Geluiddempende koptelefoon voor volwassenen kopen? De Top 3!

Last updated by Simon on

Geluiddempende koptelefoon voor volwassenen

Als jij op zoek bent naar een effectief middel tegen geluidsoverlast, dan is misschien een geluiddempende koptelefoon de perfecte oplossing voor jou.

Het zorgt ervoor dat het geluid wordt gedempt en dat jij in alle rust en vrede je werk of activiteit kunt voltooien.

Maar wat zijn de andere voordelen aan het gebruiken van een geluiddempende koptelefoon als volwassenen? En hoe kan het helpen met bijvoorbeeld thuis werken?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over geluiddempende koptelefoons voor volwassenen en waarom het misschien slim is om er een te gebruiken.

Ook hebben we een lijstje opgesteld met onze aanbevelingen, zodat jouw zoektocht een stuk makkelijker wordt gemaakt.

Waarom een geluiddempende koptelefoon?

Stel je voor, je hebt een hele hoop opdrachten liggen voor je werk. Je opent je laptop, pakt alle nodige dingen erbij en begint te typen. Na een poosje merk je toch dat de concentratie ver te zoeken is en je gemakkelijk geprikkeld wordt.

Dit is een probleem waar veel verschillende volwassenen vandaag de dag last van hebben.

Stil werken is voor veel mensen de beste manier om te werken. De concentratie neemt op deze manier toe en je kunt lekker rustig werken.

Maar het is lang niet altijd mogelijk om fijn stil te werken. Zo kunnen mensen op het kantoor ook aardig wat geluid maken en zorgen zij voor de nodig afleiding.

Een geluiddempende koptelefoon op kantoor kan dan voor veel mensen een goede oplossing zijn. Zo helpt een geluiddempende koptelefoon tegen overprikkeling.

Deze overprikkelingen kunnen veroorzaakt worden door erg veel verschillende factoren zoals collega’s, maar ook geluiden van buitenaf.

Geluiddempende koptelefoon bij autisme volwassenen

Nu hebben velen van ons regelmatig moeilijkheden met concentreren. Het kleinste geluidje kan soms al een obstakel zijn om je werk te kunnen doen. Voor mensen met vormen van autisme kan dit nog velen malen erger zijn.

De geluiden kunnen voor mensen met autisme velen malen zwaarder binnenkomen dan bij mensen zonder autisme. Dit kan niet alleen als vervelend, maar soms zelfs als pijnlijk worden ervaren.

Ondanks dat het misschien niet zo lijkt is er een erg grote groep volwassenen die een vorm van autisme hebben. Een geluiddempende koptelefoon kan bij autisme bij volwassenen dan ook wonderen verrichten.

Doordat het geluid gedempt wordt door de koptelefoon komt dit veel minder hard binnen. Hierdoor zijn de geluiden een stuk minder storend.

Geluiddempende koptelefoon kantoor

Een geluiddempende koptelefoon op kantoor kan ook simpelweg een redmiddel zijn voor velen.

Op kantoor zijn er namelijk vaak veel verschillende omgevingsgeluiden die rustig werken onmogelijk maken. Denk hierbij aan een rinkelende telefoon, toetsenborden die rammelen en gesprekken tussen collega’s.

Natuurlijk is het haast onmogelijk om een 100% stille werkplek te genereren. Maar met een geluiddempende koptelefoon kom je wel een aardig eind in de buurt.

Onze top 3!

Zoals beloofd hebben we ook onze eigen selectie gemaakt aan verschillende geluiddempende koptelefoons.

We hebben bij het selecteren van deze koptelefoons gelet op het aantal dB dat deze wegneemt maar ook het draagcomfort en de prijs.

3. Alpine MusicSafe

Alpine MusicSafe geluiddempende koptelefoon

We bijten het spits af met de MusicSafe van het welbekende merk Alpine. Met deze geluiddempende koptelefoon laat het bedrijf dan ook wel goed zien uit welk hout zij gesneden zijn.

De koptelefoon is voorzien van stevige oorschelpen. Deze oorschelpen hebben meerdere schuimlagen die voor een geluiddemping zorgen van 25 dB. Dit is niet alleen perfect voor op festivals en tijdens feestjes, maar ook als je je graag wilt kunnen concentreren tijdens je werk.

De geluiddempende koptelefoon is gemakkelijk af te stellen op het formaat van je hoofd. Dit in combinatie met de zachte hoofdband en comfortabele oorschelpen zorgt ervoor dat de koptelefoon een langere tijd gedragen kan worden.

Na gebruik kun je de MusicSafe eenvoudig opbergen door hem in te klappen en in het opbergtasje te doen.
2. 3M Peltor Optime III H540A

3M Peltor Optime III H540A geluiddempende koptelefoon

Als we een blik werpen op de 3M Peltor Optime III H540A dan zien we al snel dat we te maken hebben met een robuuste koptelefoon.

Dit vermoeden weet de geluiddempende koptelefoon dan ook meer dan waar te maken. De twee oorschelpen zijn voorzien van dubbele schalen. Deze zorgen ervoor dat het geluid minder resonantie krijgt binnen de behuizing. Dit resulteert in een afname van 35 dB.

Maar denk maar niet dat de grootte afdoet voor het comfort.

De oorschelpen van de Optime III zijn namelijk voorzien van een dikke en comfortabele schuimlaag. Deze dragen niet alleen bij aan de demping, maar zorgen ervoor dat hij heerlijk zacht zit.  

De koptelefoon is bovendien ook af te stellen op het formaat van je hoofd en weegt slechts 391 gram. Hierdoor heb je haast niet door dat je hem draagt!

1.3M Peltor X5A

3M Peltor X5A geluiddempende koptelefoon

Tot slot hebben we nog de 3M Peltor X5A. Het merk is dan ook niet voor niets een van de beste op de markt en dat weten ze met de X5A ook absoluut weer te bewijzen.

De geluiddempende koptelefoon is voorzien van een speciaal ontwikkeld schuim. Dit schuim zorgt ervoor dat de oorschelpen van de koptelefoon beter afsluiten dan ooit tevoren.

De grootte van de schelpen zorgt ervoor dat er genoeg plaats is voor de trillingen van het geluid. Hierdoor neemt de demping toe en kun jij je makkelijker concentreren. Zo heeft de koptelefoon een demping van maar liefst 37 dB, de hoogste in zijn soort.

Het schuim van de oorschelpen zorgt ervoor dat het apparaat niet alleen goed afsluit, maar ook lekker zit. Dit in combinatie met de verstelbaarheid zorgt voor een ultiem comfortabel resultaat.

De 3M Peltor X5A is een van de best afsluitende koptelefoons op de markt voor een relatief klein prijsje. Zo kun jij in alle rust te werk gaan.
Conclusie

Het gebruiken van een geluiddempende koptelefoon kan voor volwassenen een perfecte uitkomst bieden. Het afnemen van het geluid kan namelijk de concentratie verhogen en ervoor zorgen dat je minder snel wordt afgeleid.

Met de modellen die we je hierboven hebben gegeven weet je zeker dat je geen last meer hebt van je omgevingsgeluid.Misschien ook interessant:


Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *