Smartwatch met saturatiemeter: Top 3 smartwatches met zuurstofmeter

Last updated by Joni on

De beste smartwatches met een zuurstofmeter

Een smartwatch met saturatiemeter biedt tal van mogelijkheden. Je geniet van alle functies van een smartwatch, terwijl je ook perfect inzicht in het zuurstofgehalte van je bloed krijgt.

Met een goede smartwatch met zuurstofmeting leef je gezond, plezierig en zonder zorgen.

Heb je je pijlen daarom op een slim horloge met saturatiemeter gericht? Wij raden je in dat geval graag aan om voor één van onderstaande drie varianten te kiezen.

Uit onze test is gebleken dat dit de beste smartwatches met saturatiemeter zijn.

Onze top 3 smartwatches met saturatiemeter

Het belang van een goede saturatiemeter mag niet onderschat worden.

Een goede saturatiemeter vind je echter alléén in de betere smartwatches. Kies daarom altijd voor één van onderstaande varianten.

1. Beste smartwatch met saturatiemeter – Samsung Galaxy Watch4 Classic

Samsung Galaxy Watch4 Classic

De Samsung Galaxy Watch4 Classic is volgens ons de beste koop van dit moment.

Uiteraard is dit te danken aan de nauwkeurige saturatiemeting. Feit is echter dat dit horloge voor nóg véél meer nauwkeurige metingen zorgt.

Zo is dit horloge ook in staat om je hartslag nauwkeurig op te meten. Dat is ook de reden waarom dit volgens ons een prima ECG smartwatch is.

Koop je een losse bloeddrukmeter, krijg je met deze smartwatch ook nog inzicht in je bloeddruk. Al deze gegevens zijn vervolgens inzichtelijk via de Samsung Health Monitor app.

Met de Samsung Galaxy Watch4 Classic kun je alle kanten op. Dit horloge met zuurstofmeting is een verlengstuk van je smartphone, maar doet ook prima zijn werk tijdens het sporten.

Dit horloge is voor tal van sporten geschikt en beschikt standaard over veel apps. Alle gewenste aanvullende apps download je via de Google Play Store.

👍 Voordelen:

 • Nauwkeurige zuurstofmeting
 • Meting van bloeddruk en hartslag
 • Geschikt voor tijdens het sporten
 • Ideaal verlengstuk van je smartphone
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Handige draaiende bezel

👎 Nadelen:

 • Alleen voor Android smartphones geschikt
 • Standaard zonder oplader geleverd
2. Beste Apple smartwatch met saturatiemeter – Apple Watch Series 7 41mm

Apple Watch Series 7 Smartwatch met saturatiemeter

Maak je met veel plezier gebruik van je iPhone? En wil je graag de functionaliteiten van je iPhone uitbreiden met een goede smartwatch?

Dan kom je al snel bij deze Apple Watch Series 7 41mm uit. Dit is de beste Apple smartwatch van dit moment en daarmee ook de beste Apple smartwatch met saturatiemeter.

De ervaring leert dat de saturatiemeter zijn werk erg nauwkeurig doet. Je ziet precies wat het zuurstofgehalte in je bloed is, terwijl je ook van andere gezondheidszaken goed op de hoogte blijft.

Dit horloge zorgt bijvoorbeeld ook voor een nauwkeurige hartslagmeting.

Een ander uniek aspect van dit horloge is de VO2 max meting. Dit wordt wel eens als een zuurstofmeting gezien, maar dat is niet het geval.

Met deze meting krijg je inzicht in de maximale zuurstofopname van je bloed. Des te hoger deze maximale zuurstofopname is, des te beter je conditie is.

Met deze VO2 max meting krijg je dus perfect inzicht in je conditie.

Verder voldoet deze Apple smartwatch aan alle wensen. Dit horloge ziet er prachtig uit, beschikt over een groot en goed afleesbaar scherm, beschikt over een digitaal toetsenbord en is geheel naar eigen wens in te stellen.

Voor het installeren van alle apps kun je terecht in de Apple App Store. Leuk detail: met de Apple Watch Series 7 is het ook mogelijk om contactloos te betalen!

 👍 Voordelen:

 • Nauwkeurige zuurstofmeting
 • Nauwkeurige VO2 max meting
 • Prachtig design met een groot beeldscherm
 • Digitaal toetsenbord voor beantwoorden van berichten
 • Geheel naar wens in te stellen/uit te breiden
 • Zeer snel opgeladen

👎 Nadelen:

 • Alleen voor Apple smartphones geschikt
 • Geen oplader meegeleverd
3. Beste goedkope smartwatch met saturatiemeter – Fitbit Sense

Fitbit Sense Smartwatch Saturatiemeter

Wil je je zuurstofgehalte nauwkeurig opmeten, maar hier niet de hoofdprijs voor betalen? Dan kom je al snel bij de Fitbit Sense uit. Dit is volgens ons de beste goedkope smartwatch met saturatiemeter.

Dat dit horloge oprecht voordelig te noemen is, blijkt uit het prijskaartje bij onze partner Coolblue.

Voor dit horloge betaal je namelijk slechts 244,95 euro; een zeer schappelijke prijs met het oog op de vele functies. De nauwkeurige saturatiemeter is namelijk slechts één van de vele voordelen van dit horloge.

Met dit horloge werk je naar een gezonde levensstijl toe. Het horloge meet namelijk allerlei waarden op, zoals het zuurstofgehalte, je hartslag en je stressniveau.

Aan de hand van al deze metingen verbeter je op een simpele manier je levensstijl. Dát komt je gezondheid alleen maar ten goede.

Hierbij is het ook ideaal dat deze smartwatch als verlengstuk van je smartphone functioneert. Zo krijg je op deze smartwatch alle inkomende oproepen binnen.

Ook is het mogelijk om contactloos te betalen, met alle dank aan Fitbit Pay.

Persoonlijk vinden wij het design ook een belangrijk voordeel. De twee hierboven besproken varianten zijn nogal groot, maar dit horloge is een stukje kleiner.

Door de vorm van het beeldscherm oogt dit horloge bovendien een stuk compacter.

👍 Voordelen:

 • Voordelig geprijsd
 • Toewerken naar een gezonde levensstijl
 • Nauwkeurige hartslag- en zuurstofmeting
 • Meet ook je slaap en stressniveau op
 • Prachtig design
 • Inclusief contactloos betalen
 • Toont alle inkomende berichten

👎 Nadelen:

 • Niet voor alle Huawei smartphones geschikt
 • Niet zo uitgebreid als andere smartwatches
Wat is voor jou de beste smartwatch met zuurstofmeter?

Heb je oren naar de aanschaf van een goede smartwatch met zuurstofmeter? Dan raden wij je aan om op voorhand je wensen goed op een rijtje te zetten.

Wat wil je precies met de smartwatch gaan doen? Hoeveel geld wil je uitgeven? En over welke functies moet de smartwatch beschikken?

Bovenstaande vragen zijn enkele vragen waar je goed op moet letten. Maar, waar moet je verder nog op letten? En hoe voltooi je snel je zoektocht naar de beste smartwatch met saturatiemeter?

Wij geven je in deze koopgids enkele handige tips.

Denk goed na over het gebruik

Ten eerste zou je goed na moeten denken over het gebruik van het horloge.

Wat is voor jou de reden dat je een smartwatch aan wilt schaffen? Op welke momenten wil je de smartwatch dragen? En op welke momenten wil je inzicht krijgen in het zuurstofgehalte in/van je bloed?

Kijk goed naar aanvullende functies

Smartwatch saturatiemeter

Bij een smartwatch met saturatiemeter draait het uiteraard niet alleen om deze meting. Ga goed na waar je de smartwatch precies voor kunt/wilt gebruiken.

Richt hierbij ook je pijlen op andere soorten metingen. De betere smartwatches meten bijvoorbeeld ook je hartslag, bloeddruk en stresslevel.

Kijk goed naar je smartphone

Niet elke smartwatch is met elke smartphone compatibel. Check daarom goed wat voor smartphone je hebt en welke smartwatches voor díe smartphone geschikt zijn.

Heb je gekozen voor een iPhone? Dan is de keuze vrij simpel: dan kom je al snel bij een Apple variant uit. Bij een Samsung smartphone werkt dit hetzelfde.

Maar, er zijn ook enkele smartwatches die met zowel Apple- als Samsung smartphones compatibel zijn.

Kijk goed naar het soort zuurstofmeting

Bij een smartwatch met saturatiemeter moet je goed naar het soort zuurstofmeting kijken.

Als het een SpO2 meting betreft, meet het horloge echt het zuurstofgehalte in je bloed. Deze meting geeft veel informatie over je gezondheid.

Sommige fabrikanten kiezen ook nog voor een aanvullende VO2 max meting. Met deze meting weet je hoeveel zuurstof je lichaam maximaal per minuut op kan nemen.

Deze meting geeft daarmee veel informatie over je conditie.

Kijk goed naar het design

Smartwatch design

Bij een smartwatch zou je ook goed naar het design moeten kijken.

Spreekt de vormgeving van het horloge je aan? Spreken de afmetingen van het horloge je aan? En spreken de kleuren van het horloge je aan?

Kijk goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding

Wij adviseren je maar al te graag om altijd voor een smartwatch van een A-merk te kiezen. Deze merken leveren kwaliteit én zorgen voor een nauwkeurige saturatiemeter.

Voor de horloges van deze merken moet je wel meer geld betalen. Bepaal voor jezelf een maximum budget, maar probeer niet onnodig te besparen.

Met een goede smartwatch met saturatiemeter geniet je namelijk van onbetaalbare voordelen.


Meer wearables:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *