Crosstrainer voor zware mensen kopen? (150 kg tot 200 kg)

Last updated by Joni on

Crosstrainers met hoge gewichtslimiet zware mensen

Op zoek naar een goede crosstrainer die iets meer gewicht kan dragen? Bekijk dan onze top 3 modellen!

3x geschikte crosstrainer voor zwaardere personen

1. Ergo-Fit Cross 4000 (tot 200 kg)

Ergo-Fit-Cross 4000 crosstrainer

Deze crosstrainer is perfect als je niet zo mobiel bent. Het apparaat heeft namelijk een lage instap. Op- en afstappen is zo makkelijk en veilig.

Ook heeft deze crosstrainer een lage startweerstand. Sta je aan het begin van je fitness avontuur? Dan is dit een geweldig model.

Er is nog een reden dat de Ergo-Fit goed is voor mensen die slecht ter been zijn. De korte bewegingen op de pedalen zijn niet zo belastend voor je benen. Vergeleken met lopen is dit dus een verantwoorde keus. 

👍 Voordelen:

  • Lage instap
  • Lage startweerstand
  • Minder belastend voor gewrichten
2. Spirit XE395 (tot 180 kg)

Spirit Crosstrainer XE395

Voor grote stabiliteit ben je hier op het juiste adres. De Spirit crosstrainer heeft namelijk 6 steunpunten op de grond.

Dit betekent dat het vrijwel onmogelijk is dat het apparaat omvalt. Je kunt er dus op veilige manier intensief op trainen.

De Spirit XE395 weegt zelf 107 kg. Bij het op- en afstappen kun je je gewicht dus op het apparaat plaatsen.

De ruime pedalen bieden genoeg ruimte om comfortabel op te kunnen staan. Je dijen hoeven dus niet langs elkaar te schuren tijdens de training.

👍 Voordelen:

  • Zeer stabiliteit
  • Relatief grote ruimte tussen pedalen
  • Geschikt voor intensieve trainingen
3. VirtuFit Elite FDR 2.5i Semi-Pro (tot 165 kg)

VirtuFit Elite FDR 2.5i Semi-Pro Crosstrainer

De VirtuFit crosstrainer heeft een zwaar vliegwiel. Dit zorgt voor een grote stabiliteit. Ook bevordert het je training.

De vloeiende beweging zorgt voor minder druk op je gewrichten. De anti-slip pedalen geven je bovendien goede grip. Door de lange ondersteuningen kun je een ergonomische houding aannemen.

Wil je tijdens het sporten ook wat entertainment? Dan is dit model perfect voor jou. De VirtuFit is compatibel met de trainingsapps Kinomap en iConsole.

Hiermee kun je virtuele routes afleggen, of leuke uitdagingen aangaan. 

👍 Voordelen:

  • Stabiel voorwiel
  • Ergonomische houding
  • Compatibel met trainingsapps
Op de crosstrainer als zwaar persoon? Let dan hier op

Comfort

Als je aan de zware kant bent, zorgt beweging al snel voor lichamelijke ongemakken. Dit is vooral het geval als je last hebt van stijfheid. Comfort is daarom erg belangrijk op een crosstrainer.

Goede armleuningen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je de juiste ergonomische houding aanneemt.

Niet alleen is dit comfortabel, het kan ook klachten als rugpijn voorkomen. Brede pedalen zorgen ervoor dat je genoeg ruimte hebt. 

Kwaliteit

Crosstrainer met scherm

De constructie en materialen zijn wat een crosstrainer sterk maken. Hoe sterker het apparaat, hoe meer gewicht het kan dragen.

Daarom zijn crosstrainers met een grote draagcapaciteit over het algemeen van hoge kwaliteit

Let echter ook op dat de andere aspecten van je apparaat van hoge kwaliteit zijn. Hebben de pedalen een anti-slip oppervlak? Kun je je hartslag meten? En hoe zit het met de elektronische kant?

Een crosstrainer die compatibel is met trainingsapps is zeker een pré.

Gewichtslimiet

Gewicht zet druk op de crosstrainer. Als je over het gewichtslimiet van je apparaat gaat, zal deze sneller kapot gaan. Daarom wordt het aangeraden om niet te dicht bij de draagcapaciteit te komen.

Weeg je 160 kg? Dan kun je in principe een crosstrainer met een draagcapaciteit van 165 kg gebruiken. Het is echter beter om voor een crosstrainer met een hogere draagcapaciteit te gaan.

Je apparaat zal op die manier langer mee kunnen gaan.


Meer over crosstrainers:


Categorieën: Fitness