellingshoek en je hartslag af.

Voor het opmeten van je hartslag hoef je je handen alleen maar op de handgreep sensoren te letten.

Dat dit display verlicht is, vinden wij een groot voordeel. Dit stelt je namelijk in staat om ook ’s ochtends vroeg en ’s avonds laat te trainen. Ook als je in het donker traint, lees je bovenstaande waarden moeiteloos af.

Handige extra’s

Ook zijn wij te spreken over enkele handige extra’s. Zo is het mogelijk om met het ingebouwde geluidssysteem je favoriete muziek af te spelen.

Draag je liever oortjes of een koptelefoon? Dankzij de muziekpoort behoort ook dat tot de mogelijkheden.

Verder beschikt de VirtuFit TR-100 nog over een tablethouder en een bidonhouder. Tijdens het trainen hoef je dus niks zelf in de hand te houden.

De belangrijkste nadelen van de VirtuFit TR-100

Over de VirtuFit TR-100 zijn wij overwegend positief. Hier moeten we wel aan toevoegen dat we ook op enkele nadelen gestuit zijn. De belangrijkste nadelen voorzien we hieronder graag van meer duiding.

Geen bluetooth

Spijtig genoeg beschikt de VirtuFit TR-100 niet over een bluetooth ontvanger. Dit betekent dat je ‘m niet aan je smartphone kunt koppelen, waardoor je niet op een interactieve manier kunt trainen.

Wil je liever wel op een interactieve manier kunnen trainen? Kies dan voor de VirtuFit TR-200i, VirtuFit Elite TR-500i of de VirtuFit Elite TR-900i. Al deze loopbanden van het merk VirtuFit beschikken wel over een bluetooth ontvanger.

Kleiner loopvlak

Bij de VirtuFit TR-100 moet je ook goed rekening met een kleiner loopvlak houden. Het loopvlak is 40 centimeter breed, waardoor de kans op een misstap bestaat.

Bij andere VirtuFit loopbanden is dit minder aan de orde, aangezien het loopvlak daarvan 50 of zelfs 55 centimeter breed is.

Niet ideaal voor de intensieve sporter

Zou je thuis op een écht intensieve manier willen trainen? Dan kun je ook je vraagtekens zetten bij de VirtuFit TR-100.

Deze loopband biedt namelijk voldoende trainingsmogelijkheden, maar veel van die mogelijkheden zijn juist voor de recreatieve thuissporter geschikt.

Als intensieve sporter wil je bijvoorbeeld op een hoge snelheid kunnen rennen. Dat is bij deze loopband maar beperkt mogelijk, vanwege de maximale snelheid van 16 kilometer per uur.

Als je voor één van bovengenoemde VirtuFit loopbanden kiest, kun je tot wel 20 kilometer per uur rennen. Het is daarom belangrijk om goed over het gewenste gebruik na te denken.

Iets mindere kwaliteit

Ook hebben wij opgemerkt dat de kwaliteit van de VirtuFit TR-100 iets minder is. Het advies is zelfs om ‘m maximaal 2 uur per dag te gebruiken.

Voor wie is de VirtuFit TR-100 geschikt?

Wij zijn van mening dat de VirtuFit TR-100 niet voor elke thuissporter geschikt is. Stel je hoge eisen aan je nieuwe loopband? Of wil je graag op een intensieve manier kunnen trainen? Dan is het beter om voor een andere loopband te kiezen.

Wil je op een recreatieve en fijne manier thuis kunnen trainen? En vind je het ook belangrijk om niet al te veel geld aan je nieuwe loopband uit te geven?

Dan is de VirtuFit TR-100 wel een interessante optie voor je. Deze loopband kan niet tippen aan de beste loopbanden van VirtuFit, maar is juist voor de thuissporter uiterst geschikt.

Wat kost de VirtuFit TR-100?

Bij de VirtuFit TR-100 moet je rekening houden met een adviesprijs van 699 euro. Dit prijskaartje vinden wij aan de ene kant interessant. Dit komt vooral doordat veel andere VirtuFit loopbanden een stuk duurder zijn.

Als je als recreatieve thuissporter liever de hand enigszins op de knip houdt, is dit een interessant prijskaartje.

Aan de andere kant vinden wij de algehele prijs-kwaliteitverhouding iets minder. Dit komt niet zozeer door dit prijskaartje, maar wel door de iets mindere kwaliteit. Als je voor echt pure kwaliteit wilt gaan, kom je uit bij één van de duurdere VirtuFit loopbanden.

Nog een tip vanuit onze kant: houd goed de aanbiedingen in de gaten. Wij hebben namelijk opgemerkt dat deze loopband door meerdere webshops wel eens in de aanbieding aangeboden wordt.

Als je van een aanbieding kunt profiteren, is de prijs-kwaliteitsverhouding in ieder geval een stuk(je) beter.

Ons eindoordeel over de VirtuFit TR-100

Eerlijk gezegd hebben wij gemengde gevoelens over de VirtuFit TR-100. Wij zijn zeker van mening dat dit een interessante loopband voor de recreatieve thuissporter is, maar het ontbreekt ook aan een paar zaken bij deze loopband.

Zo vinden wij de mindere kwaliteit niet ideaal, terwijl het gebrek aan bluetooth ook een nadeel is. Wat wij dan wel weer subliem vinden, zijn de instelmogelijkheden en de trainingsmogelijkheden.

Mede door deze mogelijkheden kunnen we stellen dat dit een interessante loopband voor de recreatieve thuissporter is.

Wil je echter voor de perfecte loopband gaan? Dan valt de VirtuFit TR-100 eigenlijk al vrij snel af. De nadelen die we in deze VirtuFit TR-100 review benoemd hebben, zijn toch wel belangrijk te noemen.

Maak voor jezelf daarom een hele goede afweging, rekening houden met alle genoemde voor- en nadelen.


Meer VirtuFit loopbanden:


Categorieën: Fitness