Powerplate kopen? Bekijk de Top 3 & Voordelen en Nadelen

Last updated by Joni on

Beste powerplates voor thuis

Op zoek naar een manier om in 15 minuten per dag aan je gezondheid te werken? Dan kan een powerplate wel eens de perfecte oplossing zijn.

Deze apparaten zijn al ontzettend populair in de sportschool. Nu kun je ze ook makkelijk thuis gebruiken

Kun jij profiteren van een powerplate? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van dit fitnessapparaat. Ook geven we je een lijst van de 3 beste powerplates op de markt.

Wat is een powerplate precies?

Powerplates zijn fitnessapparaten die vibraties creëren. Deze trillingen hebben een positieve invloed op je gezondheid en kracht.

Je kunt staan op een powerplate, maar er ook verschillende trainingen op doen. De vibraties zorgen voor spiercontracties, die spierontwikkeling stimuleren.

Powerplates zijn in de sportschool te vinden, maar kunnen ook thuis gebruikt worden. Deze apparaten zijn compact en makkelijk op te bergen.

Er wordt gezegd dat 15 minuten per dag op de powerplate al goede resultaten kunt opleveren. Het bevordert gewichtsverlies, flexibiliteit, de bloedsomloop en krachtopbouw.

Daarnaast zorgt de vibratie ervoor dat je minder last hebt van spierpijn na de training.

Wat is de beste powerplate?

1. Rockerz Fitness Powerplate

Rockerz Fitness Trilplaat

De Rockerz powerplate werkt met oscillatie. Dit betekent dat de trillingen van de plaat steeds van richting veranderen. Hierdoor moeten je spieren harder werken om in balans te blijven.

Je gewrichten worden daarentegen minder belast dan bij normale vibratie. Daarom is het een geweldige uitkomst voor mensen die verantwoord willen trainen!

De Rockerz powerplate heeft ingebouwde speakers die op Bluetooth werken. Tijdens je training luister je dus gemakkelijk naar je favoriete muziek.

Je kunt gebruikmaken van maar liefst 99 trilstanden. Ook zijn er 5 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Met de bijgeleverde weerstandsbanden kun je je bovenlichaam trainen.

👍 Voordelen:

  • Werkt met oscillatie
  • Belast de gewrichten niet
  • Ingebouwde Bluetooth speakers
2. Nuvance Trilplaat

Nuvance Trilplaat Fitness

Met de Nuvance trilplaat kun je je hele lichaam trainen. Door de anti slip bodem heb je goede grip met je voeten.

Hierdoor kun je ook je lunges of squats uitvoeren op de powerplate. Op die manier maak je je training extra intens. De vibraties zorgen er namelijk voor dat je spieren extra hard moeten werken.

Op de Nuvance powerplate vind je 6 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Ook kun je kiezen uit 180 weerstandsniveaus.

Door de bijgeleverde afstandsbediening kun je makkelijk wisselen tussen niveaus. Met de Bluetooth speakers kun je motiverende muziek spelen tijdens je training. 

👍 Voordelen:

  • Anti slip bodem
  • Geschikt voor intensieve training
  • Ingebouwde Bluetooth speakers
3. Gymform Vibromax Pro

Gymform Vibromax PRO Fitness Trilplaat

Met de Gymform powerplate kun je altijd en overal je lichaam trainen. Het apparaat is namelijk lekker licht en compact. Dit betekent ook dat hij snel op te bergen is na gebruik.

Ondanks het formaat kun je nog steeds een intensieve work-out doen op de plaat. Per seconde vinden er namelijk maar liefst 50 spiercontracties plaats.

De Gymform Vibromax Pro heeft 99 weerstandsniveaus. Met een afstandsbediening kun je tijdens het trainen de weerstand aanpassen.

De afstandsbediening is aan een band bevestigd. Hierdoor draag je hem makkelijk om je arm. Door de bijgeleverde weerstandsbanden kun je ook je schouders en armen trainen.

👍 Voordelen:

  • Licht en compact
  • Afstandsbediening met band
  • Bijgeleverde weerstandsbanden
Wat voor effect heeft een powerplate?

Een powerplate zorgt voor snelle vibraties in je lichaam. Deze trillingen zorgen ervoor dat je spieren zich constant aanspannen en ontspannen.

Bij de meeste apparaten gebeurt dit wel 30 tot 50 keer per seconde. Je spieren zijn dus hard bezig als je op de powerplate staat. Hierdoor ontwikkelen ze zich, en wordt je lichaam sterker.

De trillingen zorgen ook nog eens voor een betere bloedsomloop. Door de vibraties loopt het bloed van je benen gemakkelijker naar de rest van je lichaam.

Mensen die veel stilzitten kunnen hiervan profiteren. Als je niet voldoende beweegt, kan de snelheid van je bloedsomloop namelijk afnemen. 

Ook is het een geweldige manier om aan je flexibiliteit te werken. Op een powerplate kun je namelijk ook rekoefeningen doen.

Door de trillingen went je lichaam sneller aan nieuwe posities. Hierdoor kun je net iets verder strekken.

Dit is bovendien een geweldige manier om te ontspannen na een intensieve training. 

Hoe effectief is de powerplate voor vetverlies?

Trilplaat squats

Een powerplate kan je helpen af te vallen. Omdat je spieren zo hard aan het werk gaan, zul je extra spiermassa opbouwen.

Dit zorgt ervoor dat je lichaam meer energie naar de spieren moet sturen. Hierdoor verbrandt je meer calorieën, zelfs na de training.

Het is belangrijk om te weten dat een powerplate niet je cardiotraining kan vervangen. Op de powerplate staan is namelijk niet voldoende om vet te verliezen.

Je zult dus ook op je voedselinname moeten blijven letten. Ook is voldoende beweging een aanrader. 

Toch is het opbouwen van spiermassa een groot onderdeel van afvallen. Daarom is de powerplate een goed onderdeel van een gezonde levensstijl.

Zie het echter niet als wondermiddel om vet te verbranden. 

Voor wie is een powerplate de moeite waard?

Een powerplate is een geweldige toevoeging aan je dagelijkse beweging. Met slechts 15 minuten kun je al profiteren van de voordelen.

Naast het sterker willen worden of afvallen, kun je ook op andere manieren gebruikmaken van het apparaat. Wil je werken aan een gezonde levensstijl? Dan is een powerplate dus echt iets voor jou. 

Heb je last van stijfheid? Dan kan een powerplate ook de moeite waard zijn. De vibraties masseren je spieren, en houden je gewrichten soepel.

Daarnaast kan het ook zwelling tegengaan. De trillingen zorgen voor een goede bloedsomloop, waardoor vloeistoffen in je lichaam beter verdeeld worden.

Als je veel stil zit, kan de vibratie je dus weer snel soepel en actief krijgen. Mensen met een kantoorbaan kunnen daarom bijvoorbeeld profiteren van een powerplate. 

Medische trilplaat

Gymform Leg Action trilplaat

Sommige doktoren en fysiotherapeuten zetten een medische trilplaat in bij blessures. Als je last hebt van bepaalde klachten, kan je de powerplate dus inzetten bij je behandeling.

Op een lage weerstand kan het namelijk ook als massage apparaat werken. Door de bevordering van de bloedsomloop kan je herstel sneller verlopen.

Ga met je dokter in gesprek om erachter te komen of een powerplate jou kan helpen. 

Dat is niet alles. Er zijn bepaalde ziektes en aandoeningen waar een powerplate gezond voor kan zijn. De vibraties zorgen namelijk ook voor een ontspanning van de spieren.

Multipel scleroses, cerebrale parese, rugklachten, osteoporose en reuma kunnen bijvoorbeeld profiteren van een powerplate. Dit kan pijn verhelpen en de spier- en botmassa verbeteren. 

Voor wie is de powerplate niet geschikt?

Over het algemeen is een powerplate goed voor je lichaam. Er zijn echter uitzonderingen. Bij sommige lichamelijke aandoeningen kan de vibratie namelijk gevaarlijk zijn.

Ben je bijvoorbeeld een hartpatiënt? Dan kunnen de trillingen je hartritme uit balans brengen.

Hetzelfde geldt voor mensen met een medisch implantaat. Dit zijn bijvoorbeeld een pacemaker of een kunstheup.

Deze zijn niet ingericht op het verwerken van vibraties. Daarom wordt het niet aangeraden om een powerplate te gebruiken. 

Ervaringen met de powerplate

Powerplate training

Powerplates worden gebruikt door veel verschillende mensen. Van ouderen tot sportievelingen, iedereen heeft een andere ervaring.

Daarom geven we je hier een overzicht van beoordelingen die anderen de powerplate geven.

Sommige mensen geven aan hun powerplate te gebruiken tijdens hun training. De ervaringen hiervan zijn grotendeels positief.

De vibraties kunnen simpele oefeningen veel intensiever maken. Denk bijvoorbeeld aan een squat of een plank.

Voor deze mensen is het erg prettig dat ze niet altijd naar de sportschool hoeven. Door een powerplate in je huis te hebben, kun je altijd even aan je lichaam werken. 

Daarnaast geven mensen die minder mobiel zijn aan dat ze ook tevreden zijn. De powerplate is een praktische en makkelijke manier om pijn te verhelpen.

Klanten vertellen over de positieve effecten die het heeft op hun mobiliteit. De gewrichten voelen los en ontspannen. 

Er zijn enkele mensen die zeggen geen resultaten te zien van de powerplate. De apparaten worden vaak neergezet als een makkelijke manier om vet te verbranden. Dit zorgt voor teleurstelling bij sommige klanten. 


Meer over trilapparaten:


Categorieën: Sport & Verzorging