Beste Fitbit Voor Dames? Dit is de TOP 3!

Last updated by Simon on

Fitbit voor vrouwen header

De verschillende gezondheidshorloges van Fitbit voor vrouwen zijn werkelijk een verademing. Zo helpt de Fitbit dames hun activiteiten bijhouden en krijg je meteen inzicht in alle belangrijke parameters.

Verder zijn de smarthorloges en activity trackers voor dames ook nog eens erg stijlvol. Ze zijn ontworpen om bij elke outfit te passen en altijd gedragen te worden.

Maar met de hoeveelheid verschillende Fitbits voor vrouwen kunnen we ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Speciaal daarom gaan wij in dit artikel de grote hoeveelheden opties en mogelijkheden bespreken van de horloges.

Verder hebben we speciaal voor jou nog een lijstje samengesteld met de beste Fitbits van dit moment.

Fitbit voor dames – Onze aanbevelingen

Zoals je misschien gelezen hebt zijn er veel verschillende factoren die meewegen in het bepalen van de perfecte Fitbit voor vrouwen als jij.

Speciaal daarom hebben we hieronder een selectie voor je gemaakt van de beste Fitbit voor vrouwen!

3. Fitbit Charge 4

We beginnen met de stijlvolle en compacte Fitbit Charge 4. Deze strakke activity tracker is dan ook een van de beste en meest aanbevolen activity trackers op de markt.

De Charge 4 is de perfecte compagnon voor iedere dame die graag beweegt. Zo meet de Charge 4 precies hoe intensief je inspanningen zijn op basis van jouw hartslag.

Ook op het gebied van motivatie weet deze handige activity tracker zijn werk te doen. Zo kun je precies zien hoe goed je het doet ten opzichte van het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie. Deze bevelen 150 minuten matig of 75 minuten intensieve training per week.

De Charge 4 houdt tijdens het hardlopen bij wat de afstand is die je hebt afgelegd, je snelheid en de route. Dit allemaal met behulp van het ingebouwde GPS-systeem. Maar niet alleen je activiteiten worden gemeten, ook je rust. De Charge 4 meet namelijk precies jouw slaapritme en hoe rustig of onrustig je bent in je slaap.

Naast deze handige sportapplicaties kun je de Charge 4 ook gebruiken om contactloos te betalen via Fitbit Pay en ontvang je verschillende meldingen van je smartphone.

Hoewel de Fitbit Charge 4 een erg vooruitstrevende activity tracker is, is het toestel helaas niet comptabel met Huawei P8 en P9 Lite smartphones. Verder is het apparaat volledig te verbinden met alle iOS en Android apparaten.
2. Fitbit Sense

Stijlvol, elegant en simpelweg mooi. Dat zijn de eerste dingen die te binnen schieten bij het eerste aanzicht van de Fitbit Sense.

Dit stijlvolle smarthorloge laat precies zien waar het bedrijf toe in staat is. De Sense geeft je namelijk een volledig inzicht in verschillende aspecten van je gezondheid. Zo meet het toestel je huidtemperatuur en zuurstofgehalte in je bloed. Ook geeft het horloge je tips om je stressniveau te verminderen. Deze wordt gemeten door de EDA-scanner.

Hoewel het horloge stijl en klasse uitstraalt is deze ook ronduit stevig. Zo kan de Fitbit Sense gedragen worden tijdens veel verschillende soorten sporten zoals hardlopen en fietsen. Doordat het horloge waterdicht is tot 50 meter kan hij ook om blijven tijdens het douchen en zwemmen.

De ingebouwde GPS zorgt ervoor dat het horloge al je gelopen routes en prestaties bijhoudt, zonder je smartphone bij je te hebben.

Als je onderweg bent zonder je smartphone, kun je alsnog makkelijk betalen dankzij Fitbit Pay. Hierdoor kun je eenvoudig contactloos betalen bij winkels en supermarkten.

Heb je wel je telefoon bij je, dan kun je op de Sense direct alle binnenkomende berichten lezen. Ook kun je via het horloge bellen als je telefoon in de buurt is, maar niet bij de hand.

Net als bij de Fitbit Charge 4 is helaas de Sense ook niet te gebruiken met de Huawei P8 en P9 Lite smartphones. Wel is het apparaat met alle andere smartphones te gebruiken.  
1. Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe heeft misschien wel de meest passende naam van alle modellen. Het apparaat ziet er luxe, stijlvol en vol klasse uit. Perfect voor de vrouw die niet alleen up-to-date blijft met haar gezondheid, maar er ook nog graag goed uit ziet.

Maar niet alleen is het apparaat mooi, maar ook nog handig!

Deze activity tracker is gemaakt met een rvs-behuizing, waardoor het apparaatje stijlvol en stevig is. De polsband is eenvoudig te verwisselen zodat je er altijd goed uitziet, ongeacht de gelegenheid.

De Luxe houdt alle nodige data bij die je nodig hebt als sportieve vrouw. Zo houdt het toestel je stappen, verbrandde calorieën en je hartslag bij.

Aan de hand van jouw hartslag berekent de Luxe automatisch je stressniveau. Als deze te hoog is dan heeft het toestel je meteen tips en trucs om dit niveau te verlagen.

Net als bij menig andere activity tracker houdt ook de Fitbit Luxe je slaapritme en activiteit bij. Zo heb je altijd een goed inzicht in hoe je ervoor staat in de late uurtjes van de nacht en weet je hoe je slaapt.

De Luxe laat je alle meldingen van binnen komende berichten en telefoontjes op je smartphone zien. Zo mis je geen enkel gesprek.

Het volledige kleurenscherm is erg mooi, maar zorgt ervoor dat het apparaat een batterijduur van slechts 5 dagen heeft.
Verschillende soorten Fitbit horloges voor dames

Het is goed om te weten, voor je een Fitbit aanschaft, dat er verschillende soorten zijn. Het Amerikaanse merk levert zowel smarthorloges als zogeheten activity trackers.

Smarthorloge

Een smarthorloge is misschien wel een van de bekendste horloges van het moment. De horloges zijn voorzien van veel verschillende soorten apps.

Naast dat de horloges zelf kunnen beschikken over deze apps zijn de horloges ook te verbinden met je smartphone. Zo kun je berichten makkelijk lezen en versturen, muziek uitkiezen en zelfs bellen.

Veel smarthorloges zijn voorzien van verschillende functies die je kunnen helpen met buitensport. Zo beschikken ze vaak over een GPS-systeem die te koppelen is met Google Maps.

De opslagcapaciteit van een Fitbit smarthorloge maakt het mogelijk om direct muziek op het horloge te zetten. Zo kun zonder je telefoon mee te hoeven nemen genieten van je favoriete muziek.

Zoals je kunt zien kun je een smarthorloge zien als een verlengstuk van je mobiele telefoon. De verschillende apps en connectiviteit zorgen ervoor dat je erg veel kunt doen zonder je telefoon erbij te pakken.

Activity tracker

Een activity tracker is een aanzienlijk smaller model dan een smarthorloge. Deze kleine apparaatjes zitten dan ook erg comfortabel.

Een activity tracker is er grotendeels op ontwikkeld om jouw activiteiten bij te houden. Zo kun je verschillende belangrijke parameters terugzien binnen een enkel oogopslag.

Het apparaatje houdt je aantal stappen bij, hoe ver je loopt en hoeveel calorieën je verbrandt op een dag. Daarnaast houden deze handige toestelletjes ook je slaapritme bij, zodat je precies kunt zien wanneer je vast of juist onrustiger slaapt.

Het ontwerp van een activity tracker is smal en lijken meer op een armband dan op een horloge. Toch kun je er ook de tijd op terug zien.

Veel modellen kunnen ook gebruikmaken van Fitbit Pay, waardoor je met je activity tracker ook contactloos kunt betalen in winkels en supermarkten.

Welke dames Fitbit is het beste voor mij?

Zoals je kunt zien is het verschil tussen een smarthorloge en een activity tracker aardig aantoonbaar. Maar hoe weet je welke Fitbit het beste bij jou past?

Waarvoor gebruik je hem?

De eerste vraag die je je moet afvragen is waarvoor je de Fitbit wilt gaan gebruiken. De verschillende functionaliteiten van de twee apparaten zijn namelijk op verschillende groepen gericht.

Als je op zoek bent naar een toestel dat je kunt gebruiken als een verlengstuk van je smartphone, dan is een smarthorloge waarschijnlijk de beste optie voor jou. Deze zorgt ervoor dat je volledig kunt reageren op berichten, kunt bellen en dat je verschillende apps kunt downloaden en gebruiken.

Toch liever een toestel dat je gezondheidsgegevens bijhoudt? Dan kun je beter gaan voor een activity tracker. Een activity tracker, ook wel een gezondheidshorloge genoemd, houdt alle gegevens bij omtrent jouw gezondheid.

Ook beschikken deze vaak over minimale nevenfuncties zoals contactloos betalen en het tonen van berichten vanaf je smartphone.

Wat is je budget?

Waarschijnlijk is dit ook een van de eerste vragen die je jezelf stelt. Maar het is altijd slim om na te gaan wat je budget is.

Over het algemeen is een Fitbit smarthorloge namelijk een stukje duurder dan een Fitbit activity tracker. Dit komt onder andere omdat de smarthorloges beschikken over meer functies dan een activity tracker.

Wat is je stijl?

Misschien is dit een wat oppervlakkigere stelling, maar desalniettemin belangrijk. Het is altijd goed om na te gaan of het apparaat wel bij je past en of je deze überhaupt wel mooi vindt.

Er zijn veel verschillende modellen Fitbit voor vrouwen die allemaal hun eigen uiterlijk en stijl hebben. Het is dus fijn, en ook wel leuk, om te kijken welk smarthorloge of activity tracker past bij jouw stijl en outfits.

Een smarthorloge is ook groter dan een activity tracker is. Hierdoor kan het zijn dat veel dames deze zien als groot en storend.

Conclusie

Er is een Fitbit voor iedere dame. Of je nu op zoek bent naar een smarthorloge die fungeert als verlengstuk van je telefoon of een activity tracker die je alle inzage geeft tijdens het sporten. Welke Fitbit kies jij?


Misschien ook interessant:

Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *