Beste koptelefoon met microfoon kopen? De TOP 5

Last updated by Simon on

Beste koptelefoon met microfoon | TOP 5

Je zoekt de beste koptelefoon met microfoon? Heel goed, dan weet je al dat een koptelefoon veel fijner en beter is dan een paar oortjes.

Een koptelefoon met goede microfoon is ideaal om muziek te luisteren, te bellen, te videobellen en te gamen.

Maar welke koptelefoon moet je nou kiezen?

Het maken van een keuze kan knap lastig zijn, omdat het aanbod groot is.

Er zijn veel merken die ook nog eens een hoop verschillende modellen hebben. En dan lijken ze ook nog eens allemaal op elkaar.

Geen zorgen, wij hebben ze allemaal getest en hebben per categorie de beste koptelefoon met ingebouwde microfoon gevonden.

Dat scheelt jou een heleboel werk.

In dit artikel behandelde we de allerbeste koptelefoon, de beste koptelefoon voor een klein budget, de koptelefoon met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit, de meest stijlvolle koptelefoon en de koptelefoon met de beste Noise Cancelling.

Lees verder en kom erachter welke bij jou past!

1. De beste koptelefoon met ingebouwde microfoon: de Bose 700

De beste koptelefoon met ingebouwde microfoon: de Bose 700

De beste geluidskwaliteit en de beste microfoon

Onder de koptelefoons met een ingebouwde microfoon heeft de Bose 700 absoluut de beste geluidskwaliteit.

Het is een genot om het geluid uit deze koptelefoon in je oren te voelen stromen.

De microfoon is ook van topkwaliteit. In de Bose 700 zitten vier microfoons die je stem oppikken en duidelijk laten klinken, terwijl het geluid om je heen wordt onderdrukt. Zo hoort de ander jou perfect.

De accu van deze koptelefoon gaat 20 uur mee. Het ontwerp is stijlvol, je kan ‘m met je stem bedienen en het is een over-ear model.

Dat betekent dat de kleppen helemaal over je oren heen gaan.

Ideale koptelefoon voor vergaderingen en voor gamers

Zelf kun je ook geweldig horen met deze koptelefoon.

Je kunt kiezen uit 11 verschillende niveaus van Noise Cancelling om het geluid in je omgeving te elimineren. Heel handig bij vergaderingen.

Voor gamers is dit ook perfect. Je kunt gamen op je PS4, Xbox One of Nintendo Switch met een optimale geluidskwaliteit tussen jou en je vrienden.

De prijs van deze koptelefoon: 269 euro.

Op Bose kun je vertrouwen

Bose is natuurlijk een erkend merk in de audiowereld.

Ze staan bekend om hun stijlvolle audio-apparatuur van de allerhoogste kwaliteit. Als je voor Bose kiest, weet je zeker dat het goed zit.

Je zal zeker niet de eerste zijn die kiest voor de Bose 700.

Op bol.com heeft deze koptelefoon met microfoon meer dan 200 recensies en een gemiddelde score van 4,6 van de 5 sterren. Dit is dus een betrouwbare keus.

Natuurlijk hebben we ook even verder gekeken in de hoogste prijsklasse.

Een alternatief voor de Bose 700 is de Sony WH-1000XM4. Deze koptelefoon met microfoon heeft zelfs een langere batterijduur.

Toch komt deze koptelefoon op pure kwaliteit wat ons betreft te kort ten opzichte van de Bose 700.
2. De beste koptelefoon voor een klein budget: de JBL Tune 500BT

De beste koptelefoon voor een klein budget: de JBL Tune 500BT

Koptelefoon met microfoon draadloos voor een lage prijs

Een draadloze koptelefoon met microfoon hoeft niet duur te zijn. De JBL Tune 500BT heb je al voor 41 euro. Het is een on-ear model met een accuduur van 16 uur.

Opladen gaat snel: 5 minuten opladen betekent 1 uur luistertijd.

Deze koptelefoon van JBL is met 155 gram een lichtgewicht en daarnaast ook inklapbaar.

Hij zit comfortabel op je hoofd, is makkelijk mee te nemen en heeft een prima microfoon.

Goed geluid, maar geen Noise Cancelling

Koptelefoons van JBL staan bekend om hun heldere en diepe bas, dankzij de Pure Bass-technologie. Het geluid is voor de lage prijs echt uitstekend.

Uiteraard lever je ook ergens op in. De JBL Tune 500BT heeft geen Noise Cancelling, dus je zou wel eens een beetje last kunnen hebben van ruis op de achtergrond.

Daarnaast kun je deze koptelefoon niet met je stem bedienen.

JBL is populair bij jongeren

JBL is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Vooral onder jongeren scoort JBL erg goed.

Hun speakers en koptelefoons zijn robuust en vaak in allerlei kleuren te verkrijgen. In het geval van de JBL Tune 500BT kun je kiezen voor blauw, roze, wit of zwart.

Veel Nederlanders zijn heel tevreden met de Tune 500BT. Op bol.com heeft ‘ie meer dan 700 recensies en een gemiddelde beoordeling van 4,4 op 5 sterren.

Dat is een indrukwekkende score.

Alternatieven voor de JBL Tune 500BT komen vooral van JBL zelf. Voorbeelden zijn de JBL Tune 500 en de JBL Tune 700BT. De eerste is net wat goedkoper, de tweede net wat duurder.

Maar als je in deze prijscategorie de meeste waar voor je geld wil, moet je toch echt bij de JBL Tune 500BT zijn.
3. De beste verhouding tussen prijs en kwaliteit: de JBL Tune 750BT

De beste verhouding tussen prijs en kwaliteit: de JBL Tune 750BT

Koptelefoon met microfoon voor laptop of telefoon

Als je net iets meer te besteden hebt, kom je uit bij de JBL Tune 750BT voor 79 euro. Deze draadloze koptelefoon met microfoon scoort op alle vlakken net iets beter dan de JBL Tune 500BT.

Het model is over-ear, het ontwerp is fris en de geluidskwaliteit is heel behoorlijk. Ook de microfoon is beter dan die van de Tune 500BT.

Mooi geluid en wel Noise Cancelling

Deze koptelefoon van JBL heeft wel Noise Cancelling. Het filteren van de ruis op de achtergrond gaat niet perfect, maar het is beter dan niks.

Zonder Noise Cancelling gaat de accu 24 uur mee, met Noise Cancelling is dat 15 uur. Stembediening heb je niet bij de JBL Tune 750BT.

JBL heeft veel keus

JBL heeft een breed en sterk aanbod als het gaat om koptelefoons met microfoons. Bij de JBL Tune 750BT kun je naast blauw, zwart en wit ook kiezen voor een rode variant.

Vraag je je af hoe het zit met de recensies van de Tune 750BT? Nou, dat zit wel snor.

Op bol.com hebben tevreden gebruikers meer dan 100 recensies achtergelaten. Deze koptelefoon met microfoon krijgt een gemiddelde score van 4,2 op 5 sterren.

Als je een alternatief in deze prijsklasse zoekt, kom je uit bij de Sennheiser HD 458BT.

Die levert vrijwel dezelfde prestaties, maar kost toch nog een kleine 30 euro meer. Daarom zijn wij fan van de JBL Tune 750BT.
4. De meest stijlvolle koptelefoon met microfoon: de Bose QC 35 II

De meest stijlvolle koptelefoon met microfoon: de Bose QC 35 II

Zuivere en strakke koptelefoon met goede microfoon

De Bose QuietComfort 35 II is mooi om naar te kijken en levert ook mooie prestaties. Het geluid is van topkwaliteit, de Noise Cancelling stelt niet teleur en de microfoon doet het heel goed.

Om je stemgeluid nog zuiverder te maken, zit er zelfs een dubbele microfoon op deze koptelefoon.

Zo hoort de ander weinig ruis. Zelf hoor je ook weinig ruis om je heen, dankzij drie verschillende standen van Noise Cancelling.

Stembediening via Google Assistant

De QC 35 II beschikt over een ingebouwde Google Assistant. Met het grootste gemak kun je deze koptelefoon dus met je stem bedienen.

Met een volle batterij kun je 20 uur vooruit. Mocht je batterij leeg zijn en je hebt ‘m wel gelijk nodig, dan kun je de koptelefoon ook met een kabel gebruiken. De prijs voor al dit moois: 184 euro.

Lovende recensies voor Bose

De recensies over de Bose QC 35 II zijn lovend. Op bol.com hebben meer dan 250 blije gebruikers hun mening achtergelaten. Samen hebben ze deze koptelefoon een beoordeling van 4,7 van de 5 sterren gegeven.

Zo’n hoge score zie je zelden bij zo veel recensies.

Het alternatief voor deze koptelefoon is wederom eentje van het merk Sennheiser, namelijk de Sennheiser PXC 550-II.

Bij deze koptelefoon vinden wij echter de Noise Cancelling een stuk minder goed en het ontwerp ook minder fraai. Daarom komen wij in deze prijsklasse uit bij de Bose QC 35 II.
5. Koptelefoon met de beste Noise Cancelling: de Sony WH-1000XM3

Koptelefoon met de beste Noise Cancelling: de Sony WH-1000XM3

De Noise Cancelling van je dromen

Deze draadloze koptelefoon van Sony is echt een bijzondere. Op het gebied van Noise Cancelling gaat ‘ie nog een stuk verder dan de concurrentie.

Je kan namelijk het omgevingsgeluid dempen of juist versterken.

En in combinatie met de Headphones Connect-App van Sony past de koptelefoon de demping telkens aan de omgeving aan.

Of je nou aan het fietsen bent, op het station staat of in de trein zit, je krijgt automatisch de beste geluidservaring.

Goede microfoon en sterke accu

De Sony WH-1000XM3 is een over-ear model, heeft een goede microfoon en beschikt ook over stembediening. Hij heeft eigenlijk alles in huis.

De accu is beresterk en gaat zeker 30 uur mee. Opladen gaat razendsnel: 10 minuten aan de lader betekent 5 uur luisterplezier. De prijs van deze koptelefoon: 189 euro.

Sony is van alle markten thuis

Het wereldberoemde Sony maakt echt bijna alles dat met technologie te maken heeft: spelcomputers, smartphones en dus ook koptelefoons.

Ze slaan nooit de plank mis en ook de Sony WH-1000XM3 is een succes.

Op bol.com is vrijwel iedereen tevreden over deze koptelefoon met microfoon. Er zijn meer dan 500 recensies achtergelaten en de gemiddelde beoordeling is 4,7 van de 5 sterren. Dat is een zeer overtuigende score.

Deze koptelefoon van Sony is ongeveer net zo duur als de Bose QC 35 II, die we hiervoor behandeld hebben. Dat is dan ook het voornaamste alternatief voor de Sony WH-1000XM3.
Hier moet je op letten bij een koptelefoon met microfoon

Hier moet je op letten bij een koptelefoon met microfoon

Wil je verschillende koptelefoons met microfoon beter kunnen vergelijken? Hieronder hebben we duidelijk op een rijtje gezet waar je op moet letten.

Kwaliteit van de microfoon

Een koptelefoon heeft natuurlijk een goede microfoon nodig. Je wilt jezelf verstaanbaar kunnen maken zonder last van ruis of andere vervelende geluiden op de achtergrond.

Kies dus voor een koptelefoon met goede recensies over de microfoon.

Gemak qua bediening

Draadloze koptelefoons verbind je met Bluetooth aan je smartphone, tablet, laptop of computer. Kies voor een koptelefoon met een goede connectie.

Het is ook fijn als je koptelefoon beschikt over een spraakfunctie. Dan kun je alles met je stem bedienen via bijvoorbeeld Google Assistant, Alexa of Siri.

Comfort van de koptelefoon

Iedere koptelefoon zit anders. Voor de meeste mensen is een koptelefoon die helemaal over de oren heen gaat (over-ear) comfortabeler dan een koptelefoon die op je oren zit (on-ear).

Kies voor een koptelefoon met een verstelbare hoofdband en zacht materiaal rond de oren om drukplekken te voorkomen.

Capaciteit van de batterij

Vrijwel alle koptelefoons werken op een accu die je zo nu en dan moet opladen. Sommige accu’s houden het 15 uur uit, anderen gaan 30 uur mee.

Hoe langer de batterijduur, hoe minder vaak je de koptelefoon hoeft op te laden. Dat scheelt weer.

Kwaliteit van de Noise Cancelling

De meeste koptelefoons hebben tegenwoordig Noise Cancelling. Als je die functie aan zet, hoor je minder ruis en achtergrondgeluiden.

Hierdoor heb je minder afleiding en kun je je beter concentreren op je muziek, je gesprek of je game.

Conclusie

conclusie

Er is al met al een heleboel keuze op het gebied van koptelefoons met microfoon, maar een paar producten steken er toch met kop op schouders bovenuit.

De Bose 700 is het beste van het beste, de JBL Tune 500BT is de beste optie voor een lage prijs, de JBL Tune 750BT heeft de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit, de Bose QC 35 II is het meest stijlvol en de Sony WH-1000XM3 heeft de beste Noise Cancelling.

Hopelijk weet je nu welke koptelefoon het beste bij jou past.

Wij wensen je veel succes met je aankoop en veel plezier met het gebruiken van je koptelefoon met microfoon!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *