Geschikte loopbanden voor zware mensen (150 tot 200 kg)

Last updated by Kaz on

loopband voor zware mensen

Aan je conditie werken is natuurlijk altijd goed. Maar waar vind je geschikte loopbanden voor zware mensen?

Naast de hometrainer voor zware mensen en de crosstrainer voor zware mensen, zijn er ook hele goede loopbanden beschikbaar voor mensen met een hoger lichaamsgewicht.

Het kan echter lastig zijn om deze te vinden en dit kan uitlopen tot een eindeloze zoektocht. De meeste loopbanden zijn namelijk niet geschikt voor een gewicht boven de 150 kilogram.

Er zijn echter wel veel keuzes in loopbanden voor mensen met een gewicht van 120 en 130 kilogram.

Om je te helpen met deze zoektocht naar de geschikte loopband, hebben we drie loopbanden voor zware mensen voor je in dit artikel samengesteld.

Daarnaast lees je waar je op kunt letten als je begint met trainen als je beschikt over een hoger lichaamsgewicht.

Deze loopbanden zijn het meest geschikt voor zwaardere mensen

We hebben drie geschikte loopbanden samengesteld. Hierbij hebben we rekening gehouden met de kwaliteit van de loopband en de beoordelingen van andere gebruikers.

1. Sole Fitness TT8

 • Belastbaar gewicht: 180 kilogram

De Sole Fitness TT8 is een zeer geschikte keuze als je 180 kilogram weegt of minder. Deze stevige loopband beschikt over een sterke 4 pk motor die ervoor zorgt dat het apparaat goed functioneert bij een zwaar gewicht.

De Sole Fitness TT8 beschikt over een verstelbare hellingshoek en dit maakt deze loopband zo uniek. Met de hellingshoek haal je nog meer uitdaging uit de training.

Daarnaast beschikt de loopband over een zeer uitgebreide trainingscomputer die ervoor zorgt dat het trainen overzichtelijk voor je wordt. Je kunt kiezen uit vijf voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s, twee hartslag programma’s en twee USER programma’s.

👍 Voordelen

 • Beschikt over een groot loopoppervlak
 • 4 pk motor
 • Keuze uit meerdere voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s
2. Gymost Turbo x1

Gymost-Turbo-X1-loopband-met-helling
 • Belastbaar gewicht: 160 kilogram

Op zoek naar een loopband met een belastbaar gewicht van 160 kilogram? De Gymost Turbo x1 is een zeer professionele loopband met een maximale snelheid van 25 km/h.

Deze loopband beschikt over een sterke motor van 6 pk. Dit betekent dat de loopband zeer geschikt is voor intensief gebruik. Ook voor lange mensen is deze loopband geschikt.

Uniek aan deze loopband is het grote loopoppervlak. Een groot loopoppervlak zorgt ervoor dat je comfortabel kunt trainen. Daarnaast is het loopoppervlak ook goed gedempt. Blessures kunnen hiermee worden voorkomen en ook zorgt dit voor een stille training.

👍 Voordelen:

 • Groot loopoppervlak
 • Sterke 6 pk motor
 • Geschikt voor zowel beginners als professionals
3. Ergo Fit Alpine 4000

 • Belastbaar gewicht: 200 kilogram

De Ergo Fit Alpine 4000 is een professioneel apparaat dat geschikt is voor mensen met een gewicht tot 200 kilogram. Dit stevige apparaat zorgt voor een comfortabele training en biedt ook nog eens de veiligheid waar je naar op zoek bent.

Daarnaast beschikt het apparaat over armleuningen en dit is zeker een unieke toevoeging. De armleuningen zorgen meer stabiliteit tijdens het trainen.

Deze loopband haalt een maximale snelheid van 25 km/h en is daardoor geschikt voor mensen die sneller en minder snel willen lopen. Wil je de training verzwaren? Stel dan eenvoudig de hellingshoek in.

Dit zorgt ervoor dat de training nog uitdagender wordt. De Ergo Fit Alpine 4000 beschikt over 7 trainingsprogramma’s. Er is dus keuze genoeg.

👍 Voordelen:

 • 7 trainingsprogramma’s
 • Armleuningen
Op de loopband als zwaar persoon? Hier moet je op letten

Nu je hebt kunnen lezen welke loopbanden geschikt zijn voor zware personen, is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je op kunt letten tijdens het aanschaffen van een loopband. We hebben een aantal aandachtspunten voor je opgesteld.

Demping van het loopoppervlak

De demping van het loopoppervlak is ontzettend belangrijk. Een goede demping zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je gewrichten. Zeker als persoon met een zwaarder lichaamsgewicht is dit een ontzettend belangrijk aandachtspunt.

Het gewicht van de loopband zelf

Als je kiest voor een loopband die geschikt is voor zware personen, is het gewicht van de loopband zelf uiteraard ook zwaarder. Dit zorgt ervoor dat de loopband niet eenvoudig te verplaatsen is.

Veel loopbanden beschikken over transportwieltjes aan de onderkant. Hierdoor kun je het apparaat in eerste instantie toch op een goede manier ergens plaatsen.

Een hoger budget

Loopbanden die geschikt zijn voor mensen met een hoger gewicht, zijn vaak prijziger om aan te schaffen. Dit heeft natuurlijk goede redenen.

Zo zijn deze loopbanden veel steviger, beschikken ze over een sterke motor en zijn ze bovendien voorzien van een goede demping.


Meer loopbanden:


Categorieën: Fitness