Goedkope loopband? Bekijk de Top 5 van dit moment!
Heb je oren naar een nieuwe loopband? Zie je het alleen niet zitten om het nodige geld aan je nieuwe loopband uit te geven?
Dan is er geen nood aan de man: je kunt ook prima voor een goedkope loopband kiezen. In dit artikel maak je kennis met de 5 beste goedkope loopbanden van dit moment.
De top 5 beste goedkope loopbanden uitgelicht
Ongeacht of je een goedkope hometrainer of goedkope loopband wilt kopen, heb je voldoende keuze. Wij adviseren je om hoe dan ook erg kritisch te zijn.
Tijdens ons onderzoek hebben wij opgemerkt dat lang niet alle goedkope loopbanden van de gewenste kwaliteit zijn.
Gelukkig zijn er meerdere prima goedkope loopbanden. De beste varianten hebben we voor je geselecteerd en bespreken we graag hieronder. Neem onze korte reviews door en schaf direct de beste goedkope loopband aan.
1. Citysports Loopband WP2
De Citysports Loopband WP2 is de beste goedkope loopband van dit moment. Voor deze loopband betaal je ongeveer 240 euro, terwijl de kwaliteit prima is.
Wel moet je goed beseffen dat dit geen volwaardige loopband is. Zo bedraagt de maximale snelheid slechts 6 kilometer per uur.
Wat wel handig is, is de compactheid. Deze loopband is bijzonder compact uitgevoerd, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je woning geeft.
De Citysports Loopband WP2 is ook nog van een LCD scherm en een bluetooth ontvanger voorzien. Voor de recreatieve wandelaar of hardloper is dit een prima optie.
2. VirtuFit Totally Foldable TR-50i
Wil je liever de beschikking over een volwaardige loopband hebben? Dan raden wij je graag de VirtuFit Totally Foldable TR-50i aan. Voor deze loopband betaal je 400 euro, waardoor ‘ie fors duurder is dan bovengenoemde variant.
Maar, dit is wel een loopband waar je echt op kunt hardlopen. Met alle dank aan de maximale snelheid van 12 kilometer per uur.
Met deze loopband kun je op de nodige manieren trainen. Dit is onder meer te danken aan de 12 verschillende trainingsprogramma’s.
Verder vinden wij het fijn dat het loopvlak groot is, dat deze loopband over bluetooth beschikt en dat de loopband van een bekend A-merk is.
3. Senz Sports M500
Vind je het niet erg om zo’n 400 euro aan je nieuwe loopband uit te geven? Dan kom je mogelijk al snel bij de Senz Sports M500 uit. Deze loopband kost precies 399 euro, is van een top kwaliteit en is opvallend en uniek uitgevoerd.
Het is namelijk een loopband zonder armsteunen. Je hebt de beschikking over alleen een loopband van slechts 13 centimeter. Dit stelt je in staat om de loopband op een handige manier op te bergen.
Ook dit is geen volwaardige loopband, dankzij de maximale snelheid van 6 kilometer per uur. Wel is deze loopband van een prima kwaliteit en van een handig LCD scherm voorzien.
4. Gymform Slim Fold PRO
Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe loopband uit? Kijk dan eens naar de Gymform Slim Fold PRO. Voor deze prima loopband/wandelband betaal je een bedrag van slechts 299,95 euro.
Het is hiermee één van de goedkoopste loopbanden van dit moment.
Met deze loopband kun je op de nodige manieren trainen. Dit is onder meer te danken aan de maximale snelheid van 12 kilometer per uur.
Ook heb je uit 3 trainingsprogramma’s de keuze en geniet je van de nodige handige extra’s. Belangrijk voordeel: deze loopband is ook nog inklapbaar.
5. VirtuFit TR-75
Als je nog iets meer geld uit wilt geven, is ook de VirtuFit TR-75 een interessante optie. Voor deze loopband betaal je zo’n 450 euro, waardoor het de duurste loopband uit deze top 5 is.
Maar, je krijgt wel heel veel waar voor je geld. Bij deze loopband valt bijvoorbeeld de maximale snelheid van 10 kilometer per uur op. Ook kun je de hellingshoek op maximaal 3% instellen.
Deze loopband is ook uiterst geschikt als wandelband. Dit is aan de vormgeving te danken, maar ook aan de nauwkeurig in te stellen snelheid.
Deze loopband is relatief compact uitgevoerd en biedt veel gebruiksgemak. Dat komt onder meer door de bidon- en tablethouder.
Hoe goedkoop is een goedkope loopband?
Het aanbod van goedkope loopbanden is nogal divers. Dit geldt voor de soorten loopbanden, maar ook voor de prijskaartjes van de goedkope loopbanden.
Wij maken daarom graag onderscheid tussen twee groepen:
- Hele goedkope loopbanden. De hele goedkope loopbanden kosten tussen de 150 en 300 euro. Dat deze loopbanden zo goedkoop zijn, komt onder meer door de beperkte toepassingsmogelijkheden. Dit zijn namelijk veelal wandelbanden en geen volwaardige loopbanden. Ook een mini loopband en loopband zonder motor vallen binnen deze groep.
- Goedkope loopbanden. Dit zijn loopbanden die tussen de 300 en 450 euro kosten. Als je voor een loopband uit deze groep kiest, kom je al snel bij de bekendere merken uit. Hierbij kun je met name aan VirtuFit en Tunturi denken.
Met andere woorden: je hebt qua prijskaartje meer dan voldoende keuze. Dit geldt ook voor de samenstelling van de goedkope loopband. Wil je bijvoorbeeld een opvouwbare loopband hebben?
Wil je een loopband met een hoge maximale snelheid hebben? Of wil je een loopband met een instelbare hellingshoek hebben?
Denk goed over je wensen na, zodat je gericht naar de beste goedkope loopband op zoek kunt gaan.
Wat is het verschil tussen goedkope- en dure loopbanden?
Heb je interesse om een nieuwe loopband aan te schaffen? Als je naar het huidige aanbod kijkt, kom je opvallend veel soorten loopbanden tegen. Daarbij vallen ook de forse prijsverschillen op.
Als je een goedkope loopband wilt hebben, kun je al voor zo’n 200 euro klaar zijn. Gaat je voorkeur echter uit naar een betere loopband? Dan kun je hier probleemloos duizenden euro’s aan uitgeven.
Tussen de goedkope en dure loopbanden bestaan in ieder geval grote verschillen:
- Merk & kwaliteit. De beste merken richten zich niet op de goedkoopste loopbanden. Kijk maar eens naar het merk VirtuFit. Dit merk biedt meerdere interessante goedkope loopbanden aan, maar deze loopbanden zijn wel duurder dan de goedkoopste loopbanden. Dit betekent echter wel dat je bij een loopband van dit merk van een betere kwaliteit verzekerd bent. Dit komt onder meer door de onderdelen waar een duurdere loopband over beschikt.
- Trainingsmogelijkheden. Op een duurdere loopband ben je hoe dan ook van (veel) meer trainingsmogelijkheden verzekerd. Dit komt onder meer door het zwaardere vliegwiel, maar ook door de hogere maximale snelheid. Verder geniet je bij een duurdere loopband vaak van handige extra’s, waaronder een bluetooth verbinding. Daarmee kun je je trainingen alleen maar diverser maken. In combinatie met een trainingsschema voor de loopband ben je van een goede training verzekerd!
- Handige extra’s & functies. De duurdere loopbanden beschikken ook over meer handige extra’s en functies. Hierbij kun je denken aan een hartslagmeter, een bluetooth ontvanger, een tablethouder, een LCD display en aanverwante functies. Door deze functies ben je in staat om op een veelzijdige manier te trainen.
- Vormgeving. Zet je een goedkope en dure loopband naast elkaar? Dan is iemand anders makkelijk in staat om de goedkope loopband aan te wijzen. De goedkopere loopbanden zijn namelijk erg eenvoudig uitgevoerd. Soms zien ze er zelfs ietwat kinderlijk uit. Kies je daarentegen voor een duurdere loopband? Dan ben je van een fraai en ergonomisch ontwerp verzekerd, evenals van een forser eigen gewicht. Dat hogere eigen gewicht zorgt ervoor dat de loopband beter geschikt is voor intensieve trainingen.
Welke merken bieden goedkope loopbanden aan?
Als je een goedkope loopband wilt kopen, moet je een goede vergelijking voor jezelf maken. Je hebt namelijk de keuze uit meerdere soorten loopbanden, maar ook uit meerdere merken.
Wij raden je aan om bij voorkeur voor een A-merk te kiezen. De beste voorbeelden hiervan zijn Tunturi en VirtuFit.
Deze A-merken richten zich uitsluitend op de thuissporter en doen dit door veel soorten loopbanden aan te bieden. Bij deze merken heb je ook de keuze uit meerdere prijsklassen.
Wil je het echt zo goedkoop mogelijk voor jezelf houden? Dan kun je voor één van de minder bekende merken kiezen.
Deze minder bekende merken leveren op zich prima loopbanden, zoals bij Senz Sports, Gymform en Citysports het geval is. Maar, je moet bij deze merken wel goed rekening met bovengenoemde verschillen houden.
Waar moet je op letten bij een goedkope loopband?
Tot slot wijzen wij je nog graag op twee belangrijke aandachtspunten. Ten eerste moet je goed naar de maximale snelheid van de loopband kijken.
De goedkoopste loopbanden hebben namelijk veelal een maximale snelheid van 6 kilometer per uur. Daardoor is de loopband meer een wandelband dan een hardloopband.
Ten tweede moet je goed naar de inklapbaarheid kijken. Met name als je niet al te veel ruimte in je woning hebt, is het verstandig om voor een inklapbare loopband te kiezen. Daarvan bieden de goedkopere merken ook meerdere varianten aan.
Conclusie
Een goedkope loopband kan absoluut interessant zijn. Zorg er wel voor dat je heel kritisch bent en dat je goed over je wensen nadenkt. Dat stelt je in staat om een prima goedkope loopband aan te schaffen.
Bekijk het aanbod bij onderstaande aanbieders voor een compleet overzicht: