TomTom sporthorloge kopen? Aanbod, Info & Alternatieven

Last updated by Kaz on

tomtom sporthorloge kopen

Maak je al geruime tijd gebruik van een TomTom sporthorloge? En vind je het de hoogste tijd om jouw exemplaar te vervangen door een nieuw exemplaar van TomTom?

Dan hebben we slecht nieuws voor je: TomTom verkoopt op dit moment geen sporthorloges meer.

Over de TomTom sporthorloges

Het merk TomTom ken je ongetwijfeld van de navigatiesystemen. Met deze systemen was TomTom een absolute trendsetter.

In de jaren daarna is dit merk ook andere producten gaan ontwikkelen, waaronder de sporthorloges. Daar is spijtig genoeg een einde aangekomen.

Enige tijd geleden besloot dit merk om geen sporthorloges meer te produceren. Wat de reden daar precies voor is, durven wij niet te stellen. Mogelijk heeft dit te maken met de slechte resultaten van TomTom.

Op het gebied van navigatiesystemen was TomTom dus een trendsetter, maar men wist uiteindelijk toch nog ‘de boot te missen’. Het merk moest het hierdoor afleggen tegen andere merken, maar ook tegen de opkomst van de smartphones.

Kun je nog TomTom sporthorloges kopen?

Het is niet meer mogelijk om nieuwe TomTom sporthorloges te kopen. Althans; dat is niet meer het geval bij de grotere webshops. Als je bijvoorbeeld de webshop van Bol.com en Coolblue blijkt, zie je staan dat de horloges niet meer leverbaar zijn.

Het is wél nog mogelijk om tweedehands TomTom sporthorloges te kopen. Zo af en toe worden de modellen van dit merk tweedehands aangeboden, bijvoorbeeld op Marktplaats.

Of je er verstandig aan doet om zo’n tweedehands horloge te kopen? Nee, dat is wat ons betreft niet het geval. Je doet er verstandiger aan om voor een gloednieuw sporthorloge te kiezen.

Een nadeel van de TomTom sporthorloges is de leeftijd. Deze horloges werden enige jaren geleden uitgeven, waarbij de horloges over de destijds nieuwste technologieën beschikten.

De tijd heeft echter niet stilgestaan, waardoor die technologieën nu achterhaald zijn. Dat is de hoofdreden om nú beter voor een gloednieuw sporthorloge te kiezen.

Wat zijn geschikte alternatieven voor de TomTom sporthorloges?

Qua samenstelling waren de TomTom sporthorloges absoluut interessant. De horloges zaten niet alleen lekker, maar waren ook nog behoorlijk uitgebreid. Zo beschikten deze horloges over een GPS functie, waardoor je met het horloge ook kon navigeren.

Spreekt dat je aan? Dan is het goed om te weten dat er tegenwoordig goede alternatieven bestaan.

Wij raden je aan om eens naar de sporthorloges van onderstaande merken te kijken:

  • Fitbit. Fitbit is absoluut één van de beste merken in de wereld van sporthorloges. Dit merk levert niet alleen meerdere horloges, maar zorgt ook voor handige extra’s bij de horloges. Zo kun je met elke Fitbit toewerken naar een gezondere leefstijl. Je kunt een Fitbit sporthorloge dan ook zien als méér dan alleen een sporthorloge.
  • Apple. Als je bereid bent om relatief veel geld uit te geven, is een Apple Watch ook interessant voor je. Zeker als je een iPhone hebt, is dit een geweldig sporthorloge. Ook hierbij geldt overigens dat een Apple Watch méér is dan alleen een sporthorloge.
  • Garmin. Wil je specifiek voor een sporthorloge gaan? Dan kom je al snel bij de sporthorloges van Garmin uit. Dit merk biedt meerdere sporthorloges aan, waarbij sommige horloges voor specifieke sporten geschikt zijn. Zo biedt Garmin ook meerdere sporthorloges aan die waterdicht tot een behoorlijke diepte zijn.
  • Samsung. Dat wat voor Apple geldt, geldt ook voor Samsung. Als je een smartphone van dit merk hebt, is een Samsung sporthorloge een ideale optie. Je kunt de smartphone en het horloge aan elkaar koppelen, waarna je bijvoorbeeld je sportieve prestaties met je smartphone kunt analyseren.
  • Polar. Polar is één van de merken die met Garmin concurreert. Net zoals Garmin biedt Polar sporthorloges aan die voor de fanatieke sporters geschikt zijn.

Kies je voor een nieuw sporthorloge van één van deze merken? Dan koop je een prima vervanger van je huidige TomTom sporthorloge.


Meer sporthorloges:


Categorieën: Wearables