Kinderkoptelefoon kopen? De beste koptelefoons voor jouw kind!

Last updated by Simon on

Beste kinderkoptelefoons

Kinderen kunnen tegenwoordig niet meer zonder een scherm. Van telefoon, tot iPad naar laptop. Lekker even Youtube video’s kijken maar ook hele lesprogramma’s volgen.

De verschillende devices worden overal door onze kleintjes voor gebruikt. Van even uitrusten na een lange dag tot intensief leren.

Goede kwaliteit spullen is hierbij zeer belangrijk. Naast een goed scherm is een speciale kinderkoptelefoon een must. Een koptelefoon voor je kind uitkiezen is totaal anders dan voor jezelf.

Wellicht gebruik je zelf van die handige, draadloze dopjes. Kinderoren zijn nog volop in ontwikkeling, dus kies met zorg een goed exemplaar. Zowel de maat, geluidsniveau als aansluiting spelen hierbij een rol.

Hieronder wordt toegelicht wat de beste opties zijn, van kinderkoptelefoons voor op school tot koptelefoons voor je kind op reis.

Daarnaast wordt uitgelegd waar je op moet letten bij aanschaf, en een kleine tip; Vooral die met kleine oortjes doen het erg goed bij de kleintjes.

De favoriete kinderkoptelefoons van dit moment 

De wereld van technologie is er ééntje die zich supersnel ontwikkeld. Ook op het gebied van koptelefoons voor kinderen zit men niet stil.

Daarom hier de beste opties voor kinderkoptelefoons van dit moment op een rijtje.

Omdat de omstandigheden en gebruik per kinderkoptelefoon verschillen is er een onderscheid gemaakt tussen specifieke situaties.

Beste koptelefoon voor je kind op school

PowerLocus Buddy Draadloze On-Ear Koptelefoon

powerlocus_buddy_draadloze_on-ear_koptelefoon

Hoeveel uur brengt je kind wel niet op school door? Naast het goed kunnen opletten bij de les is het focussen op de eigen werkjes ook super belangrijk.

Het aanschaffen van een goede kinderkoptelefoon is dan ook belangrijk. Hiermee kan hij zich afsluiten van de rest en zich beter concentreren.

Dat goede koptelefoons voor je kind niet meteen erg duur hoeven te zijn is de PowerLocus een voorbeeld van.

Hij heeft alle eigenschappen die je van een goede koptelefoon voor je kind mag verwachten, zonder dat het meteen in de papieren loopt.

De gebruikers zijn hier mee eens. En ook nog verkrijgbaar in leuke kleuren. Iedereen blij!
Buzz Products -Draadloze Kinder koptelefoon

draadloze_popit_koptelefoon_buzz

Je kind gaat de show stelen in de klas met deze kinderkoptelefoon van Mogi. Hij is draadloos, met microfoon en van goede kwaliteit.

Maar last but not least; Voorzien van oortjes. Hoe leuk is dat! Verkrijgbaar in verschillende kleuren dus bij iedereen kunnen de oortjes op het hoofd.

Ook voorzien van een goedwerkende microfoon waardoor hij ook ideaal is voor thuisonderwijs. Dan is goede interactie met de docent immers cruciaal.

Hij gaat makkelijk in de rugzak mee door zijn opklapbaarheid. Een leuk cadeautje voor je kind. En de prijs? Die valt reuze mee.
Beste kinderkoptelefoon voor op reis

Philips SHK2000 – Kids Koptelefoon

philips_shk2000_-_kids_koptelefoon

Reisplannen? Of je nu met de auto of met het vliegtuig op pad gaat, voor een kind duurt de reis altijd te lang.

Ze verheugen zich op de vakantie, het zwembad en al het leuks wat komen gaat. Om de reis voor ze aangenamer te maken is het aanschaffen van een kinderkoptelefoon een tip.

Zij kunnen zo urenlang ongestoord hun favo Youtubers bekijken. Deze Philips koptelefoon voor je kind is goed geprijsd én zeer stevig.

Daarnaast is hij qua draagcomfort prima. Hij is begrensd maar wel voorzien van een snoertje. Iets wat voor op reis gaan vaak handig is.

Mocht er een verbinding wegvallen, je bent verzekerd dat de verbinding blijft.
Sony MDR-ZX110 – On-ear koptelefoon

sony_mdr-zx110_on_ear_hoofdtelefoon

Deze kinderkoptelefoon van Sony is er in een prachtige roze kleur maar ook gewoon in het zwart of wit. Hij is ideaal om mee te nemen op reis omdat hij zeer wend- en inklapbaar is.

Daarnaast is hij voordelig geprijsd dus is een beschadiging óf vermissing geen groot probleem. Er zit geen microfoon in maar dat is voor reizen wellicht ook minder relevant.

Zo verleid je je kind ook niet om in een vol vliegtuig veel lawaai te maken. En voor thuis? Dan is een kind wat soms even niet praat ook wel heel fijn. Toch?
Beste JBL kinder koptelefoon

JBL JR310BT Kids

jbl_jr310bt_kids

Ga je voor roze of ga je voor blauw? Dat is bij deze koptelefoon geen enkel probleem meer. Deze JBL kinderkoptelefoon is namelijk voorzien van beide kleuren.

Hij scoort op alle punten goed, hij is namelijk draadloos en voorzien van een goede Bluethooth verbinding. En ook is er een geluidsberperker aangebracht.

De gebruikers zijn het met ons eens. Deze JBL kinderkoptelefoon voldoet aan de verwachtingen. En niet zo’n fan van blauw en roze? Ook de andere kleuren zijn zeker aan te raden om te bekijken.
JBL JR310 Headset

jbl_jr310_headset

Zelfde kleuren maar toch met draad? Dan is deze koptelefoon van JBL ook een goede keuze. Het voordeel is dat hij in ieder geval een stuk goedkoper is door het gebruik van een snoertje.

Daarnaast is het verbinden voor jonge kinderen dus ook eenvoudiger te regelen dan via Bluetooth.

Waar dit exemplaar in uitblinkt is het fijne draagcomfort. De kussentjes zijn zeer zacht waardoor, zelfs bij lang gebruik, het nooit gaat knellen.

Dus een goed project voor een goede prijs. En ook hier is aan het geluid gewoon een limiet gesteld.
Waarom een koptelefoon voor je kind?

Een speciale koptelefoon aanschaffen voor je kind klinkt misschien in eerste instantie wat overdreven. Wanneer je je echter in de voordelen gaat verdiepen zie je dat dit zeker niet het geval is.

Een koptelefoon voor je kind is speciaal gemaakt op de maat die past bij jouw kleintje. Ook is het geluid van goede kwaliteit en begrensd.

Hierdoor is gehoorschade niet een gevaar wat op de loer licht.

Er zijn meer voordelen, hieronder staan ze op een rijtje.

Concentratie verhogend

draadloze koptelefoon voor kind betere concentratie

Klassen worden steeds groter en kinderen krijgen vaak minder individuele aandacht. Ook wordt er klassikaal steeds meer gebruik gemaakt van beeldschermen in de vorm van iPads.

Om ervoor te zorgen dat jouw kind de focus kan houden is een goede kinderkoptelefoon een goede investering. Hij kan hem opzetten wanneer hij daartoe behoefte voelt en zich zo afsluiten van de omgeving.

Of je deze bij de Hema koopt of dat hij van een merk als JBL is maakt niet altijd verschil. Het gaat erom dat hij goed aansluit zodat jouw kind zich kan concentreren in de klas.

Geluiddempend voor in de klas

Niet alleen het behouden van de concentratie tijdens de les door middel van een kinderkoptelefoon is belangrijk.

Ook het uitsluiten van ander geluid kan een effect van een kinderkoptelefoon zijn.

Dit verhoogt eveneens de focus en draagt positief bij aan het schoolresultaat van jouw kind.

Om deze reden zijn noice cancelling koptelefoons voor kids bijzonder populair.

Begrensd geluid

Gehoorschade, iets wat vroeger vooral op de loer lag bij discotheken en concerten.

Tegenwoordig is het gebruik van koptelefoons en oordopjes vooral een risico.

Een kinderkoptelefoon is daarom vaak voorzien van een geluidsbegrenzer.

Hierdoor zorg je ervoor dat de oren van je kind die in ontwikkeling zijn, niet nu al met schade te maken krijgen.

Waar let je op bij het kopen van een kinderkoptelefoon?

Besloten om je kind een eigen koptelefoon cadeau te doen? Dan zijn er natuurlijk een aantal zaken die belangrijk zijn.

Waarschijnlijk vind je kind het vooral belangrijk of hij roze of blauw is. Voor jou spelen er echter hele andere zaken.

Is hij voorzien van bluetooth, een begrenzer of microfoon? Hierbij de focuspunten op een rijtje.

Draadloze koptelefoon voor je kind

kinderkoptelefoon

Een draadloze koptelefoon voor je kind is aan te raden. Hiermee kan hij of zij vrij rondlopen zonder dat hij vastzit aan zijn device. Dit is dus een stuk handiger dan een bedrade hoofdtelefoon.

Dit is ook ideaal wanneer je kind nog erg jong is, dan zijn ze vaak nog erg bewegelijk. Educatieprogramma’s voor kinderen gaan daarnaast vaak gepaard met lichamelijke oefeningen en spelletjes.

Wanneer ze dan ‘gebonden’ zijn aan een iPad of laptop loop je het risico dat ze uit enthousiasme van alles omstoten.

Of een draadloze variant veel duurder is? Dat is zeker niet het geval, soms liggen ze ook gewoon bij de Action of Hema in de schappen.

Of check online de aanbiedingen van dat moment voor kinderkoptelefoons. Deze zijn soms onverwacht scherp geprijsd, ook van merken als JBL.

Kinderkoptelefoon met begrenzer

Kinderoren zijn kwetsbaar, hier voorzichtig mee omgaan is dan ook zeer belangrijk.

Ga dan ook altijd voor een koptelefoon voor je kind met een begrenzer.

Wederom, kinderen zijn vaak enthousiaste wezentjes. Superleuk, maar neem ze wel tegen henzelf in bescherming.

Dit is te doen door ze een limiet te geven.

Koptelefoon voor je kind met of zonder microfoon

We hopen het niet maar het moment dat er weer thuisonderwijs gegeven moet worden kan dichterbij zijn dan je denkt.

Alles is tegenwoordig mogelijk. Waarschijnlijk heb je inmiddels de goede spullen wel in huis qua laptops, dus wordt er ook verwacht dat je kind goed mee kan doen.

Een goede kinderkoptelefoon met microfoon is dan ideaal. Hiermee kan je kind actief meedoen met online onderwijs.

Hij kan terugpraten naar de docent en zo contact met vriendjes onderhouden. Kies voor een goede kwaliteit microfoon, die niet alle omgevingsgeluid ook meeneemt.

Check de verbinding

Kijk goed hoe de verbinding tot stand komt. Is er een goede mogelijkheid om via Bluethooth verbinding te maken? En hoe ver reikt deze verbinding?

Dit verschil per koptelefoon. Maar sommige gaan wel tot 20 meter.

Let er wel op dat dit ook weer de focus weg kan nemen. Dus bepaal vooraf hoe ver je kind van zijn schermpje mag zijn bij het thuisonderwijs.

Conclusie

Misschien wel de belangrijkste tip; Koop de koptelefoon voor je kind in zijn favoriete kleur, ze zijn er van blauw tot roze en alles ertussenin.

Dan weet je zeker dat hij of zij hem ook werkelijk gaat gebruiken. Daarnaast staan hierboven alle aspecten waar het goed van is om op te focussen bij aanschaf.

Ga voor een draadloze, check de wijze van verbinden, kijk of er een begrenzer voor geluid op zit en of er een microfoon in zit gebouwd.

Daarnaast zijn er ook nog standaardtips die we je niet willen onthouden zoals de garantie. Vaak wordt dit gegeven, zowel bij kinderkoptelefoon van JBL als bij exemplaren van de Action en Hema.

De garantie is vaak twee jaar, maar soms zelfs langer.

En naast dat een goede koptelefoon de rust in de klas kan bewaren voor je kind, is het gebruik ervan thuis soms ook even heerlijk rustig.

Meer voor kinderen:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *