Beste koptelefoon voor tijdens het Sporten? Bekijk de Top 4!

Last updated by Simon on

beste draadloze sport koptelefoon

Vind jij het heerlijk om in de sportschool aan de gewichten te hangen? Of vind jij het heerlijk om lange stukken hard te lopen? Als je aan het sporten bent, heb je mogelijk behoefte aan muziek.

Door het luisterend naar jouw favoriete muziek word je mogelijk opgezweept tijdens het sporten. Deze extra motivatie komt nooit verkeerd van pas. Maar, hoe kun je tijdens het sporten naar muziek luisteren?

Dat doe je door de beste koptelefoon sporten aan te schaffen. Met een speciale sport headset geniet je tijdens het hardlopen van jouw favoriete muziek!

Wat is nou de beste koptelefoon voor tijdens het sporten? Dat is dé vraag die centraal in dit artikel staat.

Om antwoord op deze vraag te kunnen geven, hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan. Zo hebben we allerlei koptelefoons aan een strenge keuring onderworpen, waarna wij een top 4 hebben samengesteld.

Over de 4 beste koptelefoons voor tijdens het sporten vind je hieronder meer informatie!

De beste fitness koptelefoons voor tijdens het sporten

1. Philips ActionFit TASH402BK – Draadloze On-Ear Koptelefoon – Zwart

philips_actionfit_hoofdtelefoon

Wil jij graag een koptelefoon voor het sporten aanschaffen? Dan is het advies om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten.

Wil je bijvoorbeeld een on ear koptelefoon, een in ear koptelefoon of een over ear koptelefoon? Nou, wij kunnen een on ear koptelefoon van harte aanraden. Of beter gezegd; wij kunnen deze Philips ActionFit TASH402BK van harte aanraden.

Tijdens onze test werden wij al snel enthousiast over deze hoofdtelefoon. Dit komt onder meer doordat deze koptelefoon zeer aangenaam zit én spatwaterdicht is. Als je tijdens het hardlopen onverhoopt in een regenbui terecht komt, maakt dit niks uit.

Verder is ook de lange batterijduur geweldig; maar liefst 20 uur. Dit betekent dat je ook echt lange sportieve inspanningen kunt leveren.

Tijdens deze langdurende sportieve inspanningen geniet je voortdurend van jouw favoriete muziek. Dat doe je ook oprecht met deze koptelefoon, aangezien de geluidskwaliteit echt subliem is.

Ook over de prijs-kwaliteitsverhouding zijn wij te spreken. Het is volgens ons de beste koptelefoon voor het sporten, onder meer vanwege het interessante prijskaartje. Verder is het nog subliem dat de oorschelpen van deze koptelefoon voor een verkoelend effect zorgen. Dáárdoor krijg je het – tijdens bijvoorbeeld het hardlopen of fitnessen – nooit té warm.

Krijg je tijdens het sporten plots een belletje? Geen probleem; het is namelijk met deze koptelefoon ook mogelijk om te bellen. Dat is te danken aan de perfecte bluetooth verbinding, waarmee je ook jouw favoriete muziek draadloos kunt streamen. Al met al de beste hoofdtelefoon voor tijdens het sporten.

Voordelen:

 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding
 • Is bestand tegen een regenbui
 • Accuduur van 20 uur
 • Zit heerlijk en stevig, inclusief verkoelende oorschelpen
 • Ook geschikt om mee te bellen

Nadelen:

 • Deze koptelefoon heeft geen noise cancelling
 • De zwarte kleur is mogelijk ietwat saai voor je
2. JBL Under Armour Sport Wireless Train

draadloze_koptelefoon_sporten

Ben je op zoek naar een nieuwe koptelefoon, een nieuwe bluetooth speaker of nieuwe oordopjes? Dan kom je al snel bij het merk JBL uit.

Dit merk biedt echt een geweldige kwaliteit aan, zoals ook bij deze bluetooth koptelefoon voor sporten het geval is. Dit is volgens ons één van de beste koptelefoons om te dragen tijdens het sporten.

Net zoals Philips heeft JBL voor een on ear koptelefoon gekozen. De koptelefoon valt hierbij als het ware over jouw oorschelpen heen, waardoor de koptelefoon heerlijk zit. De koptelefoon zit bovendien stabiel; handig voor tijdens het hardlopen bijvoorbeeld.

Ben je van plan om urenlang hard te lopen? Dan komt deze draadloze koptelefoon ook prima van pas; de accuduur is maar liefst 16 uur namelijk. Is de batterij leeg? Als je ‘m 5 minuutjes oplaadt, kun je ‘m alweer 1 uur lang gebruiken. Bijzonder handig.

Heb je tijdens het sporten behoorlijk veel gezweet? Dan is het prettig om het volgende even te doen: haal de oorkussens van de koptelefoon af en was deze even met de hand. Door deze oorkussens te laten drogen, geniet je van de gewenste hygiëne.

Ook beschikt deze koptelefoon over een unieke Bionic Hearing functie. Als je bijvoorbeeld met een sportmaatje aan het praten bent, wordt de muziek zachter gezet.

Ben je niet aan het praten? Dan geniet je eigenlijk van de gewenste noise cancelling functie; je kunt dankzij deze koptelefoon dus altijd voor 100% naar wens sporten. Ondertussen geniet je ook nog van het toffe design, met onder meer het opvallende rode logo van Under Armour.

Leuk detail: deze koptelefoon is door JBL in samenwerking met Under Armour ontwikkeld. Dit sportmerk en JBL hebben gezamenlijk voor deze magnifieke koptelefoon gezorgd

Voordelen:

 • On ear koptelefoon inclusief microfoon
 • Met noise cancelling en Bionic Hearing functie
 • Volledig draadloos en een accuduur van 16 uur
 • Snel op te laden dankzij de snellaadfunctie
 • Prima geluidskwaliteit

Nadelen:

 • Het is niet de goedkoopste sport koptelefoon
3. Philips TAA4216 – Draadloze Sport Koptelefoon

draadloze_koptelefoon_sporten

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld uit aan een draadloze sport koptelefoon? Dan is de Philips TAA4216 bijzonder interessant voor je.

Deze koptelefoon is behoorlijk voordelig geprijsd, terwijl de kwaliteit wel echt geweldig is. Dat merk je eigenlijk al direct als je deze koptelefoon opzet. Je geniet direct van de geweldige geluidskwaliteit.

Daar blijft het echter niet bij. Nee, je geniet namelijk ook direct van de heerlijke pasvorm van deze koptelefoon. Net zoals bij de hierboven genoemde varianten betreft dit ook een on ear koptelefoon; dit is volgens ons gewoonweg de beste optie voor tijdens het sporten.

Verder is het geweldig dat de batterijduur maar liefst 35 uur is. Als je dagelijks een paar uur sport, hoef je deze koptelefoon eigenlijk maar één keer per week op te laden. Tijdens het sporten geniet je vervolgens van jouw favoriete muziek en van de aangename pasvorm.

Zweet je tijdens het sporten veel? Voor de Philips TAA4216 is dat geen probleem. De reden hiervoor is eigenlijk tweeledig.

Aan de ene kant is deze koptelefoon gewoon water- en zweetbestendig. Aan de andere kant is de bedekking van de oorschelpen verwijderbaar. Nadat je deze bedekking van de oorschelpen gehaald hebt, kun je de bedekking moeiteloos schoonmaken. Bijzonder handig.

Over de geluidskwaliteit zijn we dus ook erg te spreken. Dit is onder meer te danken aan de geweldige drivers die in deze koptelefoon gebruikt zijn. Je geniet hierdoor van een diepe bas, zonder dat je het geluid als ‘dreunend’ ervaart.

Bovendien kun je deze hoofdtelefoon – tijdens het sporten – makkelijk bedienen. Philips heeft namelijk voor een multifunctionele knop gezorgd; hiermee kun je het volume aanpassen, een ander liedje selecteren of een inkomende oproep beantwoorden.

Voordelen:

 • Batterijduur van 35 uur
 • Heerlijke pasvorm én makkelijk op te bergen
 • Bedekking van de oorschelpen is makkelijk te reinigen
 • Geweldige geluidskwaliteit
 • Ideale bediening dankzij de multifunctionele knop
 • Hele interesse prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen:

 • Qua design niet de meest spannende koptelefoon
 • De koptelefoon is niet voor 100% waterdicht
4. Adidas RPT-01

adidas_fitness_koptelefoon

Denk je aan bekende sportmerken? Dan denk je waarschijnlijk al snel aan Nike en Adidas. Het laatstgenoemde merk produceert niet alleen sportkleding, maar ook draadloze koptelefoons voor het sporten.

In onze ogen is de Adidas RPT-01 zelfs een ware aanrader. Onder meer vanwege de algehele kwaliteit, maar ook vanwege enkele handige extra’s.

Laten we allereerst het design van de hoofdtelefoon bespreken. Zoals je op de foto al kunt zien, heeft deze koptelefoon een uniek design.

Dit valt te zien aan de oorschelpen, maar ook aan de band die over het hoofd heen gedragen wordt. Op deze band is niet alleen het logo van Adidas aangebracht, maar je kunt deze band ook geheel naar wens aanpassen. Handig, aangezien je hiermee de koptelefoon volledig naar wens in kunt stellen.

Daarbij is het ook ideaal dat de geluidskwaliteit gewoonweg prima is. Op dit vlak heeft Adidas hoogstwaarschijnlijk samengewerkt met een gespecialiseerd merk. Wij hebben in ieder geval opgemerkt dat de klanken erg helder zijn, terwijl bijvoorbeeld ook de bas perfect ten ore komt.

Wil je graag dagelijks gebruik maken van de sport hoofdtelefoon? Geen probleem; deze koptelefoon heeft namelijk een accuduur van maar liefst 40 uur. Van deze vier sport koptelefoons heeft déze variant dus de langste accuduur!

Kom je tijdens het hardlopen in een regenbui terecht? Met de Adidas RPT-01 hoef je je daar geen zorgen over te maken. Het ontwerp van deze koptelefoon is namelijk volledig waterbestendig. Daarnaast is het ook ideaal dat je de oorkussens af kunt nemen; hierdoor kun je de oorkussens na gebruik bijzonder makkelijk én snel schoonmaken.

Voordelen:

 • Oorkussens zijn afneembaar en makkelijk schoon te maken
 • Bijzonder handig ontwerp voor alle sporters
 • Accuduur van maar liefst 40 uur
 • Waterbestendig ontwerp

Nadelen:

 • Geen noise cancelling functie
Waar moet een sport koptelefoon aan voldoen?

sport hoofdtelefoon draadloos

Wil jij graag een draadloze koptelefoon voor het sporten aanschaffen? Verstandig! Door tijdens het sporten naar muziek te luisteren, weet je jezelf min of meer te motiveren.

De kans dat je hierdoor nóg betere sportieve prestaties gaat leveren, is daardoor een stuk groter.

Maar, hoe kies je nou de beste sport headset uit? En waar moet je precies op letten? Met deze koopgids helpen wij je graag een handje om tot de juiste keuze te komen.

Neem deze koopgids op je gemakje door en ga vervolgens op zoek naar de beste koptelefoon voor het sporten.

Voor welk soort sport wil je de hoofdtelefoon gebruiken?

Allereerst moet je bepalen voor welke soorten sporten jij de koptelefoon wilt gebruiken. Wil je ‘m tijdens het fitnessen gebruiken?

Kies dan voor een fitness koptelefoon. Wil je ‘m tijdens het hardlopen gebruiken? Kies dan voor een koptelefoon die waterbestendig is.

Naar welke draagwijze gaat jouw voorkeur uit?

Wij adviseren je ook om goed naar de draagwijze van de koptelefoon. Hierbij kun je eigenlijk uit twee varianten kiezen:

 • On ear koptelefoon: dit is volgens ons de beste keuze voor tijdens het sporten. De koptelefoon rust hierbij als het ware op de oren, waardoor je ook nog omgevingsgeluiden kunt horen. Dat laatste is zeer wenselijk als je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent; dit komt jouw veiligheid in het verkeer alleen maar ten goede.
 • Over ear koptelefoon: deze koptelefoons vallen echt over jouw oren heen. Je kunt hierdoor volledig opgaan in de muziek, maar je hebt een stuk minder door wat er allemaal om je heen plaatsvindt. Een prima keuze voor tijdens het fitnessen wellicht, maar niet voor tijdens het hardlopen of een andere buitensport.

In het verlengde hiervan: kijk ook goed naar de pasvorm van de koptelefoon. Kun je de koptelefoon bijvoorbeeld volledig naar wens verstellen?

Of beschikt de koptelefoon mogelijk over een nekbeugel? Kijk in ieder geval goed naar de mogelijkheden die je hebt om de koptelefoon volledig naar wens te verstellen.

Accuduur

Ook raden wij je aan om goed naar de accuduur te kijken. Uiteraard is het wenselijk dat je zolang mogelijk van één acculading kunt genieten.

Ga ook goed na hoelang het vervolgens duur om de koptelefoon volledig op te laden. Het handigste zou zijn als de koptelefoon een snellaad functie heeft!

Waterbestendig of niet?

Ga ook goed na of de draadloze koptelefoon sporten bestand is tegen water. Dat is zeer wenselijk, aangezien je tijdens het hardlopen altijd in een regenbui komt lopen.

Wil je de koptelefoon vooral tijdens het fitnessen gebruiken? Dan is dit een minder belangrijk element.

Zijn de oorkussens afneembaar?

In onze ogen is het wenselijk dat de oorkussens afneembaar zijn. Waarom? Omdat je tijdens het sporten zweet, waardoor de oorkussens ook vol met zweet komen te zitten.

Als je deze oorkussens af kunt nemen, ben je in staat om deze kussens even goed te reinigen. Zeer wenselijk en hygiënisch.

Algehele prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot raden wij je aan om goed naar de algehele prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Op dit gebied hebben wij twee handige tips voor je:

 • Kies altijd voor een koptelefoon sporten van een gerenommeerd merk. Je kunt hierbij denken aan JBL, aan Philips en dus ook aan Adidas. Met de Adidas RPT-01 heeft dit sportmerk ons echt doen verrassen.
 • Durf te investeren. Als je nét iets meer geld uit kunt geven, kun je mogelijk een veel betere koptelefoon sporten aanschaffen. Ga in ieder geval niet onnodig besparen op de aanschaf van een koptelefoon sporten!


Ook interessant:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *