De beste surf horloges uit de test

Last updated by Kaz on

surf horloges

De golven in de gaten houden, peddelen naar de juiste plek en op het juiste moment op je surfboard staan. Als je dit principe eenmaal onder de knie hebt, is surfen onwijs leuk.

Het geeft een gevoel van vrijheid, het biedt veel plezier én het is leuk om jezelf continu te verbeteren.

Wil je het surfen nog leuker en interessanter maken? Dan is het aan te raden om een surf horloge tijdens het surfen te dragen.

Zo’n horloge houdt onder meer je hartslag en het aantal stappen bij, maar ook informatie over de getijden. Je weet hierdoor precies wanneer je de beste golven kunt verwachten.

Al met al geniet je met een surf watch van unieke voordelen. De beste surfhorloges bespreken we graag hieronder.

De 3 beste surf horloges

Heb je interesse om een surfhorloge aan te schaffen? Wij raden je graag aan om voor één van onderstaande drie varianten te kiezen. Deze horloges zijn speciaal voor surfers ontwikkeld óf zijn volledig voor surfers geoptimaliseerd.

1. Garmin Instinct Solar Surf Blauw

De Garmin Instinct Solar Surf is met afstand het beste surfhorloge. Dit horloge is door Garmin speciaal voor surfers ontwikkeld en is daarom uiteraard volledig waterdicht.

Verder beschikt dit horloge over functies speciaal voor surfers. Je kunt hierbij denken aan informatie over de getijden; je weet daarmee de beste golven te pakken.

Verder houdt dit horloge je prestaties op het water bij. Alle surfsessies worden bijgehouden en kun je vervolgens vanaf je smartphone aflezen.

Ook is het ideaal dat dit horloge zich middels zonne-energie zelf oplaadt. De ervaring leert dat je ‘m hierdoor één keer in de 24 dagen op moet laden.
2. Garmin Swim 2

Een ander prima horloge voor surfers is de Garmin Swim 2. Zoals de naam al aangeeft, is dit horloge voor zwemmers ontwikkeld. Maar, het horloge is hierdoor uiteraard ook geschikt voor surfers.

Zo is dit horloge volledig waterdicht, geniet je van een nauwkeurige GPS tracker en hou je allerlei waarden tijdens het surfen bij.

Op het fraaie beeldscherm van dit sporthorloge zie je precies wat je hartslag is. Ook zie je de hoeveelheid stappen die je op een dag loopt. Belangrijk voordeel is dat de hartslagmeting zelfs ónder water goed werkt.
3. Garmin Instinct 2 Solar Surf Edition Bells Beach

We blijven nog even bij het merk Garmin. Ook de Instinct 2 Solar is namelijk een geweldig surfhorloge. Je kunt dit horloge zien als de opvolger van de eerder besproken Instinct Solar.

Ten opzichte van dat horloge beschikt dít horloge over nog meer functies en mogelijkheden.

Tijdens het surfen hou je bijvoorbeeld perfect je prestaties bij. Na het surfen krijg je inzicht in de benodigde hersteltijd en kun je je surftraining analyseren.

Ook is het prettig dat dit horloge 100% waterdicht is, over een GPS ontvanger beschikt en ook gedurende de dag je gezondheid goed in de gaten houdt. Al met al een geweldig surfhorloge, maar wel een vrij prijzige.
Surf horloge kopen: waar moet je op letten?

Ben je een fanatieke surfer? En heb je interesse om een surf horloge aan te schaffen? Wij adviseren je om hier even goed je tijd voor uit te trekken. Het is geen alledaagse aankoop en het gaat toch wel om behoorlijke bedragen.

Graag helpen wij je een extra handje met je zoektocht naar het beste surf horloge. Dit doen we met deze koopgids, waarin we de belangrijkste aandachtspunten bespreken.

Let goed op onderstaande punten en vind aan de hand daarvan snel het perfecte surf horloge.

Waterdichtheid

Een surf horloge moet uiteraard 100% waterdicht zijn. Ga goed na in hoeverre een surfhorloge dit is én tot op welke diepte het horloge waterdicht is. De ervaring leert dat met name op het gebied van de diepte verschillen bestaan tussen de horloges.

Tip: kijk ook eens naar een zwemhorloge. Zo’n horloge is altijd waterdicht, waardoor je ‘m prima tijdens het surfen kunt dragen. Een andere optie is een waterdichte smartwatch.

Hartslagmeting

Wij wijzen je ook graag op de hartslagmeting van het horloge. In hoeverre is deze hartslagmeting nauwkeurig? En is het mogelijk om deze meting direct naar je smartphone over te zetten?

Ook zou je goed moeten kijken naar de hartslagmeting onder water. Er zijn meerdere surfhorloges die je hartslag óók onder water nauwkeurig opmeten. Dat is uiteraard al helemaal ideaal als je aan het surfen bent.

Surfsessies

In een ideale wereld is een surf watch in staat om je surfsessies bij te houden. Als je voor één van bovenstaande horloges kiest, is dat in ieder geval mogelijk.

Zo houdt het horloge bij wat je hartslag is, hoeveel calorieën je verbrandt en aanverwante waarden. Ook is het met sommige horloges mogelijk om inzicht in de getijden te krijgen. Met dank aan die informatie kun je de perfecte golven opzoeken.

Overige metingen

Je kunt een surfhorloge eigenlijk vergelijken met een fitnesshorloge. Beide soorten horloges voeren namelijk allerlei metingen uit, welke niet allemaal te maken hebben met de beweging.

Sommige surfhorloges houden bijvoorbeeld je stress en slaap in de gaten. Je krijgt vervolgens informatie over hoe je bijvoorbeeld je slaappatroon kunt verbeteren.

Er bestaan ook surfhorloges die direct na het surfen aangeven hoeveel tijd je nodig hebt om te herstellen. Ook dat is ideaal.

Ga al met al goed na welke metingen het horloge allemaal biedt. En bepaal voor jezelf ook aan welke eisen het horloge op dit gebied moet voldoen.

Design & afmetingen

Tot slot wijzen wij je graag op de afmetingen van het horloge. Het horloge moet tijdens het surfen niet in de weg zitten, maar moet uiteraard wel de gewenste informatie bieden.

Je zou daarom goed naar de diameter van het horloge moeten kijken, evenals naar de afmetingen van het scherm. In het verlengde daarvan kun je ook goed kijken naar het design van het horloge.

Spreekt het design van het horloge je volledig aan? Dan kun je de slimme surf watch uiteraard de gehele dag door dragen. Want ja, een goed surfhorloge is de gehele dag door te dragen!


Meer horloges:


Categorieën: Wearables