De beste bluetooth speakers in retro-look

Last updated by Franziska on

bluetooth_speaker_retro

Ben je op zoek naar een nieuwe bluetooth speaker? Dan kijk je waarschijnlijk al snel naar de geluidskwaliteit van de speaker. Naar handige functies. En naar de uitstraling van de bluetooth speaker.

Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar een bluetooth speaker in retro-look? Dan ben je in dít artikel aan het juiste adres.

In dit artikel vind je namelijk een top 3 van de gaafste retro speakers die op bluetooth werken. Zo’n retro speaker oogt niet alleen fraai, maar biedt ook nog eens veel gemak.

En zorgt uiteraard voor een geweldig geluid. Neem onderstaande reviews door en schaf de gewenste vintage bluetooth speaker direct aan.

De 3 beste Bluetooth speakers met retro look

Neem een kijkje in het toplijstje hieronder om tot een goede koop te komen. Je vindt hier de voordelen, nadelen en de beste prijs!

1. Caliber HFG311BT – Bluetooth speaker

caliber_bluetooth_speaker_retro

Een unieke en gave bluetooth speaker. Dat is toch wel de manier waarop we deze Caliber vintage speaker kunnen omschrijven.

Deze speaker heeft een design dat je direct terug doet denken aan de jaren 60. Dit is te danken aan het gekozen materiaal, maar ook aan het patroontje aan de voorzijde.

Uiteraard beschikt deze bluetooth speaker wel over moderne eigenschappen. Zo heeft deze speaker bijvoorbeeld een aux aansluiting, waardoor je een koptelefoon op de speaker aan kunt sluiten.

Tevens is het ideaal dat deze speaker een vermogen van 60 Watt heeft. Dankzij dit vermogen kun je de muziek vrij hard afspelen.

Bovendien geniet je van prima klanken; de geluidskwaliteit is bij een Caliber bluetooth speaker eigenlijk altijd wel in orde.

Ook over de prijs-kwaliteitsverhouding zijn wij enthousiast. Voor deze beste retro bluetooth speaker betaal je net iets meer dan 50 euro.

Voor dit bedrag krijg je de beschikking over een prima speaker. Een speaker waar je ongetwijfeld de nodige jaren van gaat genieten.

Wel moet je even goed met de batterijduur rekening houden. Deze bluetooth speaker kan namelijk vier uur lang draadloos muziek afspelen.

Binnen 4 uur moet je de speaker dus alweer op het stopcontact aansluiten. Dit is in onze ogen een vrij korte periode.

Over het design kunnen wij kort zijn; echt magnifiek. Ook de afmetingen en de bediening zijn volledig naar onze wens.

Dankzij de afmetingen kun je deze bluetooth speaker overigens ook nog naar elke gewenste plek meenemen. Al met al een ideale retro bluetooth speaker dus.

👍 Voordelen:

 • Fraaie vormgeving; volledig in de retro stijl
 • Makkelijk te bedienen met de knoppen aan de bovenzijde
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Levert prima geluidskwaliteit af
 • Inclusief aansluiting voor koptelefoon

👎 Nadelen:

 • Accu gaat slechts 4 uur mee
2. Lenco BT-300OK – Bluetooth speakers in retro design

lenco_retro_speaker

Gaat jouw voorkeur uit naar een bluetooth speaker van hout? Dat is goed te begrijpen; hout is namelijk passend bij het thema ‘retro’. In onze ogen kun je in dat geval het beste kiezen voor deze Lenco bluetooth speaker.

De vormgeving van deze speaker vinden wij echt subliem. Dit geldt voor het patroontje aan de voorzijde, maar ook voor de houten behuizing.

Dit hout heeft een prachtige afwerking, waardoor de speaker nóg fraaier oogt. Ook de knoppen aan de bovenzijde zijn volledig in de retrostijl ontworpen. Echt heel fraai.

De geluidskwaliteit is bij deze retro speaker ook dik in orde. Dit komt onder meer doordat je zelf de treble en de bass in kunt stellen.

Tevens is het ideaal dat deze speaker twee ingebouwde luidsprekers heeft; je geniet hierdoor aan alle kanten van een prima geluid.

Ook is het ideaal dat de batterij maar liefst 8 uur lang mee gaat. Dit is echter wel het geval als je de muziek op 50% volume afspeelt. Des te harder het volume gaat, des te sneller de batterij leeg raakt.

In onze ogen hoef je ook niet de hoofdprijs voor deze houten vintage speaker te betalen. Nee, je kunt uitgaan van een bedrag van ongeveer 47 euro.

Het enige waar je nog goed over na moet denken, is de kleur van deze bluetooth speaker. Kies je voor de echte houten kleur? Of kies je voor deze houten speaker in het zwart?

Aan jou de keus. Beide varianten zijn in ieder geval een lust voor het oog.

👍 Voordelen:

 • Volledige retro stijl, inclusief de bedieningsknoppen
 • Prima geluidskwaliteit
 • Treble en bass zelf in te stellen
 • Batterijduur van 8 uur
 • Met adapter geleverd

👎 Nadelen:

 • Is ruim 32 centimeter breed (vrij groot)
 • De houten behuizing is relatief kwetsbaar
3. Dosmix Retro Bluetooth Speaker

retro_bluetooth_speaker_dosmix

Dé retro bluetooth speaker met het meest fraaie design. Dat is volgens ons toch wel deze bluetooth speaker van het merk Dosmix.

Deze speaker oogt geweldig, is makkelijk te bedienen en is ook nog eens compact uitgevoerd. Doordat ‘ie zo compact is, neem je ‘m overal mee naar toe.

Iets wat bij deze bluetooth speaker direct opvalt, zijn de bedieningsknoppen. Deze vind je aan de rechterkant op de voorzijde van de bluetooth speaker; met deze drie knoppen kun je de speaker volledig naar wens bedienen. Ideaal wat ons betreft.

Qua geluidskwaliteit is dit geen topper, maar dat is eigenlijk van ondergeschikt belang. Als je naar deze retro speaker kijkt, word je immers al direct blij. Blij van de gave uitstraling en de fraaie kleurstelling.

Overigens kun je deze bluetooth speaker in twee kleurstellingen aanschaffen; in het zwart met roségoud en in het roze met roségoud.

Deze bluetooth speaker is slechts 7 bij 9,5 bij 5 centimeter groot. Met dank aan deze afmetingen neem je de vintage bluetooth speaker overal mee naar toe.

Naar het park, naar jouw vrienden, naar het strand en op vakantie. Overal waar je bent, geniet je van deze prachtige retro speaker.

Bij aanschaf krijg je een USB kabel geleverd. Met deze kabel kun je deze retro speaker relatief snel opladen.

Dat is ook wel nodig, aangezien de batterij maximaal 4 uur lang mee gaat. In onze ogen had dit iets langer mogen zijn.

Overigens is het met deze retro speaker ook nog mogelijk om te bellen. Met dank aan de geïntegreerde microfoon kun je probleemloos gesprekken voeren.

Door deze speaker op jouw pc aan te sluiten, creëer je een volwaardige luidspreker voor jouw pc. Al met al dus een fraaie én veelzijdige bluetooth speaker in retro look.

👍 Voordelen:

 • Echt een waanzinnig gaaf retro design
 • In twee kleurstellingen te verkrijgen
 • Handige bediening dankzij de fraaie bedieningsknoppen
 • Veelzijdig te gebruiken
 • Compact = overal mee naar toe te nemen
 • Relatief voordelig

👎 Nadelen:

 • Batterij gaat slechts 4 uur lang mee
Koopgids: Wat is voor jou de beste Bluetooth speaker in retro-look?

Heb jij jouw pijlen op de beste retro bluetooth speaker gericht? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Wij vinden het design van zo’n speaker ook echt geweldig.

Voordat je van deze speaker kunt genieten, moet je wel een goede vergelijking treffen. Let daarbij in ieder geval op de volgende facetten:

 • Afmetingen van de speaker: wil je de speaker binnenshuis gebruiken? Of wil je ‘m overal mee naar toe kunnen nemen? Als je ‘m overal mee naar toe wilt nemen, is het wenselijk dat de speaker vrij compact is.
 • Bediening: ga goed na op welke manier je de bluetooth speaker kunt bedienen. In een ideale wereld zijn de bedieningsknoppen ook volledig in de retro stijl!
 • Geluidskwaliteit: ook moet je goed nagaan wat de geluidskwaliteit precies is. Dit is uiteraard lastig te bepalen,, dus kies altijd voor een speaker van een A-merk. Dan weet je dat de geluidskwaliteit in orde is.
 • Batterijduur: ga ook goed na wat de maximale batterijduur van de retro bluetooth speaker is. In onze ogen moet de beste bluetooth speaker in retro-look toch wel minimaal 4 uur lang draadloos muziek af kunnen spelen. Des te langer, des te beter.
 • Prijskwaliteitsverhouding: kies altijd voor een vintage bluetooth speaker van een A-merk. Durf daarnaast ook te investeren in de beste variant. Het iets hogere prijskaartje zie je terug aan de afwerking van een retro speaker, maar ook aan bijvoorbeeld de kwaliteit.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *