Beste waterdichte bluetooth speakers: Onze top 5!

Last updated by Franziska on

Beste Waterdichte bluetooth speakers

Gaat jouw voorkeur uit naar een waterdichte bluetooth speaker? Wil je speciaal een bluetooth speaker voor buiten aanschaffen? En wil je daarbij niet afhankelijk van het weer zijn?

Dan is het inderdaad verstandig om jouw pijlen te richten op een waterdichte bluetooth speaker. Fijne bijkomstigheid: je kunt uit steeds meer waterdichte bluetooth speakers kiezen.

Maar, wat is nou de beste waterdichte bluetooth speaker van dit moment? En waar kun/moet je op letten bij het vergelijken van de verschillende speakers? Op die twee vragen vind je in dít artikel eigenlijk het complete antwoord.

Zo hebben we een uitgebreide koopgids opgesteld, waarin wij je tips geven voor het uitkiezen van de beste waterdichte bluetooth speaker.

Tevens hebben wij – op basis van een eigen test – een top 5 samen kunnen stellen. Over de vijf beste waterproof bluetooth speakers lees je hieronder meer!

1. JBL Charge 5 Zwart – Draagbare Bluetooth Speaker

jbl_charge_5_zwart_-_draagbare_bluetooth_speaker

Gaat jouw voorkeur uit naar een waterproof bluetooth speaker die je makkelijk mee kunt nemen? Wil je daarbij ook van een prima geluidskwaliteit verzekerd zijn?

En wil je kunnen bouwen op de kwaliteit van een gerenommeerd A-merk? Dan kies je het beste voor deze JBL Charge 5 Zwart bluetooth speaker. Met deze speaker heeft het populaire merk JBL zich eigenlijk wéér weten te overtreffen!

Zoals je aan de foto al kunt zien, is dit een vrij compacte bluetooth speaker. Met dank aan de compacte afmetingen neem je ‘m overal mee naar toe. Dat is overigens ook te danken aan het totale gewicht; slechts 960 gram. Met dank aan dit gewicht is het echt een fluitje van een cent om deze waterproof bluetooth speaker overal mee naar toe te nemen.

Wil je ‘m vooral buiten gebruiken? Dat is geen probleem, aangezien deze speaker echt 100% waterdicht is. Dat is echter niet het enige voordeel voor buiten. Nee, een ander voordeel is dat de batterijduur maar liefst 20 uur is. Je kunt maar liefst 20 uur lang met slechts één acculading naar jouw favoriete muziek luisteren.

Verder zijn wij van mening dat de geluidskwaliteit echt subliem is. Je zou het wellicht niet verwachten, aangezien de speaker vrij compact vormgegeven is.

Toch heeft JBL echt voor een haarscherpe sound, een geweldige bas en geweldige klanken gezorgd. Met dank aan innovatieve technologieën waar alleen JBL over lijkt te beschikken.

Wil je graag een nóg groter feest maken? Ook dat is mogelijk met de beste waterdichte bluetooth speaker. Je kunt deze speaker namelijk aan twee of meerdere JBL luidsprekers koppelen; daarmee creëer je vanuit meerdere hoeken geluid. Bijzonder leuk op een feest of voor buiten.

Voordelen:

 • Accuduur van maar liefst 20 uur
 • IP-67 waterdicht (geschikt voor in de regen dus)
 • Compacte afmetingen
 • Weegt slechts 960 gram
 • Waanzinnig geluid

Nadelen:

 • Is geen hele goedkope bluetooth speaker
2. Marshall Emberton – Draadloze speaker – zwart

marshall_emberton_-_draadloze_speaker-waterdicht

Tijdens onze test zijn wij met veel waterdichte speakers in aanraking gekomen. Over veel van deze speakers werden wij al snel enthousiast; dat geldt in uitzonderlijke mate voor deze speaker van Marshall. Om meerdere redenen is dit volgens ons één van de beste waterdichte bluetooth speakers van dit moment.

Marshall heeft voor een compacte speaker gezorgd; het totaalgewicht van deze speaker is slechts 700 gram. Door dit minieme gewicht neem je deze bluetooth speaker echt overal mee naar toe. Ook mee naar buiten, aangezien dit een volledig waterproof bluetooth speaker betreft.

Deze speaker kun je zelfs 1 meter onderwater gebruiken gedurende een duur van 30 minuten. Na deze 30 minuten fungeert deze beste waterdichte bluetooth speaker nog steeds zoals je gewend bent.

Niet alleen de waterdichtheid is subliem, maar ook de geluidskwaliteit. Dat is met name te danken aan de 360 graden geluidsvoorziening. Uit zowel de voor- als achterkant komen de meest lekkere beats ten ore. Je geniet hierbij van een prachtige bas en van heldere klanken. Opvallend is dat zowel de hoge- als de lage tonen perfect tot uiting komen.

Iets waar wij ook enthousiast over zijn, is de batterijduur. Met één acculading kun je maar liefst 20 uur genieten van deze waterdichte bluetooth speaker. Als je deze speaker in bijvoorbeeld het park of op het strand wilt gebruiken, is deze lange accuduur echt subliem.

Nog een positief puntje: ten opzichte van de JBL Charge 5 zwart is deze variant ook iets goedkoper. Mede daarom is dit volgens ons echt één van de beste waterdichte speaker. Een waterdichte bluetooth speaker waar je ongetwijfeld veel plezier aan gaat beleven!

Voordelen:

 • Accuduur van maar liefst 20 uur
 • Fraai en compact design
 • Weegt slechts 700 gram
 • Waanzinnige 360 graden geluidsbeleving
 • Voordeliger dan de beste koop (zie review hierboven)

Nadelen:

 • Maximale volume had iets harder gemogen
3. JBL Go 2 Zwart – Bluetooth Mini Speaker

jbl_go_2_zwart_-_bluetooth_speaker_waterproof

Gaat jouw voorkeur uit naar een compacte bluetooth speaker? Maar, wil je wel per sé dat deze bluetooth speaker waterdicht is? Dan kies je het beste voor deze JBL GO 2 Zwart bluetooth speakers. Dit is volgens ons de beste waterproof bluetooth speaker die je moeiteloos overal mee naar toe neemt.

Dit betreft echt één van de kleinste bluetooth speakers van dit moment. Zo is deze speaker slechts 8,6 centimeter breed en weegt de speaker slechts 184 gram. Met dank aan deze afmetingen en het gewicht neem je de waterdichte bluetooth speaker echt overal mee naar toe. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming geniet je van een feilloze geluidskwaliteit.

Het geluid dat deze mini bluetooth speaker produceert, is echt bizar. Het geluid is als ‘groots’, als ‘indrukwekkend’ en als ‘bizar’ te bestempelen.

De bas is waanzinnig, de hoge tonen komen perfect tot uiting en dat geldt ook voor de lage tonen. Eigenlijk is dit volgens ons de beste waterdichte bluetooth speaker voor buiten. Je neemt ‘m overal mee naar toe, terwijl het maximale geluidsvolume reuze mee valt. Dat laatste is wel zo wenselijk in de buitenlucht.

Iets waar je wel rekening mee moet houden, is de maximale accuduur. Deze duur bedraagt pakweg 5 uur. Als je deze bluetooth speaker de gehele dag buiten wilt gebruiken, zou je dus een powerbank mee moeten nemen. Over regen hoef je in ieder geval niet in te zitten; deze bluetooth speaker is echt volledig waterproof.

Voordelen:

 • Bijzonder compact vormgegeven
 • Je kunt via deze speaker ook bellen
 • Waanzinnige geluidskwaliteit voor een mini speaker
 • Erg scherp geprijsd
 • Volledig waterdicht

Nadelen:

 • Accuduur van slechts 5 minuten
4. Sonos Move – Bluetooth speaker – Wit

sonos_move_-_waterdichte_bluetooth_speaker_-_wit

Ben jij op zoek naar de beste waterdichte bluetooth speaker voor buiten? Zou je deze bluetooth speaker echter ook binnen willen gebruiken? En ben je bereid om relatief veel geld aan een waterdichte bluetooth speaker uit te geven? Dan is deze Sonos Move de beste keuze voor je.

Deze Sonos bluetooth speaker heeft ons echt doen verrassen. Onder meer vanwege de geluidskwaliteit. We wisten al dat Sonos op dat gebied haar zaakjes prima op orde heeft, maar déze geluidsbeleving is echt adembenemend te noemen. Zowel binnen als buiten geniet je van heldere klanken en van een heerlijke bas.

Je kunt met een gerust gevoel deze speaker buiten gebruiken. De speaker is namelijk volledig waterdicht. Tevens is het een groot voordeel dat de batterijduur maar liefst 10 uur bedraagt. Als je buiten de gehele middag naar jouw favoriete muziek wilt luisteren, is dit probleemloos mogelijk.

Muziek streamen doe je bovendien op een handige manier. Je kunt dit via de Wifi verbinding doen, maar je kunt het ook via bluetooth doen. Ook deze dubbele verbindingsmogelijkheid zorgt ervoor dat je deze speaker binnen én buiten kunt gebruiken.

Zoals we van Sonos gewend zijn, ziet deze speaker er ook subliem uit. Al deze voordelen tezamen zorgen er in ieder geval voor dat wij enthousiast zijn. Als jij op zoek naar de beste premium waterproof bluetooth speaker bent, is dit de aangewezen variant!

Voordelen:

 • Onwijs gaaf design
 • Zowel binnen als buiten te gebruiken
 • Accuduur van 10 uur
 • Via Wifi en bluetooth muziek streamen
 • Perfecte geluidskwaliteit

Nadelen:

 • Deze waterdichte bluetooth speaker is vrij duur
5. JBL Boombox Zwart – Bluetooth Speaker

jbl_boombox_zwart_-_bluetooth_speaker

Wil jij buiten echt een feestje kunnen bouwen? En gaat de aanschaf van een speciale party speaker jou net een stapje te ver? Dan is het advies om te kiezen voor deze JBL Boombox Zwart. Dit is echt de beste waterdichte bluetooth speaker voor het maken van feestjes in de buitenlucht.

Waarom? Omdat deze bluetooth speaker volledig waterdicht is. Je hoeft hierdoor niet bang voor een regenbui te zijn; ook in de regen kun je jouw favoriete muziek luisteren en jouw favoriete dansjes maken.

Tevens is het een groot voordeel dat je het apparaat makkelijk mee neemt; dat is met name aan de handgreep te danken. Het totaalgewicht van ruim 5 kilo is wel een aandachtspunt.

Wil je tijdens een feestje jouw telefoon even opladen? Ook dat is mogelijk; deze waterproof bluetooth speaker heeft een ingebouwde powerbank. Overigens is ook deze accuduur van deze waterdichte bluetooth speaker subliem. Met één acculading geniet je tot 24 uur lang van jouw favoriete sounds. Geweldig!

Tevens is de geluidskwaliteit subliem. Dit valt sowieso wel aan JBL over te laten, maar met deze bluetooth speaker heeft men zich wederom weten te overtreffen. De bas is geweldig, de klanken zijn helder en zowel de hoge als de lage tonen komen perfect ter ore.

Moet je ook nog met nadelen rekening houden? Nou, met het totaalgewicht van ruim 5 kilo én met het prijskaartje. Dit is één van de duurste waterdichte bluetooth speakers.

Voordelen:

 • Accuduur van 24 uur
 • Inclusief ingebouwde powerbank voor opladen van een smartphone
 • Volledig waterdicht en dus ideaal voor buiten
 • Sublieme geluidskwaliteit
 • Makkelijk mee te nemen dankzij de handgreep

Nadelen:

 • Dit is een dure waterdichte bluetooth speaker
 • Met een totaalgewicht van ruim 5 kilo vrij zwaar
Koopgids

Ben jij op zoek naar de beste waterdichte bluetooth speaker? In onze ogen kun je in dat geval het beste voor één van de hierboven besproken varianten kiezen.

Maar, hoe maak je tussen deze vijf varianten nou de juiste keuze? Wat ons betreft doe je er verstandig aan om echt een goede vergelijking te maken. Let bij deze vergelijking in ieder geval op de volgende criteria:

Het soort bluetooth speaker

Wil jij een grote bluetooth speaker hebben? Wil jij een draagbare bluetooth speaker hebben? Of gaat jouw voorkeur uit naar een mini bluetooth speaker die waterdicht is?

Zoals bovengenoemde varianten laten zien, is het aanbod van waterdichte bluetooth speakers nogal divers. Ga daarom heel goed na wat jouw voorkeuren/wensen zijn. Aan de hand daarvan kun je uiteindelijk de juiste keuze maken.

De batterijduur

Wil je de beste waterdichte bluetooth speaker voor buiten aanschaffen? Dan speelt ook de maximale batterijduur een belangrijke rol.

In een ideale situatie is de maximale batterijduur bijvoorbeeld 20 of 24 uur. Een minimum van 5 uur is volgens ons toch wel echt noodzakelijk.

De geluidskwaliteit

Bij een bluetooth speaker draait alles uiteindelijk om het geluid. Ga daarom goed na wat de geluidskwaliteit van de bluetooth speaker is.

Dat doe je vooral door goed naar het merk te kijken. Onder meer JBL, Marshall en Sonos weten als geen ander een geweldige geluidskwaliteit te creëren.

Koppeling & bediening

Hoe kun je muziek naar de bluetooth speaker streamen? Is dit alleen via bluetooth mogelijk? Of kun je dit mogelijk ook via Wifi doen?

En op welke manier kun je de waterproof bluetooth speaker bedienen? Dit zijn ook vragen waar je voor jezelf goed naar moet kijken.

Afmetingen & gewicht

Uiteraard spelen ook de afmetingen en het gewicht nog een rol. Als je de beste waterdichte bluetooth speaker vooral buiten wilt gebruiken, is een laag gewicht wel zo prettig.

Dat maakt het transporteren van de waterdichte speaker immers alleen maar makkelijker.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot is het advies om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Je doet er sowieso verstandig aan om altijd voor een speaker van bijvoorbeeld JBL, Marshall of Sonos te kiezen.

Tevens is het advies om te investeren in een goede waterproof bluetooth speaker. Daar ga je op termijn alleen maar profijt van hebben!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *