Beste noise cancelling koptelefoon voor een kind

Last updated by Simon on

noice-canceling-koptelefoon-kind

Je kleintje is het belangrijkste wat er is op aarde. Je wilt er dan ook voor zorgen dat jouw kind te allen tijde zijn of haar concentratie in de klas kan behouden.

Doordat er steeds meer aandacht besteed wordt aan concentratieproblemen zijn prikkelarme koptelefoons voor kinderen steeds normaler.

Maar wat is de beste geteste noise cancelling koptelefoon voor jouw kind? En is deze ook geschikt voor op school en in de klas?

Speciaal voor deze kleintjes hebben wij de 8 beste prikkelarme koptelefoons gezocht en daar vertellen we je graag meer over.

Waarom een noise cancelling koptelefoon voor een kind?

Het klinkt misschien een beetje als een overbodige luxe op het eerst gezicht; een kind met een noise cancelling koptelefoon.

Toch is het niet zomaar een luxeproduct voor een kind. Sterker nog, veel van deze koptelefoons zorgen bijna alleen maar voor demping en sturen geen muziek of geluid door.

Vandaag de dag worden kinderen op school vaak blootgesteld aan veel verschillende prikkels. Dit ligt niet alleen maar aan het gebruik van tablets en computers op scholen.

De diagnose AD(H)D wordt tegenwoordig sneller vastgesteld bij kinderen. Dit zorgt ervoor dat een kind snel afgeleid kan raken en zich moeilijker kan concentreren, ondanks dat deze graag mee wil doen in de les.

Maar los van eventuele medicatie is er dus een hulpmiddel die kan helpen in het onderwijs.

Het gebruiken van een prikkelarme koptelefoon in de klas kan ervoor zorgen dat het kind zich beter kan concentreren.

De koptelefoon zorgt ervoor dat het geluid van het klaslokaal minder wordt, waardoor het kind beter het hoofd erbij kan houden.

Ook geeft de koptelefoon een signaal af aan de andere kinderen dat dit kind niet gestoord wil worden. Hierdoor zijn zij sneller geneigd het kind met rust te laten en bezig te gaan met hun eigen taakjes.

Met het individualistischer worden van het onderwijs, door bijvoorbeeld Montessori en Jena-plan onderwijs, wordt er ook verwacht dat kinderen sneller zelf wat gaan doen.

Zoals je merkt kan een prikkelarme koptelefoon een absolute verademing zijn voor een kind.

Onze TOP 8!

Nu we behandeld hebben waarom je een draadloze koptelefoon voor je kind in de klas zou kunnen nemen, kunnen we overgaan over de daadwerkelijke top 8.

In deze top 8 hebben we de koptelefoons gekozen die als beste uit de test zijn gekomen.

We hebben zowel koptelefoons die draadloos zijn en muziek kunnen doorsturen als geluiddempende koptelefoons bekeken voor deze top 8. Laten we beginnen!

8. Remax RB-600HB

remax_rb-600hb

We bijten het spits af met de RB-600HB van het merk Remax. Deze zwarte, stijlvol uitziende koptelefoon lijkt misschien bedoeld voor volwassenen, maar is juist uitermate geschikt voor kinderen.

De koptelefoon is draadloos te verbinden met een tablet of computer. Hierdoor kan je kind ook gebruikmaken van de koptelefoon tijdens hun opdrachten. De koptelefoon is volledig noise cancelling, waardoor deze het omgevingsgeluid aanzienlijk verminderd.

Met de Remax RB-600HB kun je ervoor zorgen dat jouw kind zich prima kan concentreren tijdens de les!
7. Alecto BV-71

alecto_bv-71_gehoorbescherming_noice_canceling

Het gebruiken van een koptelefoon die geen muziek doorstuurt kan ook wenselijk zijn. Dit kan ervoor zorgen dat het kind niet hun eigen muziek opzet. Als je hiernaar op zoek bent dan is de Alecto BV-71 misschien iets voor jou!

Deze gehoor beschermende koptelefoon komt in zes verschillende kleuren. Hierdoor zit er altijd wel een kleur bij voor jouw kind. De koptelefoon zorgt ervoor dat er tussen de 25 en 30 dB gefilterd wordt. Hierdoor krijgt jouw kind minder geluid van buitenaf mee en kan deze zicht helemaal richten op de lesstof.

De hoofdband van de koptelefoon is gemakkelijk te verstellen, waardoor hij lang mee kan gaan. Zo kun je de koptelefoon al vanaf 18 maanden gebruiken en op tot een leeftijd van maar liefst 16 jaar.
6. Alpine x Sophie La Giraffe Muffy – beste voor baby’s

alpine_baby_gehoorsbescherming

Als je pas sinds kortere tijd mag genieten van een kind, dan is er niets belangrijker dan hun welzijn. Het beschermen van het gehoor van een peuter kan dan ook erg belangrijk zijn.

Als je op zoek bent naar gehoorbescherming voor de kleinste onder ons, dan is de Muffy van Alpine iets voor jou.

De koptelefoon is voorzien van oorschelpen die maar liefst 23 dB filteren. Hierdoor blijft het gehoor van jouw peutertje prima en hoef je je geen zorgen te maken voer herrie.

De hoofdband van de koptelefoon is zo ontworpen dat deze meegroeit met je kleintje. Dit komt door de elastische hoofdband. Deze hoofdband zorgt ervoor dat er ook minder druk op het hoofd van je kind komt te staan, waardoor er potentieel gevaar wordt ontnomen.
5. LIFETASTIC Koptelefoon

lifetastic_noice_canceling_koptelefoon

Ben je op zoek naar een koptelefoon die van jouw kind een superster maakt? Dan is deze LIFETASTIC-bluetooth koptelefoon helemaal perfect!

De koptelefoon valt meteen op door zijn puntige kattenoortjes en zijn roze ontwerp. Hierdoor is jouw kind meteen het gesprek van de klas. De koptelefoon is verder nog voorzien van Led-verlichting waardoor deze meteen opvalt!

Maar naast het ontwerp is de koptelefoon ook praktisch. Met zijn intelligente noise cancelling houdt de koptelefoon al het ongewenste geluid weg van de oren van je kind. Hierdoor kan deze zich helemaal richten op dat wat belangrijk is, namelijk de lesstof.

De koptelefoon beschikt over bluetooth 5.0 waardoor deze kan verbinden met alle mogelijke smartapparaten, tablets en computers. Je kind kan dus de koptelefoon gebruiken tijdens de computerles!
4. Jippie’s Gehoorbeschermer

jippies_prikkelarme_gehoorbeschermer

Ben jij op zoek naar een stoere of lief uitziende gehoorbeschermer die jouw kind helpt met concentreren? Dan is misschien de gehoorbeschermer van Jippie wat je zoekt!

De gehoorbeschermer heeft zes verschillende ontwerpen, waardoor jouw kind meteen in de smaak zal vallen. De oorschelpen van de koptelefoon zorgen voor een uiterst goede bescherming van geluid van buitenaf. Hierdoor wordt er 25 dB weg gefilterd en is jouw kleintje beschermt.

De gehoorbeschermer kan al op vroege leeftijd gebruikt worden, vanaf 1 jaar, en kan door zijn verstelbare hoofdband nog jaren mee!

Qua testen is deze gehoorbeschermer ook goedgekeurd. Dit is gebeurd volgens de EU 2016/425. Hierdoor weet je gegarandeerd dat je kind zich kan concentreren en het gehoor zuiver blijft.
3. FIORIRE draadloze koptelefoon

fiorire_draadloze_bluetooth_kinderkoptelefoon

We komen de top 3 binnen met deze draadloze koptelefoon van het merk FIORIRE. De koptelefoon komt in drie verschillende dieren ontwerpen, waardoor deze gegarandeerd in de smaak valt bij jouw kleintje!

Maar naast het schattige ontwerp is de koptelefoon er ook op ontworpen om tegen het soms wat gewelddadige gedrag van de kleintjes te kunnen.

De oorschelpen van de koptelefoon zijn over-ear, waardoor het geluid voor een groot deel weg gefilterd wordt. Het sponsachtige materiaal zorgt ervoor dat de koptelefoon langer gebruikt kan worden en filtert een deel van het buiten geluid weg.

Met een sterk bluetooth signaal is de koptelefoon te verbinden met verschillende mediabronnen zoals laptops en tablets. Hierdoor kan jouw kind gemakkelijk met de computerlessen aan de slag zonder van koptelefoon te hoeven wisselen.
2. Kèshy kinderkoptelefoon

kèshy_kinderkoptelefoon_draadloos

Op nummer 2 krijgen we deze schattige koptelefoon van het merk Kèshy. Deze koptelefoon komt in zowel roze als licht blauw waardoor deze zo goed als altijd past bij jouw kindje.

Het ontwerp bevat schattige kattenoortjes die je makkelijk erop of eraf kunt halen. De kattenoortjes zijn gemaakt van een zacht materiaal waardoor ze niet snel kapot zullen gaan.

Deze on-ear koptelefoon maakt gebruik van een passieve noise cancelling. Dit komt door het zachte materiaal die aangebracht is op de oorschelpen van de koptelefoon. De hoofdband is te verstellen en beschikt over hetzelfde zachte materiaal als dat van de oorschelpen.

Met een bluetooth verbinding kan je kind makkelijk de koptelefoon koppelen aan een tablet of laptop, waardoor het leren een kinderspel wordt. Een lange batterijduur van meer dan 10 uur zorgt ervoor dat je de koptelefoon niet vaak hoeft op te laden en deze altijd klaar is voor meer.
1. Alpine Muffy

alpine_muffy

Tot slot hebben we nog de Alpine Muffy gehoorbeschermer. Deze gehoorbeschermer heeft een SNR-waarde van 25 dB waardoor het overgrote deel van het omgevingsgeluid weg gefilterd wordt.

De koptelefoon komt in 1 van 6 kleuren waardoor er altijd wel een kleur bij jouw kind past. De zachte hoofdband en oorschelpen zorgen voor een comfortabele manier van dragen, waardoor hij voor een langere poos gebruikt kan worden.

Het ontwerp is in Nederland gemaakt en met oog voor kwaliteit en stevigheid. De koptelefoon kan tegen een flink stootje en is daarom uitermate geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Met de Alpine Muffy kan jouw kind zich gegarandeerd goed concentreren en kan deze gaan voor het beste resultaat van de klas!
Conclusie

Kinderen hebben het vandaag de dag met veel dingen te doen. Het laatste wat zij kunnen gebruiken is afleiding terwijl ze in de klas zitten.

Met een van de bovenstaande prikkelarme koptelefoons kun je ervoor zorgen dat jouw kleintje zich prima kan concentreren!Misschien ook interessant:

Categorieën: Audio

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *