Waterdichte oordopjes kopen? Dit zijn de Top 5 beste!

Last updated by Franziska on

Waterdichte oordopjes review

Fiets jij regelmatig in de regen naar jouw werk of studie toe? Of vind je het heerlijk om in de regen een stuk hard te lopen?

Als je op dat soort momenten ook graag naar muziek luistert, heb je waterdichte oordopjes nodig. Die oordopjes zijn bestand tegen regen, maar kun je ook bijvoorbeeld tijdens het zwemmen dragen.

Kun je uit veel waterdichte oortjes kiezen? Ja, dat is zeker het geval. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een waterdichte koptelefoon, maar je kunt ook kiezen voor waterdichte earbuds.

Dit zijn de beste waterdichte oordopjes

Om binnen het uitgebreide aanbod de juiste keuze te kunnen maken, is het advies om jouw wensen op een rijtje te zetten. Graag wijzen wij je op onderstaande waterdichte oordopjes. Deze vijf oordopjes zijn als beste bij ons uit de test gekomen.

1. Apple AirPods Pro

waterdichte_oortjes_apple_airpods

Ben je op zoek naar de beste waterdichte oordopjes? En heb je een iPhone? Dan is de combinatie met de Apple AirPods Pro al snel gemaakt. Deze oordopjes bieden veel voordelen én zijn volledig waterdicht. Uit onze test is dan ook gebleken dat dit de beste waterdichte oortjes van dit moment zijn.

Wat nou zo prettig aan deze oortjes is? Onder meer dat de oortjes echt heel aangenaam in jouw oren zitten. Dit is te danken aan de vormgeving, de gebruikte materialen en de optimalisatie vanuit Apple. Door de jaren heen zijn de Apple AirPods namelijk alleen maar verder verbeterd.

Ook is het ideaal dat deze oordopjes een noise cancelling functie hebben. Met dank aan deze functie kun je de geluiden van buitenaf tegenhouden. Je geniet daardoor écht alleen van jouw muziek en bijvoorbeeld niet van de vliegtuigmotoren tijdens het vliegen.

Wil je graag een ander liedje opzetten? Dat is bij de Apple AirPods Pro mogelijk middels stembediening. Door gebruik van Siri te maken, bedien je deze oortjes nóg makkelijker. Ondertussen geniet je van een geweldige geluidskwaliteit; iets wat je wel aan Apple over kan laten.

In de regen kun je deze oortjes echt prima gebruiken. Apple heeft namelijk voor een uniek design gezorgd, waardoor de oortjes volledig waterdicht zijn.

Als je deze beste waterdichte oordopjes wilt kopen, hoef je eigenlijk alleen met het prijskaartje rekening te houden. Deze oortjes zijn namelijk alles behalve goedkoop te noemen.

Voordelen:

 • Geweldige geluidskwaliteit
 • Zitten heerlijk in de oren
 • Via stembediening te bedienen
 • Volledig waterdicht
 • Inclusief noise cancelling functie

Nadelen:

 • Vrij dure waterdichte oordopjes
2. EarHackz Spartan – Draadloze In-ear Bluetooth Sport Oordopjes

earhackz_spartan_draadloze_oordopjes

Geef jij liever niet al te veel geld aan waterdichte oordopjes uit? Maar, wil je wel van een bepaald kwaliteitsniveau uit kunnen gaan? Dan is het interessant om voor deze EarHackz oordopjes te kiezen. Zoals je op de foto al kunt zien, betreffen dit bijzondere oortjes.

Het zijn namelijk geen losse oordopjes. Nee, het zijn twee oordopjes die middels een snoer met elkaar verbonden zitten. Dit snoer komt als het ware achter jouw hoofd te zitten, waarna je de twee oortjes in jouw oren kunt stoppen. Doorat het in-ear oordopjes betreffen, zitten de oortjes direct heerlijk.

Belangrijk voordeel is uiteraard dat deze oordopjes volledig waterdicht zijn. De oortjes zijn prima bestand tegen regen én tegen zweet. Mocht je deze beste waterdichte oordopjes tijdens het sporten willen gebruiken, is dat dus ook geen probleem.

De bediening van deze waterdichte oortjes is ook subliem te noemen. Je hoeft de oortjes slechts één keer aan jouw telefoon te koppelen. Vervolgens kun je via jouw muziek het gewenste liedje aanzetten.

Wil je graag naar het volgende liedje toegaan? Klik dan op de oortjes. Wil je het volume aanpassen? Klik dan ook op de oortjes. Aan het begin is deze bediening mogelijk even wennen, maar het spreekt al snel voor zich.

Loop jij graag flinke stukken? En laat je je hierbij niet weerhouden door de regen? Dan zijn deze beste waterdichte oordopjes ideaal. De oordopjes zijn waterdicht én hebben een afspeeltijd van 6 tot 8 uur. Als de oortjes eenmaal leeg zijn, kun je ze binnen 1,5 uur weer volledig opladen. Al met al echt geweldige oordopjes die volledig waterdicht zijn!

Voordelen:

 • Zitten echt heerlijk
 • Voordelig geprijsd
 • Afspeeltijd van 6 tot 8 uur
 • Bestand tegen regen en zweet
 • Makkelijk te bedienen

Nadelen:

 • Kan qua geluidsniveau niet tippen aan de Apple oordopjes
 • Het gebruik maken van de oordopjes is aan het begin mogelijk wennen
3. JLab JBuds Air Sport Volledig Draadloze Oordopjes

jlab_jbuds_draadloze_oordopjes

Ben je op zoek naar de beste waterdichte oordopjes voor tijdens het sporten? Dan komen deze JLab oordopjes al snel in aanmerking.

Deze oordopjes zijn volledig waterdicht en zijn speciaal voor het sporten ontwikkeld. Dit is onder meer terug te zien aan de heerlijke pasvorm van deze oortjes.

Je kunt deze oortjes op een handige manier om jouw oren heen schuiven. De ‘uitstekels’ zorgen hierbij voor de stabiliteit, terwijl de oortjes zelf echt perfect in jouw oren vallen. Zelfs als je behoorlijk gaat zweten, roept dit geen enkele irritatie op. Zoals je wellicht al verwacht had, zijn deze oordopjes ook tegen zweet bestand.

Ook vinden wij het ideaal dat je behoorlijk lang met één acculading kunt doen. Een acculading staat gelijk aan ongeveer 6 uur muziekplezier. Mocht je bijvoorbeeld een flink stuk gaan wandelen, komen deze oordopjes dus prima van pas.

Zoals je mogelijk al door had, maken deze oordopjes gebruik van bluetooth. Je hoeft de oortjes maar één keer aan jouw smartphone te koppelen, waarna je onbeperkt naar muziek kunt luisteren.

Voor al dit moois betaal je bovendien niet de hoofdprijs. Nee, deze beste waterdichte oordopjes zijn relatief gunstig geprijsd!

Voordelen:

 • Zitten dankzij de unieke vorm heerlijk
 • Je krijgt 4 verwisselbare oortjes geleverd
 • 6 uur speeltijd
 • Makkelijk te koppelen aan smartphone
 • Prima geprijsd

Nadelen:

 • Niet de beste geluidskwaliteit
 • Volume kan niet super hard
4. Aftershokz Aeropex – Bone conduction oordopjes met bluetooth

aftershokz_aeropex_waterdichte_oordopjes

Gaat jouw voorkeur uit naar de beste waterdichte koptelefoon? Dan kun je eens naar deze variant van Aftershokz kijken.

Dit betreft geen ‘echte’ koptelefoon, maar het is wel een variant die door het merk zelf als een ‘headphone’ bestempeld wordt. Wij zijn van mening dat dit net tussen oordopjes en een koptelefoon in zit.

Feit is in ieder geval dat deze oortjes volledig waterdicht zijn. Als je deze oortjes tijdens het sporten op hebt, hoef je niet meer bang te zijn voor een regenbui.

Sowieso is het ideaal om deze oortjes tijdens het sporten te dragen. Het merk Aftershokz heeft namelijk voor een ultieme pasvorm gezorgd; de oortjes zitten hierdoor echt als gegoten.

Ben je een grote liefhebber van muziek? Dan geniet je bij deze waterdichte oordopjes van twee belangrijke voordelen:

 • De geluidskwaliteit is echt subliem te noemen. De klanken zijn bijzonder helder, terwijl de bass ook geweldig is.
 • De speelduur bedraagt 8 uur: je kunt maar liefst 8 uur draadloos genieten van de beste muziek. Ook dit gaat zonder ruis, met dank aan de feilloze bluetooth functie.

Al met al zijn wij bijzonder te spreken over deze waterdichte oordopjes. Wel moet je even goed met de vormgeving rekening houden. Het is namelijk niet zo dat iedereen deze oortjes even lekker vindt zitten. Als je echter eenmaal aan deze waterproof oordopjes gewend bent, wil je niks anders meer!

Voordelen:

 • Uniek design = heerlijke pasvorm
 • Speeltijd bedraagt 8 uur
 • Sublieme geluidskwaliteit
 • Bestand tegen het meest extreme weer

Nadelen:

 • Niet de goedkoopste waterdichte oordopjes
 • Pasvorm is aan het begin even wennen
5. Sony WF-XB700 – Volledig draadloze oordopjes

waterdichte_oortjes_sony_wf-xb700

Deze lijst met beste waterdichte oortjes sluiten we in stijl af. Dat doen we met deze waterdichte oortjes van Sony WF-XB700. Door een slimme vormgeving zijn deze oortjes bestand tegen regen. Doordat de oortjes ook heerlijk in jouw oren zitten, kun je de oortjes prima tijdens het sporten gebruiken.

Daarbij is het ook prettig dat je meerdere eartips geleverd krijgt. Dit betreffen eartips in verschillende maten, waardoor je altijd wel de perfecte eartips voor jouw oren kunt vinden. Als je eenmaal van die eartips gebruik maakt, zitten de oortjes echt als gegoten.

Je geniet daarbij ook echt van een geweldige geluidskwaliteit. Dit is sowieso iets wat je wel aan het merk Sony over kunt laten. In onze ogen heeft dit merk zich echt weten te overtreffen met de geluidskwaliteit van deze waterdichte oordopjes.

Bijkomend voordeel is dat deze oordopjes niet super prijzig zijn. Nee, je betaalt in ieder geval een stuk minder dan voor sommige van de hierboven genoemde varianten.

Ondertussen geniet je wel van draadloze oordopjes met een batterijduur van 9 uur. Ideaal als je bijvoorbeeld een lange wandeltocht – door de regen – maakt.

Tot slot willen wij de oplaadcase benoemen. Met dank aan deze oplaadcase laad je deze oortjes weer moeiteloos op. Vervolgens is het weer op en top genieten. Genieten van het geweldige geluid, de pasvorm én het prijskaartje.

Voordelen:

 • Deze oordopjes zijn gunstig geprijsd
 • Prima geluidskwaliteit
 • Batterijduur van 9 uur
 • Zitten heerlijk in de oren (meerdere eartips geleverd)
 • Inclusief oplaadcase

Nadelen:

 • De bediening is aan het begin even lastig
 • Je kunt aan deze oortjes niet heel veel instellen
Wat zijn de beste waterdichte oordopjes?

Zo, welke van bovengenoemde waterdichte oordopjes spreken jou het meeste aan? Zoals je kunt zien, is het aanbod nogal divers.

Om binnen dit diverse aanbod de beste keuze te kunnen maken, is het zaak om een goede vergelijking te treffen. Dáár helpen wij je graag een extra handje bij.

Soort oordopjes

Allereerst moet je goed bepalen welk soort oordopjes je wenst te hebben. Wil je bijvoorbeeld earbuds, in ear oordopjes of een koptelefoon? De hierboven genoemde varianten laten in ieder geval duidelijk zien dat je op dit gebied voldoende keuze hebt.

Houd hierbij met name met het draagcomfort rekening. Vind je het nou lastig om dit te bepalen? Dan zou je eigenlijk de verschillende soorten oordopjes uit moeten proberen. Alleen op die manier kun je bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Waterdichtheid

Je hebt waterbestendig en je hebt volledig waterdicht. Als je echt waterdichte oordopjes wenst te hebben, kies je voor de oortjes die volledig waterdicht zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de vijf oordopjes die wij in dit artikel besproken hebben.

We hebben ook veel andere interessante oordopjes gevonden, maar die zijn enkel waterbestendig (of spatwaterdicht). In onze ogen is dat niet voldoende.

Geluidskwaliteit

Oordopjes koop je maar met één doel: om naar jouw favoriete muziek te kunnen luisteren. Om optimaal van deze muziek te genieten, is het advies om goed naar de geluidskwaliteit te kijken.

Hoe beoordelen andere kopers bijvoorbeeld de geluidskwaliteit? Als je voor de oordopjes van een gerenommeerd merk kiest, ben je overigens al verzekerd van een prima geluidskwaliteit.

Handige eigenschappen/functies

Verder raden wij je aan om op meerdere eigenschappen en functies te letten:

 • Batterijduur: hoelang kun je met één acculading doen? Het is uiteraard wenselijk dat dit zo lang mogelijk is.
 • Manier van opladen: moet je de oortjes in het stopcontact opladen? Of kun je hiervoor gebruik maken van een draadloze oplaadcase?
 • Manier van bedienen: kun je de oortjes via de oortjes zelf bedienen? Of moet je dit per sé via jouw smartphone doen?
 • Microfoon: hebben de waterdichte oordopjes een microfoon? Dan betekent dit dat je met deze oordopjes ook kunt bellen; wel zo handig.
 • Noise cancelling: ook de noise cancelling functie is bijzonder handig. Mocht je voor deze functie willen kiezen, moet je wel rekening houden met een hoger prijskaartje.

Algehele kwaliteit

Wil je de beste waterdichte oordopjes kopen? Durf dan te investeren. Juist door voor nét iets betere oordopjes te kiezen, kun je van een betere kwaliteit genieten. Daar geniet je niet alleen nu van, maar ook de komende jaren nog.

Merk & prijskaartje

Ga altijd voor waterdichte oordopjes van een gerenommeerd merk. Die waterdichte oordopjes zijn ongetwijfeld iets duurder, maar dat merk je aan alles terug.

Zo zorgen de betere merken altijd voor een ultieme geluidskwaliteit; precies dát is wat je wilt als je naar jouw favoriete muziek luistert. Dit geldt voor zowel waterdichte koptelefoons, oortjes en MP3 spelers.

Meer artikelen:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *