Fitbit voor kind? Dit zijn de beste die je kunt kopen

Last updated by Simon on

Wat zijn de beste fitbits voor je kind?

Bewegen is een van de belangrijkste dingen voor onze kinderen. Het is dan ook niet gek dat je alle activiteit bij wilt houden als ouder.

Als je een Fitbit voor een kind gebruikt dan kun je precies zien hoeveel jouw kleintje bezig is. Maar zijn er nog andere redenen om een Fitbit voor kind aan te schaffen?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een Fitbit voor je kleintje. Zo geven we je voor- en nadelen en vertellen we je welke modellen er geschikt zijn voor jouw kind.

Waarom een Fitbit voor kind?

Misschien is dit een van de eerste vragen die in je opkomt; waarom zou je een Fitbit voor je kind aanschaffen? Hoewel het op het eerste opzicht misschien wat overbodig lijkt nemen de apparaatjes grote voordelen met zich mee.

Als eerste, en meest vooropstaande is natuurlijk dat je kunt bijhouden hoeveel je kleintje beweegt. Zo houden de handige apparaatjes het aantal stappen van je kind bij. Dit zorgt ervoor dat je precies kunt zien hoeveel beweging je kind krijgt.

Maar naast de beweging kan een Fitbit voor kids ook met gps zijn uitgerust. Doordat je de Fitbit moet koppelen met een smartphone kun je via de Fitbit app gemakkelijk de exacte locatie van je kind zien. Hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat je kleintje vermist raakt.

Als je kind last heeft van slaapproblemen dan kan een Fitbit hier ook bij helpen. Zo houdt het apparaat niet alleen het beweegritme bij, maar ook het slaapritme. Hierdoor kun je precies zien wanneer je kind in een onrustig moment van zijn of haar slaap zit.

Waar moet ik op letten?

Bij het aanschaffen van een Fitbit voor je kind moet je natuurlijk op wat dingen letten. Het is dan ook niet verstand om zomaar een Fitbit voor je kind te kopen zonder met wat zaken rekening te houden.

Stevigheid

Kinderen zijn ontzettend lief. Maar naast dat ze zo lief zijn kunnen ze ook behoorlijk ruig met hun spullen omgaan. Zo laten ze bijvoorbeeld snel en vaak hun speelgoed slingeren.

Het is daarom van belang dat je rekening houdt met de stevigheid van de Fitbit. Er zijn namelijk erg veel verschillende modellen waardoor het af en toe een beetje zoeken is. Maar als je eenmaal een stevig model hebt, dan gaat deze ook erg lang mee.

GPS

Veel verschillende modellen Fitbits zijn voorzien van een gps. Vooral als je het toestel aanschaft voor je kleintje is het erg fijn als deze beschikt over een gps.

Een horloge voor je kind met gps ontneemt iedere zorgen dat je kind verdwaald raakt of erger. Ook is het makkelijk je kind vinden als bijvoorbeeld het eten klaar is.

Waterdicht

Dit punt is eigenlijk een beetje een vervolg op het eerste punt, maar het kan nooit kwaad om het nog een keer extra te benadrukken.

Hoewel de meeste technologie vandaag de dag wel waterdicht is, is het goed om zeker te zijn dat er geen vocht bij de Fitbit kan komen.

Prijs

Tot slot hebben we nog een andere belangrijke factor, namelijk de prijs.

Als je rekening hebt gehouden met alle bovenstaande punten, dan is de kans zeer aannemelijk dat de Fitbit bestand is tegen een hele hoop. Maar mocht nu onvoorzien toch het ondenkbare gebeuren en het apparaatje gaat kapot, dan moet er toch een nieuwe aangeschaft worden.

Hierom is het goed om rekening te houden met de prijs. Zolang deze relatief laag blijft is het vervangen geen verschrikkelijke ramp.

Onze aanbevelingen voor de beste Fitbit voor je kind

Natuurlijk kun je nu zelf op onderzoek uitgaan op het internet en in verschillende winkels. Een van deze winkels die Fitbit voor kinderen heeft is Decathlon.

Om het leed van deze zoektocht een beetje te verzachten hebben wij een aantal Fitbit voor een kind voor je op een rijtje gezet!

Fitbit Ace 2

Fitbit Ace 2 voor kinderen
Onze keuze voor een fitbit voor je kind: de Ace 2

Als je op zoek bent naar een goede Fitbit voor je kind, maar ook een beetje op de prijs wilt letten, dan is de Fitbit Ace 2 Kids een absoluut topproduct.

Houdt met de Fitbit Ace jouw kind zijn of haar gegevens op de voet bij. Met deze sportieve en stevige activity tracker maak je namelijk bewegen weer leuk!

De Ace 2 is speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. Zo weet het handige apparaatje je kind uit te dagen met verschillende doelen. Ook kan jouw kleintje met jou de strijd aangaan en kun je het aantal stappen vergelijken.

De sportieve escapades van jouw kind worden ook beloond! Zo kan deze leuke virtuele trofeeën winnen met het behalen van een bepaald aantal stappen.

Naast de beweging is de Fitbit Ace 2 ook voorzien van een sleep tracker. Deze houdt het slaappatroon van jouw kind bij. Zo kun je precies zien wanneer deze rustig of juist onrustig slaapt in de nacht.

Over de veiligheid en privacy van je kind hoef je je overigens geen zorgen te maken. Het scherm van de Fitbit laat alleen het aantal stappen, bewegingstijd en slaapritme zien. Verder worden alle andere statistieken alleen gedeeld met de smartphone die jij als ouder in je bezit hebt.

Fitbit Ace 3

Vind je het niet erg om nog een paar euro extra te betalen voor een Fitbit voor je kind, dan kun je ook voor het laatste model Ace gaan, de Ace 3.

De Fitbit Ace 3 houdt net als zijn voorganger alle belangrijke gegevens van jouw kind bij. Op het scherm laat deze een paar belangrijke gegevens zien, maar lang niet alles.

Het leuke aan de Ace 3 is dat jouw kind zelf de wijzerplaat kan uitzoeken en instellen. Deze is niet alleen leuk in ontwerp, maar ook nog eens volledig geanimeerd. Zo groeien de geanimeerde karakters op het scherm mee hoe dichter jouw kind bij het doel van de dag komt! Dit zorgt ervoor dat jouw kind het extra leuk vindt om het apparaat te dragen!

De Fitbit Ace 3 is verkrijgbaar in twee kleurencombinaties, namelijk zwart met rood en kosmos-blauw met astro-groen. Hierdoor weet je zeker dat er altijd wel een kleurencombinatie tussen zit die jouw kind leuk vindt.

Net als de Ace 2 houdt ook de Ace 3 het slaapritme van je kleintje bij. Zo heb je volledig inzicht in wanneer deze lekker of juist minder lekker slaapt.

Conclusie

Het gebruiken van een Fitbit kan erg veel voordelen met zich meebrengen. De handige kleine apparaatjes zijn voorzien van allerlei verschillende technieken die jou helpen bewegen.

Met een fijn apparaat als dit zou het dan ook zonde zijn als je je kind niet laat meegenieten van deze luxe!

Een Fitbit voor kind is vaak extra stevig, waterbestendig en is voorzien van gps. Zo kan het apparaat tijdens een stootje en weet je te allen tijde waar jouw kleintje is.

De apparaten van de Fitbit Ace lijn zijn perfect voor jouw kind. Deze zijn namelijk speciaal ontwikkeld voor kinderen, en zijn extra leuk gemaakt met animaties en zelf in te stellen wijzerplaten.

Welke Fitbit kies jij?

Misschien ook interessant:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *