Beste koptelefoon onder 150 euro kopen

Last updated by Simon on

Beste koptelefoons onder de 150 euro

Of je hem nu gebruikt om muziek te luisteren tijdens het sporten of om een ultieme game-ervaring te krijgen, een goede koptelefoon is erg belangrijk.

Maar ondanks dat een goede koptelefoon een wereld van verschil maakt hoeft het je geen fortuin te kosten.

Speciaal voor degene die een goede koptelefoon voor een relatief klein prijsje wil hebben wij de beste koptelefoons onder 150 euro op een rijtje gezet!

Onze top 5!

We kunnen je wel van alles en nog wat gaan vertellen over wat een koptelefoon nu een goede koptelefoon maakt. Maar in plaats van dat te doen geven we je meteen onze 5 beste koptelefoons voor onder 150 euro!

5. Rolfstone Focus

rolfstone_active_noise_cancelling_koptelefoon_goedkoop

We beginnen onze lijst met een goed model van een relatief onbekend merk, de Rolfstone Focus. Maar ondanks dat dit merk relatief onbekend is betekend het niet dat het toestel niet deugt!

In tegendeel zelfs. De Rolfstone Focus koptelefoon is voorzien van een Over-ear ontwerp, waardoor de oorschelpen perfect over je oren vallen. Dit draagt extra bij aan de actieve noise cancelling functie van de koptelefoon. Toch liever je omgeving in de gaten kunnen houden? Dan kun je met de ambient mode alles om je heen blijven horen.

De 4 microfoontjes die gebruikt worden voor deze actieve noise cancelling kunnen bovendien ook gebruikt worden om mee te telefoneren. Hierdoor kun je de koptelefoon perfect met je smartphone gebruiken.

De koptelefoon is verder voorzien van een uitermate sterke batterij. Deze gaat namelijk tot wel 100 uur mee zonder opgeladen te hoeven worden. Mocht het zo zijn dat het toestel toch moet opladen, dan staat 10 minuten laadtijd gelijk aan 2 uur afspelen.

Aan de rechter oorschelp van de koptelefoon zit een touchpad. Met deze touchpad kun je verschillende functies bedienen. Zo kun je het volume aanpassen, doorgaan naar het volgende nummer of je telefoon opnemen.

Gezien de koptelefoon op reizen gemaakt is, is deze ontworpen om voor een langere periode van tijd gebruikt te worden. Zo is het geheel extra licht en zijn de oorschelpen voorzien van een zacht schuimrubber die het dragen comfortabel maken. De hoofdband is te verstellen, waardoor hij gegarandeerd op ieder hoofd past.

De Rolfstone Focus is te gebruiken met iedere moderne smartphone en tablet. Ook kun je hem eenvoudig aan je laptop of computer koppelen via bluetooth of USB-kabel.
4. Sennheiser HD 599

sennheiser_over_ear_koptelefoon_130_euro

Er zijn een paar merken die iedere geluidsliefhebber meteen zal herkennen. Sennheiser is dan ook een van deze merken. En dat met een goede reden ook! Met de HD 599 weet het Duitse merk dan ook opnieuw te bewijzen waarom zij zo geliefd zijn.

In tegenstelling tot zijn voorganger op deze lijst, is de Sennheiser HD 599 gemaakt om binnenshuis gebruikt te worden. Deze is dan ook bedoeld om muziek mee op te nemen, te mixen en te luisteren.

Wat deze koptelefoon zo uniek maakt is de open klankkast in de oorschelpen. Deze zorgt ervoor dat het geluid zijn natuurlijke ruimte kan benutten. Dit betekent dat je zo goed als ieder omgevingsgeluid kan horen van de opname studio waar deze is opgenomen.

De HD 599 is heeft tevens ook een uitzonderlijk frequentiegebied. Zo kan de koptelefoon frequenties aan tussen de 12 en de 38.500 Hertz. Dit zorgt ervoor dat iedere toon, hoog of laag, gedetailleerd gehoord kan worden.

De oorschelpen van de HD 599 zijn voorzien van een groot ontwerp en zachte afwerking. Hierdoor is het langdurig dragen van de koptelefoon mogelijk. De koptelefoon heeft echter geen noise cancelling.

De koptelefoon is alleen met een van de twee snoeren te gebruiken. Hij heeft dus geen bluetooth functie. Daarentegen worden deze snoeren, met 3,5 mm plug en een 6,3 mm plug, wel bij de koptelefoon geleverd.

Deze pluggen aan het uiteinde van deze snoeren maken het mogelijk om de koptelefoon op verschillende manieren te gebruiken. Zo kun je hem gebruiken achter bijvoorbeeld je computer of laptop (3,5 mm) maar ook in de studio en in combinatie met andere muziekapparatuur (6,3 mm).

De Sennheiser HD 599 is een koptelefoon voor de échte muziekfanaat!
3. Marshall Major III

marshall_koptelefoon_120_euro

Hoewel het legendarische gitaarversterker merk Marshall pas kort meedoet op de koptelefoon markt, weten zij met hun unieke koptelefoons toch menig hoofd te doen draaien.

Dat weten zij met de Major III dan ook wederom te bereiken.

Zo is de koptelefoon ontworpen met de klassiek robuuste Marshall look. Het zwarte leer met witte letters en gouden studs en schroeven zorgt voor dit klassieke uiterlijk.

Maar bij alleen een mooi uiterlijk blijft het niet. De koptelefoon is voorzien van een comfortabel on-ear ontwerp. De zachte oorschelpen maken het dan ook mogelijk om de koptelefoon voor een langere poos te kunnen dragen.

Je kunt de Major III gemakkelijk verbinden via bluetooth of met de bijgeleverde 3,5 mm kabel. Zo is de koptelefoon te gebruiken met iedere smartphone, tablet, laptop en computer. De batterij van het apparaat gaat ongeveer 30 uur mee.

Door natuurlijk al decennia actief te zijn in de wereld van speakers en versterkers kun je ervan uit gaan dat het geluid wel goed zit. De speakers van de koptelefoon zijn voorzien van dynamische 40 mm drivers. Deze zorgen voor een optimale geluidsverdeling waardoor ieder frequentiegebied de kwaliteit krijgt die het verdient.

De koptelefoon is uitermate geschikt om mee te reizen. Zo heeft hij niet alleen zijn lange batterijduur, maar is hij na gebruik ook eenvoudig op te bergen. Je kunt de koptelefoon namelijk gemakkelijk inklappen, waardoor hij een stuk minder ruimte inneemt als je hem niet gebruikt.

De versterkers, en tegenwoordig ook koptelefoons, van Marshall zijn dus geliefd met een reden. De Marshall Major III is dan ook wederom bewijs waarom dit zo is.
2. Skullcandy Crusher

skullcandy_crusher_koptelefoon_goedkoop

Als je kijkt naar de ontwerpen van Skullcandy dan weet je dat een goede koptelefoon er ook nog eens extra stijlvol kan uitzien. Het ontwerp van de Skullcandy Crusher laat dan ook zien waar het bedrijf over de laatste jaren zijn reputatie aan te danken heeft.

De Skullcandy Crusher is een stevige en stoer uitziende koptelefoon die komt in 5 verschillende kleuren. De comfortabel uitziende oorschelpen zijn dan ook ontwikkeld met een fijne schuimrubber die ervoor zorgt dat je hem een langere periode kunt gebruiken.

Het frequentiegebied van de koptelefoon begint bij 20 Hertz, waardoor je de lage tonen spreekwoordelijk kunt voelen. Maar ook in de hoge en mid tonen zitten goed. De koptelefoon gaat namelijk tot 20.000 Hertz waardoor deze ook niet vergeten worden.

Je kunt ervoor kiezen de koptelefoon op twee manieren te gebruiken, via bluetooth of met een 3,5 mm jack kabel. Dit zorgt ervoor dat je de koptelefoon met zo goed als ieder apparaat kunt gebruiken.

De batterij van de Skullcandy Crusher gaat tot 40 uur mee. Hierdoor is hij een perfecte koptelefoon om bij je te hebben op reis. Mocht de batterij toch leeg gaan dan kun je de koptelefoon handig opladen via de USB-kabel of gebruiken met de 3,5 mm jack kabel.

Als je het apparaat liever even wilt opbergen en meenemen zonder hem te gebruiken dan kun je hem eenvoudig opvouwen. De koptelefoon wordt geleverd met een beschermhoes die hem veilig en heel houdt tijdens je reis.

Helaas beschikt de Skullcandy Crusher niet over een noise cancelling, waardoor je als je onderweg bent nog wel je omgevingsgeluid zal blijven horen. Daarentegen is de kwaliteit van het geluid en het ontwerp en dubbel en dwars waard.
1. Wuff Draadloze Over-ear koptelefoon

draadloze_koptelefoon_minder_dan_150_euro

Zoals we onze top 5 zijn begonnen sluiten we hem ook af, met een relatief onbekend, maar desalniettemin erg goed merk! De Wuff Draadloze koptelefoon is een daadwerkelijke alleskunner op het gebied van geluid.

De koptelefoon is ontworpen op producers en Dj’s, waardoor hij extra comfortabel zit. Zo zijn niet alleen de oorschelpen voorzien van een extra zacht schuimrubber, maar ook de hoofdband. Hierdoor kun je de koptelefoon urenlang gebruiken zonder last van je oren te krijgen.

Naast zijn comfort is de koptelefoon ook voorzien van een actieve noise cancelling. Dit gebeurt doordat de microfoontjes het geluid van buitenaf registreren en een tegengeluid geven. Hierdoor heb je geen last van je omgeving.

De Wuff koptelefoon is niet alleen via bluetooth te gebruiken, maar ook met een AUX-kabel. Hierdoor kun je de koptelefoon ook gebruiken als de batterij leeg is.

Maar mocht de batterij leeg zijn en je hebt geen zin om de kabel te gebruiken? Dan kun je hem ook heel snel weer opladen. De batterij gaan namelijk 20 uur lang mee, maar is binnen slechts 1,5 uur volledig opgeladen en klaar voor gebruik!

De oorschelpen zijn voorzien van twee 40 mm speakers. Deze hebben een frequentiegebied tussen de 20 Hertz en 20.000 Hertz. Dit betekent dat je ieder geluidje perfect hoort!
Conclusie

Het gebruiken van een koptelefoon kan je muzikale ervaring maken of breken. Het is daarom erg verstandig om een goede koptelefoon in huis te hebben.

Met onze top 5 van hierboven hebben we aan kunnen tonen dat het erg goed te doen is om een erg goede koptelefoon voor onder 150 euro te kopen!

Welke koptelefoon koop jij?Mogelijk ook interessant:

Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *