Draadloze sport oordopjes? Beste sport oortjes voor jouw workouts

Last updated by Simon on

Beste draadloze sport oortjes

Sporten en muziek gaan hand in hand samen. Want wat is er nu lekkerder dan heerlijk je oefeningen doen op je favoriete band of artiest?

Draadloze sport oordopjes zijn dan ook geliefder dan ooit. Doordat deze bluetooth sport oortjes een steeds stabieler signaal hebben gekregen zijn ze betrouwbaarder dan ooit.

Maar wat zijn eigenlijk de beste sport oordopjes? En zijn eigenlijk alle sport oortjes draadloos?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over draadloze sport oordoppen; waar je op moet letten en welke sport oortjes de beste koop zijn!

Waar moet je op letten bij draadloze sport oortjes?

Er zijn tegenwoordig erg veel verschillende soorten oortjes op de markt. De kans is dan ook erg groot dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet.

Dat is ook niet gek, want alle oortjes kunnen in theorie gebruikt worden als sport oortjes.

Door dit gigantische aanbod aan verschillende oortjes is het ook goed om na te gaan wat jij precies zoekt in jouw nieuwe sport oortjes.

Het is dan ook niet verkeerd om eisen te stellen en je prioriteiten op een rijtje te hebben.

Draadloos vs. volledig draadloos

Je wilt graag je nieuwe sport oortjes draadloos hebben. Dat is een erg verstandige keuze, gezien je oortjes op deze manier niet in de weg zitten tijdens het sporten.

Draadloze oordopjes zijn op te delen in twee categorieën: draadloos en volledig draadloos.

Als je kiest voor een paar draadloze sport oortjes dan heb je een paar die wel met elkaar verbonden zijn met een draad.

Deze kun je eenvoudig in je nek leggen, zodat hij verder compleet uit de weg zit. Het zijn verder volledige bluetooth sport oortjes, dus je hebt geen kabel naar je telefoon.

Als tweede hebben we ook nog de volledig draadloze sport oordoppen. Dit zijn twee compleet losse oortjes die draadloos met elkaar en jouw telefoon in verbinding staan.

Het grote voordeel aan de volledig draadloze oortjes is dat ze geen enkele draad hebben, dus ook geen moeilijkheden hiermee. Het nadeel is dan wel weer dat deze vaak aanzienlijk duurder geprijsd zijn dan de draadloze oortjes.

Waterbestendig vs. waterdicht

Zoals we eerder al wel een keer aan hebben gegeven, is het eigenlijk mogelijk om met ieder soort oortje te sporten. Het is daarentegen wel zo dat de kans groter is op waterschade als deze niet op zijn minst waterbestendig is.

Waterbestendige oortjes zijn perfect voor mensen die binnen sporten. Deze weten alle vormen van minimaal vocht buiten te houden zoals zweet.

Het is daarom goed om rekening te houden met de IP-waarde van je oortjes. Deze moet minimaal IPX4 zijn om waterbestendig te zijn.

Maar als je op zoek bent naar waterdichte oortjes, dan wil je dat de IP-waarde wel wat hoger is. Want hoe hoger deze IP-waarde is, hoe beter bestand tegen water de oortjes zijn. Heb je een IPX7 of een IPX8? Dan zijn je draadloze oordopjes voor sport waterdicht!

Houdt er wel rekening mee dat, ondanks dat de IPX7 en IPX8 waterdicht zijn, het nog steeds kan verschillen tot hoe diep ze meegenomen kunnen worden. Kijk hiervoor altijd nog goed naar de omschrijving van het product zelf.

Stevigheid

Een ander (en bovendien heel belangrijk) aandachtspunt waar je op moet letten, is hoe stevig ze in je oren zitten.

Hoewel de meeste sport oortjes vandaag de dag zich in het oor bevinden, is het toch weer per paar anders hoe stevig deze zitten.

Een van de meest geliefde type oortjes voor tijdens het sporten zijn dan ook de sport oordopjes met oorhaak. Deze oorhaak kun je gemakkelijk achter je oorschelp doen.

Op deze manier klemmen de oortjes zich vast, waardoor de kans minder wordt dat deze uitvallen.

Naast de sport oordopjes met oorhaak heb je ook oortjes met een oorclip. De werking is bijna hetzelfde, alleen doe je de oorclip in je oorschelp, waardoor deze steviger in je oren blijven zitten.

Tot slot hebben we ook nog de schuimoordoppen. Deze oordoppen weten zichzelf perfect naar jouw oor te vormen. Op deze manier blijven deze perfect zitten en sluiten ze ook nog eens erg goed af!

Binnen vs. buiten

beste_sport_oortjes_krachttraining_fitness

Als laatste is het goed om te bedenken of je juist veel binnen of buiten wilt gaan sporten. Hoewel dit misschien wat arbitrair klinkt, is het bij het maken van de juiste keuze toch absoluut belangrijk!

Als je namelijk veel buiten wilt gaan sporten dan is het verstandiger om oortjes met ambient sound te nemen. Deze oortjes zorgen er namelijk voor dat het omgevingsgeluid wordt doorgelaten en je je een stuk bewuster bent van wat er om je heen gebeurt.

Sport oordopjes voor hardlopen die draadloos zijn zouden hier dus over moeten beschikken.

Toch meer een sportschool tijger? Dan zijn sport oortjes met actieve noise cancelling een stuk fijner.

Deze houden de meeste vormen van geluid buiten de deur, waardoor jij je nog beter kunt concentreren op je sport!

De beste Bluetooth oortjes voor het sporten

Zoals je misschien is opgevallen zijn er aardig wat dingen waar je rekening mee moet houden als je een nieuw paar sport oortjes wilt kopen.

Maar naast dat we je vertellen waar je op zou moeten letten, hebben we ook speciaal voor jou een selectie gemaakt van de beste sport oordopjes van het moment!

1. Sennheiser Momentum True Wireless II

Sennheiser Momentum True Wireless

Wie bekend is in de wereld van oordoppen en koptelefoons zal ongetwijfeld ook bekend zijn met het Duitse merk Sennheiser. De koptelefoon gigant heeft dan ook een geliefde reputatie over de hele wereld.

De Momentum True Wireless II is een uitstekend voorbeeld van hoe zij aan deze reputatie zijn gekomen.

De draadloze oordopjes maken sporten een comfortabele en muzikale beleving. De actieve noise cancelling zorgt ervoor dat het omgevingsgeluid buiten de deur wordt gehouden en jij je volledig kunt richten op jouw activiteit.

Voorzien van een aptX bluetooth profiel garanderen de oortjes een hoge streaming kwaliteit, zonder haperingen of geluidsverlies. Op deze manier kun je op de meest heldere manier genieten van je Spotify, Deezer of Apple Music playlists zonder onderbrekingen.

Over een lege accu hoef je je ook lang geen zorgen te maken. Een vol opgeladen setje gaat namelijk wel 7 uur mee. Zijn deze toch leeg?

Dan kun je ze eenvoudig in de opladende case doen om ze weer op te laden! De case heeft een accuduur van 21 uur, waardoor ze ook voor langere reizen gebruikt kunnen worden.

De Sennheiser Momentum True Wireless II sport oortjes zijn volledig draadloos, waardoor ze dus niet in verbinding met elkaar staan en hebben een IPX4 certificering.

Door deze IPX4 certificering zijn de oortjes vooral bedoeld om binnen mee te sporten.

Let er tijdens het sporten wel op dat je de oortjes niet per ongeluk uit je oren tikt, gezien deze net wat verder uitsteken dan de meeste sport oortjes.
2. Aftershokz Aeropex

Aftershokz Aeropex sport oortjes oorzaak

Ben je op zoek naar sport oordopjes voor hardlopen die draadloos zijn? Dan zit je met de Aftershokz Aeropex absoluut goed!

De bluetooth sport oortjes zijn voorzien van een titanium frame die de oortjes perfect op hun plek houden. Het frame is ontworpen om gedragen te worden met optimaal comfort. Zo wegen de oortjes slechts 26 gram. Op deze manier kun je gemakkelijk gaan hardlopen zonder dat je merkt dat je de oortjes in hebt.

Voorzien van een gepatenteerde Open-Ear ontwerp zorgen de oortjes ervoor dat ze genoeg omgevingsgeluid doorlaten.

Dit komt doordat de oortjes kleine trillingen via je jukbeenderen doorstuurt naar je oor om het geluid op te vangen. Op kun je al het omgevingsgeluid blijven horen terwijl je geniet van je favorieten nummers of podcasts.

De accu van de oortjes gaat 8 uur mee, waardoor de sport oortjes ook gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld langere fietstochten.

Met een IPX7 certificering hoef je je overigens ook geen zorgen te maken over vocht. Deze weet de Aeropex zo goed als volledig buiten de deur te houden.

Het oplaadpunt heeft een vochtdetectie alarm die aangeeft wanneer de ingang vochtig is en het je laat weten wanneer je de oortjes weer veilig kunt opladen.

De Aftershokz Aeropex is voorzien van bluetooth 5.0, waardoor al je favoriete nummers op de beste manier worden doorgestuurd.
3. Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung Galaxy Buds trainingsoortjes

We kunnen het niet gaan hebben over draadloze sport oortjes zonder het over Samsung te hebben. De tech gigant is dan ook op deze markt uitzonderlijk actief en geliefd. En met de Galaxy Buds Pro laat het Zuid-Koreaanse bedrijf zien waarom.

De oortjes zijn voorzien van een actieve noise cancelling. Deze noise cancelling vangt het omgevingsgeluid op via kleine microfoontjes en zorgt ervoor dat dit tegengegaan wordt op de meest effectieve manier.

Zo kun je optimaal genieten van je muziek of audioboeken. De noise cancelling kun je zelf aan- of uitzetten en maakt de draadloze sport oordoppen perfect voor in de sportschool.

Zweet en water zijn geen enkel probleem voor deze krachtige bluetooth sport oortjes! De oordoppen zijn voorzien van een IPX7 certificering waardoor zo goed als alle vormen van vocht en stof eruit blijven.

De Galaxy Buds Pro hebben een accuduur van 5 uur. Let er wel op dat als je de actieve noise cancelling aan hebt staan dit korter is.

Gelukkig is de case voorzien van een chargestation met een accuduur van 18 uur. Hierdoor kun je tussendoor gemakkelijk je oortjes opladen.

Bij de Galaxy Buds Pro worden standaard drie verschillende maten sleeves geleverd. Deze zorgen ervoor dat de oortjes een perfecte aansluiting hebben op je oren. Zijn de maten toch niet goed? Dan kun je altijd nog los de goede maat aanschaffen.

Hoewel de oortjes gemaakt zijn door Samsung zijn ze ook te gebruiken met verschillende smartphones, waaronder ook Apple iPhones.
4. Apple AirPods Pro

bluetooth draadloze oortjes voor workout

Als we een van de tech grootheden van het moment behandelen, dan kunnen we Apple natuurlijk niet achterwegen laten. Het Amerikaanse bedrijf heeft met de Apple AirPods Pro dan ook laten zien dat zij ook prima sport oortjes kunnen maken.

We beginnen wel even met een van de meest prominente nadelen van de AirPods, en dat is dat ze uitsluitend te gebruiken zijn met Appleproducten. Heb je een andere smartphone? Dan kun je deze oortjes niet gebruiken helaas.

Heb je wel een iPhone of iPad? Dan heb je ook wel meteen een superpaar oordoppen met de AirPods Pro! De actieve noise cancelling vangt het omgevingsgeluid op en geeft een tegengeluid om zo de beste muzikale beleving te creëren.

Deze noise cancelling zorgt ervoor dat de oortjes ideaal zijn voor binnen sporten, maar ze zijn ook absoluut voor buiten geschikt.

Zo kun je namelijk de noise cancelling uitzetten via de drukgevoelige sensor aan de bodem van de oortjes. Op deze manier kun je ook prima de oortjes gebruiken tijdens het hardlopen.

Over uitvallen hoef je je geen zorgen te maken. De Apple AirPods Pro zijn op een ovale manier ontworpen en voorzien van een in-ear ontwerp. Zo blijven de oordoppen stevig zitten, ook tijdens het sporten.

De accuduur van de AirPods Pro bedraagt 4,5 uur. Maar gelukkig zorgt de bijgeleverde case ervoor dat je oortjes binnen een mum van tijd weer zijn opgeladen!
Conclusie

Een goed paar sport oortjes is draadloos. Dat is vandaag de dag meer regel dan uitzondering geworden. Zo hangt de kabel niet in de weg tijden het hardlopen, fitnessen of fietsen.

En met alsmaar beter wordende bluetooth technologie hoef je je ook geen zorgen meer te maken over geluidsverlies.

Het is voor het aanschaffen van jouw nieuwe sport oortjes altijd verstandig om na te gaan waar je ze precies voor wilt gebruiken.

Zo heb je minimaal een IPX4 certificering nodig om tegen zweet te kunnen.

Ook is het van belang om na te gaan of je binnen of buiten sport. Voor binnen sporten kun je namelijk prima een paar met noise cancelling aanschaffen, maar dit is voor buiten dan weer afgeraden.

Gelukkig hebben we de zoektocht wat makkelijker voor je gemaakt met de nodige informatie en onze eigen aanbevelingen! Welk paar koop jij?

Misschien vind je dit ook leuk:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *