Inklapbare crosstrainer kopen? Beste inklapbare crosstrainers

Last updated by Kaz on

beste inklapbare crosstrainer

Je hebt een beslissing genomen en gaat investeren in jouw gezondheid. Sporten in een handomdraai en het comfort van jouw eigen huis.

Dan heb je met een inklapbare crosstrainer het perfecte apparaat. Veilig voor je gewrichten en makkelijk op te bergen. Werken aan je conditie en vetverbranding zonder drukke sportschool of duur abonnement. 

Wil jij de beste inklapbare crosstrainer kopen? Zoek dan niet verder! Wij hebben de crosstrainer apparaten die opvouwbaar zijn voor je op een rij gezet.

Daarnaast leggen we uit waarom een crosstrainer een goed fitnessapparaat is. Ook krijg je enkele tips die je helpen bij de aanschaf.

De 5 beste opvouwbare crosstrainers

De meeste crosstrainers zijn flinke apparaten die de nodige plek in beslag nemen. Dat is niet altijd handig wanneer je wat ruimte te kort komt in huis.

De opvouwbare versie biedt uitkomst. Maar uit welke opties kan je kiezen en waar moet je allemaal op letten wanneer je een inklapbare crosstrainer gaat kopen? Kortom, wat is de beste opvouwbare crosstrainer?

1. Beste opklapbare Crosstrainer met magneetsysteem: Toorx ERX-700

Eenvoudig op te bergen en met een zeer uitgebreide reeks aan functionaliteiten. Voor ons is de Toorx ERX-700 crosstrainer de beste opklapbare crosstrainer met magneet weerstandsysteem.

Dankzij het stevige vliegwiel en de Bluetooth opties is deze ERX-700 van Toorx duidelijk onze favoriet.

De opvouwbare crosstrainer van Toorx gaat verder dan alleen een praktisch fitnessapparaat. Er zijn maar liefst 12 verschillende programma’s om uit te kiezen.

Van programma’s voor beginners tot cardio- of herstelprogramma’s. Je kunt eindeloos variëren met de ERX-700. Er zijn 32 levels die je kunt instellen via de knoppen op het bedieningspaneel.

Dankzij een verlicht kleuren LCD scherm volg je jouw trainingsresultaten in ‘real-time’. Je ziet de afstand, tijd, verbrande calorieën, huidige hartslag, snelheid en RPM. De hartslag wordt gemeten via de sensoren in de handvatten.

Optioneel is het verbinden van een eigen hartslagsensor met Bluetooth. Er zijn tevens vier hartslag gestuurde programma’s te vinden op de Toorx ERX-700 opklapbare crosstrainer.

MerkToorx
ProductnaamERX-700
Afmetingen (LxBxH)166 x 54,4 x 159,6 cm
Maximaal belastbaar gewicht120 kg
Gewicht75 kg
Paslengte46 cm
Aantal weerstandsniveaus32
WeerstandsysteemMagneet
Aantal programma’s12
2. Beste inklapbare Crosstrainer inductie weerstand: Andes 7i Viewfit

Een opvouwbare crosstrainer met een geweldige combinatie van kwaliteit, innovatie en design. De Horizon Fitness Andes 7i Viewfit crosstrainer is de beste inklapbare crosstrainer met inductie weerstand.

Werken aan je conditie is nog nooit zo makkelijk geweest, zowel voor beginners als ervaren sporters. De crosstrainer van Horizon Fitness is voorzien van een inductiesysteem. Hierdoor train jij soepel en voelen bewegingen natuurlijk aan.

De antislip voetpedalen en ergonomische handgrepen zorgen iedere keer weer voor de perfecte houding. Dankzij het Featherlight-klapsysteem klap je de Andes i7 na het sporten veilig en en geruisloos op. 

Er zijn 30 verschillende weerstandsniveaus die je vrijwel geluidloos wisselt van elkaar. Op het LCD-display of met de sneltoetsen zijn de levels steeds met 5 Watt verstelbaar.

Dankzij 14 voorgeprogrammeerde challenges hoef je zelfs helemaal geen weerstand aan te passen. Volledig automatisch kiest de Andes 7i Viewfit crosstrainer het niveau van weerstand. Van interval tot fittest en gewichtsverlies tot krachttraining.

MerkHorizon Fitness
ProductnaamAndes 7i Viewfit
Afmetingen (LxBxH)174 x 68 x 171 cm
Maximaal belastbaar gewicht136 kg
Gewicht79,5 kg
Paslengte50,8 cm
Aantal weerstandsniveaus30
WeerstandsysteemInductie
Aantal programma’s14
3. Beste prijs/kwaliteit inklapbare Crosstrainer: NordicTrack SE7i

Voor een hele scherpe prijs krijg je toch de maximale prestatie van de inklapbare crosstrainer van NordicTrack. De SE7i is gemaakt van goede materialen en heeft daarnaast Silent Magnetic Resistance. Makkelijk op te bergen en stil tijdens de training. 

Met de NordicTrack SE7i inklapbare crosstrainer heb je de keuze uit 24 trainingsprogramma’s. Daarnaast kan je ook zelf de weerstand aanpassen op 22 verschillende levels.

Als derde optie is er een mogelijkheid de helling te wijzigen van 0 tot 10 graden. Al deze opties zie je terug op het LCD scherm en kan je bedienen met de knoppen op het fitnesstoestel.

Extra motivatie nodig? Dat kan met de iFit app. Binnen 30 dagen na aanschaf van de NordicTrack SE7i kan je gratis de iFit app aanschaffen.

Ook heeft deze opvouwbare crosstrainer twee ingebouwde speakers voor het luisteren naar je favoriete MP3. Connect de crosstrainer met Bluetooth en laat niets je meer weerhouden om topfit te zijn.    

MerkNordicTrack
ProductnaamSE7i – Crosstrainer
Afmetingen (LxBxH)203 x 81 x 170 cm
Maximaal belastbaar gewicht145 kg
Gewicht92 kg
Paslengte45 cm
Aantal weerstandsniveaus22
WeerstandsysteemEMS
Aantal programma’s24
4. De beste opklapbare Crosstrainer voor intensief thuisgebruik: Kettler Omnium 500

Op zoek naar een opvouwbare crosstrainer voor het hele gezin? Met de Kettler Omnium 500 heb je de perfecte crosstrainer voor intensief thuisgebruik en semi-professionele doeleinden!

De stevige Omnium 500 heeft tal van extra’s en zeer goede specificaties. Hierdoor kan deze opvouwbare crosstrainer van Kettler intensief gebruikt worden door het hele huishouden!

De Kettler crosstrainer heeft een magnetisch weerstandsysteem. Hierdoor wordt de weerstand bepaald door meer of minder stroom door de magneten te laten gaan. De weerstand is hierdoor zeer nauwkeurig in te stellen.

De Omnium 500 crosstrainer van Kettler heeft maar liefst 76 niveaus. Daarbij is het magneet-remsysteem vrijwel geruisloos en onderhoudsarm. Dit komt doordat de magneten van een elektromagneetrem geen contact maken met elkaar en niet zelf bewegen.

Op het LCD scherm van deze inklapbare crosstrainer volg je de voortgang van jouw sportsessie. Je leest hier de tijd, snelheid, wattage, afstand, verbrande calorieën, hartslag en RPM.

Op hetzelfde display is er de keuze uit 10 programma’s. Daarnaast is er de mogelijkheid een hartslagmeter of tablet te verbinden aan de Kettler Omnium 500. Alles wat je nodig hebt in 1 fitnessapparaat!  

MerkKettler
ProductnaamOmnium 500 – Crosstrainer
Afmetingen (LxBxH)185 x 68 x 164 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht75 kg
Paslengte50 cm
Aantal weerstandsniveaus76
WeerstandsysteemEMS
Aantal programma’s10
5. De beste semi-professionele inklapbare Crosstrainer: Kettler Optima 600

De Optima 600 is het topmodel van Kettler. Deze inklapbare crosstrainer is voorzien van alle opties, specificaties en techniek die je kunt wensen. Dit maakt de Kettler Optima 600 tot de beste semiprofessionele inklapbare crosstrainer verkrijgbaar. 

Vergeleken met de andere modellen van Kettler is de 600 met 79 kg misschien wat aan de zware kant. Echter zorgt dit er wel voor dat het apparaat veel minder snel zal verschuiven.

Ook het maximaal te belasten gewicht is met 150 kg daardoor hoger. Ondanks zijn gewicht is de crosstrainer nog steeds makkelijk op te bergen. Dankzij de transportwielen en het inklapsysteem verander je iedere kamer van je huis in een fitnessruimte.

De combinatie van het magnetische weerstandsysteem en het 22 kilo zware vliegwiel maakt het trainen op de Optima 600 een genot. Schakel geruisloos over tussen de maar liefst 15 verschillende levels.

Of kies simpelweg uit een van de tien trainingsprogramma’s die je terugvindt op het display. Het scherm laat je tevens alle trainingsinformatie zien om jezelf maximaal uit te dagen.

Gebruik de Bluetooth optie om een hartslagmeter of tablet te verbinden. Plaatst de tablet in de speciale houder voor wat afleiding tijdens de zweetsessies. 

MerkKettler
ProductnaamOptima 600 – Crosstrainer
Afmetingen (LxBxH)144 x 56 x 152 cm
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
Gewicht79 kg
Paslengte39 cm
Aantal weerstandsniveaus15
WeerstandsysteemEMS
Aantal programma’s10
Waarom trainen met een crosstrainer?

Weet je niet of een crosstrainer wel iets voor jou is? Twijfel je nog tussen andere opties zoals een loopband of roeitrainer? We hebben nog even een aantal voordelen voor je op een rij gezet.

Crosstrainer of loopband?

Het grootste voordeel van een crosstrainer ten opzichte van de loopband is de belasting van je gewrichten. Ondanks dat je absoluut heel goed kunt trainen op een inklapbare loopband is dat meer blessuregevoelig.

De impact van de landing bij iedere stap is significanter op een loopband. Bij een crosstrainer blijf je continu in contact met het loopvlak. Vooral mensen met minder goede techniek hebben hier veel voordeel bij.

Roeitrainer versus Crosstrainer

Misschien is het vergelijken van een goede roeitrainer met een inklapbare crosstrainer een beetje krom. Het zijn beide erg goede ‘full-body workouts’ maar wel totaal verschillende.

Een roeitraining is veel meer gericht op kracht waarbij je onderlijf de rug en core ondersteund. Bij de crosstrainer ligt die belasting veel meer op het onderlijf, zonder dat het veel kracht kost. 

Een crosstrainer is veel meer een duursport apparaat wanneer je dat vergelijkt met roeien. Wat beide apparaten wel doen is het gehele lichaam aanspreken. Je kan zowel met roeien als crosstraining werken aan je conditie en vetverbranding.

Tips voor de aankoop van een Crosstrainer voor thuis

Misschien twijfel je nog over het aanschaffen van een opvouwbare crosstrainer voor thuis. Het is ook een behoorlijke aankoop. Voor een goede crosstrainer ben je al snel duizend euro kwijt.

Maar daarmee investeer je dan wel op de lange termijn in je gezondheid. Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing hebben we enkele tips.

  • Probeer eerst of een crosstrainer iets voor jou is. Koop een dagpas van een sportschool in de buurt of ga met een vriend mee en probeer het gewoon uit.
  • Inventariseer je specificatie wensen. Heb je genoeg aan een standaard crosstrainer of wil je extra opties zoals Bluetooth, speakers of hartslagmeter.
  • Vergelijk weerstandsystemen. Er zit nogal wat verschil in de verschillende weerstandsystemen. Zoek eerst goed uit wat je wilt voordat je tot een aankoop over gaat.
  • Gewicht van het vliegwiel. Een heel licht vliegwiel geeft een totaal andere beleving dan de zwaardere versie. Train je veel en wil je meer uitdaging kies dan voor een zwaarder vliegwiel.
  • Aantal programma’s. Ben jij iemand die zich snel verveeld? Kijk dan naar een crosstrainer die veel verschillende programma’s heeft. Zo kan jij je steeds opnieuw blijven uitdagen en motiveren.


Meer over crosstrainers:


Categorieën: Fitness