Noise cancelling koptelefoon zonder muziek

Last updated by Simon on

noise_cancelling_koptelefoon_zonder_muziek

Een goede nachtrust is een van de meest belangrijke dingen in ons volwassen leven. Het zorgt ervoor dat we genoeg energie hebben voor onze dagelijkse bezigheden en het is goed voor onze fysieke en mentale gesteldheid.

Helaas is het zo dat veel van ons last hebben van slaapproblemen. Dit kan onder andere komen door geluid van buitenaf, waardoor jij niet gemakkelijk in slaap kunt vallen.

Het gebruiken van een goede noise cancelling koptelefoon zonder muziek kan dan ook wonderen verrichten!

Maar waar moet je op letten als je met een noise cancelling koptelefoon wilt slapen? En wat is de beste geluiddempende koptelefoon voor volwassenen?

In dit artikel gaan we je begeleiden naar dromenland door alles te bespreken over noise cancelling koptelefoons!

Waarom een noise cancelling koptelefoon?

De reden voor het gebruiken van een geluiddichte koptelefoon is natuurlijk per persoon verschillend. Maar het doel van het gebruiken van een van deze koptelefoons is altijd hetzelfde, namelijk rust en stilte creëren.

Daarom hebben het ook over koptelefoons die geen muziek afspelen.

Als je een partner hebt die aardig kan snurken dan is het verlangen naar een beetje rust natuurlijk erg groot. Snurken is dan ook een van de grootste ergernissen tijdens de nacht.

Maar als je al veel geprobeerd hebt om dit te verhelpen, dan moet je toch op zoek naar een ander alternatief. Het gebruiken van een noise cancelling koptelefoon zonder muziek is dan een geliefd alternatief.

Maar niet alleen tegen een snurkende partner helpt het gebruiken van een geluiddichte koptelefoon. Als je in een stad woont dan heb je al vaak te maken met verschillende vormen van geluidsoverlast.

Denk aan verkeer of mensen die na een avondje stappen luidkeels onderweg zijn naar hun huis.

Een goede noise cancelling koptelefoon zonder muziek kan ook van pas komen als je in bijvoorbeeld de bouw werkt.

Sterker nog, hier kan het van belang zijn! Als je de hele dag te maken krijgt met harde bouwgeluiden zoals boormachines, zagen en drilboren dan kan dat bij langdurige blootstelling een behoorlijke impact hebben op je gehoor.

Daarom is het gebruiken van goede gehoorbescherming cruciaal voor een van de meest noodzakelijke beroepen van ons land!

Hoe werkt een noise cancelling koptelefoon?

We leven in een tijdperk waarin de technologie met de minuut vooruitgaat. Hetzelfde gaat dan ook op voor noise cancelling koptelefoons.

Er zijn twee verschillende manieren van noise cancelling waar een slaap koptelefoon gebruik van kan maken. Dit zijn namelijk actieve en passieve noise cancelling.

Passieve geluiddemping is eigenlijk in kleine maten van kracht bij alle koptelefoons. Of deze nu muziek afspelen of niet, er vindt altijd een vorm van demping plaats.

Dit komt doordat de oorschelpen van de koptelefoon op of over je oren vallen en gebruikmaken van een schuim die omgeving geluid eruit filteren. Dit zorgt ervoor dat het decibel niveau afneemt met 15 of 20 decibel gemiddeld.

We hebben het over actieve geluiddemping als de koptelefoon met behulp van microfoontjes het geluid opvangt en hierop in speelt.

Dit doet de koptelefoon door het geluid op te vangen en te spiegelen. Op deze manier wordt het geluid gekaatst en neem jij het niet waar. Het effect van een actieve geluiddemping is in veel gevallen beter dan dat van een passieve.

Een noise cancelling koptelefoon zonder muziek maakt eigenlijk zo goed als altijd gebruik van een passieve noise cancelling. Op deze manier hoeft de koptelefoon geen accu te hebben om te kunnen functioneren.

Maar ondanks dat een actieve noise cancelling harder geluid kan kaatsen is dat over het algemeen niet nodig voor een slaap koptelefoon. Hierdoor is een passief dempende koptelefoon aan te raden.

Ook voor op de bouw is het aan te raden een passief dempende koptelefoon te gebruiken. Dit komt omdat je niet te snel afgeleid mag raken en nog wel het een en ander mee moet krijgen van je omgeving.

Wat is aan te bevelen?

Het slapen met een noise cancelling koptelefoon zonder muziek kan erg bevorderlijk zijn voor je nachtrust. Vandaag de dag zijn deze koptelefoons helaas schaars en eigenlijk niet te vinden.

Gelukkig hebben wij voor jou de beste alternatieven hier voor je op een rijtje gezet. Zo kun jij in alle rust dromenland betreden!

3M Peltor Optime III H540A

3m_peltor_optime_iii

Als je vaak op een locatie bent met veel herrie, dan zul je de nodige stappen moeten kunnen ondernemen om je gehoor te beschermen. De Peltor Optime III zijn dan ook een van de meest stevige en goed beschermende modellen op de markt.

Deze noise cancelling koptelefoon zonder muziek is gemaakt met een stijlvol zwart met rood ontwerp. Maar ze zijn niet alleen een goede toevoeging aan je outfit, ze bieden je namelijk ook nog een flinke bescherming tegen al het omgevingsgeluid. De koptelefoon weet namelijk 35 decibel van het geluid weg te filteren!

De zachte oorkussens die op de koptelefoon zitten zorgen ervoor dat je hem voor een langere periode kunt gebruiken zonder last te krijgen van je oren. Hij is gemaakt met een comfortabel ontwerp waardoor de oorschelpen perfect over je oren vallen. Hierdoor ben je optimaal beschermt.

Hoewel de 3M Peltor Optime III misschien niet geschikt is voor in de slaapkamer, is het de perfecte noise cancelling koptelefoon zonder muziek voor op de werkplaats.
SleepPhones V7

sleepphones_noise_canceling

Comfort is, samen met rust, een van de meest belangrijke factoren bij een goede nachtrust. Als je in bed ligt en het geluid wilt dempen dan wil je niet een groot apparaat op je hoofd hebben die dit allemaal te niet doet.

Als je met een noise cancelling koptelefoon wilt slapen, dan is de SleepPhones V7 misschien wel jouw oplossing.

Deze stijlvolle koptelefoon draad je als een hoofdband rondom je hoofd. Het apparaat is gemaakt van comfortabel fleece waardoor hij perfect aansluit bij de rest van je bed. Door het ontwerp zit je niet met een onhandige grote koptelefoon op en ook niet met pijnlijke oordopjes te kampen.

Het ontwerp van de koptelefoon is niet alleen comfortabel, maar neemt ook veel geluid weg. Zo heb je geen last meer van omgevingsgeluid of je snurkende partner of huisgenoot. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt, beter in slaap blijft en uit geruster wakker wordt. Zeg maar vaarwel tegen die slapeloze nachten!

De SleepPhones V7 is in staat om via bluetooth met je smartphone of tablet te verbinden. Hierdoor kun je, als je zou willen, muziek of een rustgevende podcast aanzetten om zo gemakkelijk in slaap te vallen. Maar ook zonder het gebruik van deze functie dempt de hoofdband op een comfortabele manier het meeste geluid.

Met de SleepPhones V7 kun je eindelijk genieten van een rustige nacht zonder last te hebben van allerlei omgevingsgeluid.Conclusie

Je oren zijn misschien wel de meest gevoelige instrumenten van je hele lichaam. Maar naast de gevoeligheid zijn ze ook een van de meest belangrijke.

Het is daarom van belang om, als je op een plek werkt met veel herrie, te beschikken over een goede noise cancelling koptelefoon zonder muziek. Dit zorgt ervoor dat je oren goed in vorm blijven en je niet met vervelende gehoorbeschadigingen komt te zitten.

Maar die gevoeligheid kan er ook voor zorgen dat je tijdens je nachtrust last kunt hebben van je omgeving. Of je nu te maken hebt met een rumoerige buurman of een snurkende partner, niets is vervelender dan herrie als je probeert te slapen.

Het gebruiken van een slaapkoptelefoon kan ervoor zorgen dat je hier geen last meer van hebt. Deze koptelefoons beschikken wel over het afspelen van muziek, maar dempen van zichzelf al genoeg geluid af om heerlijk rustig te kunnen slapen.

Misschien ook interessant:

Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *