Garmin activity tracker kopen? Bekijk de beste!

Last updated by Franziska on

garmin activity tracker kopen

Wil je graag je sportieve activiteiten kunnen monitoren? Wil je dagelijks bij kunnen houden hoeveel stappen je zet? En wil je ook bijvoorbeeld je slaapritme kunnen monitoren?

Als je dergelijke wensen hebt, biedt een activity tracker uitkomst. Zodra je het aanbod van activity trackers bekijkt, valt één merk direct op; Garmin.

In dit artikel laten wij je kennismaken met de beste Garmin activity trackers van dit moment.

Welke Activity trackers van Garmin zijn er?

Als je interesse in een activity tracker hebt, doe je er verstandig aan om naar het merk Garmin te kijken. Dit merk levert niet alleen kwaliteit, maar levert ook een uitgebreid aanbod.

Onder andere de onderstaande GPS trackers maken onderdeel uit van het aanbod van Garmin:

 • Garmin Vivofit Junior 3
 • Garmin Vivosmart 4
 • Garmin Vivofit 4
 • Garmin Vivosport

Over deze vier activity trackers vertellen we je hieronder graag iets meer. Neem onze reviews door, zet deze Garmin fitness trackers voor jezelf op een rijtje en maak een goede vergelijking.

Hoe je deze vergelijking het beste kunt maken, geven we je aan het einde van dit artikel meer handige tips.

Garmin Vivofit Junior 3

fitness_tracker_voor_kinderen

Ben je op zoek naar een goede fitness tracker voor kinderen? Dan is de Garmin Vivofit Junior 3 de beste optie voor je.

Deze fitness tracker is speciaal voor kinderen ontwikkeld én is behoorlijk populair.

Deze tracker kan je kind 24 uur per dag en 7 dagen per week omhouden. De fitness tracker beschikt namelijk over een ingebouwde en vervangbare batterij.

Deze batterij hoef je niet op te laden, maar hoef je na ongeveer een jaar alleen maar te vervangen. Nadat je dat hebt gedaan, geniet je weer een jaar lang van deze batterij.

Tijdens de dag registreert deze activity tracker van alles. Onder andere de hoeveelheid stappen en de hoeveelheid beweging worden geregistreerd.

Dit gebeurt op het ‘vasteland’, maar ook in het water. Deze Garmin fitness tracker is namelijk volledig waterdicht.

Wil je dat je kind meer gaat bewegen? Dan biedt deze fitness tracker daar uitkomst voor.

Via deze tracker kun je je kind namelijk belonen. Indien je kind voldoende in beweging is gekomen, ontgrendelt je kind hier nieuwe spelelementen mee.

Via een mobiele telefoon is het vervolgens mogelijk om van deze spelelementen gebruik te maken. Op deze manier wordt bewegen voor je kind alleen maar leuker.

👍 Voordelen:

 • Inclusief beloonmodus
 • Registreert overdag en ’s nachts
 • Is waterbestendig
 • In 7 kleuren te verkrijgen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Het scherm is erg klein
 • Het bandje is niet van de beste kwaliteit
Garmin Vivosmart 4

garmin_fitness_tracker_gps

Gaat je voorkeur uit naar een Garmin GPS tracker? Dan kun je het beste voor de Garmin Vivosmart 4 kiezen.

Deze fitness tracker van Garmin is voordelig, biedt veel mogelijkheden én beschikt over een GPS functie. Met dank aan deze functie kun je al je beweging optimaal registreren.

Ook is het mogelijk om deze activity tracker te koppelen aan je smartphone. Nadat je dit gedaan hebt, kun je optimaal gebruik maken van de Garmin Connect app.

Met dank aan deze app krijg en hou je perfect inzicht in je dagelijkse sportactiviteiten. Alle mogelijke bewegingen worden hierbij geregistreerd; je kunt het horloge onder andere tijdens zwemmen, hardlopen, wandelen en yoga dragen.

De Garmin Vivosmart 4 heeft nog veel meer te bieden. Zo beschikt deze activity tracker over een polshartslagmeting, een zuurstofmeter én een slaapcontrolefunctie.

Om het helemaal af te maken, houdt dit horloge ook nog je stressniveau bij. Al met al een geweldige Garmin activity tracker waar je heel veel kanten mee op kunt.

👍 Voordelen:

 • Inclusief zuurstofmeter, polshartslagmeting en slaapcontrolefunctie
 • Monitoring van beweging én stressniveau
 • Relatief voordelig geprijsd
 • In vier kleuren te verkrijgen
 • Te koppelen aan je smartphone

👎 Nadelen:

 • Het scherm is (te) gevoelig voor aanrakingen
 • Minder nauwkeurige metingen
Garmin Vivofit 4

garmin_stappenteller_activity_tracker

Hoef je niet per sé een GPS functie op je activity tracker te hebben? Wil je de fitness tracker vooral gebruiken ter monitoring van al je bewegingen?

Dan is het aan te raden om naar de Garmin Vivofit 4 te kijken. Ook deze Garmin activity tracker is voordelig, biedt veel mogelijkheden én heeft een uniek design.

Bij deze fitness tracker zit het scherm volledig verwerkt in het bandje. Dit ziet er gaaf uit, terwijl je het bandje na verloop van tijd ook kunt wisselen.

Overigens betreft dit een kleurenscherm. Dit kleurenscherm stel je ook nog eens geheel naar wens in.

Deze fitness tracker beschikt over tal van aanvullende functies. Zo beschikt deze tracker over een alarmfunctie, een timer, een weerwidget en een bewegingsdetector.

Zodra de tracker opmerkt dat je te weinig beweegt, krijg je hier een melding van. Grote kans dat je door deze melding wél weer in beweging gaat komen.

Als je deze tracker draagt, worden tal van waarden gemeten. De tracker is in staat om je slaap te meten, maar telt overdag ook de hoeveelheid stappen.

De afstand die je hebt afgelegd en de hoeveelheid verbrande calorieën worden ook nauwkeurig gemeten.

Het enige wat ontbreekt, is een GPS functie. Garmin heeft ervoor gekozen om deze activity tracker níet van een GPS functie te voorzien.

Spreekt de Garmin Vivofit 4 je aan? Dan hebben we goed nieuws voor je; deze Garmin activity tracker is behoorlijk voordelig.

Voor nog geen 80 euro ben je al de trotse eigenaar van deze geweldige activity tracker. Bovendien kun je uit twee kleuren kiezen; wit of zwart.

👍 Voordelen:

 • Kleurenscherm in het bandje verwerkt
 • In twee kleuren te verkrijgen
 • Monitort je beweging en je slaap
 • Beschikt over allerlei aanvullende functies
 • Batterijduur van maar liefst 365 dagen

👎 Nadelen:

 • Geen ingebouwde hartslagmeter
 • Geen GPS functie
Garmin Vivosport

garmin_activity_tracker

Stel je hoge eisen aan je activity tracker? Dan is de Garmin Vivosport de beste optie voor je.

Deze Garmin activity tracker biedt veel functies, biedt dagelijks veel voordelen en is behoorlijk slim. Dat deze Garmin fitness tracker slim is, blijkt onder andere uit de verbinding met je smartphone.

Nadat je deze fitness tracker aan je smartphone hebt gekoppeld, ontvang je alle binnenkomende berichten op je smartphone. Dit geldt voor onder andere appjes, oproepen en notificaties.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat het scherm vrij klein is. Doordat het scherm zo klein is, kun je uitgebreide berichten niet altijd even goed lezen.

Wat ook ideaal is, is dat de Garmin Vivosport over een GPS functie beschikt. Met dank aan deze GPS functie kun je deze activity tracker tijdens allerlei buitenactiviteiten dragen.

Tijdens deze activiteiten worden onder andere je hartslag, hoeveelheid stappen, verbrande calorieën en je hartslag gemeten. Verder monitort deze activity tracker ook je slaap en je stressniveau.

Persoonlijk zijn wij ook erg enthousiast over de uitstraling van deze tracker.

Bij deze activity tracker zit het scherm volledig in het bandje verwerkt. Dit ziet er niet alleen stijlvol uit, maar is ook bijzonder handig uit.

Overigens kun je deze activity tracker in drie kleuren bestellen. In het limoengeel, in fuchsia of in het grijs.

Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je van heel veel gemak!

👍 Voordelen:

 • Inclusief GPS functie
 • Inclusief slaapmeting en hartslagmeting
 • Aan je smartphone te koppelen
 • Smal, waterdicht en fraai ontwerp
 • In drie kleuren te verkrijgen

👎 Nadelen:

 • Niet de goedkoopste activity tracker van Garmin
 • Batterijduur van maximaal 8 uur in GPS-modus
Wat is de beste Garmin Activity tracker voor jou?

Welke van deze Garmin activity trackers spreekt jou het meeste aan? Elke fitness tracker brengt wat ons betreft de nodige voordelen; wij raden je daarom aan om een hele goede vergelijking te maken.

Bij het maken van deze vergelijking kun je het beste op onderstaande criteria letten:

 • GPS functie: dankzij een GPS functie hoef je je smartphone in principe niet meer mee te nemen. Tijdens het bewegen registreert de GPS functie onder meer de afgelegde afstand.
 • Koppeling met een smartphone: om echt het maximale uit een activity tracker te halen, zou je dit apparaat aan je smartphone moeten koppelen. Dit is echter bij niet alle Garmin activity trackers mogelijk.
 • Metingen: ook moet je goed na gaan welke metingen de activity tracker allemaal verricht. Gaat dit alleen om de hoeveelheid stappen? Of worden ook het stressniveau, je slaapritme en/of je polshartslag gemeten?
 • Uitstraling: wij raden je ook aan om goed naar de uitstraling van de activity tracker te kijken. Let hierbij niet alleen op de vormgeving van de Garmin activity tracker, maar ook op bijvoorbeeld de kleurstelling.
 • Batterijduur: een ander belangrijk aspect is de batterijduur. In een ideale wereld hoef je een activity tracker nooit op te laden, maar die vlieger gaat simpelweg niet op. Check daarom goed wat de maximale batterijduur is. Kies je voor een GPS tracker van Garmin? Ga dan goed na wat de maximale batterijduur in de GPS-modus is.
 • Waterdichtheid: ben je op zoek naar een activity tracker voor tijdens het zwemmen? Of vind je het niet erg om in de regen te sporten? Indien je één van deze wensen hebt, moet je op zoek gaan naar een activity tracker die waterdicht is.
 • Prijskaartje: wij raden je tot slot aan om goed naar het prijskaartje te kijken. Voor de meeste activity trackers betaal je niet al te veel geld, maar we kunnen uiteraard niet in je portemonnee kijken. Stel voor jezelf een maximum budget op, waarna je binnen dit budget op zoek kunt gaan naar de beste Garmin activity tracker.

Garmin trackers vs. Fitbit & andere merken

Welk merk activity tracker voor jou het beste is, is afhankelijk van je eigenlijk voorkeuren.

Wil je het liefste zo min mogelijk geld uitgeven? Dan is een Fitbit in veel gevallen de betere optie voor je.

Wil je van veel functies gebruik kunnen maken? Dan is een Garmin in veel gevallen de betere optie voor je.

Dit verschil bestaat niet alleen tussen Garmin en Fitbit, maar ook tussen Garmin en alle andere merken. Denk bijvoorbeeld aan Polar activity trackers.

Om een activity tracker van het juiste merk uit te kiezen, zou je echt goed je wensen op een rijtje moeten zetten.

Als je op zoek naar een uitgebreide, hoogwaardige en relatief betaalbare activity tracker bent, is een Garmin activity tracker een prima optie!

Verschillen tussen een Garmin activity tracker en sporthorloge

Tussen een Garmin activity tracker en sporthorloge bestaan veel verschillen:

 • Uitstraling: een Garmin sporthorloge is qua uitstraling een horloge, terwijl een activity tracker niet op een horloge lijkt.
 • Functionaliteiten: over het algemeen beschikt een Garmin sporthorloge over meer functies. Deze functies richten zich hoofdzakelijk op het sporten/bewegen; zo bestaan er speciale hardloophorloges van Garmin.
 • Prijskaartje: over het algemeen is een Garmin activity tracker voordeliger dan een Garmin sporthorloge. Het verschil kan hierbij tot wel een paar honderd euro oplopen.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *