Virtueel hardlopen? De 5 leukste apps voor de loopband!

Last updated by Kaz on

loopband app

Op zoek naar de leukste app om virtueel te trainen op de loopband?

Naast roeitrainer apps, crosstrainer apps en spinning apps, is er een groot aanbod aan applicaties voor de loopband beschikbaar.

Het volgen van een work-out met behulp van een applicatie, zorgt voor een nog realistischer effect en maakt de trainingen leuker en uitdagender.

Wil je weten wat de 5 leukste apps zijn voor de loopband? In dit artikel hebben we de beste apps voor je samengesteld.

Vergelijk de leukste loopband apps

Naast de vele roeitrainer apps, crosstrainer apps, hometrainer apps en spinning apps, bestaan er ook ontzettend veel apps voor de loopband. Om je op weg te helpen, hebben we de leukste 5 apps voor je samengesteld.

Tunturi Routes

Tunturi Routes is een app speciaal ontworpen voor de loopbanden van het bekende merk Tunturi. Deze app neemt je mee in de allermooiste routes.

Ren je een heuvel op? De hoogteverschillen worden automatisch aangepast aan de route die je loopt. Zo zorgt de app voor een natuurlijk virtueel effect.

Wil je trainen met een coach? De app beschikt over verschillende internationale coaches. Met een coach werk je nog beter aan je persoonlijke doel. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller de gewenste resultaten zult behalen.

Kinomap

Kinomap is een ontzettend populaire app. Deze app kan worden gebruikt voor meerdere fitnessapparaten en biedt onwijs veel mogelijkheden. Over de hele wereld kun je routes selecteren.

Wil je een route rennen in Parijs? Met Kinomap selecteer je eenvoudig een route in de Franse stad of waar je ook maar wilt.

Kinomap houdt jouw prestaties tot op de voet bij. Dit betekent dat je continu wordt uitgedaagd om jezelf te verbeteren. Heb je behoefte aan een coach die je kan helpen bij het trainen?

Er zijn veel verschillende internationale coaches beschikbaar die je kunnen helpen bij het behalen van je doel.

Zwift

Zwift is net een videogame. De app is zeer interactief en het zorgt ervoor dat je je zeker niet zult vervelen tijdens het trainen. Dit maakt het makkelijker om motivatie op te brengen om te gaan trainen op de loopband.

Met de Zwift app kun je wel 130 verschillende routes lopen. Kies ervoor om door de straten van Tokyo te lopen of beklim een hoge berg. Wil je de resultaten delen met anderen via sociale media? Dat kan zeer eenvoudig met Zwift.

iConsole+

iConsole+ is een zeer populaire app en wordt gebruikt door veel sporters. De applicatie beschikt over allerlei diverse trainingsprogramma’s.

Deze programma’s zorgen ervoor dat je eenvoudig jouw persoonlijke doel kunt behalen. Uithoudingstrainingen, intervaltrainingen, alles kan met de iConsole+ app.

Benieuwd naar je eigen progressie? Dit kun je eenvoudig terugzien via de app. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je resultaten te delen via sociale media.

Fitshow

Heb je behoefte aan een gepersonaliseerd trainingsplan? Met de app Fitshow is dit zeker mogelijk. De app houdt goed bij of het lukt om je aan het trainingsplan te houden. Hierdoor word je uitgedaagd om zoveel mogelijk uit jezelf te halen tijdens de training.

Wil je de wereld ontdekken? Fitshow zorgt ervoor dat je de mooiste routes kunt lopen. Via Google Streetview zie je jezelf door de straten rennen.

Dit zorgt voor een mooi interactief effect en maakt het trainen nog vele malen leuker. Het downloaden van Fitshow is geheel gratis.

Waarom kiezen voor een loopband app?

Je hebt kunnen lezen dat het trainen met een app ervoor zorgt dat je veel meer plezier haalt uit sporten. Je hoeft namelijk niet telkens naar hetzelfde punt op de muur te staren.

Een loopband met app maakt trainen stukken leuker. Het zorgt er namelijk voor dat je het trainen langer vol kunt houden. Wanneer het leuker is om te gaan sporten, zul je het ook vaker en langer gaan doen.

Daarnaast kun je jezelf uitdagen om te spelen tegen anderen of je resultaten te delen op sociale media. Dit zorgt ervoor dat je jezelf continu wilt blijven uitdagen. Vooral als je competitief bent aangelegd, kan dit het trainen een stuk leuker maken.


Categorieën: Fitness