Garmin Forerunner 245 Music – Review

Last updated by Franziska on

garmin_forerunner_245_music_review

Hardloophorloges worden tegenwoordig in allerlei soorten en maten aangeboden. Iets wat aan enkele merken te danken is, zoals Garmin.

Dit merk levert bijzonder veel hardloophorloges, waaronder de Garmin Forerunner 245 Music.

In deze Garmin Forerunner 245 Music review zetten wij dít hardloophorloge graag in het zonnetje.

In deze uitgebreide review kijken wij onder meer naar de specs. Tevens benoemen we alle voordelen, alle voordelen én het prijskaartje van dit hardloophorloge.

De review sluiten we vervolgens af met een eindconclusie. Een eindconclusie waar je direct mee uit de voeten kunt; ga je wel of niet dit hardloophorloge aanschaffen?

De belangrijkste specificaties van de Garmin Forerunner 245 Music

garmin-forerunner-245

Zoals we in de inleiding van deze review al aangegeven hebben, kun je uit veel hardloophorloges kiezen.

Als je meerdere van deze horloges met elkaar wilt vergelijken, moet je daarom goed naar de specs kijken. Aan de hand van de specs kun je direct opvallende verschillen constateren.

Zijn de specs van de Garmin Forerunner 245 Music in orde? Ja, absoluut. Uit deze specs blijkt direct dat dit méér is dan een hardloophorloge.

Het is namelijk een complete smartwatch, inclusief GPS functie. Enfin, de belangrijkste specs hebben we alvast voor je op een rijtje gezet:

 • Gewicht: 42 gram
 • Diameter: 42 mm
 • Batterijduur: 7 dagen
 • Displaygrootte: 1,2 inch
 • Bluetooth versie: Bluetooth 4.2

Onder meer de diameter en de batterijduur spreken ons direct aan. Voor welke voordelen deze specs zorgen, lees je hieronder!


Vergelijk de prijzen bij jouw favoriete winkels:


Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Garmin Forerunner 245 Music?

Ben je op dit moment op zoek naar een goed hardloophorloge? En heeft de Garmin Forerunner 245 Music hierbij jouw aandacht getrokken?

Dan heb je in ieder geval al een goede vergelijking gemaakt. Dit hardloophorloge staat namelijk behoorlijk goed aangeschreven.

Veel gebruikers zijn (erg) enthousiast over dit hardloophorloge. Iets wat ook voor ons geldt.

Toen wij dit horloge uit mochten proberen, waren wij eigenlijk direct enthousiast. Dit enthousiasme is vervolgens niet meer verdwenen.

Nee, in onze ogen brengt de Garmin Forerunner 245 Music echt veel voordelen met zich mee. Wat wij de belangrijkste voordelen vinden, bespreken we graag hieronder.

Lange batterijduur

Als je een horloge draagt, wil je hier zo min mogelijk omkijken naar hebben. Nou, dat zit bij de Garmin Forerunner 245 Music zéker goed.

Dit hardloophorloge heeft namelijk een batterijduur van maar liefst 7 dagen. Als je nú de batterij volledig oplaadt, kun je dus een hele week lang doen met deze batterijlading.

Dit overigens niet altijd het geval. Je geniet alleen van deze lange batterij als je dit horloge als een smartwatch gebruikt.

Wil je ‘m echt voor het hardlopen, inclusief GPS en muziek gebruiken? Dan kun je ongeveer 6 uur van één batterijlading genieten.

Bij aanschaf krijg je overigens een oplaadkabel geleverd. Deze oplaadkabel kun je vervolgens in een normale smartphone-oplader doen. Op die manier laad je de Garmin Forerunner 245 Music snel en gemakkelijk op.

Makkelijk te koppelen aan jouw smartphone

garmin_forerunner_245_music_berichtjes

Een belangrijk voordeel van een smartwatch is dat je deze aan een smartphone kunt koppelen. Dat is zéker het geval als je voor de Garmin Forerunner 245 Music kiest.

Dit horloge is namelijk makkelijk te koppelen aan jouw smartphone. Nadat je jouw smartphone gekoppeld hebt, geniet je van veel mogelijkheden:

 • Muziek afspelen: je bent in staat om met dit horloge naar muziek te luisteren. Het mooie is dat de smartphone hiervoor niet eens in de buurt van het horloge hoeft te zijn.
 • Ontvangen van berichten: op de smartwatch zie je ook de berichten binnenkomen, welke je normaliter op jouw smartphone binnen ziet komen. Tijdens bijvoorbeeld het hardlopen hoef je dus geen enkel bericht te missen.

Veel trainingsmogelijkheden

Met de Garmin Forerunner 245 Music geniet je echt van ongekend veel trainingsmogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om dit horloge complete workouts samen te laten stellen.

Ook kun je met de Garmin Coach en één van de vele ingebouwde sport apps aan de slag gaan.

Welke sport wil je uit gaan voeren? Bij dit horloge maakt dit in principe niks uit.

Het horloge is namelijk ook waterdicht, waardoor je ‘m ook tijdens het zwemmen kunt dragen. Uiteraard is dit horloge het meest geschikt voor tijdens het hardlopen.

Tijdens het hardlopen geniet je van tal van extra functies:

 • Pulse OX Sensor: deze sensor schat de saturatie in jouw bloed nauwkeurig in. Deze functie komt met name van pas als je aan het slapen bent.
 • VO2 Max: dit is een slim systeem welke de te verwachten prestaties prima in kan schatten.
 • Trainingsbelasting: het horloge meet ook of je aan de maximale trainingsbelasting zit. Of dat je dat je jouw training wellicht intensiever kunt maken.
 • Hartslagmeting: dit horloge van Garmin zorgt ook voor een perfecte hartslagmeting. Dit doet het horloge overigens altijd; niet alleen tijdens het hardlopen, maar ook tijdens het slapen en het zwemmen.

Fraai design

garmin_forerunner_245_sporthorloge

De Garmin Forerunner 245 Music kun je niet alleen tijdens het hardlopen dragen.

Nee, veel gebruikers dragen dit horloge op dagelijkse basis. Belangrijk voordeel daarbij is dat dit Garmin sporthorloge echt een fraai design heeft.

Waar dit fraaie design aan te danken is? Volgens ons onder meer door de diameter van 42 mm, door het fijne polsbandje en door de strakke uitstraling van het horloge.

Ook is het ideaal dat je uit drie kleuren kunt kiezen: aqua, wit en zwart. Onze voorkeur gaat zéker uit naar zwart.

Ook geschikt tijdens het slapen

Dit hardloophorloge kun je ook tijdens het slapen prima dragen. Tijdens het slapen meet dit horloge namelijk tal van waarden op.

In de ochtend krijg je vervolgens een complete slaapanalyse uitgevoerd. Wel zo prettig.

Als je optimale sportprestaties wilt leveren, moet je goed slapen. Dankzij dit horloge kun je gericht aan jouw slaapritme werken.

Erg veilig

Tot slot vinden wij dat dit hardloophorloge ook erg veilig is. Dit is volledig aan de volgende twee functies te danken:

 • Veiligheids- en trackingfuncties: kom je tijdens het hardlopen in een gevaarlijke situatie terecht? Zodra er daadwerkelijk sprake van een ongeluk is, stuurt dit horloge automatisch een bericht naar een noodnummer. Welk noodnummer dit is, kun je zelf instellen.
 • Livetrack functie: het horloge is ook in staat om jouw live locatie met mensen te delen. Op die manier zorg je ervoor dat jouw dierbaren precies weten waar jij bent. Met name in de donkere wintermaanden erg fijn.

Wat zijn de belangrijkste nadelen van de Garmin Forerunner 245 Music?

garmin_forerunner_245_music_wit

Zoals je kunt merken, zijn wij erg te spreken over dit Garmin hardloophorloge. Voordat je het horloge zelf gaat kopen, moet je echter ook even goed kijken naar de nadelen.

Wij hebben zelf slechts een paar kleine nadelen opgemerkt.

Je kunt er niet mee betalen

Met sommige horloges is het tegenwoordig mogelijk om te betalen. Erg praktisch, maar helaas is dat bij de Garmin Forerunner 245 Music niet mogelijk.

Dit horloge beschikt simpelweg niet over een betaalfunctie.

GPS-modus vreet energie

Wil je met enige regelmaat van de GPS-modus gebruik maken? Bedenk dan goed dat dit energie vreet.

Binnen ongeveer 6 uur is de batterij volledig leeg. In onze ogen had dit echt wel iets langer mogen zijn.

Bandje is lastig schoon te maken

Garmin heeft bij de Garmin Forerunner 245 Music voor een siliconen bandje gekozen. Erg handig, aangezien dit materiaal niet gaat plakken tijdens het zweten.

Het design van het bandje is echter minder handig; over het gehele bandje zijn gaatjes aangebracht. Goed voor de ventilatie, maar iets minder handig voor het schoonmaken van het horloge.

Wat kost de Garmin Forerunner 245 Music?

Spreekt de Garmin Forerunner 245 Music jou wel aan? Is dit eigenlijk hét hardloophorloge waar je al langere tijd naar op zoek bent?

Dan wil je ongetwijfeld weten wat je voor dit horloge moet betalen.

Nou, je kunt uitgaan van een bedrag van 299,95 euro. Dit is echter wel het bedrag zonder een aanbieding.

Ons advies is om de sale in de gaten te houden. Meerdere van onze partners stunten namelijk met regelmaat met een flinke korting.

Over de prijs-kwaliteitsverhouding zijn wij overigens erg te spreken. De kwaliteit van dit horloge is dik in orde, evenals de vele mogelijkheden. G

ezien al deze mogelijkheden vinden wij prijskaartje 300 euro volledig logisch. Ook als we naar vergelijkbare varianten kijken, vinden we dit prijskaartje niet meer dan logisch.

Kunnen wij de Garmin Forerunner 245 Music aanraden?

garmin_forerunner_245_music

Het is de hoogste tijd om onze eindconclusie over de Garmin Forerunner 245 Music te vellen. Als je deze review volledig doorgenomen hebt, heb je al opgemerkt dat wij erg tevreden zijn.

Dat klopt. In onze ogen is dit één van de beste hardloophorloges van dit moment.

Dit is vooral aan de vele mogelijkheden te danken. In onze ogen is dit één van de meest veelzijdige hardloophorloges.

Zo is het mogelijk om dit horloge elke dag van de week te dragen. Ook het design, de kwaliteit, het prijskaartje en de vele koppelingsmogelijkheden spreken ons erg aan.

Wij kunnen je dan ook met volle overtuiging aanraden om de Garmin Forerunner 245 Music te kopen.


Meer producten:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *