Beste activity tracker voor dames kopen? Bekijk de Top 8!

Last updated by Kaz on

beste activity tracker dames

Er zijn voldoende redenen om een activity tracker voor dames aan te schaffen. Met zo’n tracker kun je, als vrouw zijnde, perfect de beweging per dag in de gaten houden.

Deze trackers zijn veelal in vrouwelijke kleuren uitgevoerd en hebben een kleinere omvang. Compleet anders dan bij een activity tracker voor heren dus.

Vandaar dat een vrouw veelal bij een smartwatch voor een smalle pols uitkomt. En dit verklaart ook waarom er een speciale dames Fitbit bestaat.

Wil je zelf een activity tracker voor dames aanschaffen? Graag raden wij je aan om voor één van onderstaande varianten te gaan.

De beste activity trackers voor dames vergeleken

Om dit artikel te kunnen schrijven, hebben wij een uitgebreide test achter de rug. Een test waarbij we onder meer naar de geschiktheid van de tracker voor dames hebben gekeken. Maar, waarbij we ook naar de algehele samenstelling en mogelijkheden hebben gekeken.

Ben je benieuwd naar onze bevindingen? We laten je hieronder graag kennismaken met de 7 beste activity trackers voor dames.

1. Fitbit Luxe

De Fitbit Luxe vinden wij met afstand de beste activity tracker voor dames. Deze activity tracker is bijzonder stijlvol en slank vormgegeven. Door de slanke vormgeving past de Fitbit Luxe perfect bij een vrouwelijke pols.

En kies je nu voor de aanschaf van deze Fitbit activity tracker? Dan krijg je 6 maanden gratis toegang tot Fitbit Premium.

Verder voldoet deze activity tracker aan alle wensen. De activity tracker monitort nauwkeurig je bewegingen, gaat stress tegen en heeft een batterijduur tot wel 5 dagen. Door dit laatste voordeel hoef je deze beste activity tracker voor vrouwen niet al te vaak op te laden.
2. Xiaomi Mi Band 5

xiaomi_mi_band_6

Wil je graag een goedkope activity tracker voor dames aanschaffen? Kijk dan eens naar de Xiaomi Mi Band 5. Deze activity tracker is erg betaalbaar en heeft een stijlvol design. Doordat deze tracker volledig in het zwart uitgevoerd is, kun je ‘m ook perfect bij elke outfit dragen.

Met deze activity tracker geniet je van veel gemak. Zo is deze tracker licht van gewicht, vrij slank en voorzien van een duidelijk scherm. Ook geniet je van een lange batterijduur en van veel inzichten.

Je krijgt inzichten in je gezondheid, maar ook in je beweging per dag. Met de Xiaomi Mi Band 5 kun je gericht toewerken naar een bewuste leefstijl.
3. Huawei Band 6

Gaat je voorkeur uit naar een activity tracker in een ‘echte’ dameskleur? Dan kom je al snel bij deze Huawei Band 6 in het roze uit. Dit is niet zomaar een roze kleur, maar heeft veel weg van roségoud. Mede hierdoor is dit één van de mooiste activity trackers voor dames.

Deze activity tracker is stijlvol en bijzonder slank. Mede door het slanke ontwerp is dit een ideale variant voor dames.

En op het 1,47 inch grote AMOLED-display lees je alle informatie duidelijk af van deze activity tracker. Als extra’s vallen onder meer de snellaadfunctie en de 24/7 hartslagmeting op.
4. Fitbit Inspire 3

De Fitbit Inspire 3 vinden wij ook een geweldige activity tracker voor dames. Deze tracker is bijzonder stijlvol vormgegeven, in drie stijlvolle kleuren te verkrijgen en opvallend slank. Het scherm zelf is ook opvallend slank, maar biedt wel alle gewenste informatie.

Deze activity tracker kun je 24/7 uur per dag dragen. Je registreert hiermee namelijk de beweging op de dag, maar de tracker registreert ook je slaap.

Mede hierdoor krijg je duidelijk inzicht in je slaappatronen. Hoogtepunt van de Fitbit Inspire 3 is ook de batterijduur; deze gaat tot wel 10 dagen mee.
5. Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker

Heb je het liefste een activity tracker met GPS functie voor dames? Dan kun je niet om de Garmin Vívosmart 5 Activity Tracker heen.

Deze tracker beschikt over een GPS functie in combinatie met je smartphone, waardoor je van nog meer mogelijkheden geniet.

En deze activity tracker is, net zoals bovenstaande varianten, lekker smal vormgegeven. Dit sluit dus perfect op de vrouwelijke vorm aan.

Deze activity tracker is ook nog in vier kleuren uitgevoerd. Wij geven zelf de voorkeur aan de zwarte variant. Deze kleur kun je als vrouw combineren met nagenoeg alle outfits.
6. Samsung Galaxy Fit

Heb je een Samsung smartphone? Dan is het aan te raden om voor de Samsung Galaxy Fit te kiezen. Deze activity tracker communiceert prima met je smartphone van Samsung. Maar, je kunt deze activity tracker ook gebruiken in combinatie met een iPhone.

Met deze activity tracker geniet je van veel mogelijkheden. Zo kun je uit maar liefst 90 workouts kiezen en kun je binnenkomende berichten met voor geïnstalleerde teksten beantwoorden.

Dit is wat ons betreft eigenlijk méér dan alleen een activity tracker. En hij past ook nog eens bij een moderne en stijlvolle vrouw.
7. Xiaomi Smart Band 7 Pro AMOLED

Vind je een standaard activity tracker eigenlijk niet al te fraai? Kijk dan eens naar de Xiaomi Smart Band 7 Pro AMOLED. Dit is namelijk een combinatie van een normaal dameshorloge en een activity tracker.

Dit blijkt uit het gave design, maar ook uit de vele mogelijkheden. Dankzij het design combineer je deze tracker in ieder geval perfect met alle mogelijke outfits.

Deze activity tracker beschikt ook nog over een GPS functie. Verder is het scherm opvallend groot, is de tracker zelf vrij slank en kun je ‘m koppelen aan een fitness app van Xiaomi. Via zo’n app krijg je nog meer inzichten in je beweging, gezondheid en lifestyle.
Wat is voor jou de beste activity tracker voor dames?

Ben je als vrouw zijnde op zoek naar een nieuwe activity tracker? Of wil je een vrouw graag verrassen met een gave activity tracker? In beide gevallen zijn er bepaalde zaken waar je goed op moet letten. Om welke zaken dit precies gaat, vertellen we je graag in deze koopgids.

Breedte van de activity tracker

Ten eerste is het belangrijk om naar de breedte van de activity tracker te kijken. Kies je bijvoorbeeld voor een activity tracker van Garmin?

Dan merk je al snel op dat de tracker eigenlijk te breed is voor een slanke vrouwenpols. Stem daarom de breedte van de activity tracker goed af op de breedte van je pols.

Design van de activity tracker

Ten tweede raden we je aan om naar het design van de tracker te kijken.

Let hierbij op de volgende punten:

  • De kleur van de tracker. Kijkende naar bovenstaande trackers zie je dat de trackers in veel kleuren te verkrijgen zijn. Het is aan jou om te bepalen naar welke kleur je voorkeur uitgaat.
  • Vormgeving van de tracker. Voor een vrouw is het aan te raden om voor een langwerpige tracker te kiezen. Je kunt echter ook voor een iets bredere tracker kiezen, maar stem dit wel altijd af op de breedte van je pols.

Display van de activity tracker

Ten derde moet je goed naar het display van de activity tracker kijken. Hoe groot is dit display precies? En wat kun je zoal op dit display aflezen? Wij geven zelf de voorkeur aan een niet al te groot display.

Waarom? Omdat een te groot display voor een te brede activity tracker zorgt. En daarmee past de tracker niet meer bij de smalle vrouwenpols.

Compatibel

Ten vierde moet je goed kijken naar de verbindingsmogelijkheden. Kun je de activity tracker aan je smartphone koppelen?

Dit is niet bij alle trackers mogelijk, dus doe hier goed onderzoek naar. Let hierbij ook goed op de exacte versie van het besturingssysteem van je smartphone.

Gewenste gebruik

Ten vijfde is het heel belangrijk om over het gewenste gebruik na te denken. Wil je de activity tracker 24/7 per dag dragen?

Of wil je de tracker vooral tijdens een specifieke sport dragen? De mogelijkheden op dit gebied zijn in ieder geval eindeloos. Dus denk hier op voorhand goed over na.

Metingen

Ten zesde moet je uiteraard naar de metingen kijken. Meet de activity tracker bijvoorbeeld alleen de stappen die je aflegt? Of meet de activity tracker ook de hoeveelheid calorieën die je verbrandt?

Verder zijn er bepaalde activity trackers die je hartslag nauwkeurig kunnen meten. En er zijn ook meerdere activity trackers die je slaap op meten. Het is aan jou om te bepalen welke metingen op je wensen aansluiten.

GPS sensor

Ten zevende moet je kijken naar de aanwezigheid van een GPS sensor. Beschikt de activity tracker over een GPS sensor?

Dan ben je in staat om nauwkeurig de snelheid, afstand en afgelegde route te registreren. En daarmee maak je nog veelzijdiger/nauwkeuriger gebruik van de activity tracker.

Horlogeband

Ten achtste raden wij je aan om goed naar de horlogeband te kijken. In welke kleur is deze horlogeband uitgevoerd? En hoe kun je de horlogeband sluiten? Sommige horlogebanden zijn bijvoorbeeld van gaten voorzien, terwijl andere bandjes volledig glad zijn.

Je moet hierbij ook nog goed naar het materiaal kijken. Sommige bandjes gaan bijvoorbeeld irriteren als je zweet. Bij andere bandjes heb je hier weer geen last van. Kijk daarom goed naar de kleur en het materiaal van het bandje.

Tip: stem de kleur van het horlogebandje af op de kleur van je outfit. Als vrouw wil je immers altijd verzorgd komen, niet waar?

Merk

Ten negende zou je goed naar het merk moeten kijken. Wil je bijvoorbeeld voor een Garmin variant gaan, een variant van Fitbit of voor een variant van één van de andere merken? Ons advies is om altijd te kiezen voor een activity tracker van een A-merk.

In het verlengde hiervan raden wij je het volgende aan: koop de activity tracker bij een goede aanbieder. Kies bijvoorbeeld niet voor een Kruidvat activity tracker.

Koop je activity tracker bijvoorbeeld bij Bol.com of Coolblue. Deze twee webshops bieden veel soorten trackers aan én bieden alleen trackers van de beste kwaliteit aan.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste activity trackers voor dames geselecteerd?

Voor onze selectie hebben wij ons op de vrouwelijke pols gebaseerd. We hebben hierdoor alleen maar voor smalle activity trackers gekozen. Daarbij hebben we ook naar het design gekozen; de tracker moet immers wel bij een vrouwelijke outfit passen. Uiteraard hebben we ook naar de functies, mogelijkheden en dergelijke gekeken.

Hoeveel activity trackers voor dames hebben we beoordeeld?

Tijdens onze test hebben we tientallen activity trackers beoordeeld. Veel van deze trackers waren óf niet voor dames geschikt óf voldeden niet aan onze eisen. Uiteindelijk hebben we 7 meer dan geschikte activity trackers voor dames gevonden.


Categorieën: Sport & Verzorging