Beste koptelefoon met draad? TOP 3 bedrade koptelefoons

Last updated by Simon on

Beste bedrade koptelefoons

Af en toe is er weinig fijner dan lekker muziek luisteren. Thuis kunnen we lekker de radio of boxen hard aanzetten en genieten van de beste nummers.

Maar onderweg moeten we toch een beetje rekening houden met de rest van de wereld. Daarom is het voor veel mensen van belang om een goede koptelefoon te hebben.

Een koptelefoon met draad en bluetooth is dan vaak ook geliefd.

Maar waar moet je op letten bij het kopen van een koptelefoon? En is het waar dat een koptelefoon met draad beter is?

Achter dit en meer gaan we samen achter komen in dit artikel.

Van draad naar draadloos

De afgelopen jaren zijn de draadloze koptelefoons immens populair geworden. Deze draadloze koptelefoons zorgen er namelijk voor dat we niet meer vast zitten aan een kabel.

Maar ondanks dat het handig lijkt zitten er toch wel echt voordelen aan het gebruiken van een ‘ouderwetse’ koptelefoon met draad.

Geluidskwaliteit

Als je muziek luistert via je koptelefoon, dan is het natuurlijk wel fijn als dit een beetje goed klinkt. We hechten veel waarde aan de kwaliteit van de muziek.

Hoewel draadloze koptelefoons met bluetooth wel een stabiele verbinding kunnen hebben, is er toch altijd geluidsverlies.

Dit is vooral voor mensen die een koptelefoon gebruiken voor hun werk, denk aan muziekproducenten, een reden om gewoon een kabel te hebben.

Gebruiksgemak

Er zit een groot voordeel aan het gebruiksgemak van een draadloze koptelefoon, namelijk de duidelijke absentie van de kabel.

Gelukkig zijn er genoeg modellen met kabel die hierop geanticipeerd hebben.

Zo kun je kiezen voor een koptelefoon met lange draad. Deze kabels kunnen vaak al gauw 3 meter of langer zijn.

Hierdoor heb je nog genoeg bewegingsvrijheid over!

Stevigheid

Een draadloze koptelefoon heeft geen last van kabelbreuk. Dat zou ook gek zijn zonder kabel. Gelukkig is het zo dat je, als je voor een koptelefoon met draad gaat, niet 100% gebonden bent aan die kabel.

Er zijn een hoop verschillende modellen op de markt. Zo heb je een koptelefoon met verwisselbare kabel. Je kunt de kabel dan gemakkelijk vervangen als deze kapot gaat.

Ook kun je gaan voor een koptelefoon met losse kabel. Zo kun je te allen tijde er een andere draad tussen doen.

Wat zijn de beste keuzes? Onze TOP 3!

Zoals je misschien wel merkt zitten er toch wel een aantal voordelen voor koptelefoons met draad, vergeleken met draadloze modellen.

Het is dan ook niet voor niets dat deze koptelefoons geliefd zijn bij Dj’s en muzikanten.

Hieronder hebben wij de drie beste koptelefoon met draad voor je op een rijtje gezet. Zo hoef jij niet eindeloos te zoeken naar het beste model!

3. Maono MH-601 DJ Koptelefoon

dj-kopetelefoon met draad

We bijten het spits af met de MH-601 DJ Koptelefoon van Maono. Deze bedrade over-ear koptelefoon is namelijk perfect voor de beginnende DJ of studiotechnicus. Maar ook als je geen DJ bent is deze koptelefoon een prima koop.

De koptelefoon heeft een standaard 3,5 mm aansluiting waardoor hij perfect past op elke standaard koptelefoonaansluiting. Je kunt er ook een 6,35 mm plug op aansluiten waardoor je ook van de koptelefoon gebruik kunt maken met muziekapparatuur en instrumenten.

Doordat het een over-ear koptelefoon is vallen de oorschelpen perfect over je oren heen. Deze zijn berust met kussentjes van polyurethaan wat langdurig gebruik mogelijk maakt. Door de over-ear oorschelpen wordt het omgevingsgeluid weg gefilterd en kun je je beter focussen op de muziek.

Is de 3 meter kabel na een tijdje slechter aan het worden of vind je deze gewoon te kort? Dan kun je deze gemakkelijk vervangen door een andere kabel!
2. Behringer HC 2000B Bluetooth studio-koptelefoon

Behringer HC 2000B Bluetooth studio-koptelefoon

Als je een beetje een bekende bent in de muziekbranche, dan zul je ongetwijfeld het merk Behringer al wel een keer of twee zijn tegengekomen. Het bedrijf heeft dan ook een groot scala aan apparatuur en instrumenten voor een goed prijsje!

De HC 2000B Bluetooth bewijst dit maar weer. Deze over-ear koptelefoon is namelijk voor zowel onderweg als in de studio geschikt. Het is namelijk een koptelefoon met draad en bluetooth!

De kabel van de HC 2000B is voorzien van een standaard 3,5 mm jack aansluiting. Toch liever in de studio gebruikmaken van een elektrisch drumstel of andere apparaat? Dan kun je simpelweg een 6,35 mm plug erop aansluiten en de koptelefoon regelt de rest.

Het bereik van de koptelefoon is aardig indrukwekkend, ondanks zijn kleine prijsje. Zo kan hij frequenties aan tussen de 20 en 20.000 Hz. Hierdoor heb je een goed dynamisch geluid, scherpe hoog en een lekkere lage bas!
1. Pioneer HDJ-X5BT

bedrade bluetooth koptelefoon

Tot slot hebben we nog de HDJ-X5BT van het wereldberoemde Pioneer. Dit model koptelefoon is bedraad, over-ear en klaar voor actie!

Met de HDJ-X5BT hoef je niet bang te zijn dan je last gaat krijgen van andere. De koptelefoon sluit namelijk prima af en is daardoor te gebruiken in veel verschillende scenario’s. Hij beschikt ook over aparte basreflexkamers. Hierdoor hebben de lage tonen genoeg ruimte om echt tot hun recht te komen.

Het is een koptelefoon met lange draad, namelijk 1,5m. Hierdoor kun je de koptelefoon prima gebruiken achter je computer of in combinatie met je smartphone.

Wil je toch liever draadloos gaan? Dat kan! De HDJ-X5BT is namelijk een koptelefoon met draad en bluetooth! De koptelefoon heeft een losse kabel. Haal deze los en je kunt gemakkelijk de koptelefoon koppelen met je telefoon via bluetooth!
Conclusie

Er zijn veel verschillende koptelefoons op de markt. De een heeft liever een koptelefoon, bedraad en over-ear of een koptelefoon met verwisselbare kabel en de ander weer een koptelefoon met losse kabel of met draad en bluetooth.

Het is over het algemeen zo dat een koptelefoon met kabel een betere geluidskwaliteit heeft. Dit komt omdat er in het draadloze signaal toch geluid verloren gaat.

Hierboven hebben we een aantal bedrade hoofdtelefoons voor je op een rijtje gezet waarvan wij vinden dat het de beste zijn! Welke koptelefoon neem jij?


Misschien ook interessant:

Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *