Kleine smartwatch voor dames met smalle pols: De Top 4!

Last updated by Simon on

Kleine_Smartwatch_header

Smartwatches zijn een geweldige mogelijkheid om ons leven een beetje makkelijker en gezonder te maken – als je er eentje hebt, kun je niet meer zonder.

Hoewel er talloze soorten smartwatches beschikbaar zijn, kan het toch best lastig zijn om de juiste te vinden. Voor de dames onder ons met smalle polsen kan het er namelijk al snel een beetje lomp uitzien.

Ook kan het zijn dat je smartwatch te los zit, waardoor deze niet comfortabel is om te dragen en de sensor in het apparaatje niet goed je hartslag kan meten.

Het beste is dus om een smartwatch te vinden die precies om jouw pols past.

Heb je smalle polsen? Dan is dit artikel zeker iets voor jou.

Beste smartwatches voor dames met dunne pols

Om je te helpen de beste smartwatch te vinden, hebben we een lijst gemaakt van smartwatches die geschikt zijn voor de kleine pols.

1. Apple Watch Series 3 – Beste Smartwatch voor kleine pols

apple_watch_series_3

Apple levert altijd betrouwbare producten, waaronder de Apple Watch Series 3. Met een scherm dat een diameter heeft van 38 millimeter, hoef je niet bang te zijn dat je horloge te groot is voor je pols.

Hoewel producten van Apple aan de prijzige kant zijn, krijg je er bij dit model veel voor terug. De S3 chip met een dual-core processor zorgt ervoor dat deze smartwatch erg goed presteert.

Je kunt op het scherm gebruikmaken van GPS, bellen en berichten lezen en sturen. Daarnaast helpt deze smartwatch je fitness doelen te behalen, door je hartritme te lezen en analyseren. Ook kun je je favoriete muziek en podcasts afspelen.

De Apple Watch is waterbestendig, waardoor je hem tijdens het zwemmen of in de douche niet af hoeft te doen. Ook heeft deze smartwatch een gestroomlijnd model, zodat hij bij de meeste stijlen past.

👍Voordelen Apple Watch:

 • Lange batterijduur
 • Perfect voor een sportieve levensstijl
 • Analyseert je hartritme
 • Waterbestendig

👎Nadelen Apple Watch:

 • Aan de dure kant
 • Niet compatibel met Android smartphones
2. Fitbit Versa 2 – Beste kleine smartwatch voor monitoren gezondheid

fitbit_versa_2_kleine_smartwatch

De Fitbit Versa 2 is een perfecte keus als je graag meer wilt leren over je eigen gezondheid en de kwaliteit van je slaap. Deze heeft een scherm met een diameter van 39 millimeter, en horlogebanden zijn beschikbaar in de maten Large en Small.

De dames Fitbit smartwatch komt met een hartslagmonitor, een slaapmonitor en een tracker voor bij het sporten. Elke keer als je een dutje neemt zal de Fitbit je slaap analyseren, zodat je kunt leren hoe de kwaliteit van je slaap is.

Daarnaast kun je notificaties ontvangen op je horloge, bellen en berichten lezen en versturen.

Ook de Fitbit is waterbestendig, waardoor je tot 50 meter kunt zwemmen met je horloge om. Daarnaast heeft deze smartwatch een tijdloos ontwerp, waardoor je hem met alles kunt matchen.

👍Voordelen Fitbit Versa 2

 • Analyseert je slaapkwaliteit
 • Past bij een sportieve levensstijl
 • Betaalbaar
 • Batterijduur tot zes dagen

👎Nadelen Fitbit Versa 2

 • GPS-sensor alleen te gebruiken in combinatie met smartphone
3. Samsung Galaxy Watch Active 2 – Beste kleine smartwatch voor Android

samsung_galaxy_watch_active_2

Met een diameter van 40 millimeter is de Samsung Galaxy Watch Active 2 geschikt voor mensen met een kleine en medium maat pols. Door het ronde ontwerp zal dit horloge een natuurlijke uitstraling geven.

Ook de Galaxy Watch is waterbestendig, en heeft functies voor het monitoren van je activiteiten en slaap. Daarnaast kan het zelfs je bloeddruk meten, waardoor je een beter beeld kunt krijgen van je gezondheid.

Als je andere Samsung apparaten hebt, kun je deze makkelijk verbinden met je telefoon, waardoor er meer opties beschikbaar zijn. Deze smartwatch is echter ook compatibel met iOS. Je hebt de keuze uit meerdere horlogebanden, zodat je de smartwatch naar jouw smaak kunt personaliseren.

👍Voordelen Samsung Galaxy Watch:

 • Meet je bloeddruk
 • Betaalbaar
 • Efficiënt batterijgebruik
 • Goed voor het bijhouden van je gezondheid

👎Nadelen Samsung Galaxy Watch

 • Aan de grote kant voor een smalle pols
 • Minder mogelijkheden zonder Samsung Galaxy smartphone
4. Garmin Forerunner 45S – Beste kleine sporthorloge

garming_forerunner_45S

Als je vooral een smartwatch wilt aanschaffen om je fitness bij te houden, is de Garmin Forerunner 45S iets voor jou. Dit model heeft een diameter van 39 millimeter, en zal verzekeren dat jij je nieuwe sportrecord zal behalen.

Naast het tracken van je beweging, geeft de Garmin smartwatch je ook een seintje als je te lang hebt gezeten. Zo weet je zeker dat je genoeg beweging hebt op een dag.

Daarnaast is het je beste maatje als je van rennen, fietsen of zwemmen houdt. De smartwatch houdt namelijk de afstand, snelheid en je hartritme bij. Ook kan het aanvoelen wanneer je in de problemen raakt tijdens het sporten, en zal het zelfstandig jouw locatie naar een contactpersoon sturen.

Naast deze uitgebreide sport apps, kun je ook berichten van je telefoon lezen en bellen.

👍Voordelen Garmin Forerunner:

 • Motiveert om meer te bewegen
 • Uitgebreide sport apps
 • Slaapmonitor

👎Nadelen Garmin Forerunner:

 • Geen ingebouwde muziekspeler
Waar let je op bij een dames smartwatch voor smalle pols?

Omdat er zoveel smartwatches te koop zijn, kun je makkelijk vermoeid raken bij het zoeken van je perfecte model.

Maak je geen zorgen, hier geven we aan wat belangrijk is om op te letten als je een smartwatch gaat kopen.

Formaat

meetlint-zwart-wit

Als je dunne polsen hebt, is het belangrijk om meteen te kijken naar de diameter van een smartwatch. Over het algemeen geldt dat je in het geval van kleine polsen naar een smartwatch moet zoeken met een diameter die minder groot is dan 40 millimeter.

Sommige merken bieden meerdere maten aan wat betreft hun smartwatch. In het geval van small, medium en large zal de medium meestal 40 millimeter zijn. Ga dus voor de small!

Weet je niet precies wat de omvang van je pols is? Dan kun je dat makkelijk meten met een meetlint. Meet hierbij het breedste gedeelte van je pols, over het bot heen. Als je pols kleiner is dan 16,5 centimeter, wordt deze als smal beschouwd.

Specificaties

Als je het goede formaat smartwatch hebt gevonden, zou het natuurlijk ook leuk zijn als deze veel kan bieden. Let daarom altijd goed op welke specificaties een smartwatch heeft.

Sommige van deze specificaties kunnen je leven een stuk makkelijker maken. Zo kun je bijvoorbeeld bellen met je smartwatch, berichten van je telefoon lezen en GPS laten zien. Ook kan het een goede indicator zijn voor je gezondheid.

Sommige smartwatches kunnen je hartslag monitoren, je verbrande calorieën tellen en je slaapkwaliteit bijhouden.

Ontwerp

Omdat je je smartwatch bijna elke dag zal dragen, is het natuurlijk ook belangrijk dat deze bij je persoonlijke stijl past. Sommige smartwatches zijn vooral gericht op functionaliteit, maar er zijn merken die bij hun ontwerp extra aandacht aan de esthetiek hebben gegeven.

Bij sommige smartwatches heb je de optie om uit meerdere horlogebanden te kiezen, zodat je smartwatch altijd bij je outfit past.

Conclusie

Een smalle pols zou je zeker niet moeten tegenhouden om een smartwatch aan te schaffen. Deze kunnen je leven namelijk een stuk makkelijker en overzichtelijker maken, en je een scherper beeld geven van je gezondheid en fitness.

Voor de beste smartwatches die passen bij een smalle pols, hebben wij de beste opties gegeven. Wil je toch nog even verder kijken? Let dan op het formaat, de specificaties en het ontwerp.

Ook interessant:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *