Gezondheidshorloge kopen? Tips, Functies & Advies

Last updated by Kaz on

gezondheidshorloge

Wil je graag meer informatie over je gezondheid krijgen? Dan is het dragen van een gezondheidshorloge aan te raden. Met zo’n smartwatch hou je je gezondheid in de gaten en kun je je lifestyle aanpassen.

Wat is een gezondheidshorloge?

Een gezondheidshorloge geeft je meer informatie over je gezondheid. Zo krijg je inzichtelijk wat je hartslag is, wat je bloeddruk is, hoeveel je op een dag bewogen hebt en hoe je geslapen hebt.

Een gezondheidshorloge combineert de functies van meerdere horloges met elkaar. Zo neemt een gezondheidshorloge de functie van een ECG smartwatch over; het nauwkeurig opmeten van de hartslag.

Ook geeft een gezondheidshorloge je meer informatie over je bewegingspatronen. Dit is vergelijkbaar met een fitnesshorloge; zo’n horloge houdt ook bij hoeveel je beweegt en wat de intensiteit hiervan/hierbij is.

De functies van een gezondheidshorloge

Met het beste gezondheidshorloge geniet je van diverse functies:

Dit is slechts een kleine opsomming van de vele mogelijke functies. Afhankelijk van het gezondheidshorloge waar je precies voor kiest, krijg je in ieder geval veel functies tot je beschikking.

Al deze functies dienen één doel: gezonder leven. Met het juiste gezondheidshorloge ga je niet alleen gezonder leven, maar ook bewuster. Je hebt meer inzicht in je lifestyle en daarmee ook in de gevolgen van je lifestyle.


Wat voor soort gezondheidshorloges zijn er?

Op het moment van schrijven heb je uit meerdere gezondheidshorloges de keuze:

  • Sporthorloge: wil je met name de focus richten op het sporten en een gezonde lifestyle? Dan is de aanschaf van een sporthorloge aan te raden. Het aanbod van deze sporthorloges is uitgebreid, zowel voor dames en heren. Let bij het maken van een goede vergelijking in ieder geval op alle mogelijke functies.
  • Smartwatch: wil je meer inzicht in je gehele lifestyle krijgen? En hoeft de focus daarbij niet zozeer op je beweging te komen liggen? Dan is het aan te raden om eens naar een smartwatch te kijken. Ook hierbij geldt dat je uit heel veel soorten smartwatches kunt kiezen.

Binnen deze twee soorten gezondheidshorloges kom je nog veel meer varianten tegen.

Hoe vind ik het beste gezondheidshorloge?

Heb je oren naar de aanschaf van een gezondheidshorloge? Streef je bijvoorbeeld zelf ook naar een gezonder leven en meer bewegen? Dan doe je er verstandig aan om goed op onderstaande punten te letten.

Waar wil je het horloge voor gebruiken?

Als eerste moet je bepalen waar je het horloge voor wilt gebruiken. Wil je het gezondheidshorloge voor een algehele gezondere lifestyle gebruiken?

Wil je meer inzicht in je bewegingspatroon krijgen? Of wil je mogelijk vooral je hartslag en bloeddruk in de gaten kunnen houden?

Zoals in dit artikel al gesteld is, heb je uit meerdere soorten gezondheidshorloges de keuze. Om tot het beste gezondheidshorloge te komen, moet je daarom éérst bepalen waar je het horloge voor gaat gebruiken.

Over welke functies moet het horloge beschikken?

Heb je eenmaal in beeld waar je het horloge voor wilt gebruiken? Dan zou je ook goed over de gewenste functies na moeten denken.

Welke functies moeten sowieso op het horloge aanwezig zijn? En aan welke functies hecht je niet al te veel waarde?

Dit punt gaat uiteraard hand in hand met bovenstaande punt. Als je weet waar je het horloge voor gaat gebruiken, weet je ook over welke functies het horloge zou moeten beschikken.

Design & geslacht

Uiteraard is het ook zaak om naar je geslacht te kijken. Het aanbod van gezondheidshorloges voor dames is significant anders dan het aanbod voor heren. Let daarbij ook goed op het design – en de afmetingen – van het gezondheidshorloge.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Tot slot wijzen wij je graag op de prijskaartjes van de gezondheidshorloges. Niet alleen de functionaliteiten zijn namelijk erg verschillend, maar ook de prijzen.

Voor sommige horloges betaal je een paar tientjes, terwijl je voor andere tientjes meer dan 400 euro moet betalen.

De prijs hangt wel samen met de functies. Des te uitgebreider het horloge is, des te duurder het horloge is.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Wearables