Platenspeler met Bluetooth kopen? Dit zijn de beste 5

Last updated by Simon on

Platenspeler met bluetooth in huiskamer

Wil jij op een authentieke en nostalgische manier van muziek genieten? Dan is de aanschaf van een platenspeler aan te raden.

Als je ook nog van technische hoogstandjes wilt genieten, kies je het beste voor een bluetooth platenspeler.

Een andere interessante variant is overigens een platenspeler met wifi. In dit artikel richten wij onze pijlen echter op de platenspelers met bluetooth. 

Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Met deze test zijn wij op zoek gegaan naar de beste bluetooth platenspeler van dit moment.

Uiteindelijk hebben we – op basis van onze eigen bevindingen – een top 5 samen kunnen stellen. Over deze vijf beste platenspelers met bluetooth lees je hieronder meer.

Maar, daar blijft het niet bij. Wij hebben namelijk aan het einde van dit artikel ook nog een koopgids voor je opgesteld. In deze koopgids vind je eigenlijk de beste tips voor het uitkiezen van de beste bluetooth platenspeler.

Ongeacht of je nou een moderne platenspeler, een platenspeler met versterker of een platenspeler met ingebouwde speakers wilt hebben; met de informatie uit de koopgids kun je direct uit de voeten!

Let op: Verschillende soorten Bluetoothverbindingen

Wil jij een bluetooth platenspeler aanschaffen? Dan moet je goed op het volgende letten: er bestaan twee soorten bluetoothverbindingen. Van deze twee soorten hebben wij de belangrijkste informatie op een rijtje gezet:

 • Bluetooth ontvangen: als een platenspeler bluetooth kan ontvangen, kun je jouw favoriete muziek vanaf bijvoorbeeld jouw smartphone afspelen. Het mooie hierbij is dat je op deze manier jouw LP’s als het ware kunt digitaliseren.
 • Bluetooth verzenden: als een platenspeler bluetooth kan verzenden, kun je de platenspeler aansluiten op bijvoorbeeld een draadloze speaker. Ook is het mogelijk om de platenspeler draadloos te verbinden met jouw koptelefoon.

Wat nou de beste soort bluetoothverbinding is? Dat hangt volledig van jouw eigen voorkeuren af. Bij het opstellen van onze top 5 hebben wij in ieder geval met deze soorten bluetoothverbindingen rekening gehouden.

Hieronder laten wij je graag kennis maken met de vijf beste platenspelers met bluetooth.

1. Sony PS-LX310BT – Platenspeler met Bluetooth

Wil jij per sé de beste bluetooth platenspeler aanschaffen? Dan kunnen wij je van harte deze variant van Sony aanraden. Uit onze test is gebleken dat deze Sony PS-LX310BT de beste platenspeler met bluetooth van dit moment is.

Dit is onder meer te danken aan de waanzinnige bluetooth verbinding. Deze platenspeler kun je direct aan jouw koptelefoon, bluetooth speaker of soundbar koppelen, zodat je nóg meer van jouw LP’s kunt genieten.

Bijkomend voordeel: je kunt ook andere mensen van de prachtige en ouderwetse platen laten genieten.

Over de geluidskwaliteit hoef je ook niet in te zitten. Nee, de waanzinnige kwaliteit is echt een feestje voor jouw oren. Daarbij maak je ook nog met veel plezier gebruik van de versterkingsregelaar.

Met deze regelaar ben je in staat om de oudere muziek zoveel mogelijk zonder vervorming te beluisteren. Dat maakt het luisteren naar jouw favoriete (oudere) liedjes alleen maar leuker.

Deze beste bluetooth platenspeler beschikt ook nog over de volgende functies:

 • 45-toerenadapter: aan de onderzijde van deze platenspeler vind je een 45-toerenadapter, waarmee je ook klassieke singles kunt beluisteren.
 • Twee afspeelsnelheden: bij de Sony PS-LX310BT kun je uit twee afspeelsnelheden kiezen. Het gaat hierbij om 33 1/3 RPM en 45 RPM.
 • Automatische afspeelknop: je kunt de pick-uparm automatisch laten zakken, waarna je de LP direct via jouw bluetooth speaker hoort. Ook keert de pick-uparm weer automatisch terug in de ruststand, als het liedje afgelopen is.
 • Inclusief kabels: sluit je deze platenspeler liever op een versterker aan? Ook dat is mogelijk dankzij de meegeleverde kabels.

Al met al zijn wij erg te spreken over deze versterker. Dat is ook te danken aan het toffe design. Sony heeft een prachtige mix van klassieke elementen en de moderne technologieën weten te maken. Ook is het een groot voordeel dat deze platenspeler met bluetooth compact en simplistisch vormgegeven is. Dát spreekt ons in ieder geval erg aan!

👍 Voordelen:

 • Perfecte bluetooth verbinding
 • Aan te sluiten op allerlei andere apparaten
 • Automatische afspeelknop
 • Keuze uit twee snelheden
 • Interessante prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • De volledig zwarte kleur is mogelijk ietwat saai
 • De naald maakt soms een zacht krassend geluid
2. Muse MT-201 BTB Bluetooth kofferplatenspeler

Het aanbod van bluetooth platenspelers is bijzonder divers. Zo kun je uit meerdere varianten kiezen, waaronder een variant met ingebouwde luidsprekers.

Én een bluetooth verbinding. Als jouw voorkeur daar naar uitgaat, is deze Muse MT-201 BTB bluetooth platenspeler de beste keuze voor je. 

Allereerst zijn wij erg te spreken over de bluetooth verbinding van deze platenspeler. Met dank aan deze bluetooth verbinding kun je deze platenspeler aan externe apparaten aansluiten.

Tevens ben je in staat om vinyl plaatjes te digitaliseren. Dit doe je een snelle en gemakkelijke wijze met deze bluetooth platenspeler.

Ook de uitstraling van deze platenspeler met bluetooth vinden wij magnifiek. Het merk Muse heeft deze platenspeler in een koffertje verwerkt.

Doordat dit koffertje niet al te groot is, neemt deze bluetooth platenspeler niet overdreven veel ruimte in beslag. Handig als je niet al te veel ruimte meer voor (nog) een platenspeler hebt.

Verder beschikt deze platenspeler met bluetooth over echt veel handige functies. Zo kun je zelf het toerental aanpassen, kun je jouw hoofdtelefoon op deze platenspeler aansluiten en kun je de platenspeler dus ook aan jouw smartphone koppelen.

Je kunt echt alle kanten op, terwijl je niet de hoofdprijs voor deze platenspeler hoeft te betalen!

👍 Voordelen:

 • Geweldige bluetooth verbinding
 • Toerental kun je naar eigen wens aanpassen
 • Bijzonder fraai design
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
 • Veel koppel- en aansluitmogelijkheden

👎 Nadelen:

 • De koffer moet maar net naar jouw wens zijn
3. Lenco LBT-188 – Platenspeler met Bluetooth en Verstelbaar Contragewicht

Vind jij het niet erg om te investeren in de beste bluetooth platenspeler? En wil je graag op lange termijn gebruik maken van de beste bluetooth platenspeler?

Dan is het volgens ons wijs om te kiezen voor deze variant van Lenco. Het klopt dat dit geen voordelige variant is, maar je geniet wel van onwijs veel mogelijkheden.

Zo koppel je deze platenspeler makkelijk aan jouw bluetooth speaker. Vanaf dat moment geniet je nóg intenser van de geweldige vinyl platen.

Verder is het ook mogelijk om jouw vinyl platen naar MP3 bestanden om te zetten. Je bent heirdoor in staat om ook op andere plekken naar jouw favoriete songs te luisteren.

Bij deze bluetooth platenspeler kun je ook zelf de snelheid aanpassen. Je kunt variëren tussen 33 en 45 rpm; zodoende speel je elk lied op de juiste snelheid af. Met dank aan de plastic stofkap weet je bovendien deze platenspeler goed te beschermen.

Verder is de platenspeler met bluetooth ook een plaatje om te zien, niet waar? Tot slot willen wij ook nog de ingebouwde stereo voorversterker aanstippen.

Met dank aan deze voorversterker geniet je echt van een waanzinnig geluid. Ook als je besluit om géén gebruik van de bluetooth mogelijkheden te maken.

👍 Voordelen:

 • Je kunt variëren met de afspeelsnelheid
 • Fraai, handig en stofvrij design
 • Prima koppelmogelijkheden middels bluetooth
 • Inclusief stereo voorversterker
 • Prima kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Dit is een vrij dure bluetooth platenspeler
4. Denver VPL-150BT – Retro platenspeler

Gaat jouw voorkeur uit naar de beste bluetooth platenspeler met een fraai design? Dan is het advies om eens te kijken naar deze variant van Denver.

Zoals je op de foto al kunt zien, betreft dit een prachtige retro platenspeler. Een platenspeler die in elke ruimte direct een ware eyecatcher is.

Met deze bluetooth platenspeler kun je veel kanten op. Zo kun je ervoor kiezen om muziek te streamen via jouw smartphone of tablet. Met dank aan de ingebouwde versterker en hoogwaardige speakers geniet je daarbij van een prima geluid.

Geef je de voorkeur aan echte vinyl platen? Dan is het prettig dat je zelf de snelheid kunt bepalen. Je hebt hier de keus uit drie snelheden: 33 toeren, 45 toeren en 78 toeren. Dit maakt deze bluetooth platenspeler voor allerlei soorten vinyl platen extreem geschikt.

Hoogtepunt is verder de uitstraling. Deze retro platenspeler wordt inclusief onderstel geleverd. Verder valt ook de kap op; met deze kap voorkom je dat het stof zich in deze bluetooth platenspeler gaat nestelen.

Al met al is dit volgens ons de beste bluetooth platenspeler met een fraai (en uniek) design!

👍 Voordelen:

 • Snelheid zelf in te stellen (3 snelheden)
 • Ingebouwde versterker en hoogwaardige speaker
 • Muziek streamen via smartphone of tablet
 • Onwijs fraai (en uniek) design
 • Inclusief kap ter bescherming

👎 Nadelen:

 • De bluetooth platenspeler neemt vrij veel ruimte in beslag
5. Crosley Portfolio Platenspeler – Bluetooth – Koffermodel – Groen

Wil jij voor een authentieke bluetooth platenspeler gaan? En hecht je veel waarde aan de uitstraling van de platenspeler?

Maar, wil je wel over de nieuwste technologieën en mogelijkheden kunnen beschikken? Dan is deze Crosley Portfolio Platenspeler de beste keuze voor je. 

Zoals je op de foto al kunt zien, betreft dit een unieke bluetooth platenspeler. Deze platenspeler is namelijk volledig in een koffer vormgegeven; met dank aan dit koffermodel heeft de bluetooth platenspeler een prachtige uitstraling. 

Bijkomend voordeel is dat deze platenspeler over een prima bluetooth verbinding beschikt. Met dank aan deze bluetooth verbinding kun je jouw smartphone aan deze platenspeler koppelen.

Hierdoor ben je in staat om via deze platenspeler bijvoorbeeld naar Spotify te luisteren. Dáárbij mak je gebruik van de geweldige interne luidsprekers van deze platenspeler.

Wil je graag jouw LP’s gaan digitaliseren? Dat is ook mogelijk met deze bluetooth platenspeler. Je bent namelijk in staat om de LP’s om te zetten naar MP3 bestanden. Hierdoor kun je in de toekomst ook in bijvoorbeeld jouw auto luisteren naar jouw favoriete vinyl platen.

In onze ogen is de uitstraling van deze bluetooth platenspeler echt subliem. Dit geldt niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor de geluidskwaliteit.

Met deze platenspeler geniet je van authentiek, fraai en helder geluid. Mocht je een iets hardere bas bijvoorbeeld willen hebben, kun je deze platenspeler nog aansluiten op een externe luidspreker.

👍 Voordelen:

 • Onwijs leuk/fraai design
 • Mogelijkheid om LP’s te digitaliseren
 • Te koppelen aan jouw smartphone
 • Prima geluidskwaliteit

👎 Nadelen:

 • Deze platenspeler is niet van de beste kwaliteit
Waar moet ik op letten bij het kopen?

Spreekt het principe van een platenspeler met bluetooth jou wel aan? En wil je daarom de beste bluetooth platenspeler aanschaffen?

Dan sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod is namelijk behoorlijk divers, terwijl je ook niet dagelijks zo’n aankoop doet. Met deze koopgids helpen wij jou een handje om de juiste keuze te maken.

Kijk goed naar de bluetooth verbinding

Wil je van de voordelen van een moderne platenspeler genieten? Dan kun je kiezen voor een wifi platenspeler, maar je kunt ook kiezen voor een bluetooth platenspeler.

Als jouw voorkeur naar de beste bluetooth platenspeler uit gaat, moet je goed kijken naar de bluetooth verbinding. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, bestaan er immers twee bluetoothverbindingen.

Koppelmogelijkheden

Kun je bijvoorbeeld een bluetooth speaker aan de platenspeler koppelen? En is het ook mogelijk om een koptelefoon op de platenspeler aan te sluiten?

Kijk goed naar de koppelmogelijkheden; zowel draadloos via bluetooth als via kabels.

Design van de bluetooth platenspeler

Ook is het een aanrader om goed naar het design van de platenspeler te kijken. Wil je een opvallende platenspeler hebben? Ga je het liefste voor een compacte platenspeler?

Of geef je de voorkeur aan een retro platenspeler? De keuze is aan jou. Je hebt in ieder geval de keus uit behoorlijk veel soorten stijlen!

Handige functies

Ook willen wij je wijzen op enkele handige functies. Zo is het handig als de pick-uparm volledig automatisch fungeert. Verder is het zeer wenselijk dat je uit meerdere snelheden kunt kiezen.

Tot slot is het ook fijn als je vinyl platen naar MP3 bestanden om kunt zetten!

Prijs-kwaliteitsverhouding

De prijskaartjes van de beste bluetooth platenspelers lopen nogal uiteen. Stel daarom voor jezelf een maximum budget vast.

Binnen dit budget kun je vervolgens op zoek naar de beste bluetooth platenspeler. Kies daarbij in ieder geval altijd voor een variant van een gerenommeerd merk!Meer artikelen:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *