Polar activity tracker | A360 en 370

Last updated by Franziska on

polar_activity_tracker_vergelijking

Ben je op zoek naar een goede activity tracker? En hebben de A360 en de A370 van Polar je aandacht getrokken?

Dan is het de hoogste tijd om een goede vergelijking te maken. Deze twee activity trackers lijken in de basis op elkaar, maar verschillen op cruciale punten.

Dit was voor ons voldoende reden om een uitgebreide review te schrijven.

Wat zijn de Polar A360 en A370 precies?

polar_sporthorloge

Zowel de Polar A360 als de Polar A370 zijn activity trackers.

Opvallend hierbij is dat de Polar A360 echt al heel wat jaren oud is. Al aan het einde van de maand mei in 2017 werd de A370 namelijk aangekondigd.

De Polar A360 werd enkele jaren daarvoor al gelanceerd; op dit moment is de Polar A360 dan ook al met pensioen.

Is de Polar A370 een waardige opvolger van de Polar A360 gebleken? Ja, absoluut.

Op het eerste oog lijkt de A370 veel op de A360, maar de A370 beschikt over enkele interessante functies.

Functies waar de A360 nog niet over beschikte. En functies waardoor wij groot fan van de Polar A370 zijn geworden.

In deze review leggen wij graag beide activity trackers aan je voor.

We kijken naar de uitstraling, naar de functies en naar het prijskaartje. Aan de hand daarvan kunnen we ons eindoordeel vellen.

Verschillen op het gebied van uitstraling

In onze ogen heeft een Polar activity tracker altijd een fraaie uitstraling.

De activity trackers van dit merk ogen strak, ogen fraai en zijn netjes afgewerkt. Het beeldscherm, maar ook het bandje zien er simpelweg netjes uit.

Iets wat helemaal voor de Polar A370 geldt. In onze ogen is deze activity tracker fraaier, onder andere doordat het beeldscherm een stuk ‘moderner’ oogt.

Overigens zijn beide beeldschermen volledig in kleur uitgevoerd.

Qua maatvoering valt er een verschil te constateren.

De Polar A360 werd in drie maten uitgebracht, terwijl de A370 in slechts 2 maten uitgevoerd is. Bij de A370 gaat het hierbij om de maten S en M/L.

Verschillen op het gebied van de batterijduur

Als we naar de batterijduur kijken, zien we ook iets opvallends. De Polar A370 heeft namelijk een kortere batterijduur dan de Polar A360.

Hoe dit komt? Daar komen we graag later in deze review op terug.

Feit is dat je met de Polar A360 tot maar liefst 2 weken van één batterijlading kunt genieten. Die vlieger gaat bij de A370 absoluut niet op; de maximale batterijduur is daarbij slechts 4 dagen.

En die batterijduur wordt alleen verkregen als de notificaties uitgeschakeld zijn. Een opvallend, maar wel verklaarbaar verschil.

Verschillen op het gebied van hartslagmeting

polar_fitness_tracker_hartslag

Kies je voor een activity tracker of fitness tracker van Polar? Dan ben je van een prima hartslagmeting verzekerd.

Het merk Polar is namelijk al geruime tijd in staat om hele nauwkeurige hartslagsensoren te produceren.

De Polar A360 scoorde destijds op dit punt erg goed. Als we naar de A370 kijken, zien we dat de ontwikkelingen absoluut niet stilgestaan hebben:

  • A360: bij de A360 kan je tijdens het sporten bekijken in welke hartslagzone je zit. Pas als je op het scherm op ‘mijn hartslag’ klikt, krijg je de exacte hartslag te zien.
  • A370: de Polar A370 meet 24 uur per dag je hartslag. Aan het einde van de dag ben je hierdoor in staat om een gedetailleerde grafiek in te zien. In deze grafiek zie je precies welke hartslag je over de gehele dag hebt gedaan.

Verschil op het gebied van GPS

De Polar A360 werd zonder GPS uitgevoerd. Iets wat destijds nog niet heel verwonderlijk was; destijds was GPS nog niet zo belangrijk als dat het nu is.

Het is dan ook volledig logisch dat de Polar A370 wél over een GPS functie beschikt. Dankzij deze functie kun je de Polar A370 ook aan je smartphone koppelen.

Dit biedt uiteraard veel meer mogelijkheden in vergelijking met de A360 zonder GPS.

Verschil op het gebied van slaapmeting

polar_activity_tracker_slaap

Met de Polar A360 ben je in staat om je slaappatroon te monitoren. Deze Polar activity tracker analyseert de kwaliteit en de duur van je slaap.

De tracker doet dit op basis van de bewegingen die je met je pols tijdens het slapen maken. Met dank aan de Power flow app kun je vervolgens inzien hoe je slaappatroon zich over een langere periode ontwikkeld.

Bij de Polar A370 gaat de slaapmeting een stuk verder. Deze tracker monitort je slaap namelijk aan de hand van je polsbewegingen én je hartslag.

Doordat dit in principe een dubbele meting betreft, biedt de slaapmeting veel meer informatie.

De Polar A370 meet onder meer wanneer je in slaap valt, hoe lang je slaapt en wat de kwaliteit van je slaap is. De slaapmeting is bij de Polar A370 al met al een stuk uitgebreider.

Verschil op het gebied van prijskaartje

Zou je graag de Polar A360 willen kopen? Het is goed om te weten dat deze activity tracker niet meer nieuw verkrijgbaar is.

Als je deze tracker aan wilt schaffen, moet je hiervoor naar een tweedehands marktplaats toe gaan. Uiteraard brengt het kopen van een tweedehands activity tracker de nodige onzekerheid met zich mee.

Gelukkig is het wel nog mogelijk om de Polar A370 nieuw te kopen. Bij onder andere Coolblue kun je deze activity tracker voor een bedrag van 199 euro kopen.

Voor dit bedrag krijg je echt een meer dan prima activity tracker tot je beschikking. Een activity tracker die bovendien een héél stuk beter is dan de A360.

Wil je liever geen 200 euro aan de Polar A370 uitgeven? Dan is het advies om te wachten op een interessante aanbieding.

Door van een aanbieding te profiteren, kun je mogelijk een paar tientjes besparen. Zorg er wel voor dat je de Polar A370 altijd bij een goed aangeschreven en betrouwbare webshop aanschaft.

Voor wie is welke Polar activity tracker het meest geschikt?

polar_sporthorloge_app

In veel gevallen kunnen wij je maar één advies geven: kies voor de Polar A370. Deze Polar activity tracker is simpelweg meer van deze tijd.

Dit blijkt niet alleen uit het design, maar ook met de vele toevoegingen die door Polar zijn gedaan. Ten opzichte van de Polar A360 is de A370 echt een forse stap voorwaarts.

Als je niet al te veel geld te besteden hebt, kan de Polar A360 wel de betere optie voor je zijn.

Daarbij is het wel goed om rekening te houden met de verkrijgbaarheid. Of beter gezegd; het gebrek aan verkrijgbaarheid.

Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is het niet (meer) mogelijk om de Polar A360 nieuw te bestellen. Mocht je deze activity tracker willen, moet je dus op zoek naar een tweedehands exemplaar.

Ook dat is een belangrijke reden waarom wij de Polar A370 van harte aan kunnen raden. Deze activity tracker is wel nieuw verkrijgbaar, beschikt over de gewenste functies en is een stuk moderner.

Pas als de opvolger uitgebracht wordt, zal de Polar A370 tot een ouderwetse activity tracker uitgroeien. Zover is het echter nog lang niet.

Onze eindconclusie over deze vergelijking

Aan het einde van deze vergelijking kunnen wij een paar dingen concluderen:

  • De Polar A360 was ten tijde van de lancering een revolutionaire activity tracker. 
  • De tijd heeft echter niet stilgestaan; de Polar A370 is een hele verbetering ten opzichte van de Polar A360.
  • De Polar A360 is niet meer nieuw te bestellen.
  • Voor de Polar A370 betaal je een bedrag van ongeveer 200 euro. Dit vinden wij een prima bedrag met het oog op alle mogelijkheden en functies.

Kortom: wil je een goede Polar activity tracker kopen? Laat dan de Polar A360 links liggen en kies voor de Polar A370.

De Polar A370 beschikt over de gewenste functies, ziet er netjes uit en kost niet de hoofdprijs. Grote kans dat je jarenlang van deze Polar activity tracker gaat genieten.

Heb je jouw keuze gemaakt? Check direct het huidige aanbod bij je favoriete shop:


Ook interessant:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *