Bluetooth speaker met radio kopen? TOP 3 beste!

Last updated by Simon on

Bluetooth Speaker met Radio

Een goede bluetooth speaker met radio heeft erg veel voordelen. Zo kun je op iedere gewenste plek genieten van jouw favoriete radiostation met de beste geluidskwaliteit.

Maar wat zijn de andere voordelen aan een bluetooth speaker met ingebouwde radio?  En waar moet ik allemaal op letten bij de aanschaf?

In deze koopgids gaan we compleet inlichten over alles wat je moet weten over bluetooth speakers met radio. Zo vertellen we je waar je op moet letten en wat de beste modellen op de markt zijn!

Waar moet ik op letten?

Het aanschaffen van een nieuwe bluetooth speaker kan een aardig duur iets zijn. Zo zijn veel verschillende merken, kun je gaan voor een bluetooth speaker met radio en USB of juist voor een simpel basismodel.

Hieronder hebben we wat dingen voor je op een rijtje gezet waar je op wil letten bij het aanschaffen van een bluetooth speaker met radio.

Ontvangst

We beginnen bij misschien wel een van de belangrijkste componenten van een bluetooth speaker met radio, namelijk de ontvangst.

De meeste bluetooth speakers met radio zijn tegenwoordig voorzien van niet alleen FM-ontvangst, maar ook DAB+. Dit is een nieuwe digitale manier van radio luisteren, waardoor je in de meest heldere kwaliteit jouw favoriete radiostation kunt beluisteren.

Hoewel DAB+ voor steeds meer radiozenders vanzelfsprekend is, is nog niet iedere zender hiervan voorzien. Daarom dat de ‘ouderwetse’ FM-ontvanger er vaak ook nog aan te pas komt.

Grootte

De meeste bluetooth speakers zijn ontworpen om meegenomen te worden. Dat komt ook omdat ze voorzien zijn van hun eigen accu en een gemakkelijke manier van verbinden.

Daarom zijn de apparaten ook eigenlijk opgedeeld in twee verschillende klassen. Zo heb je de compacte speaker die gebouwd is om gemakkelijk meegenomen te kunnen worden. Deze passen vaak in tassen en in je jaszak.

De tweede categorie is een slag groter. Deze bluetooth speakers zijn er dan ook op gebouwd om ook binnenshuis een goede functie te kunnen hebben.

In veel gevallen bieden de grotere bluetooth speakers met radio een betere kwaliteit. Dit komt door het formaat van de daadwerkelijke speakers. Deze zijn namelijk een stuk groter, waardoor zij gemakkelijk hoge, maar vooral ook lage frequenties kunnen behalen.

Batterijduur

Stel je voor, je bent met je nieuw aangeschafte JBL bluetooth speaker met radio op je werk en ineens stopt hij ermee!

Dit is natuurlijk iets wat altijd voor kan komen. Hierdoor is het wel belangrijk om na te gaan wat de batterijduur van de radio is. Doordat hij constant een signaal over en weer kaatst tussen je telefoon en ook nog radiosignalen ontvangt kan het een behoorlijke kluif zijn voor de radio. Hierdoor is het slim om een bluetooth speaker met een goede batterijduur te hebben.

Goedkoop is duurkoop

Door de alsmaar toenemende populariteit van bluetooth speakers, ook die met radio, zijn er erg veel verschillende modellen op de markt. Een van de dingen die deze vele modellen van elkaar onderscheidt is de prijsklasse.

De regel ‘goedkoop is duurkoop’ is dan ook, net als bij veel andere producten, absoluut van toepassing. Er zullen ongetwijfeld uitschieters tussen zitten, die voor een kleine prijs een erg hoge kwaliteit hebben. Daarentegen zijn de meeste goedkopere modellen een stuk minder in (geluids)kwaliteit.

Stembesturing

Vandaag de dag is zo’n beetje alles voorzien van leuke en handige technische snufjes. Zo is zijn er bijvoorbeeld verschillende bluetooth speakers voorzien van stembesturing.

Met deze stembesturing kun je eenvoudig een opdracht geven aan je bluetooth speaker. Zo kun je zonder moeilijk te doen eenvoudig wisselen van radiozenders of juist je favoriete Spotify-playlist aanzetten!

Uiterlijk

Oké, dit is eerlijk gezegd niet van levensbelang, maar desalniettemin erg belangrijk! Als je van plan bent om een bluetooth speaker met radio te kopen dan mag hij namelijk best een beetje mooi zijn.

Vooral als je het apparaat in huis wilt gaan gebruiken is het goed om na te denken over het ontwerp van de speaker. Zo zijn er veel verschillende stijlvolle modellen op de markt die perfect passen in je woon- of slaapkamer!

Onze aanbevelingen

Nu dat we weten waar we allemaal rekening mee moeten houden kunnen we pas echt op zoek naar een bluetooth speaker met radio. Om het leed van deze zware zoektocht wat voor je te verlichten hebben we hieronder een paar modellen voor je op een rijtje gezet. Deze modellen hebben onze voorkeur door hun prijs/kwaliteitsverhouding en algemene kwaliteit.

PEAQ PPA 450 DAB+ Tuner

PEAQ PPA 450 DAB Tuner

We beginnen onze lijst van aanbevelingen met een relatief onbekende speaker, namelijk de PEAQ PPA 450 DAB+ Tuner. Maar ondanks dat het misschien niet het eerste merk is waar je aan zult denken bij bluetooth speakers, is de PPA 450 zeker niet de minste!

De speaker heeft een stijlvolle en elegante look. Door dit uiterlijk past de speaker in zo goed als iedere ruimte van zo goed als ieder huishouden. Maar naast zijn mooie uiterlijk is het apparaat natuurlijk ook voorzien van alles wat je mag verwachten van een bluetooth speaker met radio.

De PPA 450 is in staat om niet alleen je standaard FM-radiosignalen te ontvangen, maar ook zijn moderne broertje DAB+. Dit zorgt ervoor dat je gegarandeerd kunt genieten van jouw favoriete zender. Deze stel je eenvoudig via het lcd-scherm in.

Mocht je nu even behoefte hebben aan je eigen playlist of podcast dan kun je natuurlijk ook eenvoudig je smartphone of tablet koppelen via bluetooth. Het sterke bluetooth signaal kan enkele meters mee, waardoor je eenvoudig je smartphone van ruimte naar ruimte mee kunt nemen zonder dat het signaal verbroken wordt.

Het formaat van de speaker zorgt ervoor dat hij gemakkelijk mee te nemen is. Ook is de batterij hierop voorbereid. Deze gaat ongeveer 10 uur mee met volle functionaliteit. Dit betekent dat het apparaat uitermate geschikt is voor langer gebruik. Is de batterij leeg geraakt na de verstreken 10 uur? Dan is hij binnen 3,5 uur weer helemaal opgeladen via de bijgeleverde micro-usb kabel.

Er wordt ook een AUX-kabel bij de speaker geleverd. Deze zorgt ervoor dat je eenvoudig je smartphone, mp3-speler of tablet via de kabel kunt koppelen om zo naar je favoriete muziek te luisteren.
JBL Tuner XL

jbl_tuner_xl radio speaker met bluetooth

We kunnen het haast niet over bluetooth speakers hebben zonder speaker-gigant JBL te noemen uiteraard! Want naast de standaard bluetooth speakers heeft het bedrijf ook verschillende bluetooth speakers met ingebouwde radio!

De JBL Tuner XL is de perfecte combinatie tussen bluetooth speaker en radio met het kristalheldere geluid dat je van JBL kunt verwachten.

Aan de bovenzijde van de speakers zitten twee grote draaiknoppen. Deze draaiknoppen zorgen ervoor dat je eenvoudig het volume kunt aanpassen en gemakkelijk op zoek kunt gaan naar je favoriete radiozender. De radio beschikt over zowel FM als DAB+ waardoor je gegarandeerd jouw favoriete zender kunt vinden.

Maar naast zijn functionaliteit als radio beschikt het apparaat uiteraard ook over bluetooth functionaliteit. Dit kun je ook eenvoudig via de knoppen aan de bovenzijde aan- en uitzetten. Zo kun je gemakkelijk je smartphone of tablet koppelen om te luisteren naar je favoriete playlist of podcast.

De speaker is ideaal voor buiten en onderweg. Zo is de JBL Tuner XL waterdicht. Dit zorgt ervoor, samen met de rest van het ontwerp, dat het toestel tegen een stootje kan en je niet bang hoeft te zijn dat hij nat wordt.

De batterij is overigens ook perfect voor buiten gebruik. Zo gaat de accu van de JBL Tuner XL tot wel 15 uur mee. Zo kun je hem vaak gebruiken zonder hem op te hoeven laden. Is hij toch leeg? Dan kun je hem eenvoudig via de bijgeleverde USB-kabel opladen.JVC RV-NB300DAB BoomBlaster

jvc_bloombaster_radio_speaker_bluetooth

Tot slot hebben we nog de RV-NB300DAB BoomBlaster van het wereldberoemde merk JVC. Want laten we eerlijk wezen, het merk JVC is dan ook een begrip sinds de jaren 90.

Hoewel we inmiddels de jaren 90 ver achter ons hebben gelaten weet JVC nog steeds te bewijzen dat ze relevant zijn en erg goede speakers maken. Zo zijn ze met de tijd meegegaan en zijn ze voorzien van de laatste snufjes en technologieën.

De RV-NB300DAB BoomBlaster is hier dan absoluut geen uitzondering op. De compleet draagbare speaker is voorzien van zowel DAB+ als FM-radio, waardoor je gemakkelijk naar jouw favoriete zender kunt luisteren in volle glorie. Naast de radiofuncties is de BoomBlaster ook in staat om cd’s af te spelen. De BoomBlaster is een erg complete bluetooth speaker met radio en USB.

Wil je toch liever gebruikmaken van je smartphone of tablet? Dan kun je deze eenvoudig via bluetooth of via de AUX-kabel koppelen. Zo kun je binnen een mum van tijd genieten van je favoriete playlists of podcasts.

De batterij van de JVC RV-NB300DAB BoomBlaster gaat, ondanks zijn hoge kwaliteit ontvangst en speakers tot wel 10 uur mee!
Conclusie

Er zijn erg veel verschillende bluetooth speakers op de markt. Maar het vinden van een bluetooth speaker met radio kan nog wel een beetje een opgave zijn.

Gelukkig hebben we speciaal voor jou de beste voor je op een rijtje gezet zodat jouw zoektocht een stuk makkelijker wordt. Voor welke bluetooth speaker met radio ga jij?
Mogelijk ook interessant:

Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *