Dit zijn de beste activity trackers voor heren: Top 4!

Last updated by Joni on

Activity trackers voor heren

Wil je meer gaan sporten, afvallen of je huidige sportprestaties verbeteren? Dan kan een activity tracker je een stuk op weg helpen.

Door je hartslag te meten en je verbrande calorieën te tellen, weet je bijvoorbeeld hoe effectief een work-out was.

Ook meten veel activity trackers tegenwoordig de kwaliteit van je slaap, zodat je kunt zien of je een goede nachtrust hebt gehad.

Een activity tracker voor heren is een ontzettend handige tool om je eigen vooruitgang mee vast te leggen.

We zijn uiteindelijk onze eigen grootste concurrent als het gaat om training, en met een activity tracker weet je precies wanneer en hoe je je nieuwe record hebt behaald!

In dit artikel hebben we de beste activity trackers voor heren voor je op een rijtje gezet.

Vergelijk de beste heren activity trackers

1. Beste budget activity tracker heren – Amazfit Band 5

Amazfit Band 5 activity tracker

Hoewel dit product van Amazfit misschien wel een van de meest betaalbare opties op de markt is, beschikt het over een indrukwekkende selectie aan fitness gerelateerde functies.

Het apparaat houdt bijvoorbeeld je hartslag, slaapkwaliteit en zuurstofverzadiging in het bloed bij.

Het is ook uitgerust met een helder high definition (HD) -scherm en een lange batterijduur van maximaal 15 dagen.

Het heeft zelfs 11 sportinstellingen en tools voor stressbeheer, waaronder ademhalingsoefeningen.

Amazfit Band 5 synchroniseert met Alexa en kan verbinding maken met je smartphone. Hierdoor krijg je meldingen, kun je je muziek bedienen en ontvang je herinneringen om te blijven bewegen.

De Band 5 heeft een waterbestendigheid van 5 ATM, wat betekent dat hij bestand is tegen een druk die overeenkomt met een diepte van 50 meter.

👍 Voordelen:

 • Lange batterijduur
 • Waterbestendig
 • 11 sportinstellingen

👎 Nadelen:

 • Werkt niet met Huawei-smartphones
2. Beste activity tracker mannen voor zwemmen – Garmin Swim 2

Garmin Swim 2 Zwart activity tracker

De Swim 2 biedt tal van functies om je prestaties te maximaliseren de volgende keer dat je in het zwembad springt.

Het meet niet alleen je hartslag, maar houdt ook je tempo, aantal slagen, zwem-efficiëntie en afstand bij.

Er is zelfs een optie om het in de “open water”-modus te zetten, die GPS gebruikt en je prestaties bijhoudt tijdens het zwemmen in een zee of rivier.

Het biedt ook tempo waarschuwingen om je te helpen op het goede spoor te blijven.

Bovendien biedt de Garmin Swim 2 smartphone-meldingen, fitness tracking, stress tracking en ingebouwde sport-apps voor andere activiteiten, zoals joggen en fietsen.

De Garmin Swim 2 ondersteunt Garmin Pay niet, wat voor sommigen een nadeel kan zijn. Het mist ook een ingebouwde muziekspeler, hoewel je er muziek mee kunt bedienen als je in de buurt van je telefoon bent.

De Swim 2 is waterbestendig tot 50 meter diepte en biedt een batterijduur van maximaal 7 dagen bij regelmatig gebruik, of 13 uur bij continu gebruik van GPS.

👍 Voordelen:

 • Race tegen jezelf of een virtuele tegenstander
 • Naast zwemmen ook geschikt voor andere soorten sport
 • Waterbestendig tot 50 meter diepte

👎 Nadelen:

 • Geen mogelijkheid om met je activity tracker te betalen
3. Beste multifunctionele activity tracker heren – Fitbit Sense

Fitbit Sense Smartwatch

De Fitbit Sense is het meest geavanceerde en veelzijdige apparaat van Fitbit.

Dit model omvat slaapmonitoring, tools voor stressbeheer en houdt beweging bij met 20 ingebouwde trainingsinstellingen.

Bovendien bevat het een ingebouwde GPS voor het bijhouden van je tempo en afstand tijdens buitenactiviteiten zoals hardlopen, wandelen of fietsen.

De Sense is ook de eerste Fitbit die zowel elektrocardiogram (ECG) als elektrodermale (EDA) scans bevat voor het meten van en je hartslag en je stressniveau.

Andere spannende functies zijn onder meer de mogelijkheid om muziek rechtstreeks vanaf je pols te bedienen en te betalen met Fitbit Pay. Ook kun je smartphone-meldingen ontvangen, zoals die voor oproepen en sms-berichten.

Het apparaat is waterdicht tot 50 meter diepte en heeft een batterijduur van maximaal 6 dagen, hoewel het slechts 12 uur meegaat met continue GPS.

👍 Voordelen:

 • Betaal met Fitbit Pay
 • ECG en EDA
 • 20 ingebouwde instellingen

👎 Nadelen:

 • Werkt niet met Huawei-smartphones
4. Beste activity tracker mannen voor hardlopen – Polar Ignite

Polar Ignite 2 activity tracker

De Polar Ignite is een klassiek model dat doet denken aan een analoog horloge. Ondanks zijn ontwerp is deze activity tracker echter niet je typische uurwerk.

Het heeft een indrukwekkende 130 soorten trainingen, van hardlopen tot boksen. Voer simpelweg je trainingstype in en het zal de statistieken die het meet direct aanpassen.

Hoewel er tientallen activity trackers zijn die alle data bijhouden, van hardlopen tot wandelen, zijn er maar weinig die zich primair richten op het doel om ‘fitter te worden’. De Ignite doet precies dat.

Het volgt nog steeds de fitnessactiviteiten zoals hardlopen, fietsen en zwemmen, maar de Ignite is gericht op het doel om je in een betere conditie te brengen.

Alles wat je standaard van een sporthorloge gewend bent, is aanwezig: ingebouwde GPS, optische hartslag vanaf de pols, activity tracking, een degelijk scherm, solide batterijduur en slimme notificaties.

De Polar Ignite kan gepersonaliseerde trainingen voor je creëren, gebaseerd op je fitnessniveau. Ook kan het je begeleiden bij conditietraining en ademhalingsoefeningen.

Perfect voor beginners, snel in te stellen en intuïtief in gebruik. Het nadeel is dat je je sessies handmatig moet stoppen en starten.

👍 Voordelen:

 • Helpt je om betere conditie op te bouwen
 • Goede batterijduur
 • 130 soorten trainingen

👎 Nadelen:

 • Sessies moeten handmatig gestart en gestopt worden
Waar op letten bij het kopen van een activity tracker voor heren?

Fitness-statistieken

Als je op zoek bent naar een nieuwe activity tracker, is de kans groot dat je van een paar statistieken houdt.

Tegenwoordig zou je verwachten dat alle modellen standaard je stappen, afgelegde afstand en hartslag registreren.

Sommige modellen, zoals de Polar activity tracker, geven een meer diepgaand inzicht in je training door factoren zoals het zuurstofniveau van je bloed te controleren.

Anderen presenteren informatie als scores om een ​​reeks gemakkelijk te begrijpen en tastbare statistieken te bieden.

Slaapmonitor

Alle trackers op onze lijst bieden het monitoren van je slaap als een functie, hoewel elk merk het een beetje anders aanpakt.

Sommigen zullen je bijvoorbeeld alleen vertellen hoe lang je slaapt, terwijl anderen de hoeveelheid zware, lichte en Rapid Eye Movement (REM)-slaap die je krijgt volgen.

Enkelen zullen deze gegevens gebruiken om handige tips te geven om je slaap te verbeteren.

Batterijduur

De meeste modellen gaan minstens zeven dagen mee op een enkele oplading, terwijl sommige wel drie weken of langer mee kunnen gaan.

Er zijn modellen op de markt die een functie hebben om snel op te laden. Dit is perfect als je er op het laatste moment voor een training achter komt dat je batterij bijna leeg is.

Waterbestendigheid

Als je je training graag afwisselt door een paar keer per maand naar het zwembad te gaan, let dan op een tracker die waterbestendig of zwembestendig is.

Sommige kunnen alleen algemene gegevens voor je zwemsessie geven, terwijl andere (zoals de Garmin activity tracker) automatisch detecteren welke slag je doet en het aantal baantjes dat je hebt voltooid.

Wat is het verschil tussen een activity tracker voor heren en dames?

Activity tracker man en vrouw

Activity trackers zijn veel populairder onder vrouwen. Daarom hebben veel modellen een vrouwelijk ontwerp, en zijn sommige ontworpen voor een smallere pols. Een sporthorloge voor heren is vaak iets groter, met een sportief ontwerp.

Het verschil zit dus vooral in het ontwerp, niet in de software. Een functie die voor vrouwen is ontworpen, is bijvoorbeeld het tracken van de menstruatiecyclus.

Als het gaat om de metingen van je hartslag of je slaapschema, is er echter geen verschil tussen de activity trackers voor mannen of vrouwen.

Bij het instellen van je activity tracker geef je namelijk je persoonlijke informatie op, zoals je geslacht, je gewicht, je lengte en je leeftijd. Hierdoor wordt de data specifieker.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *