Focus Fitness Jet 7 iPlus – Onze Review & Ervaringen

Last updated by Kaz on

focus fitness jet 7 iplus

Denk jij erover na om de Focus Fitness Jet 7 iPlus aan te schaffen? Deze populaire loopband sport heerlijk comfortabel en beschikt over meerdere trainingsmogelijkheden.

Dat is perfect, zou je denken. Maar is dat wel zo? Hoe weet je of deze loopband de meest ideale keuze voor jou is?

In deze review bespreken we waarom de Focus Fitness Jet 7 iPlus juist wel of niet een geschikte keuze voor je is.

We hebben de loopband nauwkeurig voor je uitgetest en zullen onze mening uitvoerig met je delen. Op deze manier weet jij of dit apparaat het geld echt waard is.

Wat is de Focus Fitness Jet 7 iPlus voor apparaat?

Populair is de Fitness Jet 7 iPlus zeker. Deze luxe loopband wordt voornamelijk gebruikt door ervaren thuissporters en is aan te schaffen voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Een luxe apparaat tegen een voordelige prijs, klopt dit wel? Zorgt het aanschaffen van de Focus Fitness Jet 7 iPlus niet voor een miskoop?

We snappen dat deze vragen in je opkomen, maar we kunnen je gerust stellen. Onze mening over dit apparaat is zeer positief. De Focus Fitness Jet 7 iPlus is een zeer geschikte loopband voor ervaren sporters die heerlijk thuis willen sporten.

Wil je hier meer over te weten komen? Lees dan gauw de rest van onze review en ontdek wat wij ervan vonden.


De voordelen van de Focus Fitness Jet 7 iPlus

De Focus Fitness Jet 7 iPlus kent veel voordelen. Wil je weten welke dit zijn? We hebben alle voordelen van de loopband voor je op een rij gezet.

Stil apparaat

Tijdens het trainen maakt de loopband weinig geluid. Dit is ideaal als je in stilte wilt gaan trainen of rustig naar een podcast wilt luisteren tijdens het lopen.

Veel trainingsmogelijkheden

Deze loopband beschikt over 7 zeer handige voorgeprogrammeerde trainingsmogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. Dit zijn de onder andere: de helling, snelheid, interval, diverse hartslag programma’s en de elektrisch instelbare hellingshoek.

Goede prijs-kwaliteitverhouding

Voor deze prijsklasse is het apparaat zeer uitgebreid. Verschillende trainingsmogelijkheden en de iPlus module zorgen voor een complete loopband.

Eenvoudig op te bouwen

Ben je niet technisch aangelegd? Gelukkig is deze loopband zeer eenvoudig op te bouwen. Binnen een mum van tijd kun je heerlijk beginnen met sporten.

De nadelen van de Focus Fitness Jet 7 iPlus

Uiteraard kent de Focus Fitness Jet 7 iPlus naast voordelen, ook een aantal nadelen. Wat de nadelen van de loopband zijn, lees je hieronder.

De Focus Fitness Jet 7 iPlus is een zwaar apparaat

De loopband is erg zwaar en daardoor niet eenvoudig te verplaatsen. Het is daarom belangrijk om direct een geschikte plek te kiezen voor de loopband.

Geen sneltoetsen op de armleuning

De armleuning heeft geen sneltoetsen. Tijdens het trainen dien je via het scherm van training of programma te wisselen. Dit kan onhandig zijn als je snel van programma wilt wisselen.

Onze ervaringen met de Focus Fitness Jet 7 iPlus

Om je een goed beeld te geven van deze loopband, hebben we het product zorgvuldig voor je getest. We hebben hierbij rekening gehouden met verschillende aspecten. Lees gauw verder en ontdek wat wij van het product vinden.

Het scherm

De Focus Fitness Jet 7 iPlus beschikt over een touch display. Een touch display is iets anders dan een touchscherm, maar het lijkt er wel op.

Je hoeft namelijk maar licht op de knopjes te drukken en dit vonden wij natuurlijk ideaal tijdens het sporten. Als je aan het hardlopen bent, wil je eenvoudig van programma kunnen wisselen en dat maakt het touch display zeker mogelijk.

Een groot voordeel van de display is dat het overzichtelijk oogt. Het apparaat is hierdoor eenvoudig te bedienen. Alle toetsen hebben een duidelijke functie en dit is zeker wat je nodig hebt tijdens het sporten.

De belastbaarheid

Het belastbare gewicht dat een apparaat kan dragen, zegt veel over het apparaat. Je hoeft namelijk niet per se over een zwaar gewicht te beschikken om hierop te letten. Hoe belastbaarder het gewicht, des te stabieler het apparaat uiteindelijk is.

De Focus Fitness Jet 7 iPlus kan een gewicht dragen tot 140 kilogram. Dit is een hoger gewicht dan de meeste loopbanden in dezelfde prijsklasse. Dit betekent dat het apparaat zeer stevig staat en dat je hier comfortabel op kunt trainen.

Het loopvlak

Over het loopvlak van de Focus Fitness Jet 7 iPlus zijn we zeer tevreden. Deze loopband heeft een 8-voudig dempingssysteem. Dit betekent dat je heerlijk kunt trainen, zonder dat er veel geluid aan te pas komt. Ook helpt dit tegen het voorkomen van blessures.

Ideaal aan het loopvlak is dat je ervoor kunt kiezen om een steile helling op te lopen. Dit stel je eenvoudig in. Daarnaast zorgt dit ervoor dat het trainen op de loopband nog een stuk uitdagender wordt.

Het loopvlak van de loopband is 48 centimeter breed. Dit is vrij breed en dit zorgt voor een veilige en comfortabele training. Je hoeft namelijk niet continu uit te kijken waar je jouw voeten neerzet tijdens het lopen.

De iPlus module

De Focus Fitness Jet 7 iPlus wordt gezien als een interactieve loopband. Wat er bedoeld wordt met interactief? Je kunt de loopband koppelen aan verschillende applicaties en dit maakt het trainen nog interessanter en uitdagender.

Je kunt het beste trainen met een tablet. Een tablet zorgt namelijk voor een mooi groot scherm en hierdoor zit je volledig in de training. Via Bluetooth koppel je de app aan de loopband en dit zeer eenvoudig.

Waar we erg tevreden over zijn, is dat de hellingshoek automatisch omhoog of omlaag gaat tijdens het gebruiken van een applicatie. Op deze manier lijkt het alsof je echt een helling op of af rent.

Conclusie: Wat vinden wij van de Focus Fitness Jet 7 iPlus?

focus jet_7 iplus

Net heb je kunnen lezen wat de voor- en nadelen zijn van de Focus Fitness Jet 7 iPlus. Ook weet je wat wij hebben ervaren tijdens het uittesten van deze loopband. Nu is het echter nog de vraag: is deze loopband het waard om aan te schaffen?

Hier kunnen we eigenlijk vrij kort over zijn: Ja. Dit apparaat beschikt over een mooi eenvoudig ontwerp en biedt alles wat je nodig hebt tijdens een heerlijk intensieve thuistraining.

Daarnaast is deze loopband heel voordelig en daarom beschikt het over een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Een groot voordeel aan dit apparaat vinden we de iPlus module. De interactiviteit die je ervaart tijdens het trainen is zeker een mooie toevoeging.

Tijdens het trainen ervaar je een realistisch gevoel. Het kan bijvoorbeeld voelen alsof je echt een heuvel op of af rent. Dit is zeker leuk om te ervaren en maakt het trainen veel interessanter.

Daarnaast vinden we dat het apparaat zeer stevig staat. Het belastbare gewicht is 140 kilogram en dit zorgt ervoor dat je op een stabiele en comfortabele manier kunt trainen.

Het nadeel is hiervan wel dat het apparaat niet makkelijk te verplaatsen is. Van tevoren zul je moeten bedenken waar je het apparaat neer gaat zetten.

Is hij zijn prijs echt waard?

focus_fitness_jet_7_iplus_loopband

Ben je op zoek naar een professioneel en uitgebreid apparaat voor een voordelige prijs? En vind je het heerlijk om thuis in je woonkamer op een interactieve manier te trainen? Dan is de Focus Fitness Jet 7 iPlus zeker een geschikte keuze.

Het bedrag dat je uitgeeft aan de Focus Fitness Jet 7 iPlus is het zeker waard als je thuis heerlijk wilt gaan trainen.


Meer van Focus Fitness:


Categorieën: Fitness