Loopband met Zwift kopen? Dit zijn de beste Zwift loopbanden!

Last updated by Joni on

Beste loopbanden met Zwift

Met Zwift wordt op de loopband staan een stuk leuker. Je kunt je eigen records verbreken, of trainen voor een marathon.

Wil je graag afvallen? Dan zijn ook daar geweldige trainingen voor. Je zult merken dat sporten met een fitness app als Zwift voor goede motivatie zorgt!

Maar welke loopband werkt het beste met Zwift? Dat hebben wij onderzocht. Hier zie je de 3 beste loopbanden met Zwift! 

Top 3 loopbanden met Zwift

1. VirtuFit Elite TR-500i Loopband

VirtuFit Elite TR-500i Loopband

De VirtuFit Elite 500i is een geweldige loopband voor intensieve trainingen. Dit model heeft maar liefst 26 trainingsprogramma’s.

Als je even geen Zwift wilt gebruiken, heb je dus alsnog vele opties. Je kunt de helling verhogen tot een hoek van 15%. De maximale snelheid is 20 km per uur. 

Je kunt je hartslag meten door een draadloze borstband of de handsensoren. Hierdoor kun je precies aflezen hoeveel calorieën je verbrandt.

Op de tablethouder kun je films kijken, of Zwift gebruiken. Het loopvlak heeft een afmeting van 140 x 51 cm. De draagcapaciteit van de VirtuFit is 150 kg. 

👍 Voordelen

  • Hellingshoek instelbaar tot 15%
  • Inclusief draadloze borstband
  • 26 trainingsprogramma’s
2. Sole Fitness F80

Sole Fitness F80 loopband

Deze loopband heeft een dempend loopvlak. Hierdoor is je training niet zo belastend voor je gewrichten.

De Sole Fitness is daarom een perfect model voor nieuwe renners. Ook als je last hebt van stijfheid of een blessure kan dit voordelig zijn.

Naast Zwift heb je toegang tot 10 trainingsprogramma’s. Ook is de loopband compatibel met de fitness app Kinomap

De Sole Fitness heeft een maximumsnelheid van 18 km per uur. De hellingshoek is instelbaar tot 10%.

Het loopvlak heeft een afmeting van 152 x 56 cm. Dit is relatief breed, en is dus geschikt voor grote mensen. De draagcapaciteit is 170 kg. 

👍 Voordelen

  • Hellingshoek instelbaar tot 10%
  • Breed loopvlak en hoge draagcapaciteit
  • Ook compatibel met Kinomap
3. Schwinn 510T

Schwinn 510T Loopband

Voor een betaalbare smart loopband van hoge kwaliteit ben je hier op het juiste adres. Met een maximale snelheid van 16 km per uur kun je intensieve trainingen uitvoeren.

Daarnaast kun je de helling instellen tot een hoek van 10%. Je kunt gebruikmaken van 18 verschillende trainingsprogramma’s.

De Schwinn heeft een loopvlak van 140 x 50 cm. Door het SoftTrack systeem ontstaat er demping bij het hardlopen. Hierdoor worden je gewrichten minder belast.

Deze loopband is opvouwbaar, en dus makkelijk op te bergen. De ingebouwde ventilator zorgt dat je het niet benauwd krijgt. Op de speakers kun je bovendien je eigen muziek afspelen. 

👍 Voordelen

  • Hellingshoek instelbaar tot 10%
  • Ingebouwde ventilator
  • Opvouwbaar
Waar op letten bij een Zwift loopband?

Compatibiliteit

In principe kan elke loopband werken met Zwift. Je kunt namelijk met elk model routes bewandelen of virtueel hardlopen in mooie omgevingen. Niet elke loopband kan echter communiceren met de app

Door een verbinding tussen de app en het apparaat kun je meer halen uit je Zwift abonnement. Is er een helling op je virtuele route? Dan wordt je hellingshoek automatisch aangepast tijdens het rennen. 

Sommige loopbanden kunnen je snelheid en andere data doorgeven. Ze kunnen echter niet de instellingen van je apparaat wijzigen.

Er zijn dus loopbanden die compleet compatibel zijn, en loopbanden die gedeeltelijk compatibel zijn. 

Scherm

Loopband Zwift tv scherm

Om Zwift te kunnen gebruiken, heb je een scherm nodig. Dit is echter niet altijd het scherm van je loopband.

Een loopband met scherm is vooral bedoeld voor het instellen van je training. Ook je tijd, snelheid en afstand worden hier weergegeven. 

Het is mogelijk om Zwift op het scherm van je loopband te gebruiken. Dit wordt echter niet aangeraden. De kwaliteit is hoogstwaarschijnlijk niet goed genoeg om van de virtuele wereld van Zwift te genieten.

In plaats daarvan kun je je tablet, smart tv of smartphone gebruiken. Met Bluetooth kun je een verbinding maken met deze apparaten.

De kwaliteit van het beeld is hoog genoeg om echt te kunnen genieten van de virtuele wereld.

Van plan je tablet te gebruiken? Let er dan op dat je loopband een tablethouder heeft. Zo blijft je beeld stabiel. 

Met Zwift hardlopen

Zwift staat vooral bekend om zijn fietsroutes. Een spinningfiets met Zwift of hometrainer met Zwift is daarom makkelijk te vinden.

Maar hoe zit dat eigenlijk met hardlopen? Er zijn gelukkig steeds meer loopbanden die compatibel zijn met de fitness app. Ook voor joggen of wandelen is het namelijk een uitkomst.

Sommige routes van Zwift zijn geschikt voor zowel renners als fietsers. Er zijn echter ook routes en challenges die specifiek zijn ontworpen voor de loopband.

Op die manier kun je bijvoorbeeld trainen voor marathons of sprints. Dit kun je alleen doen, of met andere gebruikers van de app.

Richt je je op het afvallen? Dan zijn ook daar work-outs voor. Hier gaat het niet om routes, maar om intervals.

Een enthousiaste trainer zal je gemotiveerd houden om door te gaan. Bij deze trainingen kun je zelf de intensiteit selecteren.

Stop knop

Stopknop loopband

Je Zwift app kan de instellingen van je loopband aanpassen. Hierdoor heb je zelf niet altijd de controle over je snelheid of weerstand. Als je al ontzettend vermoeid bent, kan dit gevaarlijk zijn. 

Zorg er daarom voor dat je een betrouwbare stop knop op je loopband hebt. Als je bang bent dat je zult struikelen bij een versnelling, kun je deze indrukken. Op die manier kom je snel tot stilstand. 

Sommige stop knoppen hebben een snoer met clip eraan. Deze kun je aan je kleding bevestigen. Als je het tempo niet meer bijhoudt, zul je naar achteren bewegen. Hierdoor komt er spanning op het snoer. De stop knop wordt vervolgens geactiveerd.

Meer loopbanden:

Categorieën: Fitness