Focus Fitness Fox 5 iPlus | Review & Ervaringen

Last updated by Simon on

Ben je op zoek naar een crosstrainer? Misschien wel jouw allereerste, of een opvolger voor jouw oude toestel.

De Focus Fitness Fox 5 iPlus is misschien wel het meest geschikte toestel voor jou.

Ben je er nog niet mee bekend? Geen enkel probleem, want in dit artikel zet ik enkele van zijn belangrijkste eigenschappen op een rij.

Zo weet jij straks ook of de Fox 5 iPlus jouw nieuwe crosstrainer zal worden. Ben je net zo benieuwd als ik? Laten we er dan maar snel aan beginnen. Veel leesplezier!

Positieve eigenschappen van de Fox 5 iPlus

Focus Fitness Fox 5 iPlus crosstrainer

Nu je al wat meer achtergrondinformatie hebt gekregen over het merk, kunnen we het specifiek hebben over de Fox 5 iPlus. Eerst en vooral zal ik de specificaties toelichten die volgens mij erg goed zijn.

Kwaliteit en stabiliteit

Ten eerste zal ik wat dieper ingaan op de kwaliteit van de crosstrainer. Wie een crosstrainer aanschaft, hoopt natuurlijk om daar ook vele jaren van te kunnen genieten.

Focus Fitness heeft duidelijk inspanningen geleverd om de kwaliteitsstandaard van deze Fox 5 iPlus voldoende hoog te zetten.

Het toestel zelf weegt maar liefst 68 kilogram. Voor een crosstrainer op dit niveau is dat best al een aardig gewicht.

Het grootste deel van dit gewicht komt natuurlijk van het stevige frame. Daarnaast weegt ook het vliegwiel zelf al 10 kilogram.

Een vliegwiel mag niet te licht zijn, maar zeker ook niet te zwaar. Voor veel gebruikers is 10 kilogram eigenlijk precies goed. Het zorgt ervoor dat de bewegingen natuurlijk en soepel aanvoelen.

Met zijn 68 kilogram, is deze crosstrainer belastbaar tot maar liefst 150 kilogram. Dat maakt dat deze crosstrainer uitermate geschikt is voor mensen die willen afvallen.

De crosstrainer is zo gebouwd dat hij stevig op zijn poten staat. Op die manier begint hij niet zomaar te schommelen als je intensief begint te trainen.


Programma’s en mogelijkheden

Display Focus Fitness Fox 5 iPlus

Een crosstrainer zonder programma’s, dat zou doodzonde zijn. Gelukkig beschikt deze Focus Fitness Fox 5 iPlus over maar liefst 14 verschillende trainingsprogramma’s.

Voor veel sporters is dat cijfer een reden tot discussie. Sommigen vinden het er net iets te weinig en anderen zeggen dat je er toch maar één tegelijk kunt gebruiken.

Ik sluit me eerder aan bij de tweede groep. Je kunt slechts één programma tegelijk gebruiken en na verloop van tijd kies je toch automatisch voor jouw favoriete programma.

Het is uiteraard wel mogelijk dat je van wat afwisseling houdt, maar met 14 programma’s komt dat vast en zeker goed. Bovendien is er nog steeds de iPlus module… later meer!

De 14 programma’s zijn op zich heel divers. Zo is er een speciaal programma voor mensen die pas beginnen op de crosstrainer en ook eentje voor meer gevorderden.

Ook kan je er een programma op vinden dat bedoeld is om vet te verbranden, of een wattage-programma. Tot slot zit er ook nog een programma op voor intervaltraining, en zelfs een hartslagprogramma.

Dat laatste is een specifiek programma waarbij de weerstand automatisch wordt aangepast aan je hartslag.

Stijgt deze boven een bepaald niveau? Dan zal de weerstand naar beneden worden aangepast, zodat je kunt herstellen. Daalt je hartslag onder een bepaalde grens? Dan wordt de weerstand naar boven bijgesteld, zodat je harder moet sporten.

Deze twee grenzen vormen samen de ideale hartslagzone.

Meer mogelijkheden dankzij iPlus

Focus Fitness Fox 5 iPlus training

Ik heb het al vaker laten vallen dat deze Fox 5 iPlus beschikt over een eigen iPlus module. Dit is een klein apparaatje dat het mogelijk maakt om jouw crosstrainer te verbinden met je smartphone of tablet.

Uiteraard moet je er bij de aankoop wel op letten of jouw smart toestel compatibel is. Anders zal je de functies mogelijk niet kunnen gebruiken.

Zodra je smartphone of tablet is verbonden met je fitnesstoestel, zal deze de controle over de computer overnemen. Via de bijhorende applicatie kan je dan jouw training bijsturen en opvolgen.

Het grootste pluspunt van de applicatie is dat je jouw trainingsvoortgang hierop grafisch kunt opvolgen. Zeker voor fanatieke sporters is dit een echte meerwaarde.

Via bepaalde toepassingen kun je door middel van je smartphone ook extra trainingsmogelijkheden aanzetten. Houd er wel rekening mee dat je mogelijk voor sommige functies/apps extra zult moeten betalen, of een abonnement afsluiten.

De mogelijkheden durven wel eens te veranderen, dus check de info op de aankooppagina zeker voor je een bestelling plaatst.

Heeft de Focus Fitness Fox 5 iPlus ook nadelen?

Ikzelf heb nog geen echte nadelen ontdekt bij deze Focus Fitness Fox 5 iPlus crosstrainer.

Wat ik van anderen wel al heb vernomen, is dat het plaatsen van het toestel soms wat lastiger is.

Dat komt niet omdat de crosstrainer als een ingewikkeld bouwpakket aankomt, maar wel omdat de onderdelen vaak gewoon veel wegen.

Ik raad je dus zeker aan op het niet alleen te plaatsen, maar om een helper op te roepen.

Mijn algemene mening over de Focus Fitness Fox 5 iPlus

In het algemeen ben ik zeer enthousiast over de Focus Fitness Fox 5 iPlus. Het is een prima crosstrainer van een hoge kwaliteit en dat tegen een betaalbare prijs.

De iPlus module is zeker een van zijn grote troeven, maar dat is natuurlijk iets heel persoonlijks. Wil je deze module niet gebruiken? Dan kan je ook kiezen voor een andere variant van het toestel.

Daarnaast ben ik ook erg enthousiast over het gemak waarmee je het apparaat kunt gebruiken. De handleiding die erbij zit, is makkelijk te begrijpen, maar eigenlijk wijst het toestel zichzelf ook uit.

Over Focus Fitness

Focus Fitness heeft al heel wat fitnesstoestellen in zijn assortiment. Zo bieden ze naast crosstrainers ook nog een heel assortiment aan andere producten aan.

De voorbije jaren hebben ze veel aandacht gekregen voor hun snelle innovatie.

Daarbij komt ook nog eens het feit dat ze toestellen op de markt brengen tegen een correcte prijs. Daardoor zit de prijs-kwaliteitverhouding van de meeste van hun toestellen zeer goed.

In dit artikel zal ik het meer hebben over de Focus Fitness Fox 5 iPlus. Voor wie al bekend is met het merk, zal het meteen duidelijk zijn dat het gaat om een toestel uit de Fox-reeks.

Ook de Focus Fitness Fox 1, Fox 2 en Fox 3 bestaan, maar dat zijn de kleinere broertjes van deze meer uitgebreide Fox 5 iPlus.

Wat ik ten slotte ook alvast wil opmerken, is de iPlus in de naam. Bij Focus Fitness staat de iPlus voor het feit dat er een extra module zit ingebouwd. Wat deze module precies mogelijk maakt, dat kom je zo meteen te weten.

Om je alvast een beetje nieuwsgierig te maken, kan ik wel al een kleine tip geven. De iPlus module zorgt voor een extra brede waaier aan fitnessmogelijkheden.

Conclusie

Crosstrainer training

Voor wie op zoek is naar een goede crosstrainer, kan de Focus Fitness Fox 5 iPlus een erg goede kandidaat zijn.

Lees hierboven zeker nog eens na wat er nou zo goed aan is en kijk zeker ook even op de aankooppagina naar de uitgebreide specificaties.

Doe goed jouw eigen onderzoek voor je hem bestelt, want mijn voorkeuren zijn misschien anders dan die van jou.

Ik denk persoonlijk dat deze crosstrainer geschikt is voor een zeer breed publiek, wat hem heel aantrekkelijk maakt. Alvast veel sportplezier!


FAQ

Is de Focus Fitness Fox 5 iPlus geschikt voor thuis?

Ja, deze crosstrainer is zelfs zeer geschikt voor thuis. Dankzij zijn geruisloosheid en de transportwieltjes is er volop gedacht aan de thuissporter. Dit model is dan ook specifiek ontworpen voor thuisgebruik.

Is focus fitness een goed merk?

Ja, Focus Fitness is een gerenommeerd fitnessmerk. Het staat al jarenlang bekend om hun uitstekende en populaire cardio apparaten. Omdat het een Nederlands merk is biedt het bovendien goede support en duidelijke handleidingen.


Meer van Focus Fitness:


Categorieën: Fitness

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *