Bloeddrukmeter Kruidvat kopen? Test & Ervaringen

Last updated by Kaz on

bloeddrukmeter_kruidvat

Wil je een nieuwe bloeddrukmeter kopen? Je kunt deze bijvoorbeeld bij Bol.com kopen, maar je kunt hiervoor ook terecht bij Kruidvat.

Deze drogisterijketen biedt allerlei gezondheidsartikelen aan, waaronder dus ook bloeddrukmeters.

Maar, is het aan te raden om een bloeddrukmeter bij Kruidvat te kopen? Welke meters biedt deze keten überhaupt aan?

En wat kun je verwachten van een bloeddrukmeter die je bij Kruidvat koopt? Je leest het allemaal in dit uitgebreide artikel!

Het aanbod van Kruidvat

Geruime tijd was Kruidvat puur en alleen een drogisterijketen. Dit betekende dat Kruidvat alleen drogisterijartikelen aanbood.

Maar, hier is in de afgelopen jaren toch wel flinke verandering ingekomen. Kruidvat biedt nu namelijk meerdere andere producten aan.

Zo kun je bij Kruidvat terecht voor een activity tracker én dus ook voor bloeddrukmeters. In dit artikel richten wij onze pijlen puur op de bloeddrukmeters.

Welke bloeddrukmeters biedt Kruidvat aan?

Op dit moment biedt Kruidvat meerdere soorten bloeddrukmeters aan. Deze meters bespreken we graag hieronder in het kort.

1. Kruidvat Automatische bloeddrukmeter

kruidvat-automatische-bloeddrukmeter

Deze automatische bloeddrukmeter is van het eigen merk van Kruidvat. Men heeft deze bloeddrukmeter zelf ontwikkeld en wordt uitsluitend door Kruidvat verkocht.

Het prijskaartje van deze bloeddrukmeter is interessant, maar het is niet de beste bloeddrukmeter. Dit merk je onder meer aan de nauwkeurigheid; de nauwkeurigheid is niet zoals bij andere meters van een A-merk.


2. Medisana BU A57

Medisana-BU-A57-bloeddrukmeter-kruidvat

In het aanbod van Kruidvat zijn ook meerdere meters van het merk Medisana te vinden. De Medisana BU A57 is één van de modellen.

De band van deze meter moet je om je bovenarm heen doen, waarna de bloeddrukmeter een nauwkeurige meting uitvoert.

Wat bij deze meter direct opvalt, is de scherpe prijsstelling. Feit is alleen dat bij andere webshops deze bloeddrukmeter vaak nóg iets scherper geprijsd is.


3. Medisana BU 530 Connect

kruidvat-bloeddrukmeter-Medisana-BU-530-Connect

Gaat je voorkeur uit naar een bloeddrukmeter die je aan je smartphone kunt koppelen? Dan kun je bij Kruidvat kiezen voor de Medisana BU 530 Connect.

Deze bloeddrukmeter beschikt over een connect functie, waardoor je ‘m direct aan je smartphone kunt koppelen.

Ook dit is een bloeddrukmeter die je ook bij andere webshops kunt kopen. De ervaring leert dat andere webshops deze bloeddrukmeter vaak voordeliger aanbieden.


4. Medisana BU 512

Medisana-BU-512-bloeddrukmeter-kopen-kruidvat

Een andere Medisana bloeddrukmeter in het aanbod van Kruidvat is de BU 512. Deze bovenarm bloeddrukmeter is compact, is scherp geprijsd en biedt niet al te veel functies.

Ook is het goed om te weten dat de nauwkeurigheid van deze bloeddrukmeter niet magnifiek is.

We vallen in herhaling, maar ook deze meter kun je bij meerdere webshops kopen. Bij Kruidvat is deze webshop scherp geprijsd, maar bij andere webshops betaal je vaak nóg iets minder.


5. Medisana BU A50

Medisana-BU-A50-bloeddrukmeter-kruidvat

Tot slot kun je bij Kruidvat ook nog voor de Medisana BU A50 kiezen. Deze bovenarmbloeddrukmeter is betaalbaar, is erg compact en is vrij eenvoudig te bedienen. Wel hebben wij opgemerkt dat dit niet de meest nauwkeurige bloeddrukmeter is.

Bij deze bloeddrukmeter valt de kleurenschaal-indeling direct op. Deze indeling is gebaseerd op de richtlijnen van de World Health Organisation.

Als de rode kleur verschijnt, geeft dit aan dat de bloeddruk te hoog is. Je zou op dat moment direct in actie moeten komen.


Variërend aanbod

Het is goed om te weten dat het aanbod bij Kruidvat nooit hetzelfde is. De bloeddrukmeters die nú aangeboden worden, worden mogelijk over een paar weken of maanden niet meer aangeboden.

Je zou daarom altijd het actuele aanbod van Kruidvat in de gaten moeten houden.

Dit doe je op twee manieren:

  • Ga naar een Kruidvat winkel of houd de folders in de gaten. In de Kruidvat winkels vind je het huidige aanbod van bloeddrukmeters. In de folders van Kruidvat vind je de beste aanbiedingen van dit moment. Je doet er daarom verstandig aan om goed de folders in de gaten te houden.
  • Houd de Kruidvat webshop in de gaten. Ook in de webshop van Kruidvat vind je het uitgebreide aanbod én de beste aanbiedingen. Mocht je een liefhebber van online shoppen zijn, kun je de gewenste bloeddrukmeter uiteraard direct online bestellen.

Wat vinden wij van het aanbod bloeddrukmeters van Kruidvat?

Op het eerste oog lijkt het aanbod bloeddrukmeters van Kruidvat interessant te zijn. Je hebt immers uit meerdere varianten de keuze én je kunt voor bloeddrukmeters van het merk Medisana kiezen.

In de wereld van bloeddrukmeters staat dat merk toch wel heel goed aangeschreven. Maar, je moet ook met enkele minpunten rekening houden.

Deze minpunten zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Het zijn niet de beste Medisana bloeddrukmeters. De bloeddrukmeters van Medisana die door Kruidvat aangeboden worden, zijn min of meer de basismodellen. Dit zijn vrij eenvoudige modellen die voordelig geprijsd zijn. Als je echter voor het beste van het wilt gaan, kom je al snel bij een luxere/uitgebreidere versie van Medisana uit.
  • De prijzen bij Kruidvat zijn laag, maar niet superlaag. Bij Kruidvat geniet je van aantrekkelijke aanbiedingen, maar het zijn niet de laagste prijzen. Als je ook andere webshops goed in de gaten houdt, valt op dat andere webshops vaak met nóg betere aanbiedingen stunten.
  • Het aanbod is relatief beperkt. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, kun je bij Kruidvat uit een handjevol bloeddrukmeters kiezen. Check je bijvoorbeeld het aanbod van Bol.com of Coolblue? Dan zie je direct dat je bij die webshops uit véél meer bloeddrukmeters kunt kiezen. We kunnen hierdoor stellen dat het aanbod bij Kruidvat relatief beperkt is.
  • De bloeddrukmeters zijn niet super uitgebreid. Wil je graag een bloeddrukmeter kopen die over alle functies beschikt? Dan zit je bij Kruidvat niet goed. De modellen die aangeboden worden, zijn relatief basic. Je kunt bijvoorbeeld geen hele luxe bloeddrukmeter of een smartwatch bloeddrukmeter bij Kruidvat aanschaffen.

Kortom: de bloeddrukmeters die Kruidvat aanbieden, lijken op papier prima te zijn. Door bovenstaande punten zijn wij echter niet volledig overtuigd van het aanbod.

De kwaliteit van een Kruidvat bloeddrukmeter

Zoals hierboven al gesteld is, zijn het basic bloeddrukmeters die Kruidvat verkoopt. Dit uit zich ook in de nauwkeurigheid; de bloeddrukmeters bieden geen 100% nauwkeurigheid.

Dit komt vooral doordat de bloeddrukmeters niet van de meest geavanceerde technieken gebruikmaken. Ook beschikken de Kruidvat bloeddrukmeters niet over de beste sensoren.

Juist met de huidige technieken en sensoren is het wél mogelijk om de bloeddruk zéér nauwkeurig op te meten. Doordat deze technieken en sensoren ontbreken, kunnen we niks anders stellen dan dat de betrouwbaarheid aan de wensen overlaat.

Als je een bloeddrukmeter moet gebruiken, wil je uiteraard wel op de betrouwbaarheid kunnen vertrouwen. Alleen al om die reden raden wij je aan om bij een andere webshop/aanbieder een bloeddrukmeter te kopen.

Ook raden wij je aan om hier zoveel mogelijk geld voor vrij te maken. Voor kwaliteit én voor betrouwbaarheid moet je nu eenmaal betalen. Dit is ook van toepassing op de aanschaf van een nieuwe bloeddrukmeter.

Beste alternatieven voor Kruidvat bloeddrukmeters

De Kruidvat bloeddrukmeters zijn volgens ons dus geen aanraders. Ze zijn prijstechnisch interessant, maar op het gebied van functionaliteiten en betrouwbaarheid schieten ze tekort.

Gelukkig kun je bij andere webshops/aanbieders wél met een gerust hart een bloeddrukmeter kopen. De beste aanbieders hebben wij alvast voor je geselecteerd:


Misschien ook interessant:

Categorieën: Sport & Verzorging