Bosch bouwradio kopen? Vergelijk hier het beste aanbod!

Last updated by Joni on

Bouwradio's van Bosch

Met een bouwradio geniet je op de bouwplaats van je favoriete muziek. Ook als je in of rondom je huis aan het klussen bent, biedt een bouwradio uitkomst.

Gaat je voorkeur hierbij uit naar een kwaliteitsradio? Dan kom je al snel bij een Bosch bouwradio uit.

In de wereld van elektrische gereedschappen is Bosch één van de beste merken. Dit merk levert kwaliteit, veel soorten producten en richt zich ook op professionals.

De blauwe lijn binnen het aanbod van Bosch is specifiek voor professionals bestemd.

De beste bouwradio’s van Bosch

Gaat je voorkeur uit naar een nieuwe bouwradio van Bosch?

Dan is het goed om te weten dat het aanbod van dit merk niet overdreven uitgebreid is. Je kunt het aanbod van Bosch bijvoorbeeld niet vergelijken met het aanbod van Makita.

Desalniettemin zijn wij op zoek gegaan naar de beste bouwradio’s van Bosch. We hebben meerdere radio’s uit mogen proberen en hebben vervolgens een top 3 samengesteld.

Over de 3 beste bouwradio’s van Bosch vertellen we je hieronder graag meer!

1. Beste Bosch bouwradio voor professionals – Bosch GPB 18V-5 SC

Bosch GPB 18V-5 SC Bouwradio

Ben je als professional op zoek naar een nieuwe bouwradio? Dan raden wij je de Bosch GPB 18V-5 SC aan.

Deze Bosch bouwradio is volledig in het blauw uitgevoerd; juist, dat is de kleur van de professionele lijn.

Bij het ontwikkelen van deze bouwradio heeft Bosch rekening gehouden met de wensen/behoeften van een professional. Dit blijkt onder meer uit de vormgeving van deze bouwradio.

Bosch heeft gekozen voor een rubberen frame rondom de radio, waardoor de radio tegen een stootje bestand is. Zelfs als de radio op de bouwplaats onverhoopt ten val komt, geeft de radio geen krimp.

Daarnaast biedt deze Bosch bouwradio de nodige afspeelmogelijkheden.

Door de ingebouwde FM ontvanger kun je ‘gewoon’ naar FM radio luisteren. Geef je echter de voorkeur aan een ruisvrije ontvangst? Dan kun je beter kiezen voor de DAB+ optie.

Dankzij de DAB+ tuner geniet je van kraakhelder ontvangst. Je hebt nooit meer last van een ruis, krakend geluid of een andere soort hapering. Nee, dankzij DAB+ luister je met veel plezier naar je favoriete muziek.

Heb je al je favoriete muziek op je smartphone staan? Dan kun je je smartphone aan de Bosch GPB 18V-5 SC koppelen.

Dankzij de bluetoothverbinding kun je je favoriete muziek vanaf je smartphone op deze bouwradio afspelen. Op en top genieten!

Gaat gedurende de dag de accu van je smartphone snel leeg? Geen probleem.

Je kunt namelijk je smartphone via deze bouwradio opladen. De bouwradio beschikt daarvoor over de benodigde USB aansluiting. Erg handig.

Wat ook fijn is, is dat dit een bouwradio op accu is. Bij aanschaf krijg je zelfs al twee accu’s van Bosch meegeleverd.

Doordat je óók een oplader meegeleverd krijgt, hoef je nooit met lege accu’s komen te zitten.

Is dat onverhoopt wel het geval? Ben je bijvoorbeeld vergeten om de accu’s op te laden?

Dan hebben we nog meer goed nieuws voor je: je kunt deze bouwradio namelijk ook op netstroom aansluiten. Je geniet al met al dus van veel flexibiliteit.

Wel moet je even rekening houden met de weerbestendigheid van deze radio. Het klopt dat de rol kooi ervoor zorgt dat de bouwradio tegen een stootje kan, maar de radio is niet tegen alle weertypes bestand.

Zo is deze radio van Bosch niet volledig bestand tegen stof of water. Zorg er daarom voor dat je de bouwradio altijd op een droge en (relatief) schone plek neerzet.

Op het duidelijke display zie je overigens alle benodigde informatie staan. Met de keuzeknoppen onder het display stel je de radio geheel naar wens in.

Je houdt hiermee de totale controle én je geniet optimaal van je favoriete muziek.

Voor al dit moois betaal je bovendien slechts 300 euro. Dit bedrag is ook nog inclusief BTW; de totale investering exclusief BTW is 237 euro.

👍 Voordelen:

 • Werkt op accu en op netstroom
 • Wordt met 2 accu’s geleverd
 • Veel afspeelmogelijkheden
 • Met rol kooi = tegen een stootje bestand
 • Smartphone opladen met USB poort
 • Makkelijk mee te nemen
 • Interessant geprijsd

👎 Nadelen:

 • Niet bestand tegen stof of water
2. Beste Bosch bouwradio voor de doe-het-zelver – Bosch GPB 18V-2 C

Bosch GPB 18V-2 C bouwradio

Voer je als doe-het-zelver de nodige klussen in en rondom huis uit? Dan heb je mogelijk behoefte aan een compacte en hoogwaardige bouwradio.

Nou, dat is precies waar de Bosch GPB 18V-2 C voor staat. Deze bouwradio heeft de blauwe kleur van Bosch gekregen, maar is óók voor doe-het-zelvers geschikt.

Belangrijk voordeel van deze bouwradio is de compactheid. Zoals je op de foto al kunt zien, zijn de afmetingen van de bouwradio erg beperkt.

Je neemt de radio hierdoor makkelijk mee naar elke plek in of rondom je huis. Ook zet je de radio gemakkelijk neer. Het totaalgewicht van slechts 2,5 kilogram speelt hier ook nog een belangrijke rol bij.

De Bosch GPB 18V-2 C is ook nog tegen een stootje bestand. De radio is van robuuste materialen vervaardigd én heeft handige rondingen aan weerszijde.

Dankzij deze rondingen is de bouwradio tegen een stootje bestand, terwijl je hierop de bouwradio ook verticaal neer kunt zetten.

De geluidskwaliteit van deze Bosch bouwradio is meer dan prima. De klanken zijn helder, duidelijk en het volume kan vrij hoog ingesteld worden.

Bosch heeft bovendien voor een stereo geluidsysteem gekozen; dit betekent dat het geluid van zowel rechts als links komt.

Bijkomend voordeel is dat dit een bouwradio op accu is. Ook als er géén stopcontact in de buurt is, maak je dus gebruik van deze bouwradio.

Mocht er wel een stopcontact in de buurt zijn, kun je ‘m ook prima op netstroom aansluiten.

Deze bouwradio is ook nog bestand tegen stof en water. De radio beschikt namelijk over een IP54 certificering. Dit is niet het beste van het beste, maar het is meer dan voldoende in veel situaties.

Biedt de Bosch GPB 18V-2 C veel afspeelmogelijkheden? Dat valt ietwat tegen. Deze bouwradio biedt FM zenders aan én beschikt over bluetoothverbinding.

Je kunt daarmee draadloos muziek vanaf je smartphone streamen. Met dank aan de AUX kabel doe je dit overigens ook bedraad.

Maar, het ontbreekt bij deze bouwradio wel aan een DAB+ tuner. Je kunt dus niet naar ruisvrije radio luisteren; een gemiste kans.

Verder moet je rekening houden met het feit dat je bij deze bouwradio geen accu geleverd krijgt.

👍 Voordelen:

 • Werkt op accu en op netstroom
 • Verticaal en horizontaal neer te zetten
 • Voordelig geprijsd
 • De nodige afspeelmogelijkheden
 • Bestand tegen stof en water
 • Weegt slechts 2,5 kilogram

👎 Nadelen:

 • Geen accu(‘s) meegeleverd
 • Geen DAB+ tuner
3. Beste prijs-kwaliteitsverhouding – Bosch GPB 18V-5 C

Bosch bouwradio GPB 18v-5 C

Eerder in deze top 3 heb je kennis kunnen maken met de GPB 18V-5 SC. Dat is volgens ons de beste Bosch professionele bouwradio.

Maar, Bosch heeft nog een variant op die bouwradio uitgebracht. Dat is deze GPB 18V-5 C.

Wat is het verschil tussen díe variant en déze variant? Er zijn drie duidelijke verschillen waarneembaar:

 • Accu’s: bij de GPB 18V-5 SC krijg je standaard 2 accu’s meegeleverd. Als je voor de GPB 18V-5 C kiest, krijg je deze accu’s níet meegeleverd. Op zich geen probleem indien je thuis al een Bosch accu hebt liggen die in deze bouwradio past.
 • DAB+: de GPB 18V-5 SC beschikt over een DAB+ tuner, maar de GPB 18V-5 C níet. Je geniet met deze bouwradio dus niet van ruisvrije ontvangst van je favoriete radiozenders.
 • Prijskaartje: voor de GPB 18V-5 SC betaal je ongeveer 300 euro. Voor de GPB 18V-5 C betaal je slechts 200 euro. Exclusief BTW is het prijskaartje van déze bouwradio dus nog vele malen interessanter.

Verder zijn beide bouwradio’s volledig hetzelfde. Je geniet van kristalhelder geluid en van een diepe bass.

Deze diepe bass is te danken aan krachtige luidsprekers in combinatie met de geïntegreerde subwoofer. Bovendien heb je de keuze uit de nodige afspeelmogelijkheden, maar dus niet uit DAB+.

Belangrijk ander voordeel is de rol kooi. Met dank aan de constructie rondom de bouwradio heen is deze radio goed bestand tegen een stootje.

Zelfs als je de bouwradio hard op de grond laat vallen, geeft deze geen krimp. Wel moet je even goed voor stof en water oppassen!

👍 Voordelen:

 • Werkt op accu en op netstroom
 • Interessant geprijsd
 • Kristalhelder & groots geluid
 • Veel afspeelmogelijkheden
 • Met rol kooi = tegen een stootje bestand
 • Smartphone opladen met USB poort
 • Makkelijk mee te nemen

👎 Nadelen:

 • Niet bestand tegen stof of water
 • Zonder accu’s geleverd
 • Geen DAB+
Hoe verhoudt een Bosch bouwradio zich tot andere merken?

Doe je verstandig aan de aanschaf van een Bosch radio? Ja, daar komt het wel op neer. Net zoals dat je er verstandig aan doet om voor een Makita bouwradio te kiezen.

Hiermee bedoelen we het volgende; kies altijd voor een bouwradio van een A-merk. De beste merken, zoals Bosch en Makita, leveren gewoonweg de gewenste kwaliteit.

Zijn dit dan de enige twee merken waar je voor kunt kiezen? Nee, allerminst.

Ook PerfectPro en DeWalt leveren inmiddels prima bouwradio’s. Deze merken staan in ieder geval aan de top van het huidige aanbod.

Kies je specifiek voor een Bosch bouwradio? Dan kies je voor kwaliteit, maar wel voor een minder uitgebreid aanbod. In het aanbod van Makita heb je bijvoorbeeld meer om uit te kiezen.

Wat is voor jou de beste Bosch bouwradio?

Om de beste Bosch bouwradio aan te kunnen schaffen, moet je een goede vergelijking maken.

Wij raden je aan om op onderstaande aandachtspunten te letten:

 • Vormgeving: zoals je hierboven hebt kunnen zien, hebben de Bosch bouwradio’s een andere vormgeving. Je kunt voor een robuuste en grotere variant kiezen, maar ook voor een compactere variant.
 • Afspeelmogelijkheden: check goed wat de afspeelmogelijkheden van de bouwradio van Bosch zijn. Niet alle bouwradio’s van Bosch hebben bijvoorbeeld een DAB+ tuner.
 • Geluidskwaliteit: in principe levert elke Bosch bouwradio prima geluid af. Tussen de varianten bestaan wel verschillen qua luidsprekers, subwoofers en het vermogen hiervan.
 • Handige extra’s: bepaal voor jezelf of je behoefte aan specifieke extra’s hebt. Een typerend voorbeeld hiervan is de USB-poort waarmee je je smartphone op kunt laden.
 • Aandrijving: je zou ook goed naar de aandrijving van de bouwradio moeten kijken. In alle gevallen kiest Bosch in ieder geval voor een bouwradio die zowel op een accu als op netstroom werkt. Maar, krijg je bijvoorbeeld accu’s meegeleverd? Dat is één van de vragen waar je goed naar moet kijken.
 • Prijskaartje: tot slot willen wij je graag op het prijskaartje van de radio’s wijzen. Wil je bijvoorbeeld maximaal 150 euro uitgeven? Of vind je het geen probleem om ongeveer 300 euro aan je nieuwe Bosch radio uit te geven? De prijskaartjes lopen uiteen, dus het maken van een goede vergelijking is aan te raden.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *