Wandelband kopen? Bekijk de Top 5 beste walkingpads

Last updated by Kaz on

wandelband kopen

De wandelband (ook wel walk desk of walkingpad) is een goede manier om aan je conditie te kunnen werken. Met deze mooie apparaten kun je bijvoorbeeld wandelen terwijl je werkt. Is dit niet ideaal?

In dit artikel lees je wat de beste 5 walkdesks zijn.

Daarnaast geven we informatie over het vinden van de beste wandelband hoe de walkdesk te gebruiken is, voor wie het apparaat geschikt is en hoe effectief de walkdesk is om af te kunnen vallen.

Beste walkdesk, walkingpad & wandelband om te kopen

Als je op zoek bent naar een goede wandelband om te kopen, kan de keuze lastig zijn. Er is veel aanbod en niet alles is wat je precies zoekt. Om je te kunnen helpen, hebben we hieronder een lijst samengesteld met de 5 beste walkdesks.

1. Senz Sports M500

Senz-Sports-M500-loopband-bureau

Met de Senz Sports M500 wandel je eenvoudig tijdens je werk. Deze wandelband is makkelijk te plaatsen bij een staand bureau en zorgt ervoor dat je fit blijft tijdens het computeren.

De Senz Sports M500 kan maximaal 6 kilometer per uur en is eenvoudig op te bergen nadat je hem hebt gebruikt.

De walkdesk beschikt over een mooi LCD-scherm waarop je kunt zien met welke snelheid je wandelt, de tijd van de training, de verbrande calorieën en het aantal stappen en afgelegde afstand.

👍 Voordelen:

 • Eenvoudig te verplaatsen
 • Makkelijk in gebruik
 • Geschikt voor ouderen
2. Flow Fitness Walker

Deze zeer populaire walkdesk is geschikt om heerlijk te kunnen wandelen in je woonkamer of kantoor. Deze stille loopband is eenvoudig inklapbaar en dit betekent dat je de walkdesk weer kunt opbergen nadat je deze hebt gebruikt.

Op de Flow Fitness Walker loop je maximaal 6 kilometer per uur en dit is heerlijk voor als je op een rustig tempo aan je conditie wilt gaan werken.

Op het LED-scherm zie je welke prestaties je hebt geleverd, zoals de verbrande calorieën, de afstand die je hebt gelopen en je hartslag. Daarnaast is het apparaat makkelijk te bedienen met een afstandsbediening.

👍 Voordelen:

 • Beschikt over een afstandsbediening
 • Duidelijk LED-scherm
 • Makkelijk inklapbaar
3. Gymstick Walking Threadmill

Als je geen tijd hebt om te gaan sporten, dan is de Gymstick Walking Threadmill een zeer compacte en mooie wandelband. Deze walkdesk is eenvoudig inklapbaar en zeer makkelijk op te bergen.

Uniek aan deze walkdesk is dat het apparaat over 2 verschillende soorten trainingsmodi beschikt. De eerste modus pas je zelf makkelijk aan met de afstandsbediening.

Bij de tweede modus past de loopband zich geleidelijk aan aan jouw tempo. De Gymstick Walking Threadmill beschikt over een mooi LCD-scherm dat jouw prestaties duidelijk weergeeft.

👍 Voordelen:

 • Eenvoudig in te klappen
 • Twee verschillende soorten trainingsmodi
 • Beschikt over een mooi LCD-scherm
4. Tunturi Cardio Fit T10

Ben je een beginnende loper en wil je graag aan je conditie werken? Dan is de Tunturi Cardio Fit T10 zeker iets voor je. Deze wandelband is geschikt voor lopen én rennen en is geproduceerd voor beginners.

Deze wandelband beschikt over een stevige armsteun waar je tijdens het lopen op een comfortabele manier je aan vast kunt houden.

Ook is de Tunturi Cardio Fit T10 eenvoudig inklapbaar en daarom makkelijk in huis of op het kantoor te plaatsen.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor lopen en rennen
 • Beschikt over een armsteun
5. Toorx Walkingpad

De Toorx Walkingpad is zeer eenvoudig in te klappen en zeer geschikt om dagelijks te gebruiken. Dit apparaat gaat maximaal 6 kilometer per uur en is ook zeer geschikt voor oudere mensen.

Een groot voordeel aan deze walkdesk is dat je Bluetooth aan kunt sluiten. Daarnaast kun je ook de snelheid makkelijk aanpassen met een afstandsbediening en kun je gebruikmaken van de Walkingpad app.

👍 Voordelen:

 • Gebruikmaken van de Walkingpad app
 • Bluetooth
 • Eenvoudig inklapbaar
Waarom een wandelband kopen?

Vaak wordt een wandelband verward met de reguliere loopband, maar deze twee zijn toch echt verschillend. Op de wandelband loop je een rustiger tempo en dit kan een groot voordeel zijn als je alleen graag zou willen wandelen.

Een wandelband kan vaak niet harder dan 8 kilometer per uur en ook voor oude mensen is dit misschien een stuk fijner.

Als je graag aan je conditie zou willen werken tijdens het werken achter je bureau, dan is een wandelband een hele goede oplossing.

De meeste wandel banden zijn makkelijk in te klappen en wegen maar weinig. Hierdoor kun je het apparaat gemakkelijk opbergen en weer tevoorschijn toveren.

Hoe vind ik de beste loopband voor wandelen?

Als je ervoor kiest om een loopband aan te schaffen, wil je natuurlijk weten hoe je het beste apparaat kunt vinden. Om je een beter beeld hiervan te geven, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

De grootte van het oppervlak

De grootte van het loopoppervlak is erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat je op een comfortabele manier kunt trainen. Is dit oppervlak te klein, dan heb je minder ruimte voor je voeten en gaat het trainen een stuk lastiger.

Het onderhoud van de loopband

Kies voor een apparaat dat eenvoudig te onderhouden is. Als je kiest voor een goedkope versie, kan het zijn dat de loopband sneller slijt. Een loopband van betere kwaliteit heeft vaak een ietwat dikkere band.

Het vermogen van de motor

Kijk goed naar de kwaliteit van de motor. Hoe meer pk de motor beschikt, hoe beter de motor functioneert op een lage snelheid en des te langer de motor mee zal gaan.

Loopband met of zonder steun

Zoek je een loopband met of zonder steun? Een loopband met steun kan ervoor zorgen dat je op een heerlijk comfortabele manier kunt wandelen.

Wandelbanden zijn vaak de loopbanden zonder steun, maar hebben het voordeel dat ze lichtgewicht zijn en makkelijk opvouwbaar zijn.

Kan ik ook wandelen op een normale loopband?

Een wandelband is, zoals je hebt kunnen lezen, puur om te wandelen. Kan dit ook op een normale loopband? Het antwoord is, ja.

Normale loopbanden kun je instellen op snelheid en hierbij kun je ervoor kiezen om een lage snelheid te bewandelen. Normale loopbanden zijn vaak echter wat zwaarder en groter.

Hierdoor zijn ze minder makkelijk te verplaatsen en worden ze vaak gebruikt in de sportschool. Het voordeel van een walkdesk is dat het apparaat eenvoudig is in te klappen en thuis te plaatsen is.

Hierdoor kun je op een laagdrempelige manier aan je conditie werken en heerlijk thuis gaan wandelen.

Voor wie is een wandelband / walkingpad geschikt?

De wandelband is geschikt voor iedereen die graag meer beweging wil hebben in het dagelijkse leven. Heb je geen tijd om veel buiten te wandelen omdat je vaak aan het werk bent?

Dan is de wandelband zeer geschikt voor je. Ook voor oudere mensen kan de walkingpad een goede uitkomst bieden. Naar de sportschool gaan is vaak intensief, maar een walkingpad haal je zo uit de kast en klap je eenvoudig weer in.

Hoe effectief is een walkdesk/walkingpad voor afvallen?

Wandelen is zeer goed voor je. Als je dagelijks stil zit en weinig beweegt, dan zal het zeker helpen om plotseling dagelijks te gaan wandelen op de walkingpad.

Er wordt echter aangeraden om minimaal een snelheid van 5 kilometer per uur aan te houden om effectief af te kunnen vallen. Daarnaast is alleen wandelen niet de juiste oplossing.

De combinatie van veel wandelen en de juiste voeding zal helpen om effectief af te kunnen vallen.

Wil je beginnen met afvallen op de wandelband? Draag dan de juiste schoenen. Dit zorgt ervoor dat blessures worden voorkomen en hierdoor kun je uiteindelijk veel langer wandelen.

Daarnaast is het goed om jezelf bezig te houden tijdens het wandelen. Luister muziek of een podcast en op deze manier houd je het wandelen veel langer vol.

Ook is het goed om op je houding te letten tijdens het wandelen. Door een juiste houding aan te nemen, voorkom je blessures en pijnklachten. Tot slot wordt er aangeraden om veel water te drinken tijdens en na het wandelen.

Door het verliezen van vocht tijdens het sporten, krijg je sneller dorst en is het belangrijk om water te drinken. Dit zorgt voor de juiste vochtbalans.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Fitness