Beste smartwatch voor Android (Dames & Heren)

Last updated by Simon on

Smartwatch voor Android

Het hebben van een smartwatch is een absolute verrijking voor je leven. Zo kunnen deze handige apparaatjes fungeren als een verlengstuk van je smartphone.

Als je gebruikmaakt van een Android telefoon dan heb je een erg grote selectie aan verschillende smartwatches. Bijna ieder merk heeft immers wel een smartwatch voor Android.

Maar als je van plan bent om een smartwatch voor Android te kopen, dan zul je natuurlijk wel met wat zaken rekening moeten houden.

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten voordat je een smartwatch voor Android aanschaft. Zo vertellen we je waar je precies op zou moeten letten en geven we je onze aanbevelingen.

Waar moet je allemaal op letten?

Smartwatches zijn hot. De handige kleine toestelletjes zijn erg gewild door zowel jong als oud. Door de grote vraag is het aanbod ook groter dan ooit tevoren.

Maar door de grootte van het aanbod is het soms lastig om erachter te komen welke smartwatch voor Android je geld waard is en welke je beter kunt vermijden. Speciaal om je een stukje op weg te helpen hebben wij de belangrijkste criteria voor je op een rijtje gezet.

Connectiviteit

Een smartwatch is een verlengstuk van je smartphone. Omdat dit het geval is, is het dan ook wel erg belangrijk dat je jouw smartphone kunt verbinden met de smartwatch.

Let er goed op dat je de smartwatch met Android kunt verbinden. Hoewel er veel smartwatches zijn, zijn er natuurlijk ook specifieke modellen die gemaakt zijn om te werken met Apple zijn iOS. Deze smartwatches werken niet in combinatie met een Android telefoon.

Batterij

Het volgende punt waar je op wilt letten is de batterijduur van de smartwatch. Hoewel smartwatches eenvoudig via USB op te laden zijn, is het natuurlijk wel zo fijn als het apparaat een tijdje mee gaat.

Gelukkig zijn de meeste smartwatches voor Android vandaag de dag voorzien van een vrij sterke accu die zeker een dag meegaan. Vind je het belangrijk dat het horloge mee kan op langere reizen? Dan kun je ook gaan voor een model met een batterij die langer meegaat.

Besturing

Iedere smartwatch is natuurlijk uniek op zijn eigen manier. Hoewel dit het geval is de manier van besturen toch op te delen in twee kampen: via knoppen of via touchscreen.

Hoewel het gebruiken van een touchscreen erg fijn is, kan het zijn dat dit toch niet je voorkeur heeft. Het is dus altijd goed om na te gaan wat jij zelf fijn vindt werken. Zo kom je niet voor een onverwachte verrassing te staan.

Verschillende functies

Je weet dat je je telefoon kunt verbinden met de smartwatch, de batterij heeft een flinke levensduur en de besturing is precies zoals jij het wilt hebben. Maar wat kan de smartwatch eigenlijk?

Door het grote aanbod verschillende smartwatches zijn er natuurlijk erg veel modellen die over veel verschillende functies beschikken. Zo heb je modellen waar je alleen je berichten op kunt lezen, maar ook modellen waar je meteen kunt antwoorden.

Ontwerp

Als je uiteindelijk er helemaal uit bent wat je wilt qua specificaties, dan is er nog een heel belangrijk iets waar je rekening mee moet houden; het ontwerp.

Het is namelijk naast een verlengstuk van je smartphone ook een modeaccessoire en deze mag best een beetje mooi zijn.

Onze aanbevelingen!

Met de bovenstaande tips weet je nu waar je op zou moeten letten bij het aanschaffen van de beste smartwatch voor Android.

Maar om je zoektocht nog iets makkelijker te maken hebben we speciaal voor jou een paar topmodellen op een rijtje gezet. We hebben de modellen uitgezocht en gesorteerd op de volgende categorieën:

  • Beste smartwatch Android voor dames
  • Beste smartwatch Android voor heren

Beste smartwatch Android voor dames: Samsung Galaxy Watch Active 2

samsung_smartwatch_dames

Als je op zoek bent naar een goede smartwatch, dan denk je al snel aan Samsung. Doordat het bedrijf al jaren een van de marktleiders is op het gebied van technologie is een smartwatch voor Android van Samsung geen verrassing.

De Samsung Galaxy Watch Active 2 is een smartwatch die gemaakt is om perfect in harmonie met iedere Android telefoon te werken. En dat in een stijlvol jasje.

De smartwatch is volledig te personaliseren zoals jij dat wilt. Zo kun je eenvoudig een foto van je Android telefoon uploaden en gebruiken als wijzerplaat op je Galaxy Watch Active 2. Het horloge is voorzien van een touchrand bediening, waardoor je eenvoudig door alle mogelijkheden van het horloge heen kun scrollen.

Maar met een naam als ‘Active 2’ kun je natuurlijk ook wel het een en ander verwachten op het gebied van sportieve functies. Zo houdt de smartwatch je training op de voet bij, of het nu gaat om hardlopen, fietsen of zelfs zwemmen door zijn waterdichte ontwerp. De Running Coach-functie geeft je direct gericht advies op de manier waarop je sport.

Het horloge is voorzien van een aantal verschillende handige functies waardoor jij een unieke inkijk krijgt in je gezondheid. Zo kun je precies je hartslag bijhouden dankzij de hartslagsensor. Deze geeft meteen melding als je hartslag afwijkt. Ook kun je gemakkelijk je bloeddruk in de gaten houden waardoor je nooit meer voor verrassingen komt te staan.

Je kunt eenvoudig via het touchscreen je favoriete muziek selecteren en deze direct vanaf het horloge luisteren. Zo hoef je niet eens je telefoon in de buurt te hebben!

De batterij van het horloge gaat ongeveer een dag mee, waardoor je hem iedere dag weer opnieuw kunt gebruiken.
Beste smartwatch Android voor heren: Samsung Galaxy Watch 3

beste_smartwatch_heren

Niet te verwarren met de Galaxy Watch Active serie, is de beste smartwatch voor Android voor heren de Samsung Galaxy Watch 3.

Hoewel het horloge er op het eerste gezicht niet uitziet als een smartwatch is dit stijlvolle apparaatje in staat om een perfect verlengstuk van je Android smartphone te zijn.

De Always On functie zorgt ervoor dat je, net als met een normaal horloge, altijd de tijd kunt zien. Hierdoor hoef je niet eerst op een knop te drukken om het scherm op te lichten.

Koppel eenvoudig je favoriete oortjes aan het horloge om zo direct vanaf je smartwatch muziek te kunnen luisteren. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je een stuk gaat hardlopen en je geen telefoon bij je wilt hebben.

De Galaxy Watch 3 beschikt over een flink aantal handige gezondheidsfuncties. Zo kun je een uitgebreide ECG-meting doen, waardoor je een nauwlettende blik op je hart kunt hebben. Ook wordt je hartslag door de dag heen bijgehouden en krijg je een melding als deze afwijkt. Je bloeddruk wordt ook de gehele dag door gemeten. Dit alles is terug te zien in de Samsung Health Monitor app.

Wil je weten hoe je slaapritme is in de nacht? Houd dan simpelweg de smartwatch om tijdens je nachtrust. Zo kun je precies zien wanneer de rustige en juist onrustige momenten tijdens je nacht zijn. Ook helpt het horloge je je met je stressniveau verminderen. Ook deze worden gemeten door het horloge. Als deze te hoog worden dan krijg je ademhalingsoefeningen om je stressniveau te verminderen.

Maar naast al zijn gezondheidsvoordelen is de Galaxy Watch 3 ook nog voorzien van een als maar groter wordende bibliotheek aan apps. Deze kun je direct op je smartwatch downloaden en werken perfect samen met je Android telefoon. De batterij van het horloge gaat tot 3 dagen mee.
Conclusie

Android is het mest gebruikte besturingssysteem voor smartphones wereldwijd. Hierdoor moet natuurlijk de smartwatch markt hierop inspelen.

Het aanbod van verschillende smartwatches voor Android is dan ook immens groot. Gelukkig hebben we voor jou de belangrijkste dingen op een rijtje gezet en hebben we je de beste smartwatches van het moment gepresenteerd.

Voor welke smartwatch ga jij?

Misschien ook interessant:

Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *