Virtueel trainen op de crosstrainer? Top 5 crosstrainer apps

Last updated by Kaz on

crosstrainer app

Heb je zin in een virtuele training op de crosstrainer?

Naast hometrainer apps, roeitrainer apps, spinning apps en loopband apps, bestaan er ontzettend uitdagende applicaties voor op de crosstrainer.

Trainen wordt namelijk een stuk leuker en uitdagender als je gebruikmaakt van een app. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een Bluetooth verbinding.

Wat zijn de 5 leukste apps voor op de crosstrainer? Dat kun je lezen in dit artikel. We hebben namelijk de leukste apps voor je samengesteld.

Vergelijk de leukste crosstrainer apps

Het kan soms lastig zijn om een leuke app te vinden voor op de crosstrainer. Om je op weg te helpen, hebben we de 5 leukste apps voor je op een rijtje gezet.

Fit hi way

Wil je routes rijden via Google maps? Met de Fit hi way app doe je dit eenvoudig. De app zorgt ervoor dat al je trainingen netjes worden bijgehouden.

Op deze manier kun je jouw eigen persoonlijke doel steeds weer verbeteren. Dit zorgt uiteindelijk voor betere trainingsresultaten en voor een competitief gevoel tijdens het trainen.

Beschikt jouw crosstrainer over speakers? Met de Fit hi way kun je de speakers bedienen. Het luisteren van muziek of een leuke podcast wordt hierdoor makkelijker gemaakt.

Kinomap

Één van de populairste fitness apps is Kinomap. Kinomap kan worden gebruikt voor verschillende fitnessapparaten en dat maakt deze applicatie zo uitgebreid.

Wat kun je met Kinomap? Met Kinomap kun je routes selecteren in verschillende landen. Zo stap je heerlijk door de straten van Tokyo of juist heerlijk door de Nederlandse Veluwe.

Wil je jezelf uitdagen? Je kunt eenvoudig de moeilijkheidsgraad selecteren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een internationaal coach tijdens je training. Deze coaches zorgen ervoor dat het eenvoudig voor je wordt om je persoonlijke doel te bereiken.

Zwift

Wil je gebruikmaken van 130 verschillende routes? Zwift is een ontzettend uitgebreide app die je voor meerdere fitnessapparaten kunt gebruiken.

Met deze app kun je diverse routes selecteren van over de hele wereld. Zwift maakt het trainen stukken leuker, omdat het net een videogame is. Het effect is heel realistisch en hierdoor voelt het trainen op de crosstrainer eigenlijk aan als het spelen van een game.

Heb je behoefte om je resultaten te delen? Zwift maakt het mogelijk om eenvoudig je resultaten te kunnen delen op sociale media. Dit zorgt ervoor dat je natuurlijk goed wilt presteren en jezelf continu wilt verbeteren.

Explore the world

Explore the world is een zeer geschikte app voor de crosstrainer. Let er wel op dat niet je niet met iedere crosstrainer gebruik kunt maken van deze app.

Als je besluit om Explore the world te gebruiken tijdens de training op de crosstrainer, kun je kiezen uit diverse routes. Dit maakt het trainen een stuk virtueler en zorgt ervoor dat je doelen sneller kunt behalen.

Deze app houdt goed bij welke resultaten je hebt behaald. Op deze manier kun je jezelf verbeteren en dat is natuurlijk ook je doel.

iConsole+

Een hele populaire crosstrainer workout app is de iConsole+. Deze app wordt niet alleen gebruikt voor de crosstrainer, maar ook voor vele andere fitness apparaten.

Met iConsole+ kun je uit verschillende trainingschema’s kiezen die je kunnen helpen met het behalen van je gewenste doel.

Daarnaast kun je met iRoute een prachtige route kiezen via Google Maps. Het effect van weerstanden kun je hierdoor goed voelen tijdens de training.

Waarom kiezen voor een crosstrainer app?

Trainen met een app zorgt ervoor dat je meer uit de training kunt halen. Vind je het lastig om gemotiveerd te blijven? Dan kan een applicatie zeker helpen om het trainen leuker en uitdagender voor je te maken.

Door gebruik te maken van een app, kun je eenvoudig je behaalde resultaten inzien. Dit kan ervoor zorgen dat je jezelf continu wilt blijven verbeteren.






Meer over crosstrainers:


Categorieën: Fitness