Beste cardio apparaat voor het verbranden van buikvet

Last updated by Kaz on

beste cardio apparaat voor vetverbranding

Je op zoek naar een geschikt apparaat om buikvet mee te verbranden. Maar hoe weet je welk cardio apparaat het beste is voor vetverlies?

Tegenwoordig zijn er talloze opties om vet te kunnen verbranden. We snappen dat je hierdoor soms door de bomen het bos niet meer kunt zien.

Waar begin je met zoeken naar het juiste apparaat? En welke cardio apparatuur is het meest effectief?

Om het je een stuk eenvoudiger te maken, hebben we de beste cardio apparaten voor je op een rijtje gezet.

Welk fitnessapparaat voor buikvet verbranden?

Wil je weten met welk cardio apparaat je het meest verbrand? Hieronder vind je een overzicht van de beste fitnesstoestellen voor vetverbranding.

1. Roeimachine – 500 calorieën per uur

Misschien verwacht je het niet, maar de roeimachine is een zeer geschikt cardio apparaat voor vetverbranding. Daarnaast train je eigenlijk je hele lichaam met dit apparaat.

Bij het gebruiken van het roeiapparaat verbruik je namelijk 85% van je spieren en dit zorgt er dan ook voor dat je heel wat calorieën verbrandt.

Voor wie is een roeimachine geschikt?

De roeimachine is geschikt voor iedereen. Het apparaat wordt gebruikt door mannen en vrouwen van alle soorten leeftijden.

Je kunt namelijk zelf uitkiezen hoe intensief jij wilt trainen. Je kunt ervoor kiezen om het wat rustiger aan te doen, maar ook om heel intensief te trainen. Zo zijn er roeitrainers met waterweerstand, maar ook roeitrainers met magnetische weerstand of zelfs roeitrainers met luchtweerstand. Een ruime keuze dus!


2. Airbike- 400 tot 550 calorieën per uur

Een Airbike kan worden gezien als een combinatie tussen een hometrainer en een crosstrainer. Het apparaat wordt aangedreven op lucht en dit zorgt voor het maken van soepele bewegingen tijdens het trainen.

Op de Airbike train je vooral je rug-, buik-, arm-, schouder- en beenspieren. Doordat het trainen van spieren veel energie kost, verbrand je ook nog eens heel wat calorieën.

Met de Airbike verbrand je, natuurlijk afhankelijk van bepaalde factoren, gemiddeld gezien 400 tot 550 calorieën per uur.

Voor wie is een airbike geschikt?

De Airbike is geschikt voor iedereen die eens iets anders wilt dan de normale hometrainer. Daarbij maakt het niet uit of je een beginner of een gevorderde bent en of je 18 of 89 bent.


3. Crosstrainer- 700 calorieën per uur

Wie aan afvallen denkt, denkt aan de crosstrainer. De crosstrainer wordt samen met de hardloopband vaak gezien als het beste fitnesstoestel voor vetverbranding en is te vinden in iedere sportschool.

De crosstrainer is een cardio apparaat waarbij je met je voeten op twee plateaus staat en je jezelf kunt vasthouden aan twee hendels.

De reden waarom je zoveel calorieën verbrand met de crosstrainer, is omdat je je hele lichaam beweegt. Hoe meer spieren je traint, hoe meer calorieën je verbrandt. Met de crosstrainer verbrand je gemiddeld gezien al zo’n 700 calorieën per uur.

Voor wie is een crosstrainer geschikt?

De crosstrainer is geschikt voor iedereen die houdt van full body work-outs. Het is een ideaal apparaat om je hele lichaam mee te trainen, dus als je veel calorieën wil verbranden is dit echt iets voor jou.


4. Hardloopband- 700 calorieën per uur

Wanneer je de sportschool binnenloopt, is de hardloopband vrijwel altijd bezet. Dit populaire apparaat zorgt er namelijk voor dat je heel wat calorieën in een uur verbrandt en wordt vaak gezien als het beste fitnessapparaat om af te vallen.

Bij de hardloopband geldt namelijk ook dat het hele lichaam wordt getraind. Het trainen van je hele lichaam kost veel energie en hierdoor verbrand je heel wat calorieën. Nu ligt dit er natuurlijk wel aan hoe hard je loopt.

Voor wie is een hardloopband geschikt?

De hardloopband is geschikt voor iedereen van alle leeftijden. Vind je het lastig om hard te rennen? Dan kun je de hardloopband op een lager tempo zetten. Door de band op een lager tempo te zetten, kun je gaan wandelen in plaats van rennen. Ook kan je een wandelband aanschaffen.


5. Fitness stepper- 400 calorieën per uur

Heb je al gehoord van de fitness stepper? Dit apparaat is ideaal als je vet wilt verbranden. De stepper lijkt veel op de crosstrainer. Je maakt stappende bewegingen en sommige steppers kunnen je het gevoel geven dat je de trap oploopt.

Doordat je met de stepper een groot gedeelte van je spieren traint en ook nog eens aan cardio doet, is dit een goede optie als je vet wilt verbranden.

Voor wie is een fitness stepper geschikt?

De fitness stepper is geschikt voor iedereen, maar het is afhankelijk welke stepper je gebruikt. De mini stepper is bijvoorbeeld meer geschikt voor mensen die ervoor kiezen om thuis wat meer te bewegen. De fitness stepper is goed als je verschillende spieren wilt trainen.


6. Spinningfiets- 500 tot 700 calorieën per uur

Afvallen met de spinningfiets is een zeer goede keuze. Spinning is namelijk heel intensief en je pusht jezelf om steeds harder te gaan.

Door de intensiteit van deze sport, verbrand je ook veel calorieën. Als je graag wilt afvallen, wordt er aangeraden om ongeveer 2 a 3 spinning sessies per week bij te wonen.

Voor wie is een spinningfiets geschikt?

Spinning is een zeer intensieve sport en is niet aan te raden als je blessures hebt of makkelijk blessures kunt krijgen. Het is echter zo dat iedereen de spinningfiets kan gebruiken en je bepaalt natuurlijk zelf hoe intensief je traint. Je hebt zelfs spinningfietsen met Bluetooth, zodat je gebruik kan maken van spinning apps. Een nog leukere manier van trainen!


7. Hometrainer- 400 tot 500 calorieën per uur

In de sportschool is de hometrainer zeer populair. Jong of oud, het maakt niet uit. De hometrainer wordt gebruikt door mensen van alle soorten leeftijden en is ideaal als je vet wilt verbranden.

Doordat het apparaat zo toegankelijk is, kan het een eenvoudige manier zijn om snel calorieën te verbranden.

Voor wie is een hometrainer geschikt?

De hometrainer is geschikt voor iedereen. Het is een apparaat dat namelijk vrij eenvoudig te gebruiken is. Bijna iedereen in Nederland kan fietsen en de hometrainer is eigenlijk niets anders dan een stilstaande fiets.


Wat is het beste cardio apparaat voor mij?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er heel wat apparaten die ervoor kunnen zorgen dat jij van je buikvet af kunt komen. Het is echter zo dat de verschillen tussen het aantal calorieën per uur bij bepaalde apparaten niet eens zo groot zijn.

Het is daarom dan ook belangrijk dat je kiest voor een apparaat dat het beste bij je past en waar jij het meeste plezier uit kunt halen.

Zodra je het leuk vindt om te trainen, houd je het namelijk ook langer vol en is dit een veel effectievere manier om af te kunnen vallen.

Daarnaast hoef je je uiteraard niet te focussen op één soort apparaat. Het combineren van apparaten kan net zo goed en misschien vind je dit zelfs nog wel leuker.

Conclusie

Het verbranden van buikvet kan een lastige opgave zijn. Wat je ook doet, op de een of andere manier lukt het je niet om op deze plek af te vallen.

Het verbranden van buikvet is echter zeer belangrijk, omdat buikvet bepaalde gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Een klein beetje buikvet hoeft helemaal niet erg te zijn, maar als je beschikt over veel overtollig vet, dan kan dit zich wikkelen om je buikorganen.

Gezondheidsrisico’s zijn niet de enige factoren waarom mensen graag willen afvallen, ook schoonheidsidealen spelen een rol bij het willen verbranden van buikvet.

Ontdek daarom hierboven wat het beste cardio apparaat voor vetverbranding is en ga direct aan de slag!

Meer cardio apparaten:

Categorieën: Fitness