Beste bouwradio met accu? Vergelijk ze snel!

Last updated by Joni on

Bouwradio's met een accu

Sta je elke dag voor je werk met veel plezier op de bouwplaats? Of wil je binnenkort een flinke verbouwing in je huis uitvoeren?

In beide gevallen komt een bouwradio altijd goed van pas. Een bouwradio werkt sfeerverhogend, laat de tijd sneller gaan en zorgt voor de gewenste gezelligheid.

Wil je hierbij vooral van veel gemak profiteren? Dan kies je het beste voor een bouwradio met accu.

Doordat deze bouwradio niet op het stopcontact aangesloten hoeft te worden, geniet je van een onbeperkte bewegingsvrijheid.

Door de jaren heen hebben veel klussers voor een bouwradio op accu gekozen. Dit is dan ook terug te zien in het huidige aanbod; je kunt uit veel accu bouwradio’s kiezen.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de beste accu bouwradio’s.

De beste bouwradio’s op accu

Heb je interesse in een bouwradio op accu? Dan raden wij je aan om goed over je wensen en budget na te denken.

Wil je bijvoorbeeld een bluetooth bouwradio hebben? Of gaat je voorkeur naar een specifiek merk uit, zoals een Bosch bouwradio? Als je dergelijke wensen hebt, maak je alvast een flinke schifting in het aanbod.

Vervolgens is het advies om een goede vergelijking te maken. Daar helpen wij je graag een handje bij. Wij zijn namelijk al op onderzoek uitgegaan.

Aan de hand van onze uitgebreide test hebben wij de beste bouwradio’s op accu aan kunnen wijzen. Over deze varianten lees je hieronder meer.

1. Beste bouwradio met ingebouwde accu – PerfectPro Rockhart

PerfectPro Rockhart Bouwradio met Accu

In het huidige aanbod vind je veel verschillende bouwradio’s. Er bestaan radio’s met een losse accu, maar je kunt ook kiezen voor een bouwradio met ingebouwde accu.

Gaat je voorkeur uit naar de laatstgenoemde variant? Dan is de PerfectPro Rockhart een ware aanrader.

Deze handige bouwradio van Makita beschikt over een krachtige accu. Door de klep van de bouwradio open te klappen, krijg je toegang tot de accu.

Je kunt de accu vervolgens uit de bouwradio halen en de accu opladen. Op 1 acculading kun je tot wel 10 uur van muziek genieten.

Met deze bouwradio geniet je oprecht van de muziek. De bouwradio zorgt namelijk voor heldere en fraaie klanken.

Bovendien biedt de radio veel afspeelmogelijkheden. Je kunt voor FM kiezen, DAB+, een aansluiting op je MP3 speler of een bluetooth verbinding met je smartphone.

Belangrijk voordeel is dat deze bouwradio tegen een stootje kan. De radio is IP44 gecertificeerd, waardoor de radio bestand is tegen spatwater en stof. Je kunt deze radio dus in principe overal op de bouwplaats neerzetten.

Wat ons ook aanspreekt, is dat deze bouwradio voor veel terreinen geschikt is. De radio levert voldoende power voor een groot terrein, maar is ook voor de kleinere bouwplaatsen geschikt.

Wel moet je rekening houden met een behoorlijk forse investering.

Is de accu van deze bouwradio onverhoopt leeg? Geen probleem. Je kunt deze bouwradio altijd nog op netstroom aansluiten.

👍 Voordelen:

 • Zowel op accu als op netstroom te gebruiken
 • Veel afspeelmogelijkheden
 • Heldere en fraaie klanken
 • Lange accuduur
 • Voor veel terreinen/bouwplaatsen geschikt

👎 Nadelen:

 • Vrij prijzig
2. Beste bouwradio met accu en lader – Metabo R 12-18 DAB+ BT + Metabo 18V 2,0 Ah accu

Metabo R 12-18 bouwradio

Bij de aanschaf van een bouwradio moet je goed op de meegeleverde accessoires letten. Veel van de radio’s worden namelijk niet standaard met een accu en/of oplader meegeleverd.

Wil je per sé wel een bouwradio met accu en lader hebben? Dan kies je het beste voor deze set van Metabo.

Deze set van Metabo bestaat uit drie onderdelen:

 • Een krachtige bouwradio. Deze bouwradio levert geweldige muziek en biedt ook tal van afspeelmogelijkheden aan.
 • Krachtige Metabo accu. Met dank aan de krachtige Metabo accu kun je direct gebruik maken van deze bouwradio.
 • Krachtige Metabo oplader. Is de accu van de bouwradio leeg? Dan kun je de accu snel opladen met behulp van de krachtige Metabo oplader. De ervaring leert dat het opladen vrij snel gepiept is.

Met deze bouwradio geniet je van tal van mogelijkheden. De radio beschikt over DAB+, beschikt over normale FM radio en heeft ook een bluetoothverbinding. Dankzij deze verbinding stream je ook muziek vanaf je smartphone of tablet.

Ideaal is ook dat je deze bouwradio op twee manieren kunt gebruiken. Je kunt ‘m met de accu gebruiken, maar je kunt de radio ook nog op netstroom aansluiten.

Dat laatste is wel zo fijn als de accu leeg is. Op het verlichte display zie je overigens precies wat de laadcapaciteit van de accu is.

Wel moet je goed het weerbeeld in de gaten houden. Deze bouwradio van Metabo is namelijk niet waterbestendig.

👍 Voordelen:

 • Zowel op accu als op netstroom te gebruiken
 • Als complete set geleverd
 • Veel afspeelmogelijkheden
 • Heldere en fraaie klanken
 • Makkelijk te tillen

👎 Nadelen:

 • Niet waterdicht
3. Beste DAB bouwradio met accu – DeWalt DCR027-QW

DeWalt DCR027-QW Accu Bouwradio

Wil je tijdens het werken van heldere klanken genieten? Dan is het aanschaffen van een DAB bouwradio aan te raden. Wij raden je in dat geval de DeWalt DCR027-QW aan.

Deze bouwradio beschikt namelijk over een geweldige DAB+ tuner. Met dank aan deze tuner geniet je altijd van een ruisvrij ontvangst.

Maar, deze DeWalt bouwradio heeft nog meer te bieden. Zo kun je ook je smartphone op deze bouwradio aansluiten. Met dank aan de bluetooth verbinding stream je je favoriete muziek vanaf je smartphone.

Ideaal is ook dat deze bouwradio over 2 stopcontacten beschikt. Je kunt dus bijvoorbeeld je boormachine op netstroom op deze bouwradio aansluiten.

Uiteraard gaat dit wel ten koste van de acculading, maar je geniet wel van veel gemak. Dit is overigens ook te danken aan de USB poort; met deze USB poort kun je op de bouwplaats je smartphone opladen.

Spreekt deze DeWalt bouwradio je aan? Houd dan goed rekening met het ontbreken van een accu.

De accu moet je zelf nog separaat aanschaffen, waardoor de totale investering oploopt. Spijtig genoeg, aangezien deze oplaadbare bouwradio zelf al 299 euro kost.

👍 Voordelen:

 • Perfecte DAB+ tuner
 • Makkelijk mee te nemen
 • Veel afspeelmogelijkheden
 • Inclusief 2 stopcontacten
 • Inclusief USB poort voor opladen van smartphone

👎 Nadelen:

 • Geen accu meegeleverd
 • Vrij duur
4. Beste kleine bouwradio met accu – Makita DMR110

Makita DMR110 DAB+ Radio

Wil je de bouwradio dagelijks zonder moeite in je werkbus meenemen? Dan is de aanschaf van een kleine bouwradio met accu wellicht de beste optie. In dat geval raden wij je de Makita DMR100 aan.

Deze bouwradio is 16 bij 30 bij 28 centimeter groot. Deze compacte afmetingen gaan gepaard met een gewicht van slechts 4 kilogram.

Niet alleen de afmetingen spreken ons aan, maar ook de vele afspeelmogelijkheden.

Deze bouwradio beschikt over DAB+, FM radio en een bluetoothverbinding. Met de bluetoothverbinding kun je makkelijk muziek via je smartphone of tablet afspelen.

Ook is het ideaal dat deze bouwradio goed geluid aflevert. Wil je even geen last hebben van al het kabaal op de bouwplaats? Dan kun je het volume van deze bouwradio lekker hoog zetten.

Je geniet dan niet alleen van harde muziek, maar ook van heldere klanken.

Deze bouwradio heeft een IP64 certificering. Dit betekent dat de bouwradio volledig stofdicht is en bestand is tegen krachtige waterstralen. Ideaal dus voor op de bouwplaats.

Als klap op de vuurpijl til je deze bouwradio ook nog makkelijk op; dat is aan de handige handgreep te danken.

Zijn er ook nog nadelen bij deze kleine bouwradio? Ja, je moet even rekening houden met het ontbreken van een accu. Deze accu zou je zelf nog aan moeten schaffen.

Overigens kun je deze bouwradio ook op netstroom gebruiken.

👍 Voordelen:

 • Compact vormgegeven en licht van gewicht
 • Zowel op accu als op netstroom te gebruiken
 • Veel afspeelmogelijkheden
 • Heldere en fraaie klanken
 • Lange accuduur
 • Voor veel terreinen/bouwplaatsen geschikt

👎 Nadelen:

 • Geen accu meegeleverd
5. Beste goedkope bouwradio met accu – PerfectPro ROCKBOX

PerfectPro ROCKBOX radio

Geef je bij voorkeur niet al te veel geld aan je nieuwe bouwradio met accu uit? Dan is de PerfectPro ROCKBOX een prima optie voor je. Voor deze bouwradio betaal je namelijk slechts 133 euro.

Voor dit bedrag krijg je echt veel waar voor je geld. Zo beschikt deze radio over een prima DAB+ tuner. Je geniet hierdoor van ruisvrije radio en heldere klanken.

Ook is deze bouwradio vrij compact uitgevoerd. Je neemt ‘m hierdoor overal makkelijk mee naar toe. De handige grepen – aan bovenzijde en beide zijkanten – versterken dit gemak alleen maar.

Wil je deze bouwradio ‘gewoon’ buiten laten staan? Geen probleem.

De radio is bestand tegen waterstralen en volledig stofdicht. Je geniet zodoende op de bouwplaats altijd van je favoriete muziek, ongeacht wat voor weer het is.

Wil je graag muziek vanaf je smartphone streamen? Dankzij de bluetoothverbinding is óók dat mogelijk!

Let wel goed op: bij deze bouwradio krijg je standaard geen accu meegeleverd. Je zou de accu dus nog los aan moeten schaffen, waardoor het totaalbedrag spijtig genoeg stijgt.

👍 Voordelen:

 • Compact vormgegeven en licht van gewicht
 • Zowel op accu als op netstroom te gebruiken
 • Veel afspeelmogelijkheden
 • Heldere en fraaie klanken
 • Met handige grepen
 • IP64 certificering

👎 Nadelen:

 • Geen accu meegeleverd
Bouwradio met accu kopen: Waar moet je op letten?

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe bouwradio op accu?

Dan doe je er verstandig aan om jezelf enkele vragen te stellen:

 • Waar wil je de bouwradio gebruiken? Wil je de bouwradio op een grote bouwplaats gebruiken? Of wil je de bouwradio mogelijk in en rondom je huis gebruiken?
 • Op welke manier wil je muziek afspelen? Wil je bijvoorbeeld naar normale FM radio luisteren of wil je van DAB+ kwaliteit genieten? Of wil je mogelijk vanaf je smartphone de muziek naar de bouwradio kunnen streamen?
 • Hoe lang wil je naar muziek kunnen luisteren? Om het antwoord op deze vraag te vinden, zou je goed naar je normale dagen moeten kijken. Op basis daarvan kun je gericht op zoek gaan naar een bouwradio met een lange accuduur.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? Je zou ook goed na moeten denken over je budget. Hoeveel geld wil én kun je uitgeven aan je nieuwe bouwradio met accu?

Er zijn echter nog meer zaken waar je goed op moet letten. Zo moet je goed kijken naar de meegeleverde accessoires.

Bij veel bouwradio’s krijg je namelijk geen accu meegeleverd. Dit betekent indirect ook dat je geen oplader meegeleverd krijgt.

Verder is het verstandig om goed naar de afmetingen te kijken. Wil je bij voorkeur een zo’n klein mogelijke bouwradio hebben? Of heb je juist het liefste een grote bouwradio voor op de bouwplaats? De keuze is reuze.

Tot slot zou je nog even goed naar de kwaliteit en het merk kunnen kijken. Wij adviseren je sowieso om altijd voor een A-merk te kiezen.

PerfectPro, Metabo, DeWalt en Makita zijn hier uitmuntende voorbeelden van!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *