GPS horloge voor je kind? Dit zijn de beste GPS trackers voor kids

Last updated by Joni on

GPS horloge voor je kind

Heb jij een zoon of dochter die nogal graag op avontuur gaat? Heb je een zoon of dochter die niet altijd even goed luistert? Of heb je een zoon of dochter die nogal nieuwsgierig is?

Er zijn tal van situaties te bedenken waarbij je mogelijk je kind niet altijd goed in de gaten hebt. In dat geval komt een GPS tracker voor je kind maar al te goed van pas.

Wat is een GPS horloge voor een kind precies? Dit is een horloge met een ingebouwde GPS functie. Dankzij deze functie zie je precies waar je kind is.

Met een GPS tracker kind ben je je kind nooit meer kwijt en hoef je je dus nergens zorgen over te maken.

Een terechte vraag hierbij is wel wat het beste GPS kinderhorloge is? Om het antwoord op deze vraag te kunnen geven, hebben wij het uitgebreide aanbod aan een strenge keuring onderworpen.

Uiteindelijk hebben wij de beste GPS trackers horloge voor een kind gevonden. Over díe varianten vertellen we je in dit artikel meer.

De top 5 GPS kinderhorloges

Klinken de benoemde voorbeelden in deze inleiding bekend in je oren? Dan is het de hoogste tijd om een goed GPS kinderhorloge aan te schaffen.

Je hebt hiermee altijd het gewenste toezicht, waardoor je je een stuk minder zorgen hoeft te maken. Een GPS horloge is voor je kind bovendien erg leuk.

Dat is zeker het geval als je voor één van onderstaande 5 varianten kiest. Deze varianten zijn bij onze test als de beste naar voren gekomen.

1. Beste smartwatch met GPS voor je kind – Xplore X5 Play

GPS horloge kind Xplora X5

Wil je graag met een GPS functie toezicht op je kind houden? Maar, wil je dat je kind ook van de voordelen van een smartwatch geniet?

Dan kies je wat ons betreft het beste voor de Xplore X5 Play. Dit is volgens onze test de beste smartwatch met GPS voor je kind.

Wat bij dit horloge zo goed is, is de veelzijdigheid. Met dit horloge kun je alle kanten op, waarbij de GPS functie een bepalende rol speelt.

Toen wij dit horloge uit mochten proberen, viel de nauwkeurigheid van deze functie ons op. Je ziet precies waar je kind is.

Tevens kun je veilige zones instellen bij dit horloge. Met deze veilige zones bepaal je waar je kind wél en niet mag zijn.

Gaat je kind toch over de gestelde grenzen heen? Dan krijg je hier een melding van en kun je direct ingrijpen.

Om direct in te grijpen, komt de belfunctie maar al te goed van pas. Je kind kan met dit GPS horloge probleemloos bellen, waardoor je altijd in contact met je kind blijft. Wel zo prettig, veilig en aangenaam.

Geef je je kind graag liever iets meer vrijheid? Dan komt dit GPS horloge ook bijzonder goed van pas.

Als je kind leuke avonturen aan het beleven is, is bijvoorbeeld de 2 megapixel camera erg leuk. Met deze camera maakt je kind allerlei foto’s en video’s.

Bijkomend voordeel is dat dit horloge volledig waterdicht is. Zeker als je kind gek op ravotten is, is een belangrijk voordeel.

Ook is het leuk dat je kind spaart voor Xplora munten. Bij 1000 stappen krijgt je kind 1 munt; de verzamelende munten kunnen vervolgens besteed worden in de Xplora Goplay Store.

Op deze manier stimuleer je je kind om in beweging te komen!

Let wel op: om te kunnen bellen, is het noodzakelijk om een simkaart aan te schaffen. Deze simkaart moet 150 MB data per maand hebben en een onbeperkte hoeveelheid belminuten.

👍 Voordelen:

 • Zeer nauwkeurige GPS functie
 • Meting van aantal stappen + stimulatie voor je kind
 • Inclusief belfunctie
 • Instellen van veilige zones (inclusief melding bij overschrijding)
 • Prima kwaliteit
 • Met ingebouwde camera

👎 Nadelen:

 • Je moet hier nog een simkaart voor aanschaffen
 • Je krijgt geen oplader meegeleverd
2. Beste kinder smartwatch met navigatie – Sanbo I30 Smartwatch

Kinder smartwatch Sanbo I30

Geef je de voorkeur aan een kindersmartwatch met navigatie? Dan hebben we slecht nieuws voor je: dergelijke smartwatches bestaan niet.

De enige optie die je hebt, is om te investeren in een dure smartwatch voor volwassenen. Uiteraard niet ideaal, aangezien die varianten veel te prijzig en te groot voor je kind zijn.

In plaats daarvan kun je veel beter kiezen voor deze Sanbo I30 smartwatch.

Met deze smartwatch komt je kind helemaal niks tekort. Je kind geniet van tal van functies, deze smartwatch heeft een lange levensduur en de smartwatch is van een prima kwaliteit.

Zelfs als je kind het heerlijk vindt om te ravotten, doet je kind jarenlang met dit horloge.

Belangrijk voordeel is dat dit horloge over een 4G verbinding beschikt. Daarnaast is het ook mogelijk om dit horloge aan een Android- of Apple smartphone te koppelen.

Heeft je kind al zo’n smartphone? Dan is het wél mogelijk om met dit horloge te navigeren.

Vandaar ook dat dit volgens ons de beste horloge met navigatie voor een kind is, ook al beschikt het horloge zelf niet over een volwaardige navigatiefunctie.

Andere handige voordelen zijn de dubbele camera, de SOS knop, de wifi verbinding, de bluetooth verbinding en de GPS functie.

Deze GPS functie werkt bijzonder nauwkeurig; je ziet tot op 10 á 20 meter nauwkeurig waar je kind precies is. Dankzij dit navigatie horloge hoef je je kind dus nooit meer kwijt te raken.

Tot slot willen we de Sanbo Mobile app nog aanstippen. Door deze app te downloaden, hou je volledig toezicht op je kind.

Je ziet precies wat de locatie van je kind is, je kunt je kind bellen, je kunt je kind videobellen en je kunt zelfs op afstand deze Sanbo smartwatch bedienen.

👍 Voordelen:

 • Zeer nauwkeurige GPS functies
 • Met 4G, wifi en bluetooth
 • Te koppelen aan een smartphone (=navigatie functie)
 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Perfect toezicht dankzij de Sanbo Mobile app
 • Stoer en fraai design

👎 Nadelen:

 • Je moet nog los een (4G) simkaart aanschaffen
3. Beste GPS horloge kind met kaart – DePlay 4G KidsWatch

Smartwatch kinderen DePlay 4G KidsWatch

Geef je de voorkeur aan een GPS horloge met kaart? Dan raden wij je de DePlay 4G KidsWatch aan. Dit is een ideaal horloge met GPS tracker, waarmee je het perfecte toezicht op je kind houdt.

Dit is onder meer te danken aan de app van DePlay. Via deze app zie je precies waar je kind is; dit zie je duidelijk op een kaart.

Aangezien DePlay voor een nauwkeurige GPS meter in dit horloge gekozen heeft, zie je heel nauwkeurig waar je kind zich bevindt. De ervaring leert dat dit met een tolerantie van slechts 20 meter aangegeven wordt.

Dankzij dit horloge hoef je je kind dus nooit meer kwijt te zijn. Daarnaast beschikt dit horloge nog over tal van handige aanvullende extra’s.

Zo is dit horloge waterproof, beschikt het horloge over een camera, over een SOS knop en over een hartslagmeter.

Voor je kind is het erg leuk (en leerzaam) om met dit horloge zowel zijn/haar hartslag als bloeddruk op te meten.

Zoals je mogelijk al verwacht had, beschikt dit horloge ook over wifi. Tevens is het mogelijk om in direct contact met je kind te komen/blijven.

Dít is te danken aan de belfunctie van de DePlay 4G Kids KidsWatch. Al met al is dit het beste GPS horloge met kaart!

👍 Voordelen:

 • Duidelijke kaart in de DePlay app
 • Nauwkeurige GPS functie
 • Mogelijkheid om te (video)bellen met je kind
 • Inclusief bloeddrukmeter, thermometer en hartslagmeter
 • Inclusief Wifi, SOS knop en camera
 • In vier kleuren te verkrijgen

👎 Nadelen:

 • Je moet nog los een (4G) simkaart aanschaffen
4. Beste GPS kinderhorloge met simkaart – Rankos D31

Smartwatch Rankos D31 GPS horloge

Heb je bovenstaande reviews doorgenomen? Een gekend nadeel van de bovenstaande horloges is het gebrek aan een simkaart.

Geef je echter de voorkeur aan een GPS horloge met simkaart? Dan raden wij je deze Rankos 31 aan.

Bij aanschaf van dit horloge krijg je direct een simkaart meegeleverd. Dankzij deze simkaart blijf je in contact met je kind; je kunt bijvoorbeeld je kind bellen.

Met dank aan de nauwkeurige GPS functie hou je je kind ook nog nauwlettend in de gaten.

Verder beschikt dit fraaie GPS horloge over tal van andere functies. Hierbij kun je denken aan een slaapmonitor, een wekker, een SOS knop, een rekenspel, een stappenteller en een scherpe camera.

Dankzij de camera ben je ook in staat om te videobellen met je kind in HD kwaliteit.

Wat ons ook aanspreekt, is de totale prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een investering van 90 euro heb je altijd het perfecte toezicht op je kind.

Wat wens je nog meer? Je kunt bovendien uit meerdere kleuren kiezen.

👍 Voordelen:

 • Met simkaart geleverd
 • Hele nauwkeurige GPS functie
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Mogelijkheid om te (video)bellen met je kind
 • Beschikt over veel handige functies
 • In meerdere kleuren te verkrijgen

👎 Nadelen:

 • Moet regelmatig opgeladen worden
5. Beste waterdicht GPS horloge kind – Xelar 4G smartwatch

Xelar GPS horloge kind

Weet je van je kind dat hij/zij geen uitdaging uit de weg gaat? En loopt je kind daardoor regelmatig in bijvoorbeeld de regen, door plassen heen of neemt hij/zij graag een duik?

Indien je voor de Xelar 4G smartwatch kiest, maakt dit allemaal niks uit. Dit is namelijk het beste waterdicht GPS horloge voor je kind.

Dit horloge beschikt over een IP67 certificering; dit betekent dat het horloge waterdicht is. Het is hiermee voor je kind zelfs mogelijk om met dit horloge te douchen.

In onze ogen is dit één van de betere GPS horloges voor een kind.

Dit komt onder meer door het 4G netwerk, door de nauwkeurige GPS functie, door de belfunctie, door de SOS functie, door de camera, door de stappenteller en door de mobiele app.

Met dank aan deze mobiele app behoud je het perfecte toezicht op je kind.

Wil je van alle functies van dit GPS horloge voor je kind maken? Dan zou je wel een simkaart nodig moeten hebben.

Deze simkaart heb je bijvoorbeeld voor de belfunctie nodig. Gelukkig krijg je deze simkaart gratis meegeleverd!

👍 Voordelen:

 • IP67 certificering = waterdicht
 • Nauwkeurige GPS functie
 • Biedt tal van handige functies
 • Ideaal toezicht op je kind
 • Met gratis simkaart geleverd

👎 Nadelen:

 • Moet regelmatig opgeladen worden
GPS kinderhorloge kopen: waar let je op?

GPS horloge voor kind

Heb je interesse om voor je kind een goed GPS kinderhorloge aan te schaffen? Dan raden wij je één van bovenstaande varianten aan.

Al deze varianten zijn van de gewenste kwaliteit, bieden de gewenste mogelijkheden en beschikken bovenal over een nauwkeurige GPS functie.

Om tot de beste koop te komen, zou je op tal van factoren moeten letten. De belangrijkste facetten van een GPS kinderhorloge bespreken we graag hieronder.

Door juist goed op deze facetten te letten, maak je voor jezelf en je kind de juiste keuze.

Soort GPS functie

Ten eerste moet je heel goed naar het soort GPS functie kijken. Sommige fabrikanten kiezen namelijk voor een LBS systeem.

Dit is een stuk goedkoper, maar is een stuk onnauwkeuriger. Alleen al daarom raden wij je aan om altijd voor een kinderhorloge met volwaardig GPS systeem te kiezen.

Bij de GPS functie kun je naar aanvullende functies kijken:

 • Veilige zones: bij een goed GPS kinderhorloge kun je veilige zones instellen. Komt je kind uit één van deze zones? Dan krijg je hier een melding van op je telefoon. Op die manier hou je het perfecte zicht op je kind.
 • Nauwkeurigheid: bij een goed GPS kinderhorloge geniet je van de gewenste nauwkeurigheid. Uiteraard bestaan hier wel de nodige verschillen in bij de verschillende kinderhorloges. Doe daarom goed onderzoek naar de exacte nauwkeurigheid van de GPS functie.

Contactmogelijkheden

Smartwatch kind bellen

Ten tweede zou je goed naar de contactmogelijkheden moeten kijken.

Is het bijvoorbeeld mogelijk om rechtstreeks contact op te nemen met je kind? Volgens ons is dit één van de belangrijkste factoren waar een goed GPS kinderhorloge aan moet voldoen.

Zo is het zeer wenselijk dat je met je kind kunt bellen. Mocht je voor een GPS horloge kind met camera kiezen, zou je ook nog moeten kunnen videobellen.

Verder is het wenselijk dat je tekstueel contact met je kind kunt houden. Met sommige horloges is het voor je kind mogelijk om inkomende berichten te lezen. Ook erg fijn!

Handige functies voor je kind

Ten derde zou je goed naar de functies van het GPS kinderhorloge moeten kijken. Zo is het wenselijk dat het horloge over een camera beschikt.

Met dank aan deze camera kun je videobellen, maar je kind is hiermee ook in staat om foto’s te maken.

Een ander voorbeeld van een fijne functie is een stappenteller. Door je kind van de stappenteller gebruik te laten maken, stimuleer je hem/haar om in beweging te komen.

Aangezien veel kinderen tegenwoordig alleen maar binnen zitten, is dit wat ons betreft een belangrijke functie.

Wat wij zelf ook belangrijk vinden, is een SOS knop. Op het moment dat je kind de weg kwijt is, kan hij/zij van deze knop gebruik maken.

Jij krijgt nu een melding dat je kind ‘kwijt’ is. Het horloge stuurt de locatie direct mee, waarna je je kind veilig op kunt halen.

Met of zonder simkaart?

Veel GPS kinderhorloges worden standaard zonder simkaart geleverd. Onhandig wat ons betreft, maar niet onoverkomelijk.

Wil je liever wel dat je direct een simkaart meegeleverd krijgt? Bij meerdere GPS kinderhorloges uit bovenstaand lijstje is dat gelukkig het geval.

Wel of niet waterdicht?

Waterproof GPS horloge kind

Een GPS kinderhorloge dat waterdicht is, is mogelijk ideaal voor je kind. Je kunt op dit moment in ieder geval uit meerdere waterdichte varianten kiezen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Kijk tot slot goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding. Wij hebben hierover twee belangrijke tips voor je:

 • Kies voor één van bovenstaande varianten. Deze varianten voldoen namelijk aan de kwaliteitseisen, terwijl dit bij veel andere varianten niet het geval is.
 • Durf te investeren. De veiligheid van je kind is onbetaalbaar. Durf daarom te investeren in het beste GPS horloge voor je kind.Misschien ook interessant:

Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *