Fitness Horloge kopen? Top 5 Fitness Trackers (Dames & Heren)

Last updated by Simon on

header_beste_fitness_tracker

Vind je het heerlijk om je in de sportschool uit te leven? Of train je graag buiten, bijvoorbeeld in de vorm van een bootcamp?

Zolang je maar in beweging bent/komt, is het aan te raden om een fitness horloge te dragen. Een goede fitness tracker registreert de bewegingen die je maakt, maar ook je hartslag.

In de afgelopen jaren zijn allerlei fitness trackers op de markt gebracht. Zowel dames als heren kunnen tegenwoordig uit veel varianten kiezen.

Maar, wat zijn dan de beste fitness trackers van dit moment? En welke fitness trackers zijn voor welke sport(en) het meest geschikt? Wij zijn op onderzoek uitgegaan en delen onze bevindingen graag met je in dit artikel!

Dit zijn de 5 beste fitness trackers

Heb je interesse om een fitness tracker te dragen? Voordat je van alle mogelijkheden kunt genieten, moet je een goede vergelijking maken. Om dit zo makkelijk mogelijk voor je te maken, hebben wij alvast een top 5 geselecteerd.

Alle fitness horloges die wij hieronder bespreken, zijn volgens ons de koop méér dan waard.

1. Beste fitness tracker voor heren – Fitbit Charge 5

fitbit-charge-5

Ben je als man zijnde op zoek naar een nieuwe fitness tracker? Dan wil je ongetwijfeld een fitnesshorloge met een fraai en stoer design. Alleen al op basis van het design is de Fitbit Charge 5 een interessante fitness tracker voor heren.

Als we óók nog naar de voordelen kijken, weten we één ding zeker: dit is de beste fitness tracker voor heren.

Een belangrijk voordeel is dat je deze fitness tracker makkelijk aan je smartphone koppelt. Nadat je dit gedaan hebt, kun je de Fitbit app op je smartphone gebruiken. Met deze app communiceer je met dit horloge, waarmee je bijvoorbeeld alle sportprestaties naar je pc over kunt zetten.

Met dit horloge geniet je van ongekend veel mogelijkheden. Zo kun je gericht trainen, maar kun je ook gericht rust nemen.

Dit horloge meet namelijk de sportieve inspanningen op, maar meet ook de momenten van rust op. Zo krijg je bijvoorbeeld elke ochtend een score in de Fitbit app; dit is een schare gebaseerd op je activiteit, slaap en hartslagvariabiliteit.

Op basis hiervan geeft dit fitnesshorloge je ook een persoonlijk doel voor de betreffende dag.

Verder beschikt dit fitnesshorloge over een unieke EDA-sensor. Deze sensor meet de hoeveelheid stress op, waarmee je dus je mentale welzijn kunt verbeteren.

Ook de GPS functie, Fitbit pay en de lange accuduur zijn belangrijke voordelen. Als klap op de vuurpijl is het beeldscherm ook nog eens prachtig. Heldere kleuren, een stoer design en makkelijk te bedienen!

👍 Voordelen:

 • Perfect design voor een man
 • Meet sportieve prestaties nauwkeurig op
 • Meet de rust nauwkeurig op
 • Perfect te koppelen aan de Fitbit app
 • Inclusief Fitbit Pay, GPS functie en EDA-sensor
 • Lange batterijduur

👎 Nadelen:

 • Bluetooth ontvangst is niet altijd stabiel
2. Beste fitness tracker voor dames – Huawei Band 6

huawei_band_6_beste_fitness_horloge

Vind je de bovenstaande fitness tracker niks voor jezelf? Dat is goed voor te stellen als je een vrouw bent. Het design van de Fitbit Charge 5 is nogal mannelijk, maar dit geldt gelukkig niet voor de Huawei Band 6. Nee, dit is volgens ons het beste fitness horloge voor dames.

Wat je met dit horloge kunt? Je kunt dit horloge perfect dragen tijdens je trainingen. Bootcampen, fitnessen in de sportschool of crossfit; het zijn stuk voor stuk trainingen waarbij je dit horloge kunt gebruiken.

Ook als je graag met krachttraining aan de slag gaat, meet dit fit horloge de belangrijke waarden op.

Daarbij valt uiteraard het design direct op. De kleur ziet er vrouwelijk uit, terwijl het design ook een vrouwelijk randje heeft. Al met al is dit een fitness tracker waarmee je elke outfit af weet te kleden.

Train je weleens iets té zwaar? Dan komt de continu SP02-meting van dit horloge goed van pas. De hoeveelheid zuurstof in je bloed wordt continu opgemeten, waarmee de verzadiging in de gaten gehouden wordt.

Mocht de verzadiging onder een kritiek punt komen, gaat het bandje van de tracker trillen. Dat is voor jou het moment om even iets rustiger aan te doen.

Leuk detail: bij dit fitness horloge kun je uit maar liefst 96 workout modi kiezen. Tijdens het uitvoeren van de workout worden onder meer het aantal calorieën en de hartslag opgemeten. Alle trainingsprestaties kun je na afloop nauwkeurig inzien en analyseren.

👍 Voordelen:

 • Perfect design voor een vrouw
 • Voordelig geprijsd
 • Biedt 96 workout modi aan
 • Inclusief meting van de zuurstof in het bloed
 • Batterijduur van 2 weken
 • Duidelijk en fraai display

👎 Nadelen:

 • Minder uitgebreid dan een Fitbit fitness tracker
3. Beste fitness tracker met GPS – Fitbit Charge 4

fitbit_charge_4_beste_fitness_trackers

Vind je het heerlijk om een stuk te wandelen, hard te lopen of te fietsen? Om tijdens dergelijke work-outs alle trainingsgegevens op te meten, zou een fitness horloge over GPS moeten beschikken.

Indien je voorkeur naar zo’n horloge met GPS uitgaat, kom je bij de Fitbit Charge 4 uit. Dit is volgens ons de beste fitness tracker met GPS.

Met dank aan de ingebouwde GPS geniet je van veel gemak. Zo kun je de afgelegde afstand op het display inzien, maar ook de gemiddelde snelheid. Je hebt hier dus géén smartphone voor nodig; je leest het direct vanaf het horloge af.

Tevens kun je via een speciale app op de kaart zien welke ronde je gelopen of gefietst hebt. Op deze kaart worden vervolgens de verschillende hartslagzones weergegeven.

Zoals je mogelijk al verwacht had, kun je deze fitness tracker aan je smartphone koppelen. Vervolgens kun je op dit horloge binnenkomende oproepen bekijken. Beantwoorden is helaas alleen bij een Android smartphone mogelijk; met een iPhone heb je deze mogelijkheid helaas niet.

Wat ook ideaal is, is dat je via dit fitness horloge Spotify kunt bedienen. Je luistert hierdoor op een handige manier tijdens het sporten naar je favoriete muziek. Kies je voor het inschakelen van Spotify en de GPS functie? Dan gaat de batterij wel relatief snel leeg.

Mocht je dit fitness horloge op een minder intensieve manier gebruiken, gaat de batterij tot wel 7 dagen mee.

Is dit een fitness tracker waarmee je alleen bewegingen monitort? Nee, zeker niet. Deze fitness tracker is ook in staat om je slaap te meten. Per nacht krijg je een bepaalde score toegewezen; uiteraard is het wenselijk dat deze score zo hoog mogelijk is.

👍 Voordelen:

 • Met een geweldig werkende GPS functie
 • Spotify Connect & Control
 • Meet ook je slaap
 • Tijdens meer dan 20 verschillende sporten te dragen
 • Nauwkeurige meting van hartslag

👎 Nadelen:

 • Beeldscherm is niet altijd even goed leesbaar
4. Beste waterdichte fitness tracker – Fitbit Inspire 2

fitbit_inspire_2

Wil jij je nieuwe fitnesshorloge vooral tijdens het zwemmen dragen? Dan raden wij je de Fitbit Inspire 2 aan. Dit is een fitness tracker die perfect tegen water kan; tot op een diepte van 50 meter is dit horloge volledig waterdicht.

Mocht je dit horloge in het water dragen, kun je veilig 120 minuten in het water doorbrengen. Ideaal!

Verder valt bij dit horloge ook de begeleiding op. Dankzij handige apps en tips krijg je de juiste begeleiding op het gebied van gezondheid en fitness. Het horloge meet hierbij ook nauwkeurig je hartslag op; je krijgt hier vervolgens een uitgebreid rapport over voorgeschoteld.

Uiteraard is het ook mogelijk om dit fitnesshorloge aan je smartphone te koppelen. Nadat je dit gedan hebt, kun je van allerlei handige apps gebruikmaken. Ook zie je op deze fitness tracker alle binnenkomende oproepen en berichten binnen komen.

Wat ons ook aanspreekt, is het prijskaartje. Voor deze Fitbit fitness tracker betaal je een bedrag van slechts 88 euro. Gezien de vele mogelijkheden én waterdichtheid vinden wij dit een meer dan interessant prijskaartje.

👍 Voordelen:

 • Waterdicht tot een diepte van 50 meter
 • Waterdicht voor een duur van 120 minuten
 • Nauwkeurige hartslagmeting
 • Nauwkeurige slaapmeting
 • Voordelig geprijsd
 • Perfect te koppelen aan je smartphone

👎 Nadelen:

 • Geen zelfstandige GPS functie
5. Beste voordelige fitness tracker – Xiaomi Mi Band 6

xiaomi_mi_band_6

Heb je interesse in de aanschaf van een fitness tracker? Zie je het alleen niet zitten om hier relatief veel geld aan uit te geven? Dan doe je er verstandig aan om voor de Xiaomi Mi Band 6 aan te schaffen. Wat ons betreft is dit namelijk de beste voordelige fitness tracker.

Voor deze fitness tracker betaal je slechts 38 euro. Voor nog geen 4 tientjes kun je dus al een prima fitness horloge aanschaffen. Een prima fitness horloge waarmee je bovendien van tal van functies geniet.

Zo is deze fitness tracker in staat om je slaap nauwkeurig op te meten. Ook meet dit horloge nauwkeurig de zuurstofsaturatie op en biedt het tal van gezondheidsfuncties. Een typerend voorbeeld daarvan is de stressmonitor.

Ook biedt deze fitness tracker meer dan 30 verschillende workouts aan. Met dank aan deze workouts kom je in beweging. Op een leuke en duurzame manier welteverstaan. Tijdens het trainen hou je de hoeveelheid verbrande calorieën en je hartslag nauwkeurig in de gaten.

Wat wij ook subliem vinden, is de batterijduur van dit fitness horloge. Bij intensief gebruik gaat de batterij van dit horloge maar liefst 5 dagen mee. Indien je voor de normale modus kiest, gaat de batterij 14 dagen mee. En kies je voor de energiebesparende modus? Dan gaat de batterij maar liefst 19 dagen mee.

👍 Voordelen:

 • Lange batterijduur
 • Voordelig geprijsd
 • Meer dan 30 workouts modus
 • Beschikt over veel gezondheidsfuncties
 • Prima te koppelen aan je smartphone
 • Groot en duidelijk afleesbaar beeldscherm

👎 Nadelen:

 • Ietwat ‘plastieken’ uitstraling
Horloge voor fitness kopen: Waar let je op?

Wil je een horloge voor je fitnesstrainingen aanschaffen? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kun je uit veel verschillende horloges kiezen.

Om je binnen dit uitgebreide aanbod een extra handje op weg te helpen, hebben wij deze koopgids geschreven.

In deze koopgids bespreken wij alle belangrijke aandachtspunten van een fitness tracker. Door juist op deze criteria goed te letten, kies je snel het beste fitness horloge aan.

Grote kans dat je de komende jaren met veel plezier met dát horloge gaat sporten.

Welke sport wil je uitvoeren?

Uiteraard is de term ‘fitness’ een nogal breed begrip. Als je op zoek naar het beste fitness horloge wilt gaan, moet je daarom goed nadenken over de uit te voeren sport(en).

Wil je het horloge tijdens crossfit dragen? Wil je het horloge tijdens watersporten dragen? Wil je het horloge tijdens krachttraining dragen? Of wil je het horloge tijdens Zumba of yoga dragen?

Dit zijn slechts enkele van de vele fitnessactiviteiten waarbij je een fitness horloge kunt dragen.

Niet alle fitness horloges zijn echter voor alle sporten geschikt. Je doet er daarom verstandig aan om op voorhand goed over je sport(en) na te denken. Op basis daarvan kun je op zoek gaar de beste fitness tracker.

Ben je een man of een vrouw?

fitnesshorloge_man_of_vrouw

Iets waar je ook goed naar moet kijken, is naar je geslacht. Veel fitness trackers zijn zogeheten unisex modellen, maar er bestaan ook speciale varianten voor een man of een vrouw.

Wil je als vrouw zijnde bijvoorbeeld een rosé gouden variant? Dan moet je op zoek gaan naar een speciale variant voor vrouwen.

Design en afmetingen

Sowieso raden wij je aan om goed naar het design te kijken. Hoe is het beeldscherm vormgegeven? Wat zijn de afmetingen van het beeldscherm?

Hoe ziet het horlogebandje eruit? En in welke kleur zijn het bandje en het scherm uitgevoerd? Dit zijn ook stuk voor stuk belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Tip: let goed op de leesbaarheid van het horloge. Een horloge dat een relatief groot beeldscherm heeft, is een stuk beter af te lezen.

Dit gaat echter wel gepaard met een groter ‘horlogekast’. Probeer op dit gebied de juiste balans voor jezelf te vinden.

Functies

Uiteraard moet je ook goed naar de verschillende functies kijken. Enkele handige functies zetten we voor je op een rijtje:

 • Nauwkeurige hartslagmeting: het is zeer wenselijk dat de fitness tracker nauwkeurig je hartslag op kan meten. Als daar sprake van is, kun je op een veilige en duurzame manier trainen.
 • Nauwkeurige GPS: ook is het zeer wenselijk dat het horloge over ingebouwde GPS beschikt. Met name tijdens buitensporten, zoals hardlopen, is dit erg handig.
 • Slaapmeting: veel fitness trackers zijn ook in staat om de slaap te meten. Erg wenselijk wat ons betreft; slaap is net zo belangrijk als in beweging komen.
 • Stressmonitor: als een fitness horloge over een stressmonitor beschikt, is dat al helemaal super. Deze functie houdt voortdurend de hoeveelheid stress in de gaten. Erg wenselijk.
 • Waterdicht: wil je het fitness horloge tijdens watersporten kunnen dragen? Kies dan voor een waterdicht fitnesshorloge.
 • Smartphone koppeling: is het mogelijk om het horloge aan je smartphone te koppelen? En van welke functies kun je vervolgens gebruik maken?  

Prijs-kwaliteitsverhouding

Heb je interesse om een nieuwe fitness tracker aan te schaffen? Dan zou je op voorhand over je budget na moeten denken. Hoeveel geld wil je uitgeven? En hoeveel geld kun je uitgeven?

Probeer dit budget zo ruim mogelijk op te stellen, aangezien je in kwaliteit zou moeten investeren. Kies daarom ook altijd voor een fitness tracker van een A-merk. Daarmee geniet je van de gewenste kwaliteit; zowel nu als in de komende jaren.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *