Stappenteller horloge kopen? Bekijk de beste stappentellers

Last updated by Franziska on

Stappenteller horloge - Techmeester.nl

Zet minimaal 8.000 stappen per dag. Dat is een advies van bijvoorbeeld de Hartstichting. Door een dergelijke hoeveelheid stappen per dag te zetten, blijf je in relatief goede conditie.

Maar, hoe meet je nou hoeveel stappen je op een dag zet? Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om een stappenteller horloge aan te schaffen.

Hieronder bespreken wij namelijk wat volgens ons de vier beste stappenteller horloges zijn. Neem deze reviews door en schaf het gewenste horloge met stappenteller direct aan.

Dit zijn de beste stappenteller horloges

Is de aanschaf van een horloge met een stappenteller aan te raden? Ja, absoluut. Met zo’n horloge geniet je namelijk van een dubbelfunctie:

 • Je kunt altijd zien hoe laat het is
 • Je kunt altijd zien hoeveel stappen je op de dag hebt bezet

Wil jij ook van deze voordelen profiteren? En wil je daarom de beste stappenteller aan gaan schaffen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres.

1. Royal Supplies KV-97 Smartwatch

royal_supplies_kv-97_smartwatch_met_stappenteller

Ben je op zoek naar een fraai horloge mét stappenteller? Dan kun je eigenlijk niet om dit horloge van het merk Royal Supplies heen. Dit horloge lijkt op het eerste gezicht een normaal horloge, maar dat is zeker niet het geval. Dit is namelijk een volledige smartwatch.

Wat dit betekent? Dit betekent dat dit horloge onwijs veel functies met zich mee brengt. Je kunt hierbij denken aan de stappenteller, maar ook een calorieënteller, een bloedzuurstofmeter, een hartslagmeter, een bloeddrukmeter en een slaapmonitoringsfunctie.

In onze ogen is dit dan ook het beste horloge met stappenteller, hartslagmeter én bloeddrukmeter. Toen wij dit horloge uit mochten proberen, viel de nauwkeurigheid ook direct op. Het horloge meet allerlei waarden bijzonder nauwkeurig op.

Overigens is dit horloge ook voor iedereen geschikt. Voor een vrouw, voor een kind en voor een man. Ongeacht hoe oud je bent, maak je met veel plezier gebruik van dit horloge.

Ook voor senioren is dit horloge geschikt, onder meer dankzij het relatief grote display. Op dit display lees je de verschillende waarden (erg) duidelijk af.

👍 Voordelen:

 • Beschikt over bijzonder veel functies
 • De waarden worden nauwkeurig opgemeten
 • In één oogopslag zie je tijd en de hoeveelheid stappen
 • Accu gaat vijf tot zes dagen mee
 • Fraai design
 • 1,3 inch Full HD display
 • In zeven kleuren verkrijgbaar

👎 Nadelen:

 • Het horlogebandje kan gaan plakken aan je huid
2. Fitbit Charge 4 – Activity tracker

fitbit_charge_4_horloge

Vind je het niet erg om veel geld aan een stappenteller horloge uit te geven? En wil je het liefste een digitaal horloge hebben?

Dan is deze variant van Fitbit de beste keuze voor je. Dit horloge is niet voordelig, maar je krijgt wel echt veel waar voor je geld.

Overigens is dit véél meer dan alleen een stappenteller. Je kunt dit horloge eigenlijk als een complete activity tracker zien. Zo kun je jouw slaap meten, kun je gebruik maken van de ingebouwde GPS functie en kun je met dit horloge gericht gaan sporten. Daarvoor heeft Fitbit zelfs 20 verschillende sporten geprogrammeerd in dit horloge.

Met één acculading doe je ongeveer 7 dagen. Ideaal, aangezien je hierdoor slechts één keer in de week de accu op hoeft te laden. Als de accu weer vol zit, geniet je van alle mogelijkheden.

Ondertussen geniet je ook nog van het fraaie design. In onze ogen is dit echt een fraai horloge met stappenteller.

Wel moet je dus rekening houden met een iets forser prijskaartje. Daar krijg je wel een hoop voor terug. Toen wij dit horloge uit mochten proberen, merkten wij direct op dat de kwaliteit dik in orde is. Het horloge ziet er gaaf uit, voelt stevig aan en is aangenaam te bedienen.

Ook het feit dat het digitale display zo duidelijk is, spreekt ons erg aan. Al met al een prima aankoop dus.

👍 Voordelen:

 • Is een volledige activity tracker
 • Fraai en uniek design
 • Digitaal horloge in plaats van analoog
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Inclusief ingebouwde GPS functie
 • Kan ook slaapmetingen uitvoeren

👎 Nadelen:

 • Geen goedkoop horloge met stappenteller
3. Garmin Forerunner 45S Smartwatch

garmin_forerunner_45s_hardloophorloge

Als je voor kwaliteit wenst te gaan, kom je al snel bij het merk Garmin uit. Dit merk weet een prima kwaliteit te leveren, waaronder met deze Garmin Forerunner 45S smartwatch. In onze ogen is dit één van de beste horloges met een stappenteller.

Het blijft bij dit horloge echter niet alleen bij deze stappenteller. Nee, je kunt dit horloge eigenlijk als een compleet hardloophorloge zien. Dankzij de GPS tracker weet je precies waar je naar toe moet lopen.

Tevens zorgen tal van sensoren voor een accurate meting van jouw hardloopprestaties. Na afloop kun je de prestaties op jouw smartphone bekijken.

Sowieso is het ideaal dat je dit horloge aan jouw smartphone kunt koppelen. Ook inkomende berichten en oproepen zie je hierdoor op dit horloge verschijnen. Het enige nadeel hierbij is dat je tijdens het wandelen of hardlopen gestoord kan worden.

Ook vinden wij het design van dit horloge erg fraai. Wel zijn wij van mening dat dit horloge alleen voor dames geschikt is. Voor mannen vinden wij dit horloge net iets te vrouwelijk. Overigens kun je wel uit drie kleuren kiezen. Als je voor de volledig zwarte variant gaat, is dit horloge wel voor dames én heren geschikt.

Verder is het ideaal dat dit horloge volledig waterdicht is. Als je vaak in de regent wandelt, is dat wel zo prettig. Tijdens het wandelen worden alle stappen overigens heel accuraat gemeten. Precies wat je zou mogen verachten van één van de beste stappenteller horloges. Houd wel goed rekening met het vrij forse prijskaartje.

👍 Voordelen:

 • Inclusief GPS functie
 • Volledig hardloophorloge met onder meer trainingsprogramma’s
 • Kan ook een slaapmeting uitvoeren
 • Duidelijk display
 • Batterijduur van 7 dagen
 • Perfect te koppelen aan jouw smartphone

👎 Nadelen:

 • Geen goedkoop stappenteller horloge
4. YAJIMA Multifunctionele Stappenteller Sporthorloge

yajima_stappenteller_sporthorloge

Vind jij het design van een horloge met stappenteller niet al te belangrijk? Wil je vooral van de functionaliteit van zo’n horloge genieten?

Dan is dit horloge van YAJIMA een prima optie voor je. Dit horloge is absoluut niet fraai om te zien, maar brengt wel veel voordelen met zich mee.

Het eerste voordeel is al terug te zien aan het prijskaartje. Voor dit horloge betaal je absoluut niet de hoofdprijs, terwijl je wel van veel functies kunt genieten. Zo meet het horloge de hoeveelheid stappen op, de hoeveelheid calorieën en de afgelegde afstand.

Al deze waarden lees je op het heldere LED display makkelijk af. Dit display is niet alleen helder, maar is ook bijzonder overzichtelijk.

Tevens is het ideaal dat het horloge aangenaam om de pols zit. Dát is onder meer te danken aan het minieme gewicht van het horloge.

Met dit horloge geniet je ook nog van een lange accuduur. Je kunt moeiteloos 10 tot 15 (!) dagen gebruik maken van één acculading. Ideaal, niet waar? Al met al een prima én betaalbare stappenteller horloge.

👍 Voordelen:

 • 10 tot 15 dagen batterijduur
 • Duidelijk en helder display
 • Meet de stappen nauwkeurig op
 • Voordelig geprijsd
 • In drie kleuren verkrijgbaar
 • Het horloge zit aangenaam

👎 Nadelen:

 • Geen al te fraai design
Koopgids: Wat is voor jou het beste stappenteller horloge?

Ben je van plan om een stappenteller horloge aan te schaffen? De belangrijkste tip die wij je mee willen geven, is om jouw wensen op een rijtje te zetten.

Hoeveel geld wil je uitgeven? En over welke functies moet het horloge sowieso beschikken?

Dit zijn enkele van de belangrijkste vragen.

Graag helpen wij je nog verder met de zoektocht naar het beste stappenteller horloge. Dat doen we door je hieronder nog enkele handige tips te geven.

Voor wie is het horloge?

Ben je op zoek naar een stappetenteller horloge voor jezelf? Of wil je een kinderhorloge met stappenteller aanschaffen?

Bepaal vooraf goed voor wie je precies een horloge met stappenteller aan wilt schaffen.

Het design

Ook is het advies om goed naar het design van de pedometer te kijken. Wil je het horloge in de vorm van een armband hebben? Of wil je het horloge in de vorm van een activity tracker hebben? Of wil je het horloge gewoon in de vorm van een normaal horloge hebben? Je hebt meer dan voldoende keuze. 

De koppelingsmogelijkheden

Heb je een iPhone of heb je voor een Android smartphone gekozen? Ga in beide gevallen goed na of je het horloge aan jouw smartphone kunt koppelen. De ervaring leert dat met name IOS (Apple) voor een prima koppeling zorgt.

De aanwezige functies

Wil je een eenvoudige stappenteller hebben? Dan kun je ook kiezen voor een enkelband met stappenteller.

Indien je een uitgebreidere stappenteller wenst te hebben, kom je al snel bij een horloge met stappenteller uit.

Ga wel goed na over welke functies het horloge precies beschikt. En aan welke functies jij waarde hecht.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot is het advies om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Zo adviseren wij je om altijd voor een stappenteller van een A-merk te kiezen.

Onder meer Garmin, Fitbit, Huawei, Polar, Omron en Samsung leveren prima horloges met stappenteller.

Ga ook goed na hoeveel geld je aan het horloge uit wilt geven. Wil je de kosten zo laag mogelijk houden? Dan kun je ook eens kijken bij Hema, Kruidvat, Action of ANWB.

Als je voor kwaliteit wilt gaan, kun je het beste voor één van bovengenoemde varianten kiezen!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *