Hilti radio: De beste bouwradio’s van Hilti

Last updated by Joni on

HILTI bouwradio kopen

Ben je op zoek naar een nieuwe bouwradio? Grote kans dat je al snel bij een Hilti radio uitkomt.

De bouwradio’s van dit merk staan goed aangeschreven, zijn populair en lijken om meerdere redenen een prima koop te zijn.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over de Hilti bouwradio’s.

Over de Hilti radio

Hilti bouwradio

Het merk Hilti houdt zich eigenlijk met maar één ding bezig: met het ontwikkelen van hoogwaardige radio’s voor op de bouw.

De radio’s die door Hilti geleverd worden, zijn krachtig qua volume en zijn robuust. Op de bouwplaats moet een radio immers tegen een stootje kunnen.

Die zekerheid heb je in ieder geval als je voor een Hilti radio kiest.

Weet je waar je een Hilti bouwradio direct aan herkent? Aan de opvallende rode kleur. Elke bouwradio die door Hilti ontwikkeld wordt, heeft de kenmerkende rode kleur.

Deze rode kleur wordt overigens bijgestaan door zwarte details; de radio heeft hierdoor een prachtig design.


Welke Hilti bouwradio’s zijn er?

Hilti radio's

Ben je op zoek naar een draagbare radio, een bouwradio met accu of een bouwradio met Bluetooth? Voor al deze soorten radio’s ben je bij Hilti aan het juiste adres. 

Hilti heeft bewust een uitgebreid aanbod. Met dit uitgebreide aanbod kunnen zij voldoen aan de behoeften en wensen van allerlei soorten klussers.

Dit merk brengt bovendien met enige regelmaat nieuwe bouwradio’s uit.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste producten van Hilti? Check dan regelmatig de website van dit merk.

Op de website vind je onder de categorieën Nieuwste Producten en Bouwradio’s de nieuwste radio’s van dit merk.

Voordelen van Hilti radio’s

Met een radio van Hilti geniet je in de basis van meerdere voordelen:

  • Krachtig. De boxen/luidsprekers die in de Hilti radio’s ingebouwd zitten, zijn van de beste kwaliteit. Dit betekent dat je je favoriete muziek op een hoog volume af kunt spelen. Jij geniet hier van, maar ook alle collega’s die op de bouwplaats werkzaam zijn.
  • Fraaie klanken. Het geluid van een Hilti radio kan niet alleen hard, maar is ook nog eens erg fijn om naar te luisteren. De klanken zijn helder, de klanken zijn niet al té diep en je hoort geen vervelende ruis of iets dergelijks.
  • Veel afspeelmogelijkheden. Bij de gemiddelde Hilti radio heb je de keuze uit meerdere afspeelmogelijkheden. Zo kun je ‘gewoon’ naar radio luisteren, terwijl je ook muziek kunt streamen vanaf je smartphone. Op de bouwplaats geniet je hoe dan ook van leuke muziek!
  • Opvallend design. Wij vinden zelf het design van een Hilti bouwradio ook een groot voordeel. Doordat deze radio’s in het rood uitgevoerd zijn, vallen de radio’s op de bouwplaats goed op. Ook als je de radio op andere plekken gaat gebruiken, valt de rode kleur direct goed op.
  • Robuust. De radio’s van Hilti zijn stuk voor stuk robuust. Dit is te danken aan de gebruikte materialen, maar ook aan de afwerking van de radio. De radio’s zijn tegen een stootje bestand, maar ook tegen al het vuil en stof op de bouwplaats.

Bijkomend voordeel: het aanbod van Hilti is uitgebreid. Op het moment dat je een nieuwe bouwradio wilt kopen, kun je altijd bij dit merk terecht. Ongeacht wat je wensen precies zijn.

Nadelen van Hilti radio’s

Radio klussen Hilti

Bij een Hilti radio moet je ook met enkele nadelen rekening houden:

  • Relatief zwaar. Wij hebben opgemerkt dat veel radio’s van dit merk relatief zwaar zijn. Dit maakt het verplaatsen van de radio iets minder praktisch, maar dit weegt niet op tegen alle hierboven benoemde voordelen.
  • Geen uitgebreide dekking. Een Hilti radio koop je niet bij bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue. Nee, de dekking qua verkooppunten is vrij beperkt, waardoor je deze radio’s niet overal kunt kopen. Bovendien kun je deze radio’s niet overal laten repareren.

Hoeveel kost een Hilti bouwradio?

Wat je voor een Hilti radio moet betalen, hangt heel erg van het soort radio af.

Voor sommige varianten betaal je pakweg 200 euro, terwijl je voor andere varianten meer geld moet betalen.

Maak daarom voor jezelf een goede vergelijking tussen de verschillende radio’s van dit merk. Bepaal hierbij ook hoeveel geld je uit wilt geven.

Is een Hilti radio het kopen waard?

Hilti bouwradio kopen

Wil je je nieuwe radio uitsluitend op de bouwplaats gebruiken? Dan sluit een Hilti radio geweldig op je wensen aan.

De radio’s van Hilti zijn wat ons betreft echt ideaal voor op de bouwplaats.

Maar, je moet wel met een belangrijk nadeel rekening houden: de dekking. Doordat je deze radio’s niet overal kunt kopen, is het lastig om van bijvoorbeeld een aanbieding te profiteren.

Mocht er onverhoopt iets met de radio zijn, kun je bovendien maar bij één partij terecht; bij Hilti zelf.

Als je de radio bij een grote webshop zou kunnen kopen, zou die partij verantwoordelijk zijn voor de garantie en dergelijke.

Met andere woorden: een Hilti radio is interessant, maar de randzaken zijn niet volledig naar onze wens. Check daarom ook zeker de radio’s van andere A-merken.


Meer bouwradio’s:


Categorieën: Audio