Beste draagbare bluetooth radio kopen? Bekijk de Top 5!

Last updated by Joni on

Beste draagbare radio's met bluetooth

Wil je altijd en overal van je favoriete muziek kunnen genieten? En wil je de volledige regie over de afspeellijst houden?

Dan kun je maar één juist keuze maken: een draagbare bluetooth radio kopen.

Met een draagbare bluetooth radio geniet je van zwaarwegende voordelen:

  • Je kunt overal en altijd naar muziek luisteren
  • Je luistert altijd naar je favoriete muziek, aangezien je deze vanaf je smartphone/tablet kunt streamen
  • Je geniet van een geruisloze overdracht van de muziek; bluetooth werkt nu eenmaal feilloos

Klinken deze voordelen bij jou als muziek in de oren? Dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar de beste draagbare radio met bluetooth.

De vijf beste draadloze radio’s met bluetooth vergeleken

Door een draadloze radio aan te schaffen, kun je overal naar je favoriete muziek luisteren.

Dit doe je bijvoorbeeld op de bouwplaats, op het strand, in de auto, op het voetbalveld, in de tuin of in het park. Overal waar je komt, kun je met een draadloze bluetooth radio van geweldige muziek genieten.

Dit is zéker het geval als je voor één van onderstaande radio’s kiest. Uit onze  test is gebleken dat dit de beste draadloze radio’s met bluetooth zijn.

Deze radio’s beschikken allemaal over dezelfde kenmerken: ze zijn draagbaar, ze beschikken over bluetooth en ze werken volledig draadloos.

1. Philips AZB798T

Philips AZB798T Bluetooth radio

De Philips AZB798T is naar onze mening één van de beste bluetooth radio’s. Deze radio is relatief compact uitgevoerd én beschikt over een handig handvat. Met dit handvat til je de radio moeiteloos op.

Het unieke aan deze radio is dat je uit meerdere afspeelmogelijkheden kunt kiezen. Het design doet vermoeden dat dit een klassieke radio is, maar dat is allerminst het geval.

De radio beschikt over bluetooth, een USB ingang én een DAB+ tuner. Met dank aan de DAB+ tuner luister je ook altijd en overal naar geruisloze radio.

Al met al een prima draagbare bluetooth radio.
2. PerfectPro DABBOX

PerfectPro DABBOX radio

Ben je op zoek naar een draagbare bluetooth radio die tegen een stootje kan? Dan is de PerfectPro DABBOX volgens ons de beste koop.

Deze radio beschikt namelijk over een frame, waardoor de radio tegen allerlei stoten bestand is. Met dank aan het frame neem je deze radio overigens ook moeiteloos overal mee naar toe. 

Wat ons ook aanspreekt, zijn de vele afspeelmogelijkheden. Deze radio beschikt uiteraard over bluetooth, maar ook over een DAB+ tuner.

Met deze tuner geniet je overal van geruisloze ontvangst van radiozenders. Hierbij is het ook nog mogelijk om de 5 beste radiozenders in het geheugen van de radio op te slaan.
3. Imperial Dabman i220

Imperial Dabman i220 Hout Radio BT

Hecht je veel waarde aan het design van een draagbare bluetooth radio? En vind je het iets minder belangrijk dat je de radio op een makkelijke manier kunt tillen?

Dan raden wij je van harte de Imperial Dabman i220 aan. Zoals je op de foto al kunt zien, is deze radio een lust voor het oog.

De radio heeft een retro design, maar beschikt wel over de nieuwste technologieën. Zo beschikt deze radio over bluetooth en een DAB+ tuner.

De radio weegt slechts 1,83 kilogram en is hierdoor relatief makkelijk mee te nemen.

Wel moet je rekening houden met het feit dat deze radio op netstroom werkt; je hebt dus altijd een stopcontact in de buurt nodig.
4. PerfectPro Rockhart

PerfectPro Rockhart Bouwradio met Accu

Ben je bereid om veel geld aan de beste draagbare bluetooth radio uit te geven? Dan kun je niet om de PerfectPro Rockhart heen.

Deze radio ziet er geweldig uit, is tegen een stootje bestand en beschikt over handige extra’s.

Als je je smartphone aan deze radio koppelt, laadt de radio de smartphone op. Dit is slechts één van de vele voorbeelden van de unieke functies.

Verder is het ideaal dat je deze radio op accu en op netstroom kunt gebruiken. Overal waar je bent, geniet je dus optimaal van deze radio.

Deze radio op accu is overigens ook erg geschikt voor op de bouwplaats; dit is onder meer aan de robuustheid te danken.
5. Denver TCL-212BT

Denver TCL-212BT Draagbare radio

Wil je een goedkope draagbare bluetooth radio met accu kopen? Dan kun je niet om de Denver TCL-212BT heen.

Deze radio heeft een nogal simpel design, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je via bluetooth je favoriete muziek streamen, terwijl je ook nog naar de ‘normale’ radiozenders kunt luisteren.

Organiseer je in je tuin of huis een feest? Dan komt deze radio al helemaal goed van pas. De radio werkt namelijk op accu én is in staat om op een lichtshow te geven.

Met deze lichtshow weet de Denver TCL-212BT zich absoluut te onderscheiden. En dit doet de radio ook met zijn prijskaartje; je betaalt slechts 45 euro voor deze draagbare bluetooth radio met accu.
Draagbare radio met Bluetooth: Waar let je op?

Heb je op je gemakje bovenstaande reviews doorgenomen? Dan heb je ongetwijfeld opgemerkt dat het aanbod van draagbare radio’s met bluetooth erg divers is. Dat klopt.

Tijdens je zoektocht naar de beste draagbare radio met bluetooth moet je daarom op meerdere punten letten. Wat de belangrijkste aandachtspunten zijn, bespreken we graag uitgebreid in deze koopgids.

Neem onze toelichtingen aandachtig door, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar de beste draagbare radio met bluetooth.

Gewicht & afmetingen

Gewicht draagbare bluetooth radio

Eén van de punten waar je goed op moet letten, is het gewicht van de radio. Als je de draagbare radio overal mee naar toe wilt nemen, is het uiteraard wenselijk dat het gewicht mee valt.

Wij raden je daarom aan om voor een radio met een maximum gewicht van een paar kilogram te kiezen.

Let niet alleen op het gewicht, maar ook op de afmetingen. Alle draagbare radio’s zijn compact uitgevoerd, maar er bestaat wel een verschil tussen ‘compact’ en ‘heel compact’. 

Ga daarom per radio goed na wat de exacte afmetingen zijn.

Afspeelmogelijkheden

Elke draagbare bluetooth radio beschikt logischerwijs over bluetooth. Door de bluetoothverbinding kun je vanaf je smartphone of tablet je favoriete muziek streamen.

Dit doe je bijvoorbeeld via Soundcloud, YouTube of Spotify. Gemak dient de mens.

Feit is echter dat veel radio’s nóg meer afspeelmogelijkheden bieden. Zo is het logischerwijs ook mogelijk om via het apparaat naar radio te luisteren.

Dit kan via de normale FM tuner gaan, maar het kan ook via een DAB+ tuner gaan. Met een DAB+ tuner je altijd en overal van een geruisloze ontvangst van radiozenders. Ideaal!

Verder kun je bij sommige radio’s ook nog gebruik van een cassette, CD of USB stick maken. Dit zijn ietwat verouderde mogelijkheden om muziek af te spelen, maar mogelijk hecht je hier toch nog waarde aan.

Hoef je niet per sé naar radio te luisteren? Waarom zou je dan voor een draagbare bluetooth radio kiezen? In dat geval kun je veel beter voor een draadloze bluetooth speaker kiezen.

Overigens bestaat er ook een bluetooth speaker met radio. Je hebt al met al voldoende mogelijkheden tussen apparaten en afspeelmogelijkheden. 

Aandrijving

Bij een draagbare bluetooth radio heb je de keuze uit twee aandrijvingen:

  • Accu: een bluetooth radio die op accu werkt, is echt altijd en overal te gebruiken. Bij zo’n radio heb je maar naar één ding omkijken: naar het opladen van de accu.
  • Netstroom: er bestaan ook voldoende bluetooth radio’s die op netstroom werken. Met zo’n radio geniet je veelal van de nodige kracht, waardoor je je favoriete muziek op een hard volume hard af kunt spelen. Nadeel is wel dat je afhankelijk van een stopcontact bent.

Kun je tussen deze twee aandrijvingen geen keuze maken? Dan is het goed om te weten dat sommige radio’s zowel op accu als op netstroom werken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de PerfectPro Rockhart.

Heb je je keuze voor een aandrijvingssoort gemaakt? Dan moet je op bepaalde andere punten letten:

  • Accu: wat is de maximale accuduur van de radio? Idealiter kun je zo lang mogelijk op één acculading naar je favoriete muziek luisteren. Let hierbij niet alleen op de accuduur, maar ook op de oplaadduur. Hoe lang duur het om de accu vervolgens op te laden?
  • Netstroom: hoe lang is de stroomkabel die bij de draagbare radio hoort? In veel gevallen merken mensen op dat de stroomkabel eigenlijk net iets tekort is. Doordat de stroomkabel te kort is, heb je met een beperkte bewegingsvrijheid te maken. Een belangrijk aandachtspunt!

Waar wil je de radio gebruiken?

Draagbare bouwradio bouwplaats

Het is onwijs belangrijk om vooraf goed over je voorkeuren na te denken. Zo moet je goed nadenken over de plek waar je de radio wilt gebruiken.

Wil je de draagbare bluetooth radio vooral thuis gebruiken? Dan kun je wellicht het beste voor een variant op netstroom kiezen. In dit geval kun je echter ook naar een bluetooth speaker met radio kijken.

Wil je het liefste de draagbare radio overal en altijd kunnen gebruiken? Dan kies je het beste voor een variant die op accu werkt. Dankzij de accu geniet je immers van onbeperkte bewegingsvrijheid.

Heb je de wens om de radio op de bouwplaats te kunnen gebruiken? Kies dan voor de beste bouwradio met bluetooth. De PerfectPro Rockhart en de PerfectPro DABBOX zijn hier prima voorbeelden van.  

Al met al moet je goed over je wensen en voorkeuren nadenken. Aan de hand van je wensen en voorkeuren vind je snel de perfecte draagbare bluetooth radio.

Stijl

Radio bluetooth draagbaar stijl huis

Wij raden je aan om goed naar de stijl van de radio te kijken. De bouwradio’s hebben bijvoorbeeld een robuuste stijl, terwijl er ook radio’s met een retro uitstraling bestaan.

Als je de radio in huis wilt gebruiken, raden wij de retro stijl absoluut aan.

Het is dan net alsof je een klassieke radio in huis hebt, maar in werkelijkheid is het een nieuwe radio met de nieuwste technologieën aan boord.

Merk

Wil je de beste draagbare radio met bluetooth kopen? Kies dan altijd voor een radio van een gerenommeerd merk.

De merken die wij in dit artikel de revue hebben laten passeren, zijn stuk voor stuk gerenommeerde merken. Deze merken leveren kwaliteit en dragen daarmee zorg voor een lange levensduur.

Dat is precies wat je wilt, aangezien je voor de meeste draagbare radio’s met bluetooth relatief veel geld uit moet geven.

De voordelen van een draagbare radio

draagbare radio thuis

Met een draagbare radio geniet je van enkele voordelen:

  • Overal en altijd naar je favoriete muziek luisteren. Van dit voordeel geniet je zeker als je voor een draagbare radio mét bluetooth kiest. Waar je ook bent, kun je vanaf je smartphone je favoriete muziek naar de radio streamen.
  • Makkelijk mee te nemen. Een draagbare radio is over het algemeen vrij compact en licht van gewicht. Door díe eigenschappen neem je de radio overal mee naar toe. Wel zo prettig, aangezien je de radio waarschijnlijk op meerdere plekken wilt (kunnen) gebruiken.

Wil je optimaal van deze voordelen genieten? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een draagbare radio met accu.

Dankzij de accu geniet je altijd en overal van de bovenstaande voordelen!


Meer speakers en radio’s:


Categorieën: Audio